Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сьогодні - День партизанської слави

Сьогодні у Харкові та у районах області відбулися заходи, присвячені Дню партизанської слави та 69-ї річниці початку підпільно-партизанського руху в Україні. Зокрема, у Харкові відбулася урочиста церемонія покладання квітів ветеранами підпільно-партизанського руху Харківщини на Меморіалі Слави в Лісопарку, до меморіальної дошки Івану Бакуліну та на Алеї комсомольців-підпільників.

У Харкові відбудуться Дні іспанської мови та культури

Посольство Іспанії в Україні проводить в місті Харкові 23-24 вересня Дні іспанської мови та культури, присвячені сторіччю з дня народження видатного іспанського поета Мігеля Ернандеса. Поет перебував у Харкові в 1937 році, що надихнуло його на написання поеми «Місто-фабрика». Офіційне відкриття Днів відбудеться 23 вересня о 09:30 в актовому залі Університету ім. В.Н. Каразіна.

24 вересня розпочинається Міжнародний музичний фестиваль класичної музики «Харківські асамблеї»

24 вересня розпочинається Міжнародний музичний фестиваль класичної музики «Харківські асамблеї». Захід відбувається під патронатом губернатора Михайла Добкіна та в. о. міського голови Геннадія Кернеса за підтримки Міністерства культури і туризму України. Урочисте відкриття фестивалю – о 18.00 у малій залі ХНАТОБу ім. М. В. Лисенка. 

Щоб стабілізувати роботу Ізюмського тепловозоремонтного заводу, необхідно розширити портфель замовлень підприємства. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході ознайомлення з робочими потужностями Ізюмського тепловозоремонтного заводу назвав основні складові виведення цього підприємства з кризи. За його словами, однією з них є розширення портфеля замовлень підприємства. «Необхідно підвищити реальну завантаження даного підприємства. Це можна зробити за допомогою Південної залізниці. Шляхом переговорів з Державною адміністрацією "Укрзалізниця" можна підключити до цього процесу й інші залізні дороги, які могли б передававать сюди частину свого рухомого складу для ремонтних робіт», - повідомив голова ХОДА.

Ми наведемо порядок в лісовому господарстві Харківської області. Михайло Добкін

У ході робочої поїздки в Ізюмський район голова ХОДА Михайло Добкін оглянув роботу Ізюмського лісгоспу. Він ознайомився з основними проблемами підприємства, а також відзначив, що підготовка лісових господарств до літньої спеки та періоду підвищеної небезпеки у наступному році буде проходити більш оперативно. «Наступного року ми будемо готуватися до періоду підвищеної пожежонебезпеки до початку спеки. Президент поставив перед нами завдання - зберегти народне майно, і ми це зробимо! Ми наведемо порядок в лісовому господарстві Харківської області! Крім того, є рішення Кабінету Міністрів про закупівлю для цієї структури великої кількості нової техніки », - повідомив Михайло Добкін під час спілкування з керівництвом Ізюмського лісгоспу.

Відбулось засідання Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Відбулось засідання Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва, де було відпрацьовано план дій у разі виникнення надзвичайної ситуації, яка може скластися на території області внаслідок проходження "вибухоподібного" циклону, та перевірено готовність обласних служб цивільного захисту до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у селищі Нова Водолага

21 вересня заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у селищі Нова Водолага. Мешканці району, які прийшли на прийом, піднімали питання про оформлення субсидій, призначення пенсій, організації громадських робіт. Також до заступника голови ХОДА звернувся Ватутінський сільський голова, який поставив питання про капітальний ремонт сільської амбулаторії. Було ухвалено рішення про необхідність підпорядкування центральній районній лікарні всіх фельдшерсько-акушерських пунктів та лікарських амбулаторій району. Якщо це відбудуться, то на 2011 рік в обласному бюджеті будуть закладені кошти на будівництво нової амбулаторії у селі Ватутіно», - підкреслив Ігор Шурма.

