Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Зміївській ТЕС накопичують вугілля

На Зміївській ТЕС накопичують вугілля

Зараз на складах теплоелектростанції знаходиться близько 35 тис. т вугілля, запас виріс на 20 т за останні два тижні.

Такого запасу вистачить на 25 днів роботи одним енергоблоком, повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький. За його словами, є впевненість у тому, що постачання палива продовжуватиметься й надалі.

Крім того, Олексій Белоцький повідомив, що на контролі облдержадміністрації знаходиться питання проходження осінньо-зимового періоду в селищі Комсомолське, яке повністю опалюється Зміївською ТЕС.

«Ми не допустимо, щоб селище Комсомольське увійшло в осінньо-зимовий період без опалення. Я впевнений, що тепло буде. Для цього ми докладемо всіх зусиль», - розповів Олексій Белоцький.

За словами директора Зміївської ТЕС Ігоря Бабенка, з травня по липень компанія «Центренерго» (до складу якої входять Зміївська, Трипільська та Вуглегірська ТЕС) уклала договори на постачання більш 8 млн тонн вугілля для Зміївської та Трипільської ТЕС.

«Тобто для Зміївської ТЕС це 4 мільйони тонн. Цього обсягу вистачить на півтора року роботи десятьма блоками. На даний момент з цих 8 мільйонів тонн: українського вугілля – 5 млн 895 тис тонн, російського – 2 млн 175 тис тонн. На обидві станції поставлено вже 238 тис. тонн. Звичайно, це мала частина того, що необхідно, але й керівництво компанії, і профільне міністерство, й інспекція з експлуатації працюють над тим, щоб на ТЕС був запас, що не знижується, - в 50 тисяч тонн вугілля. Цього вистачить для роботи одного блоку ТЕС протягом одного місяця», - розповів Ігор Бабенко.

За його словами, у разі відсутності поставок вугілля, для роботи Зміївської ТЕС повинні бути виділені додаткові ліміти газу - від 700 до 800 тис. м куб. на добу.

«Якщо не буде вугілля, цього газу вистачить для того, щоб опалювати селище Комсомольське. Все робиться для того, щоб ми працювали. Думаю, найближчим часом ви побачите, як задиміли труби, почне працювати наша станція, і ми будемо виконувати всі роботи, які необхідні для того, щоб подавати тепло та електроенергію», - додав Ігор Бабенко.