Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові планується налагодити виробництво електронних книг. Михайло Добкін

«У Харкові планується налагодити виробництво електронних книг. Для цього нам необхідно буде скористатися дуже серйозним науковим потенціалом, який є в нашому місті», - повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він також зазначив, якщо організовувати в Харкові тільки збірку електронних книг, то на це буде потрібно кілька місяців, якщо ж це буде також і виробництво окремих деталей, вузлів, то, звичайно ж, буде потрібно більше часу, оскільки що для цього необхідне спеціальне обладнання і спеціально навчені люди.

Сучасні технології - поштовх для подальшого соціально-економічного розвитку міста. Генадій Кернес

В.о.Харківського міського голови, секретар міськради Геннадій Кернес сьогодні під час вручення електронних книг моделі jetBook-Lite учням 10-х класів фізико-математичного ліцею № 27 та гімназії № 6 відзначив, що використання сучасних педагогічних технологій має особливе значення для підвищення рівня життя в Україні, тому що рівень життя залежить, перш за все, від якості освіти. 

Розглядається можливість співпраці з компанією «ЕКТАКО» при підготовці до Євро-2012

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, розглядаються перспективи співпраці з компанією «ЕКТАКО» під час Євро-2012. «Відсутність достатньої кількості людей, які вільно володіють іноземними мовами, змушує нас шукати інші можливості для того, щоб іноземцям було зручно і комфортно перебувати в нашому місті під час Євро-2012. Компанія «ЕКТАКО» має досвід впровадження електронних перекладачів для туристів під час Олімпіади в Пекіні 2008 року, і ми плануємо використати цей досвід під час проведення матчів Євро-2012 в Харкові», - зазначив Михайло Добкін.

В Україні планується створити пілотний проект з впровадження електронних підручників, заснований на досвіді Харківської області

«Сьогодні я з міністром освіти і науки України Дмитром Табачником обговорював питання реалізації в Україні спільного пілотного проекту Харківської області та Міністерства з впровадження електронних підручників. Зараз у двох харківських школах реалізується експеримент. Від того, наскільки він буде вдалим, залежатиме подальша перспектива розвитку електронного підручника», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Учні фізико-математичного ліцею № 27 та гімназії № 6 отримали електронні книги з запрограмованими підручниками

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес вручили 120 учням 10-х класів фізико-математичного ліцею № 27 та гімназії № 6 електронні книги моделі jetBook-Lite з вже запрограмованими всіма 22 підручниками відповідно до державних навчальних програм, а також з художньою літературою російською, українською та англійською мовами.

На кордоні Росії і Україні буде створено технопарк «Слобожанщина»

На кордоні двох областей буде створено українсько-російський технопарк «Слобожанщина». Про це заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов повідомив на врученні студентам і молодим вченим національного університету ім.Каразіна стипендій Харківського міського благодійного фонду Юрія Сапронова.  «Технологічні розробки, які ведуться в університеті, мають пріоритетний напрямок у розвитку, а створення технопарку «Слобожанщина» на кордоні двох областей України та Росії дозволить молодим вченим реалізувати багато ідей. Виробництво продукції з високою доданою вартістю на основі інноваційно-інвестиційної моделі - це тут шлях, по якому має йти Україна. Показовим тут є приклад Росії, яка за п'ять років багато чого досягла в економічному розвитку, тоді як наша країна весь цей час продовжувала котитися вниз. Два, максимум три роки дається нам, щоб реалізувати Програму реформ Президента України Віктора Януковича. Якщо ми цього не зробимо, всім чиновникам з ганьбою доведеться писати заяви про звільнення», - заявив віце-губернатор. 

Студенти та молоді вчені отримали стипендії Харківського міського благодійного фонду Юрія Сапронова

Сьогодні в Харківському національному університеті ім.Каразіна заступник голови ХОДА, засновник однойменного Харківського міського благодійного фонду Юрій Сапронов вручив студентам і молодим викладачам ВНЗ іменні стипендії. Стипендіатами Харківського міського благодійного фонду Юрія Сапронова вже в сьомий раз стали 12 студентів технічних спеціальностей і четверо молодих вчених.

Акредитація для висвітлення хокейного матчу

16 жовтня 2010 року о 15:30 на льодовій арені «Айсхолл Дафі» під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, в.о. Харківського міського голови Геннадія Кернеса відбудеться дружній матч ветеранських команд «Легенди хокею СРСР» і «Динамо» Харків. Представникам ЗМІ, які бажають висвітлювати цей захід, прохання зареєструватися за телефонами 700-03-31 або 700-17-49 до 15.00 15 жовтня.

У Харківській області відбудуться навчання МНС

Сьогодні під головуванням Михайла Добкіна відбулася робоча нарада з підготовки проведення спільних навчань із запобігання надзвичайних ситуацій у Харківській області, в яких візьмуть участь військові, міліція, МНС, місцева влада, органи місцевого самоврядування та населення області.