Для вирішення проблем Ізюмського тепловозоремонтного заводу потрібна реальна допомога з державного бюджету. Михайло Добкін

Однією зі складових, виконання якої необхідно для вирішення проблем Ізюмського тепловозоремонтного заводу є допомога з державного бюджету. Про це в ході брифінгу за підсумками огляду підприємства повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Потрібна реальна допомога з державного бюджету, яка вона буде, залежить від того, які будуть можливості профільного Міністерства, і що сьогодні реально необхідно заводу. Це питання буде вирішуватися фахівцями обласної адміністрації, які підготують довідку за підсумками відвідування даного заводу для подальшого обговорення в Кабінеті Міністрів», - сказав Михайло Добкін.

З текстом Податкового кодексу зможуть ознайомитися всі бажаючі

Сьогодні на сайті Верховної ради України оприлюднено проект нового Податкового кодексу. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.  «З текстом документа зможуть ознайомитися всі бажаючі, що унеможливить спекулювання на ньому деякими політичними силами. Люди самі зможуть розібратися, чим їм вигідний новий Податковий кодекс. Хоча на вивчення документа знадобиться час - адже в ньому близько 500 сторінок», - додав заступник голови ХОДА.

23 вересня відбудуться збори кредиторів Ізюмського тепловозоремонтного заводу

23 вересня на зборах кредиторів ІТРЗ будуть вирішуватися питання подальшого розвитку підприємства, в першу чергу мова йде про вирішення проблеми боргів заводу перед співробітниками і кредиторами. Про це в ході огляду підприємства повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.  

Розпочалася робоча поїздка голови ХОДА Михайла Добкіна в Ізюмський район Харківської області

На даний момент глава області оглядає виробничі цехи Ізюмського тепловозоремонтного заводу. З 2009 року на підприємстві спостерігаються негативні тенденції - завод зазнає значних збитків, заборгованість з виплати заробітної плати складає 6 млн. 251,4 тис грн. Сьогодні в програмі робочої поїздки голови Харківської облдержадміністрації запланований візит до ДП «Ізюмське Лісове Господарство», племінне сільськогосподарське підприємство ТОВ «Ізюмські кролики» та ДП ДАК «Хліб України» Ізюмський державний комбінат хлібних продуктів.  

Діяльність кожного органу влади повинна аналізуватись та оцінюватись. Василь Хома

«Діяльність кожного органу повинна аналізуватись та оцінюватись. Якщо такий аналіз проводиться регулярно, якщо підбиваються підсумки та даються оцінки, то кожен замислюється, що він зробив не так, що потрібно зробити, щоб показники були кращими. Саме для цього в області створений рейтинг районів, і РДА повинні постійно працювати, щоб покращувати свої позиції», - зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Робота райдержадміністрацій постійно моніториться та контролюється

«Одразу після формування складу РДА ми почали вивчати існуючу в районах ситуацію, те, як відрегульована робота в РДА. Ми побачили багато як позитивних, так і негативних моментів», - повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Переважна більшість керівників РДА та їх заступників – досвідчені професіонали. Василь Хома

«Кожен керівник, який приходить на ту чи іншу посаду, підбирає під себе людей і створює команду однодумців, яка здатна вирішувати нагальні проблеми. Коли підбирались кандидати на посаду голів РДА, в першу чергу розглядався такий критерій як професіоналізм. Переважна більшість людей, які зараз працюють головами РДА та їх заступниками, це люди, які мають досвід роботи на державній службі. Це досвідчені люди, які за своїми професійними характеристиками можуть виконувати ті завдання, які покладанні на РДА», - зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома.

В Харкові стартував Українсько-Польський футбольний турнір університетських команд 2010-2012

21 вересня на базі дитячої футбольної академії ФК «Металіст» стартував етап Українсько-Польський футбольний турнір університетських команд 2010-2012. В урочистій церемонії відкриття взяли участь перший заступник голови ХОДА, голова Харківської обласної федерації футболу Володимир Бабаєв, консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, голова Ради ректорів Харківського регіону Віль Бакіров і генеральний директор ФК «Металіст» Сергій Волик.

