Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 10 засідання обласної Комісії

ЗАТВЕРДЖУЮ
голова обласної державної адміністрації


М.М. Добкін

 

„___” ____________ 2011 року

 


Протокол № 10
засідання обласної Комісії
“20 ” вересня 2011 р. м. Харків
 

 
 
Головував:
перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.М.Бабаєв
 
 
Присутні:
члени Комісії (за окремим списком);
запрошені особи (за окремим списком).
 
 
Слухали:
І. Про хід підготовки забезпечення техногенної безпеки на підприємствах і об’єктах енергетичної, теплопостачальної, газової галузей, житлово-комунального  господарства, освіти, науки та медицини до роботи в осінньо – зимовий період.
(Козленка А.М., Денисенка М.М., Дорошенка С. М., Без’язичного В.Ф., Шаповала Р.В., Галацана О.В.)
 
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення
Комісія вирішила:
1 Рекомендувати Харківській міській раді винести питання стосовно значного зниження надійності електропостачання центральної частини міста Харкова у зв’язку з аварією на ПС 110/6 кВ Харківського велосипедного заводу на розгляд міської комісії з питань ТЕБ та НС для прийняття відповідних рішень щодо стабілізації ситуації у електрозабезпеченні центральної частини міста Харкова.
2 Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації:
2.1 Вжити заходів щодо завершення підготовки житлово-комунального господарства області до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років.
Термін: до 1 жовтня 2011 року
2.2 Вжити дієвих заходів щодо забезпечення теплопостачальними підприємствами погашення заборгованості за природний газ, спожитий у опалювальному періоді 2010-2011 років.
Термін: до 1 жовтня 2011 року
2.3. Забезпечити своєчасне укладання договорів теплопостачальними підприємствами на закупівлю природного газу для котелень на опалювальний сезон 2011-2012 років.
Термін: до 15 жовтня 2011 року
2.4. Проводити роботу з поліпшення фінансово-економічного стану житлово-комунальних підприємств, їх платоспроможності через впровадження енергозберігаючих технологій, економічно обґрунтованих тарифів та посилення претензійно-позовної роботи зі злісними неплатниками.
Термін: постійно
2.5. На виконання доручень Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку й торгівлі А.П. Клюєва на селекторних нарадах 13.07.2011 та 30.08.2011 забезпечити оснащення усіх підприємств - виробників теплової енергії, надавачів послуг з централізованого тепло- і водопостачання засобами обліку та регулювання води і теплової енергії.
Термін: до 1 жовтня 2011 року
2.6. Забезпечити контроль за своєчасним отриманням теплопостачальними підприємствами дозволів на включення котелень від територіального управління Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області.
Термін виконання : до початку опалювального сезону
2.7. Разом з державним підприємством «Харківський облавтодор» провести роботи з підготовки автомобільних доріг загального користування, по яких проходять маршрути шкільних автобусів.
Термін виконання : жовтень 2011 року
2.8. Сприяти вирішенню питання щодо підготовки в районах та містах області спеціалізованої техніки для прибирання снігу та у разі потреби залучення спеціалізованої техніки на договірних засадах.
Термін: постійно
3. ПАТ «Харківгаз» та ПАТ «Харківміськгаз» забезпечити безперебійне та безаварійне газопостачання споживачів всіх категорій, у тому числі шляхом виявлення та попередження аварійних ситуацій.
Термін виконання : постійно
4. Управлінню паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації забезпечити:
4.1. Контроль за розробленням підприємствами, установами  енергетичних паспортів, норм витрат паливно-енергетичних ресурсів та моніторинг виконання районних програм енергозбереження.
Термін: постійно
4.2. Стале забезпечення споживачів електричною енергією та природним газом підприємствами паливно-енергетичного комплексу в осінньо-зимовий період 2010 – 2011 років.
Термін: постійно
4.3. Контроль за ходом робіт по газифікації населених пунктів області та об’єктів соціально-культурного призначення;
Термін: постійно
5. Головам районних державних адміністрацій:
5.1. Проводити роботу з поліпшення фінансово-економічного стану житлово-комунальних підприємств, їх платоспроможності через впровадження енергозберігаючих технологій, економічно обґрунтованих тарифів та посилення претензійно-позовної роботи зі злісними неплатниками.
Термін виконання: постійно
5.2. Забезпечити готовність спеціалізованої техніки для прибирання снігу та у разі потреби надавати її в допомогу районним філіям державного підприємства «Харківський облавтодор» із закріпленням за цими механізмами ділянок автомобільних доріг загального користування.
Термін виконання: постійно
5.3. Посилити контроль за раціональним використанням паливно-енергетичних ресурсів і води на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, проводити серед населення роботу щодо популяризації економного споживання енергоресурсів та впровадження прогресивних засобів їх обліку.
Термін виконання : постійно
5.4. Активізувати контроль щодо усунення порушень використання газового обладнання та утримання охоронних зон газопроводів та споруд на них.
Термін виконання : постійно
Запропонувати виконавчим органам міських рад міст обласного значення здійснити аналогічні заходи.
6. Керівникам ГУ ЖКГ, ГУ освіти і науки, ГУ охорони здоровя:
6.1. Встановити постійний контроль за виконанням заходів направлених на забезпечення техногенної та пожежної безпеки на підпорядкованих об’єктах.
Термін виконання : постійно
6.2. Вжити заходи по усуненню недоліків виявлених під час проведення перевірок стану пожежної та техногенної безпеки.
Термін виконання : до 15.10.2011
6.3. Під час формування бюджету на наступний рік спланувати видатки на фінансування заходів у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки.
Термін виконання: до прийняття бюджету на 2012 рік.
6.4. Надати підтверджуючі матеріали по усуненню виявлених недоліків до Головного управління Держтехногенбезпеки у Харківській області.
Термін виконання: до 15.10.2011
6.5. Вжити невідкладних заходів щодо приведення в пожежобезпечний стан підпорядкованих об’єктів.
Термін виконання: до 30.12.2011
6.6. Прийняти усі необхідні заходи щодо виконання в повному обсязі приписів держпожнагляду.
Термін виконання: до 30.12. 2011
 
