Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На аеродромі «Коротич» пройшов перший день авіашоу до 90-річчя аероклубу імені В.С. Гризодубової

На аеродромі «Коротич» пройшов перший день авіашоу до 90-річчя аероклубу імені В.С. Гризодубової

З ювілеєм аероклуб привітала заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

22 серпня на аеродромі «Коротич» розпочалися заходи, присвячені ювілею клубу, що триватимуть протягом трьох днів. До 90-річчя аероклубу приурочили святкове авіашоу за участю членів збірної команди України з аеробатики, переможців та призерів чемпіонатів світу та Європи. Пілоти здійснювали вильоти на спортивних літаках Як-52, Як-55, Су-31м, Extra-300 і реактивних Л29.

У відкритті урочистого заходу взяла участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Вона привітала гостей та учасників свята від імені голови облдержадміністрації Ігоря Райніна та підкреслила видатну роль Харківського аероклубу в історії авіації України.

«У Харківського аероклубу славна історія, випускники 10-ї військової школи льотчиків, в яку клуб був реорганізований під час Другої світової війни, гідно захищали нашу землю від німецько-фашистських загарбників. А ім'я Валентини Гризодубової, що надійшла в перший набір Харківського Центрального аероклубу, золотими літерами вписано в історію авіації і в історію військової справи. Тут виховували і вчили героїв в 1940-і роки і зараз в Харківському аероклубі проходять підготовку військові льотчики - курсанти Харківського університету повітряних сил. У цей день я хочу привітати всіх захисників України, всіх борців за незалежність нашої країни і побажати Харківському аероклубу довгих років славної історії та успіхів у всіх починаннях», - сказала Юлія Світлична.

Довідка. Харківський аероклуб ім. В.С. Гризодубової був утворений в 1925 році. Протягом 90-річної історії не припиняв свою діяльність. Під час війни був реорганізований в 10-у військову школу льотчиків. А вже в 1947 році відновив свою роботу як аероклуб. З 1951 року льотне поле аероклубу розташовується на аеродромі в Коротичі.