Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вперше підготували солдатів за програмою механіка-водія бронетехники

На Харківщині вперше підготували солдатів за програмою механіка-водія бронетехники

Спеціальний вишкіл строковиків тривав два місяці на базі Гвардійського факультету військової підготовки НТУ «Харківський політехнічний інститут».

У ході занять з молодими воїнами акцент ставився на практичних навичках керування бронетехнікою та вмінні проводити ремонт у польових умовах, повідомили в Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України. Навчання проводилося із залученням танків Т-64Б, Т-72, бойових машин піхоти БМП-1 та БМП-2, а також бронетранспортерів типів БТР-70 і БТР-80.

«Це перше навчання на факультеті солдатів-строковиків за цими військовими спеціальностями, - пояснив начальник факультету полковник Олександр Серпухов. - До цього часу механіків-водіїв готували у навчальних центрах Збройних Сил. За досить короткий час усі хлопці здобули необхідні полігонні знання та навчилися експлуатувати складні багатотонні бронемашини».

Заліки зі спеціальних дисциплін приймали офіцери 169-го Навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України, які відзначили високий рівень підготовки солдатів-строковиків. Так, кращих результатів у ході  фінальної стадії навчання здобули: сержант Богдан Яковенко, солдати Олександр Глинський та Олександр Смолянський, а також інші військовослужбовці.

Посвідчення механіка-водія танку чи бойової машини піхоти з присвоєнням відповідної кваліфікації ІІІ-го класу хлопцям вручив полковник Олександр Серпухов.

Подальшу військову службу солдати-строковики продовжать у підрозділах забезпечення навчального процесу факультету.