Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 10 засідання обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА

КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО – ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 

 

     ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова обласної державної адміністрації
                                 М.М. Добкін
«_10_» _жовтня___ 2012 року
 
 
Протокол № 10
позачергового засідання обласної Комісії
м. Харків                                                                                    3 жовтня 2012 року
 
Головував: перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної комісії ТЕБ та НС В.Г. Дулуб.
Присутні: заступник голови комісії з контрольної перевірки, заступник начальника управління техногенної безпеки апарату Державної інспекції техногенної безпеки України, О.Е. Огороднік;
члени обласної комісії ТЕБ та НС  (за списком);
запрошені особи (за окремим списком).
Питання: Результати контрольної перевірки стану реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення, запобігання надзвичайним ситуаціям, готовності органів управління та сил реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру у Харківській області.
 
Вступне слово.
Перший заступник голови обласної державної адміністрації, голова обласної комісії ТЕБ та НС Дулуб Валентин Григорович
Доведення результатів контрольної перевірки.
Заступник голови комісії з контрольної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту, заступник начальника управління техногенної безпеки апарату Державної інспекції техногенної безпеки України Огороднік Олег Едуардович
За результатами контрольної перевірки Територіальна підсистема єдиної державної системи цивільного захисту у Харківській області оцінюється як «готова до виконання завдань».
 
 
З урахуванням доповіді Комісія вирішила:
 
1. Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації:
1.1. Проаналізувати причини недоліків виявлених комісією, розробити план їх усунення та направити до Державної інспекції техногенної безпеки України.
Термін виконання: 25.10.2012
1.2. Довести акт перевірки до голів районних державних адміністрацій, міських голів міст обласного значення.
Термін виконання: 10.10.2012
1.3. За результатами перевірки провести семінар-нараду з начальниками відділів з питань НС районних державних адміністрацій, міськвиконкомів.
Термін виконання: 29.10.2012
1.4. Продовжити роботу щодо вдосконалення та  модернізації існуючої регіональної системи централізованого оповіщення.
Термін виконання: постійно
2. Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації, районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення:
2.1. Провести роботу щодо належного створення та накопичення регіонального, місцевих та об'єктових матеріальних резервів для ліквідації надзвичайних ситуацій, поновлення сертифікатів якості на майно, видати організаційно-розпорядчі документи, якими визначити місця зберігання матеріальних резервів.
Термін виконання: 20.12.2012
2.2. Вжити заходів щодо підвищення готовності фонду захисних споруд до використання за призначенням. 
Термін виконання: 20.12.2012
2.3. Завершити проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту не залежно від форм власності.
Термін виконання: 20.12.2012
2.4. Передбачити фінансування заходів щодо захисту населення і територій від небезпечних гідрологічних та геологічних процесів на 2013 рік.
Термін виконання: 20.12.2012
2.5. Провести роботу по залученню до оповіщення населення всіх наявних станцій ефірного радіомовлення FM діапазону, телебачення та інших операторів зв’язку.
Термін виконання: 20.12.2012
2.6. Вжити заходів щодо збільшення кількість електричних сирен та забезпечення  їх працездатності.
Термін виконання: 20.12.2012
3. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення:
3.1. Відповідно до акту перевірки провести аналіз стану цивільного захисту підпорядкованої ланки територіальної підсистеми та з урахуванням недоліків виявлених комісією, розробити відповідні плани їх усунення та направити до Головного управління з питань надзвичайних ситуацій.
Термін виконання: 20.10.2012
3.2. Провести роботу з суб’єктами господарювання щодо розробки та затвердження у встановленому порядку номенклатури матеріальних резервів.
Термін виконання: 5.11.2012
3.3. Вжити дієвих заходів щодо забезпечення засобами індивідуального захисту непрацююче населення, яке проживає в зоні можливого хімічного забруднення.
Термін виконання: 20.12.2012
3.4. Продовжити роботу щодо створення і функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони, придбання техніки для гасіння пожеж.
Термін виконання: постійно
3.5. Провести роботу щодо ремонту й відновлення несправних джерел протипожежного водопостачання.
Термін виконання: 20.12.2012
3.6. Організувати роботу по створенню мережі консультаційних пунктів з питань цивільного захисту при житлово-експлуатаційних органах, сільських та селищних радах.
Термін виконання: 20.12.2012
3.7. Вжити заходів щодо оновлення парку санітарного транспорту та забезпеченню персоналу швидкої медичної допомоги зимовим спецодягом.
Термін виконання: 20.12.2012
4. Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації, Головному управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації, Управлінню культури і туризму облдержадміністрації продовжити роботу щодо вдосконалення протипожежного стану об’єктів освіти, охорони здоров’я, культури, закладів літнього відпочинку та оздоровлення громадян і дітей.
Термін виконання: 20.12.2012
5. Головному управлінню охорони здоровя при формуванні бюджету на 2013 рік передбачити фінансування для оновлення парку санітарного транспорту та забезпеченню персоналу швидкої медичної допомоги зимовим спецодягом.
Термін виконання: 20.12.2012
6. Виконавчому комітету Харківської міської ради рекомендувати посилити протипожежний захист будинків підвищеної поверховості, привести у працездатний стан системи протипожежного захисту житлових будинків підвищеної поверховості та відновити несправні джерела протипожежного водопостачання.
Термін виконання: 20.12.2012
Інформацію щодо виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Інформацію з терміном виконання “постійно”, надати до 20 грудня 2012 року.
 
Голова обласної Комісії                                                                          В.Г. Дулуб
 
Відповідальний секретар
обласної   Комісії                                                                                                                  О.В. Ільєнко