Ми постійно перевіряємо безпеку перевезення людей у Харкові і в Харківській області. Михайло Добкін

У Харківській області вживаються всі заходи, щоб не допустити аварій на залізничних переїздах, - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін. «Ми постійно перевіряємо безпеку перевезення людей, є певні вимоги і щодо наявності алкоголю в крові, і з підготовки водія, з його стану - втомився він чи відчуває себе добре. Більшу частину цієї роботи проводить місто, тому що велика частина пасажирських перевезень припадає на Харків. Завдання, які вчора поставив Президент України Віктор Янукович перед міліцією, ДАІ, будуть виконуватися і в Харківській області. Мається на увазі безпека для тих, хто не ризикує на дорозі, а стає заручником аварійних ситуацій через те, що хтось не розраховує свої сили або сідає за кермо в стані алкогольного сп'яніння», - сказав голова області.  

Ніщо так не важливо для людини, як збереження її середи існування. Віталій Алексейчук

Під час урочистого засідання з нагоди 80-річчя заснування УкрНДІЛГА заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук передав щирі слова вітання губернатора Харківської області Михайла Добкіна колективу цього наукового закладу. «Я щиро вклоняюсь перед вами, перед тим, що ви робите і як зберігаєте природу. Ніщо так не важливо для людини, як збереження її середи існування. Кожен з нас хоча б раз в житті відпочивав в лісі. Саме в лісі всі ми відновлюємо своє здоров’я, - сказав Віталій Володимирович.

Для направлення дітей на дельфінотерапію буде створена спеціальна комісія

Згідно з підписаною 13 жовтня соціальною угодою між Харковом, областю і Харківським дельфінарієм, 50 дітей з особливими потребами з малозабезпечених сімей зі всього регіону зможуть пройти по 5 безкоштовних сеансів дельфінотерапії. Відбирати маленьких пацієнтів будуть фахівці особливої комісії, яка буде створена найближчим часом.  

25-тисячний колектив садівничих товариств подякував Михайлу Добкіну за ремонт під'їзної дороги

На ім'я голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна надійшов лист подяки від імені колективів 12 садівничих товариств області. «25-тысячный коллектив наших 12 садоводческих товариществ (расположенных между селом Совхозное Харьковского района и селом Песчаное Чугуевского района) благодарит Вас за оперативное разрешение наболевшей проблемы – ремонта подъездной дороги к нашему садоводческому городку. Все без исключения труженики были приятно удивлены той заботе, которую проявили Вы, откликнувшись на нашу просьбу, практическому осуществлению автодорожной мечты садоводов», - йдеться в листі.

На базі Харківського іподрому планується розробити систему іпотерапії для дітей з особливими потребами

Як повідомив 13 жовтня під час брифінгу за підсумками підписання соціальної угоди між містом, областю і Харківським дельфінарієм голова ХОДА Михайло Добкін, для дітей Харкова та області, крім дельфінотерапії, планується організувати можливість лікування та реабілітації за допомогою коней.

Робота над підготовкою соціальної угоди між владою Харкова і області та власниками дельфінарію почалася з моменту закладення першого каменя у фундамент. Михайло Добкін

«Ще коли закладався перший камінь у фундамент дельфінарію, ми говорили про те, що даний заклад буде нести велике соціальне навантаження. До того, як тут з'явилися прекрасні, найкращі в нашій країні, а може, і в СНД умови для вистав за морськими тваринами і для проведення сеансів дельфінотерпіі, вже тоді починалася робота з підготовки даного соціального договору, який сьогодні скріплений трьома підписами і відкриває дорогу для 50 дітей з обмеженими можливостями з Харкова і області. Це ще один приклад єдиного медичного простору», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін у ході показового сеансу дельфінотерапії для дітей з особливими потребами, який пройшов в дельфінарії «Немо» 13 жовтня.  

Відбулась Спартакіада серед фізкультурних працівників  районів і міст обласного значення Харківської області

8 та 9 жовтня у Балаклійському районі відбулась Спартакіада серед штатних фізкультурних працівників. В обласній Спартакіаді прийняли участь 26 районів і міст обласного значення. На жаль, такі райони як Вовчанський, Коломацький, міста обласного значення: Ізюм, Куп’янськ, Лозова, Люботин, Первомайський проігнорували участь своїх команд у цьому заході.  В програму змагань увійшли легкоатлетична естафета, міні-футбол, перетягування канату та змагання з настільного тенісу серед жінок і чоловіків.

У харківському дельфінарії відбувся показовий сеанс дельфінотерапії для дітей з особливостями розвитку

13 жовтня в Харкові в дельфінарії «Немо» відбувся показовий сеанс дельфінотерпіі за участю 2 дітей з особливими потребами. На захід були запрошені медики Харкова і області, які могли спостерігати, яким чином відбувається лікувальна взаємодія між дітьми зі складними діагнозами і дельфінами, а також який терапевтичний ефект дає кожен сеанс.

