Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов перевірив хід відновлення дороги «Мартове – Хотімля – Старий Салтів»

Олег Синєгубов перевірив хід відновлення дороги «Мартове – Хотімля – Старий Салтів»

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов проінспектував хід ремонтних робіт на частині шляху «Мартове – Хотімля – Старий Салтів».

Ремонт розпочався у березні цього року. В межах відновлювальних робіт фірма-підрядник має повністю перестелити покриття 21,2 кілометра дороги. Це скоротить час на дорогу до міста Вовчанськ та спростить логістичні маршрути.

«Внаслідок активних бойових дій ця дорога була практично зруйнована. Аби дістатися до Вовчанська цим шляхом, ми витрачали до трьох годин. Ремонт втричі скоротить час на дорогу. До того ж це дасть змогу швидко евакуйовувати цивільне населення, поранених громадян і доправляти гуманітарну допомогу», - пояснив Олег Синєгубов.

Нове дорожнє покриття прокладають відповідно до усіх стандартів. Робітники влаштовують шари основи, вирівнюють шар покриття з крупнозернистої асфальтної суміші, влаштовують верхній шар покриття.

«Ця технологія дає 10 років гарантії на експлуатацію. Після завершення усіх необхідних робіт проведемо комплекс із забезпечення дорожнього руху – нанесення розмітки та встановлення знаків. Якщо дозволятиме безпекова ситуація та погодні умови, роботи завершимо на початку вересня», - додав директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко.