Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародні інвестори вкладатимуть кошти в енергоефективні проекти на Харківщині

Міжнародні інвестори вкладатимуть кошти в енергоефективні проекти на Харківщині

Про це домовилися заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко та регіональний директор компанії MG STAR Inc В'ячеслав Родіонов під час робочої зустрічі, яка відбулася 25 серпня.

У зустрічі також взяв участь начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький.

Як розповів Євгеній Шахненко, облдержадміністрації вдалося домовитися з американською компанією MG STAR Inc про залучення інвестицій в інфраструктурні та енергоефективні проекти в Харківський області.

«Йдеться про залучення кредитних коштів з мінімальними відсотковими ставками – близько 2% річних. Зокрема, ми сподіваємося на тісну співпрацю у сфері впровадження заходів з енергозбереження та енергоефективності – саме цьому питанню під час зустрічі приділялася особлива увага. Також ми обговорили можливість фінансування проектів щодо переходу на альтернативні види палива», - розповів заступник голови ХОДА.

За словами Євгенія Шахненка, кредити даються на конкретні проекти під гарантії муніципалітетів. Тож найближчим часом буде проведено розширену нараду з представниками інвестиційної компанії та місцевих органів влади.

«Наразі в районах вже ведеться робота з розробки проектів, деякі з них - на стадії завершення. Завдяки залученню цих інвестиційних коштів громади зможуть  реалізувати свої задумки та розвивати регіон», - наголосив заступник керівника облдержадміністрації.