Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємства Харківської області будуть в пріоритеті співробітництва України та МВФ. Ігор Райнін

Підприємства Харківської області будуть в пріоритеті співробітництва України та МВФ. Ігор Райнін

3 вересня відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна з Постійним представником МВФ в Україні паном Жеромом Ваше.

На зустрічі також були присутні заступники голови ХОДА Юлія Світлична та Михайло Черняк, радник керівника облдержадміністрації з правових питань Сергій Стороженко та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко.

У ході зустрічі керівництво ХОДА разом з представниками МВФ в Україні обговорили соціально-економічну і суспільно-політичну ситуацію у Харківській області, а також ті секторальні реформи, на яких робить наголос МВФ в Україні. Зокрема, предметом для обговорення стали розвиток малого та середнього бізнесу в регіоні та диверсифікація ринків збуту. Також постійний представник МВФ в Україні вітав і висловив підтримку впровадженню пілотного проекту «Електронного уряду» в Харківській області

Окремою темою для обговорення стали проблеми внутрішньо переміщених осіб. Ігор Райнін порушив питання щодо фінансування соціальної допомоги переселенцям з державного бюджету в 2016 році, і Жером Ваше пообіцяв сприяти вирішенню цього питання на національному рівні.

«Результати переговорів позитивні. Ми досягли домовленості щодо того, що Харківська область повинна бути в авангарді реформування промислового комплексу. Ми неодноразово заявляли про це й виступили ініціаторами створення сучасної індустріальної політики в Україні, особливо, в східних областях, і якраз цю тему обговорювали. Ми повинні чітко розуміти, що, безумовно, допомога МВФ стосується національних реформ, але ми досягли домовленості, що Харківська область, підприємства регіону і сектори регіональної економіки будуть у пріоритеті співпраці України і МВФ», - розповів Ігор Райнін.

Він також додав, що, як правило, допомога Міжнародного валютного фонду стосується реформування конкретних секторів економіки.

«Сектор економіки (в даному контексті - це промисловість), у свою чергу, складається з конкретних підприємств. Для розвитку, безумовно, необхідні дієві програми, у тому числі програми імпортозаміщення. Візьмемо для прикладу машинобудування – його розвиток базуватиметься на тих аспектах, які затвердять у результаті переговорного процесу МВФ і Україна», - розповів голова ХОДА.

Жером Ваше повідомив, що серед пріоритетних сфер в Харківській області МВФ, крім промисловості, також виділяє освіту та IT-сферу.

Більше фото