Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 3 засідання обласної Комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО – ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова обласної державної адміністрації

М.М. Добкін

«___» ____________ 2012 року

Протокол № 3
засідання обласної Комісії
м. Харків 23 березня 2012 року
 

 

Головував:
перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.Г.Дулуб
Присутні:
члени Комісії (за окремим списком);
запрошені особи (за окремим списком).

 

І. Підготовка районів області до пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу і весняної повені.
 
(Андрієнко В.Д., Фадєєв В.І., Войтенко О.Я., Грива Р.С., Пляка С.М.)
 
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Харківському регіональному центру з гідрометеорології організувати щоденну роботу гідропостів (у разі погіршення паводкової ситуації – цілодобово, з інформуванням оперативного чергового пункту управління начальника ЦО області), проведення регулярних спостережень за гідрологічним і льодовим режимом річок під час формування та проходження водопілля, своєчасно складати прогнози, характеристик паводка, льодоходу та повені, проведення розрахунків водогосподарського балансу на території області з урахуванням наповнення водосховищ.
Термін виконання: постійно на період до 15.04.2012
2. Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації:
2.1.Організувати перевірку готовності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування до безаварійного пропуску льодоходу та весняної повені.
Термін виконання: до 26.03.2012
 
2.2. Взяти під контроль усунення недоліків, виявлених перевірками готовності органів виконавчої влади до пропуску весняної повені у Чугуївському, Балаклійському, Сахновщинському, Валківському, Харківському, Куп’янському та Шевченківському районах. Про виконання доповісти голові обласної Комісії.
Термін виконання: до 30.03.2012
3. Головному управлінню агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації сумісно з Державною екологічною інспекцією в Харківській області організувати контроль щодо недопущення переповнення накопичувальних ям тваринницьких ферм і комплексів та їх можливого руйнування в період паводків і повені та скиду неочищених стоків до водних об’єктів.
Термін виконання: до 1.04.2012
4. Головам районних державних адміністрацій:
4.1. Уточнити плани евакуації на випадок можливої весняної повені та паводку.
Термін виконання: до 30.03.2012
4.2. Організувати поповнення місцевих матеріальних резервів будівельними, пально-мастильними матеріалами та мішками.
Термін виконання: до 10.04.2012
4.3. Уточнити наявні сили та засоби заплановані для проведення робіт з ліквідації наслідків паводків, пропуску льодоходу та повені.
Термін виконання: до 30.03.2012
4.4. Організувати оперативне висвітлювання через засоби масової інформації про розвиток і хід весняного паводка, пропуску льодоходу і повені заходи, що вживаються для забезпечення захисту населення і об’єктів господарювання та правила поведінки населення в умовахвесняного паводка, пропуску льодоходу і повені.
Термін виконання: постійно до 15.04.2012
4.5. Забезпечити сталу роботу об’єктів комунального господарства, особливо водозаборів господарсько-питного призначення та водопровідно-каналізаційних споруд і мереж в період весняної повені.
Термін виконання: до 1.04.2012
4.6. Вжити заходів щодо створення підприємствами житлово-комунального господарства області необхідного запасу будівельних і паливно-мастильних матеріалів, техніки для ліквідації наслідків весняної повені.
Термін виконання: до 1.04.2012
4.7. Забезпечити проведення інвентаризації гідротехнічних споруд, водних об’єктів у районах області з метою визначення їх власників, балансової належності та технічного стану.
Термін виконання: до 1.07.2012
4.8. За результатами інвентаризації вирішити питання щодо передачі на баланс органів виконавчої влади або місцевого самоврядування гідротехнічних споруд, які не мають власника.
Термін виконання: до 1.09.2012
4.9. Вжити заходів щодо створення спеціалізованих районних служб з утримання і експлуатації водних об’єктів.
Термін виконання: до 1.09.2012
4.10. Продовжити роботу щодо внесення змін у договори оренди земельних ділянок водного фонду з питання підвищення персональної відповідальності орендарів за створення умов безпечного перебування громадян на орендованих водоймах та безпечної експлуатації гідротехнічних споруд.
Термін виконання: постійно
Рекомендувати міським головам міст обласного значення здійснити аналогічні заходи.
5. Харківському обласному управлінню водних ресурсів:
5.1. Направити листи головам районних державних адміністрацій щодо проведення інвентаризації гідроспоруд, які не мають власника.
 Термін виконання: до 28.03.2012
5.2. Підготувати узагальнену інформацію про стан проведення інвентаризації гідротехнічних об’єктів на території Харківської області, які не мають власника та надати голові обласної Комісії.
Термін виконання: до 10.04.2012
ІІ. Забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей.
 
( Ломанов О. А., Шаповал Р.В., Кузнєцов Д.П.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Головному управлінню освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, Управлінню культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації:
1.1 Скласти плани заходів щодо усунення недоліків стану пожежної безпеки у підпорядкованих закладах, виявлених під час перевірок Головним управлінням Держтехногенбезпеки з конкретними термінами виконання та відповідальними особами.
Термін: до 25 квітня 2012 року
1.2. Завершити усунення недоліків виявлених перевірками у підвідомчих  закладах, про виконання поінформувати голову Комісії.
Термін: до початку навчального 2012 - 2013 року
1.3. Підготувати звернення до Харківської обласної ради щодо виділення коштів на виконання заходів з пожежної безпеки, визначених приписами Головного управління Держтехногенбезпеки у Харківській області.
Термін виконання: до 15.04.2012
2. Головному управлінню Держтехногенбезпеки у Харківській області:
2.1. Разом з районними державними адміністраціями, виконкомами міст обласного значення взяти під особливий контроль усунення недоліків виявлених перевірками, в першу чергу тих, які не потребують значних фінансових витрат.
Термін: до початку навчального 2012 - 2013 року
2.2. Повторно обстежити об’єкти освіти, культури, які представляють   найбільшу загрозу виникнення пожеж, надзвичайних ситуацій та надати приписи керівникам щодо негайного усунення недоліків, відповідно до доручення Президента України про запобігання пожежам на об’єктах з масовим перебуванням дітей.
Термін: до 01.05.2012
2.3. Забезпечити надання методичної допомоги керівникам закладів освіти щодо організації пожежної безпеки та відпрацювання дій на випадок виникнення пожеж у навчальних закладах.
Термін: постійно
ІІІ. Стан забезпечення засобами індивідуального захисту працівників підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і підпорядкування. Стан обладнання системами виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей потенційно - небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки.
( Ломанов О.А., Скрипник Ю.Г.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1.Територіальному управлінню Державного комітету промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області:
1.1. Посилити вимоги до роботодавців щодо забезпечення працівників підприємств спецодягом, спецвзуттям и засобами індивідуального захисту.
Термін: постійно
1.2. Організувати проведення семінару з представниками підприємств на тему: «Підвищення ефективності внутрівідомчого нагляду».
Термін: до1.06.2012
2. Головному управлінню Держтехногенбезпеки у Харківській області:
2.1. Встановити контроль за забезпеченням працівників потенційно та хімічно - небезпечних об’єктів засобами індивідуального захисту відповідно до вимог чинного законодавства.
Термін: постійно
2.2. Посилити нагляд за проектуванням та впровадженням на потенційно та хімічно - небезпечних об’єктах систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей.
Термін: постійно
2.3. Підготувати листи керівникам потенційно - небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки зазначених у доповіді, стосовно безумовного виконання вимог діючого законодавства у сферіобладнання системами виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей. Про результати проведеної роботи доповісти голові Комісії.
Термін: до 23.04.2012
IV. Про ситуацію з водообміном Краснопавлівського водосховища, яке є джерелом водозабезпечення населення міста Харкова та інших населених пунктів Харківської області.
(Квартенко Р.О., Корінько І.В., Войтенко О.Я.)
Станом на березень 2012 року Краснопавлівське водосховище наповнене до позначки 107,6 м. Робочий об’єм води до досягнення критичної точки позначки 106,6 м. становить приблизно 14.0 млн.м.куб. Наявна кількість води забезпечить роботу Виробничого управління водопровідного господарства «Дніпро» до червня 2012 р.
Не проведення своєчасного водообміну у Краснопавлівському водосховищі приведе до погіршення якості питної води, можливому припиненню водопостачання, а також ускладнення епідеміологічної ситуації, що негативно вплине на проведення у м. Харків фінальної частини чемпіонату Європи по футболу «Євро – 2012».
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
1. Керівництву каналу «Дніпро-Донбас»:
1.1. Вжити заходи по підтриманню належної водності та якості вихідної води Краснопавлівського водосховища.
Термін виконання: негайно
1.2. Звернутися до Державного агентства по водним ресурсам України щодо фінансування заходів по підвищенню показників якості води в Краснопавлівському водосховищі.
Термін виконання: негайно 
2. Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в Харківській області, Харківському обласному управлінню водних ресурсів, КП "Харківводоканал" з метою недопущення погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в Харківській області та забезпечення стабільного водопостачання споживачів області питною водою підготувати звернення від Харківської обласної державної адміністрації до Кабінету Міністрів України щодовиділеннякоштів в сумі 34,00 млн.грн. на фінансування витрат для подачі води з р.Дніпро каналом Дніпро-Донбас в об’ємі 120 млн.м3 для проведення у 2 кварталі 2012 року водообміну у Краснопавлівському водосховищі.
Термін виконання: негайно 
Інформацію щодо виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за факсом: 738-03-60 та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru
Інформацію про виконання рішень з терміном виконання «постійно», надавати щоквартально до 25 числа останнього місяця кварталу протягом 2012 року.
 
Перший заступник голови
обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії                                                                    В.Г. Дулуб
 
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                                   О.В. Ільєнко