Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз про обласний відбірковий тур Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута - 2011»

 

У 2011 році відбудеться ХІІ Всеукраїнський фестиваль «Червона рута», який протягом своєї діяльності сформував українську національну музичну масову культуру і є основним постачальником нових імен для української естради.

У 2010 році з березня по грудень відбудуться 27 відбіркових турів ХІІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута - 2011», переможці яких отримають право виступати у фіналі фестивалю.
Вже стало доброю традицією проводити Харківський обласний відбірковий тур в Українському культурному центрі «Юність» (м. Харків, вул. Університетська, 25), який відбудеться 12 червня 2010 р., початок о 10.00 годині.

Спільно з Дирекцією фестивалю, підготовкою і проведенням 27 відбіркових конкурсів займаються управління культури і туризму, у справах сім’ї та молоді, освіти і науки, центри народної творчості облдержадміністрацій, Київської й Севастопольської міськдержадміністрацій, Міністерства АР Крим.

Мета конкурсів – здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.

На відміну від інших, «Червона рута» залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме українських виконавців, а не зарубіжних зірок. Участь у конкурсах не потребує жодних вступних внесків, а вхід для глядачів є вільним, що робить цей захід доступним для всіх бажаючих.

Загальна кількість конкурсантів становитиме понад 4 тисяч виконавців з усієї України. Будуть представлені більшість районних центрів та сіл. Спеціально для участі у конкурсах буде створено і виконано близько 6 тисяч нових пісень українською мовою.

Відбіркові конкурси проводяться за музичними жанрами: поп-, рок-, сучасна танцювальна, акустична та інша музика, український автентичний фольклор. На кожному конкурсі відбираються переможці, а також декілька резервістів, котрі отримують право виступити на заключному етапі фестивалю та представити свій регіон на всеукраїнському рівні.

Разом з професіоналізмом, критеріями відбору є: новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність і неповторність виконавців, поєднані з українською національною визначеністю музики і виконання. У жанрі українського автентичного фольклору критеріями оцінки виступів є відповідність (походження) виконуваного матеріалу традиційним зразкам справжньої автентичної народної творчості.

Більшість відомих, популярних в Україні та за її межами вітчизняних виконавців, відкриті «Червоною рутою». Серед них: Олександр Пономарьов, Ані Лорак, Руслана, Сестри Тельнюк, “Кому вниз”, “Брати Гадюкіни”, “ВВ”, “Скрябін”, “Піккардійська терція”, “Тартак”, “Танок на майдані Конго” та багато інших.

Фестиваль виконує важливу державотворчу функцію в Україні і має всеукраїнський масштаб, формує сучасну естрадну і молодіжну школу вітчизняної музики. Дає змогу нашій державі інтегруватися у світовий культурний простір, допомагає нашим виконавцям досягнути конкурентоспроможності на міжнародній арені.

 


ЗВЕРТАЙТЕСЯ ЗА ДОВІДКАМИ І ПОДАВАЙТЕ ЗАЯВКИ
в Український культурний центр «Юність»
(м. Харків, вул Університетська, 25), тел. 731-22-03, 731-28-85

ел. адреса для отримання форм заявок: gava15@i.ua