Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відзначили День Гідності та Свободи

У Харкові відзначили День Гідності та Свободи

21 листопада учасники харківського Євромайдану зібралися о 18:00 біля намету «Все для перемоги» на площі Свободи.

На мітингу були присутні громадські активісти, волонтери, рідні харків’ян - Героїв Небесної Сотні, ветерани АТО та ООС. До учасників акції приєднався і заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Цьогоріч акція «Ми маємо гідність» одночасно проводиться по всій Україні.

Перед тим, як розпочати мітинг гімном, учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання загиблого командира 128-ї бригади Євгена Коростельова.

«Він помер в нашому харківському шпиталі. Ми, волонтери, знаємо його з ще 2015 року. Це добра людина, справжній воїн, справжній полковник», - сказала учасниця харківського Євромайдану, волонтерка Ярина Чаговець.

Відкриваючи мітинг, вона нагадала, що майдан у Харкові розпочався раніше київського - 19 листопада. І завершився пізніше, ніж по всій країні, адже саме нашому регіону довелося відстоювати територіальну цілісність України на початку військової агресії Російської Федерації.

Традиційно до учасників заходу звернувся духовний наставник харківського Євромайдану, настоятель храма Святого Іоанна Богослова Віктор Маринчак. Виголосивши «Слава Україні», він підкреслив, що ми маємо підтримувати та поширювати цю славу.

«Щоб вона надихала нас по-справжньому, щоб ми знову відчули ту могутність духу, яка тримала нас шість років тому на майдані», - сказав він.