Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 1 позачергового засідання обласної Комісії з питань ТЕБ і НС

 
УКРАЇНА 
КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 
Салтівське шосе, 73  м. Харків, 61038, телефон/факс 738-03-60; 738-02-53
E-mail: uchs_kteb@mail.ru
 
ЗАТВЕРДЖУЮ
Перший заступник голови обласної державної адміністрації
                            В.Г. Дулуб
«      »_____________   2014 року
 
 
Протокол № 1
позачергового засідання обласної Комісії
 
« 09 »   січня 2014 р.                                                                          м. Харків
 
Головував:
Директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, перший заступник голови обласної комісії В.І. Фадєєв
Присутні:
-         члени Комісії (за окремим списком);
-         запрошені особи (за окремим списком).
 
І. Про надзвичайну ситуацію, яка склалася 08 січня 2014 року у приміщенні ТОВ «Харківська ювелірна фабрика» по вул. Академіка Проскури, 1 у місті Харкові.
 
 (Горбунова – Рубан С.О., Волобуєв О.В.)
Заслухавши інформацію заступника Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Горбунової- Рубан С.О, першого заступника начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Харківській області Волобуєва О.В. Комісія
відзначає, що 8 січня 2014  о 11 годині 29 хвилин оперативному черговому Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Харківській області надійшло повідомлення про пожежу на Харківській ювелірній фабриці. В результаті пожежі загинуло 8 осіб, 7 направлені до лікарні, 22 були евакуйовані. Вогнем пошкоджено 4 і 5 поверхи будівлі, яку орендувала ювелірна фабрика на площі 250 м кв.
О 12.40 пожежу було локалізовано, о 14:10 ліквідована.
Перші 4 пожежні автомобілі прибули на місце події, через 6 хвилин після виклику.
До гасіння пожежі було залучено 20 одиниць основної та спеціальної техніки ГУ ДС НС в Харківській області.
 
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Відповідно до наказу МНС України від 12.12.2012 №1400 «Про затвердження класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій» визначити дану подію, за ознаками пункту 1.1. (загибель або травмування людей (персоналу) внаслідок пожеж і вибухів (окрім випадків пожеж і вибухів у житлових будівлях та спорудах), як надзвичайну ситуацію.
 
2. Відповідно до Державного класифікатора надзвичайних ситуацій                  ДК 019: 2010 визначити дану надзвичайну ситуацію техногенного характеру, як НС унаслідок пожежі, вибуху у будівлі або споруді нежитлової призначеності, код класифікації 10212.
 
3. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2004 № 368 «Про затвердження Порядку класифікації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру за їх рівнями»  п. 4.4 ( внаслідок якої загинуло понад 5 осіб або постраждало понад 100 осіб, чи було порушено нормальні умови життєдіяльності понад 10 тис. осіб на тривалий час (більш як на 3 доби), а збитки (оцінені в установленому законодавством порядку), спричинені надзвичайною ситуацією, перевищили 25 тис. мінімальних розмірів (на час виникнення надзвичайної ситуації) заробітної плати)  та п.9 (у разі коли внаслідок надзвичайної ситуації для відповідних порогових значень рівнів людських втрат або кількості осіб, які постраждали чи зазнали порушення нормальних умов життєдіяльності, обсяг збитків не досягає визначеного у цьому Порядку, рівень надзвичайної ситуації визнається на ступінь менше)  визначити дану надзвичайну ситуацію, НС регіонального рівня.
 
4. Виконкому Харківської міської ради підготувати відповідно до Наказу МНС України від 15.09.2011 № 1000 «Про затвердження Вимог до переліку та змісту документів для надання експертного висновку про рівень надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру» та постанови Кабінету Міністрів України від 18.12.2013 № 947 « Про затвердження Порядку надання та визначення розміру грошової допомоги постраждалим від надзвичайних ситуацій, які залишилися на попередньому місці проживання» та надати Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації:
- затверджені списки загиблих та постраждалих;
- інформацію щодо відсотка корпоративних прав держави у статутному фонді зазначеного підприємства;
- розрахунок, можливих збитків, повязаних із виникненням надзвичайної ситуації (постанова Кабінету Міністрів України від 15.02.2002 №175 «Про затвердження Методики оцінки збитків від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру»;
- акти технічного стану пошкодженого об’єкта.
Термін: 13.01.2014
 
5. Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації підготувати звернення голови Харківської обласної державної адміністрації до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з резервного фонду державного бюджету на заходи з ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 415 від 29.03.2002 «Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету».
Термін:  15.01.2014
 
6. Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації, виконкому Харківської міської ради підготувати пакет документів до звернення голови Харківської обласної державної адміністрації відповідно до ПКМУ від 29.03.2002 № 415 «Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету» та наказу МНС України від 15.09.2011 № 1000 «Про затвердження Вимог до переліку та змісту документів для надання експертного висновку про рівень надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру».
Термін:  16.01.2014
 
7. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.
 
 
Перший заступник голови
обласної Комісії, Директор
Департаменту цивільного
захисту Харківської обласної державної
адміністрації                                                                                           В.І. Фадєєв
 
 
Відповідальний секретар обласної Комісії                                 О.В. Ільєнко