ІІ. Стан забезпечення техногенно-екологічної безпеки на військових арсеналах та складах Харківської області.
(Козленко А.М., Єремьоменка С.М.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення
Комісія вирішила:
1. ГУ МНС України в Харківській області, Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації:
1.1. Підготувати доповідну записку про виконання протоколів робочих нарад щодо стану забезпечення техногенної та пожежної безпеки  на території військових частин А 2136, А 0829, А 2467, А 1352
Термін виконання: до 30.09. 2011
1.2. Звернутися до Генерального штабу Збройних сил України з метою отримання дозволу на перевірку А 2136, А 0829, А 2467, А 1352
Термін виконання: до 30.09. 2011
2.Головному управлінню по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи продовжити роботу з Міністерством оборони України щодо невідкладного прийняття рішення стосовно утилізації високотоксичних компонентів ракетного палива, що зберігається на території військової частини А 2136.
Термін виконання: постійно
3. Командирам військових частин А 2136, А 0829, А 2467, А 1352
3.1 Організувати взаємодію з Головним управлінням МНС України в Харківській області, Державною екологічною інспекцією в Харківській області щодо виконання заходів направлених на дотримання стану пожежної та екологічної безпеки на території військової частини.
Термін виконання: постійно
3.2 Практично відпрацювати сумісно з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування плани реагування та евакуації на випадок виникнення можливих надзвичайних ситуацій.
Термін виконання: до 15 жовтня 2011 року
 
ІІІ. Забезпечення безпеки при перевезенні залізничним та автомобільним транспортом небезпечних речовин.
(Кузьменка В.О., Швидкого І.І.)
1. Прийняти до відома інформацію першого заступника начальника статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" Кузьменка В.О.
2. Керівництву статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця":
2.1. Забезпечити якісну щомісячну перевірку технічного стану під’їзних колій, на яких виконується операції з небезпечними вантажами.
Термін виконання: постійно
2.2. Організувати підготовку особового складу на станціях де проводяться вантажні операції з небезпечними речовинами.
Термін виконання: 15 жовтня 2011 року
2.3. Уточнити порядок взаємодії щодо належного та своєчасного інформування ГУ МНС України в Харківській області та ГУ НС ХОДА про випадки НС та надзвичайних подій при організації перевезень залізничним транспортом.
Термін виконання: постійно
3. УДАІ ГУ МВС України в Харківській області:
3.1 Посилити роботу щодо попередження дорожньо-транспортних пригод та виявлення порушень суб’єктами перевезення небезпечних вантажів.
3.2 Взяти під контроль роботу щодо виконання перевізниками вимог законодавства України у сфері дорожнього перевезення небезпечних вантажів.
Термін виконання: постійно
4. Директору Харківського державного міжобласного спецкомбінату УкрДО «Радон» забезпечити безпеку при перевезенні спецтранспортом радіоактивних відходів до Пункту захоронення радіоактивних речовин.
 