Події дня

Сьогодні о 9:30 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА. Об 11:00 на Меморіалі Слави в Лісопарку відбудеться урочисте покладання квітів ветеранами підпільно-партизанського руху Харківщини.

Результатом економічного форуму стануть до 95% нових компаній, які будуть зареєстровані у Харківській області найближчим часом. Юрій Сапронов

За підсумками Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» ряд іноземних бізнесменів зацікавилися питанням вкладення інвестицій в Харківську область. Зокрема, підписано кілька попередніх договорів.

Необхідний принципово новий підхід до регіонального розвитку України. Юрій Сапронов

Як повідомив сьогодні під час прес - конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, науково - практичний доповідь «Основи сталого розвитку Харківської області до 2020 року» не стільки теоретична робота, скільки наукове обгрунтування вектора шляхів вирішення практичних проблем Харківського регіону, спроба визначити пріоритетні напрямки розвитку, що враховують процеси, що протікають не тільки в економіці України, але й у світі в цілому. «Доповідь не є проектом офіційного документа «Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року», але він є тією науково-практичної основою, яка дозволить його створити в короткі терміни», - зазначив Юрій Сапронов.

Металобрухт складає до 15% сировини для українських металургійних комбінатів. Юрій Сапронов

Сьогодні металобрухт складає до 15% сировини для більшості українських металургійних комбінатів. Про це повідомив на прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, збирання металобрухту - це сьогодні найбільш криміналізований бізнес в Україні і Харківській області. В даний час обласна державна адміністрація наводить у цій сфері порядок. «Є список тих виробів, які категорично не можна приймати всім металотрейдерам від самого великого, до самого малого. У цьому списку огорожі з кладовищ, рейки, милиці шпал, трансформатори, кабелі, ливневка, люки та інше», - повідомив Юрій Сапронов.  

Для відродження українського авіабудування необхідна державна програма і кооперація з Російською Федерацією. Юрій Сапронов

«Єдиний варіант для нашого ХАЗу - це рівноправна кооперація з Росією, адже потреба тільки російського Зауралля в літаках, які виробляються в Харкові, більше 200 машин. Це 8 - 10 років беззбиткової роботи Харківського авіазаводу. На сьогоднішній день це підприємство розбирається з тими наслідками, які залишилися за підсумками останніх 5 років, коли заводом керували люди, які користувалися відвертим лобі попереднього керівництва Харківської обласної адміністрації. Потрібен час, потрібна державна програма і кооперація з Російською Федерацією. Тільки таким чином може бути відроджено українське авіабудування», - підкреслив у ході прес-конференції 21 вересня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Тільки Харківська область повністю відшкодувала підприємствам ПДВ. Юрій Сапронов

«Тільки Харківська область повністю відшкодувала підприємствам податок на додану вартість. Підприємства області отримали у вигляді облігацій більше 475 млн.грн.», - Повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Реалізація програми економічних реформ на 2010-2014 роки приведе Україну на вершину світових рейтингів. Юрій Сапронов

«Головні положення передвиборчої програми «Україна - для людей» Віктора Януковича стали основою проекту програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможні суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Реформи спрямовані на побудову сучасної, стійкої, відкритої і конкурентоспроможної в світовому масштабі економіки, формування професійної та ефективної системи державного управління, і нарешті - на підвищення добробуту українських громадян. Для того щоб Україна і її регіони могли почати сходження по сходинках світових рейтингів до групи розвинутих країн, а населення відчуло істотне підвищення рівня життя, потрібно прискорити прийняття та здійснити практичну реалізацію програми економічних реформ на 2010-2014 роки»,- заявив сьогодні на прес - конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. 

