Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В НТУ «ХПІ» пройшла 50-та ювілейна посвята у студенти

В НТУ «ХПІ» пройшла 50-та ювілейна посвята у студенти

Двадцятитисячний колектив вишу привітав голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

На честь початку нового навчального року в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» запалили «вогонь знань» і провели парад факультетів, перед гостями свята виступили пісенні й танцювальні колективи ВНЗ.

Вітаючи всіх «політехівців» з початком нового навчального року, Ігор Райнін підкреслив, що за рейтингами ЮНЕСКО, «ХПІ» входить до п'ятірки кращих ВНЗ України, а за якістю освіти - до трійці. Голова Харківської області також зазначив, що саме «ХПІ» був лідером не тільки в науковому, але й у суспільному й державному житті країни. Наприклад, сьогодні величезна кількість керівників підприємств і організацій реального сектору економіки - випускники «ХПІ», у тому числі два міністри в Кабінеті Міністрів України.

«Сьогодні двадцятитисячний колектив найбільшого вишу Харкова поповнюється 3 тисячами студентів 1 курсу. Хочу привітати вас і побажати гарного настрою, хороших знань, а головне, щоб через п'ять років саме в такому складі ми могли святкувати ваш випуск», - сказав голова ХОДА.

Він також побажав успіхів спортсменам університету.

«Я можу сказати, що «ХПІ» авторитетний не тільки своїм науково-освітнім потенціалом, але і, звичайно ж, тим, що він є одним з лідерів серед ВНЗ Харківщини в галузі спорту. Бадмінтон, теніс, боротьба, бокс, баскетбол - у цих та багатьох інших видах вузівського спорту лідерство належить «ХПІ», - підкреслив Ігор Райнін.

У вищому навчальномузакладі нагадали, що 15 вересня 1885 р. відбулося освітлення будівлі технологічного інституту і молебень перед відкриттям занять. Як зазначив ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокіл, через 130 років новий навчальний рік починають вже не 130 слухачів, а 3 тисячі першокурсників «ХПІ».

Більше фото