Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 25-й міські лікарні виділено 100 ліжок для хворих на COVID-19

У 25-й міські лікарні виділено 100 ліжок для хворих на COVID-19

Крім того, у закладі готують ще 80 ліжок, для підведення кисню до палат уже виділені кошти.

Про це розповів заступник голови ХОДА Тарас Пастух у ході брифінгу 18 вересня.

«Ми поміняли підхід щодо госпіталізації пацієнтів. З початку епідемії основне навантаження на себе брала обласна інфекційна лікарня. Зараз хворих на коронавірусну хворобу приймають міські 13-та, 17-та та 25-та лікарні, обласні інфекційні доросла та дитяча, обласна дитяча лікарня та другий пологовий будинок. 25-та лікарня була визначена додатково, зараз там виділено 100 ліжок, також готується 80 ліжок, виділені кошти для проведення кисню», - повідомив заступник голови ХОДА.

За його словами, лікарні прийматимуть пацієнтів з коронавірусною хворобою по черзі.  

«Ми розробили графік, який дозволяє почергово приймати хворих до різних закладів. Позавчора приймала 25-та лікарня, вчора - інфекційна, сьогодні - знову 25-та. Потім будуть 13 та 17 лікарні. Графік не є константою, він може змінюватись залежно від обставин. У робочому режимі будемо забезпечувати диспансеризацію так, щоб і пацієнтам було зручно, і лікарі могли виконувати свою роботу в нормальних умовах», - пояснив Тарас Пастух.

Також він повідомив, що керівництвом обласної інфекційної лікарні було прийняте рішення про збільшення кількості ліжок – завдяки залученню ресурсів, які раніше не використовувалися. Тепер у закладі можуть приймати 290 хворих. Ще 150 ліжок є в дитячій інфекційній лікарні.

Зараз проводяться роботи щодо збільшення кількості ліжок інтенсивної терапії в обласній інфекційці.  

«Для нового відділення обладнання вже є в наявності. Термін виконання робіт трохи збільшено через те, що ми вирішили провести капітальний ремонт відділення, а не швидкий, як планували спочатку», - розповів Тарас Пастух.

Загалом на сьогодні завантаженість лікарень області, які приймають хворих на ковід, становить 51%.

Також Тарас Пастух пояснив збільшення кількості випадків коронавірусної хвороби, які фіксують на Харківщині.

«Протягом останніх днів наші лабораторні можливості були суттєво нарощенні. За кількістю досліджень сьогодні ми посідаємо провідні місця. Наприклад, позавчора перше місце було за Києвом, наступна за ним – наша область. Тому сьогодні ми можемо говорити про те, що збільшення кількості тестувань призводить до зростання показників», - зазначив заступник керівника області.

Він додав, що у зв’язку з цим Кабінетом міністрів було прийнято рішення про перегляд критеріїв визначення зон карантину. Зокрема, головним показником має стати не кількість захворювань, а співвідношення між кількістю проведених досліджень та позитивними результатами, також відношення цього показника до середнього по країні.