ІV. Про профілактику отруєння дикорослими грибами
( Колпакову Т.М.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення
Комісія вирішила:
1. Начальникам обласного та міського центрів здоров’я, головам райдержадміністрацій, міським головам, керівникам телерадіокомпаній усіх форм власності:
1.1. Вжити заходи для систематичного інформування населення про отруєння грибами та пропаганді небезпечності вживання дикорослих грибів, особливо в період масового їх збору.
1.2. Організувати проведення роз’яснювальної роботи щодо вживання штучно вирощених культурних грибів серед населення області.
Термін виконання: в період їх масового збору
2. ГУ МВС України в Харківській області:
2.1. Вжити дієвих заходів щодо недопущення несанкціонованої торгівлі дикорослими грибами, особливу увагу звернути на заборону торгівлі дикорослими консервованими грибами на території Ізюмської міської ради.
Термін виконання: в період їх масового збору
3. Головному управлінню освіти і науки обласної державної адміністрації:
3.1. Зобов’язати керівників закладів освіти проводити постійну роз’яснювальну роботу серед батьків та дітей організованих колективів на класних годинах та батьківських зборах щодо попередження   отруєння грибами.
Термін виконання: в період їх масового збору
3.2. На початку учбового року провести тематичні диктанти щодо профілактики отруєнь грибами серед дітей.
Термін виконання: до 30.09.2011
4. Головам райдержадміністрацій, постійним лісокористувачам:
4.1. На в’їздах у ліси встановити стенди з зазначенням заходів попередження    отруєнь грибами.
Термін виконання: до 30.09.2011
5. Начальнику управління споживчого ринку ОДА, головам міськрайдержадміністрацій, керівникам ринків усіх форм власності, начальнику Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області посилити контроль і забезпечити неухильне дотримання встановленого   порядку при проведенні торгівлі дикорослими грибами.
Термін виконання:  постійно в період їх масового збору
6. Головним лікарям лікувальних закладів області, токсикологічних центрів та служби медицини катастроф про кожний випадок отруєння грибами негайно доповідати в обласну СЕС ( за тел: 3150007 у вихідні дні та неробочі часи, за тел: 7164524 в робочі дні з 9.00 до 17.00).
 
V. Про стан радіаційної безпеки та захисту персоналу і населення на спеціалізованих підприємствах Харківської області, поводження з радіоактивними відходами і радіаційного моніторингу об’єктів довкілля та шляхи його вдосконалення.
( Правдюка В.Т., Колпакової Т.М., Шарова В.Є.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення
Комісія вирішила:
 
1. Директору Харківського державного міжобласного спецкомбінату забезпечити виконання заходів щодо переоснащення та перепрофілювання спецкомбінату з метою створення умов для збирання та тимчасового контейнерного зберігання радіоактивних відходів, визначених Загальнодержавною цільовою екологічною програмою поводження з радіоактивними відходами, затвердженою Законом України від 17.09.08 № 516.
Термін виконання: постійно
2. Керівникам підприємств, організацій та установ, які утворюють або можуть утворювати радіоактивні відходи:
З метою зменшення накопичених обсягів радіоактивних відходів і строку їх зберігання на майданчиках підприємств, на яких вони утворюються, забезпечити передачу відпрацьованих ДІВ, переведених до категорії радіоактивних відходів, до спеціалізованого підприємства по поводженню з радіоактивними відходами
Термін виконання: 6 місяців з дати утворення РАВ
3. Службі автомобільних доріг у Харківській області:
3.1. Надати до обласної державної адміністрації інформацію про технічний стан дороги від сел. Пересічне Дергачівського району до пункту захоронення радіоактивних відходів.
Термін виконання: до 30.09.2011
3.2. Вжити заходи щодо ремонту асфальтового покриття дороги від сел. Пересічне Дергачівського району до пункту захоронення радіоактивних відходів.
Термін виконання: 1.11.2011
4. Харківському державному міжобласному спецкомбінату УкрДО «Радон»,  підготувати детальну аналітичну довіку щодо шляхів вирішення питання використання або утилізації насосно-компресорних труб, накопичених на ПЗРВ ХДМСК та надати до обласної СЕС, Головного управління з питань НС.
Термін виконання: 1.12.2011
 
 
Інформацію щодо виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Інформацію з терміном виконання “постійно”, “протягом року”, а також, де не вказано термін надавати до 25 числа щоквартально протягом 2011 року.
 
 
Голова обласної Комісії                                                                          В. Бабаєв
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                                 О. Ільєнко