Заборона ввезення продукції second hand буде сприяти розвитку легкої промисловості

«Я не заперечую проти будь-якого виду бізнесу. Для багатьох людей second hand - це бізнес, але жодного відношення до розвитку легкої промисловості регіону він не має, і тільки заважає її розвитку. Крім того, second hand - це найчастіше неякісний одяг, який протягли сюди через митні бар'єри, за корупційними схемами, які на сьогодні є одним із бичів, що заважають проводити економічні реформи», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

З початку року в Харківську область надійшло понад 42 мільйони іноземних інвестицій

«З 1 січня і за станом на 1 вересня в Харківську область надійшло 42,3 мільйона доларів іноземних інвестицій, які пішли в різні галузі економіки: і в харчову промисловість, і в машинобудування. Це кілька десятків верстатів на "ФЕД", це інвестиції в газовий видобуток в Харківській області. Усього в Харківській області сьогодні працює 2 мільярди 11 мільйонів доларів іноземних інвестицій», - повідомив в ході прес-конференції 21 вересня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Ми повинні реалізувати шанс перетворити нашу країну в одну з розвинених держав світу. Юрій Сапронов

За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрія Сапронова, співставлення України з іншими країнами світу, за загальновизнаними рейтинговими показниками,свідчить про суттєве її відставання в різних аспектах соціально-економічного і політичного життя: за індексом розвитку людського потенціалу Україна займає 85-е місце серед 182 країн;по глобальному індексом конкурентоспроможності - 82-е місце серед 133 країн; індекс свободи підприємництва - 141-е місце серед 183 країн; індекс рівня складності податків - 181 - е місце серед 183 країн; рейтинг кредитоспроможності країн - 36-е місце серед 41-й країни; індекс політичної нестабільності - 16-е місце серед 165 країн; індекс урядової ефективності - 143-е місце серед 212 країн; індекс сприяння корупції - 146-е місце серед 180 країн.  

У Харківській області планується побудувати сучасний завод з виробництва промислового скла

Німецька компанія з виробництва промислового скла «EuroGlass» планує побудувати в Харківській області завод вартістю 185 мільйонів євро. На даний момент ведуться переговори з потенційним інвестором, а також підбирається майданчик під майбутнє будівництво.

Відбулося друге засідання Харківської обласної виборчої комісії

21 вересня відбулося друге засідання обласної виборчої комісії. В ході засідання був затверджений розподіл обов’язків між головою, заступником голови, секретарем та членами комісії з доповненнями; графік чергувань членів виборчої комісії у приміщені розташування комісії. Крім того, був затверджений єдиний кошторис видатків на підготовку і проведення виборів депутатів Харківської обласної ради 31 жовтня 2010 року, а також закріплені члени обласної виборчої комісії за містами обласного значення та районами Харківської області.

Для реалізації пілотного проекту розвитку сільського господарства в одному з районів області знадобиться 400-500 млн. грн. Юрій Сапронов

«Держава за останні роки фактично вбила і вітчизняного виробника, і сільського жителя. Приблизно 400-500 млн. грн. знадобиться для того, щоб повернути якомусь із районів Харківської області статус повноцінного», - заявив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, пілотний проект розвитку сільського господарства на базі «Основ стабільного розвитку Харківської області до 2020 року» буде реалізовуватися в одному з районів Харківської області.

Тільки інноваційні кластери економіки дозволять досягти стійкого розвитку регіону. Юрій Сапронов

Як повідомив сьогодні під час прес - конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, аналіз отриманих за допомогою моделі можливих сценаріїв розвитку Харківської області даних показав, що перевага повинна бути віддана групі інноваційних кластерів економіки.  

Екологія - одна з найважливіших складових розроблених в Харківській області основ стійкого розвитку. Юрій Сапронов

У документі, на базі якого буде найближчим часом розроблена стратегія сталого розвитку Харківської області, враховується екологічний чинник. Зокрема, мова йде про безпечну для навколишнього середовища утилізацію сміття.

Архів документів