У жовтні в Харкові відбудеться низка тренінгів «Стоп насильству серед молоді!»

В рамках проведення Національної кампанії «Стоп насильству!» Харківське відділення Всеукраїнського благодійного «Фонду допомоги жертвам насилля» - переможець обласного конкурсу проектів соціальних програм, розроблених громадськими організаціями стосовно сім’ї, дітей, жінок та молоді за підтримки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації у жовтні проводить тренінгову програму «Стоп насильству серед молоді!»

50 дітей з особливими потребами з соціально незахищених верств населення Харкова та області зможуть безкоштовно пройти дельфінотерапію в дельфінарії «Немо»

13 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін, секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес і головний лікар, керівник центру дельфінотерапії Харківського культурно-оздоровчого комплексу «Немо» Олена Кушнірська підписали соціальну угоду, відповідно до якої 50 дітей з обмеженими потребами з малозабезпечених сімей Харкова і Харківської області зможуть пройти безкоштовно 250 сеансів дельфінотерапії в дельфінарії «Немо». Крім цього близько 200 дітей, батьки яких мають можливість оплатити лікування, також зможуть пройти 5 сеансів дельфінотерапії, кожен з яких триває 25 хвилин.

Спрощена система оподаткування завдає шкоди державі. Юрій Сапронов

«Спрощена система оподаткування у тому вигляді, в якому вона використовується зараз, завдає шкоди державі. Це проявляється в тому, що певна частина фізосіб - СПД не формує додану вартість, а займається мінімізацією оподаткування власного доходу, або є учасником схем з ухилення від сплати податків, або просто їх не платить. Зокрема, дозволяючи великим торговельним мережам працювати в Харківській області на єдиному податку, ми втрачаємо величезні суми, які міг би отримати бюджет області та країни в цілому. Уявіть: відома велика торговельна мережа з оборотом кілька мільйонів гривень на день, у неї 30 кас, кожна з кас - це «єдиноподатник», який платить податки державі 200 гривень на місяць! Кожен «єдиноподатник» за тиждень вибирає свій річний ліміт в 500 тис. грн., Далі іде здача в суборенду іншому «єдиноподатнику». І така карусель триває весь рік, у результаті мережа має більше 1500 «єдиноподатників». Це не оптимізація, а грабіж держави!», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. 

Терміни видачі ліцензій на будівництво скоротяться в чотири рази

«Прем'єр - міністр України Микола Азаров озвучив ініціативу уряду розробити проект закону про скорочення термінів видачі дозволів на будівництво в чотири рази», - повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. 

Перу зацікавлена у співпраці з харківськими машинобудівниками

Перу готова закупити українські танки. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За інформацією віце-губернатора, Україна і Перу незабаром підготують до виробництва спільний танк, який розроблений Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова. 

УкрНДІЛГА відзначає своє 80-річчя

Сьогодні Український науково-дослідний інститут лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г. М. Висоцького відзначає 80-річчя з дня заснування. З цього приводу в актовій залі інституту розпочалася наукова конференція «Лісівнича наука: витоки, сучасність, перспективи». В урочистому засіданні беруть участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, заступник голови Держкомлісгоспу України Микола Ведмідь, представник НАН України Павло Черінько.

Забезпеченість шкіл області підручниками для 1,2,5 та 10-х класів складає 42-43%

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, область забезпечена новими підручникам для 1,2,5 та 10-х класів приблизно на 42-43%. Інформація про надходження підручників щоденно публікується на сайті Головного управління освіти та науки ХОДА.

Комп’ютеризація сільських шкіл – це лише питання часу. Роман Шаповал

Сьогодні під час ефіру на обласному радіо в програмі «Ранковий ексклюзив» повідомив начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал сказав, що причина, з якої не підключено до мережі Інтернет сільські школи – це технічна неможливість підключення, і згодом цю проблему буде вирішено. «Більшість депутатів сільських, районних, міських рад цілком поділяють думку стосовно впровадження інформаційних технологій в освіті. Тому це лише питання часу», - заявив він. На даний час, за словами начальника Головного управління освіти і науки, до мережі Інтернет підключені всі без виключення школи міста Харкова та міст обласного значення.

В наступному році школи Харківської області будуть переведені на автономне або централізоване теплопостачання

Сьогодні під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал говорив о переводі сільських шкіл та дошкільних навчальних закладів з вугільною системою опалення на автономне газове постачання або до централізованого теплопостачання.  

Виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала роботу в місті Лозова

Пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією, розпочала свою роботу в місті Лозова. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник голови Лозівської райдержадміністрації Галина Калязіна. Василь Жигалко передав Лозівській районній бібліотеці підбірку книг, підготовлену управлінням.

В 2010 році в сільські школи пішло на 200 учнів більше ніж у минулому році. Роман Шаповал

Всі без виключення начальні заклади, дошкільні навчальні заклади та позашкільні навчальні заклади приступили до роботи з 1 вересня поточного року. Про це сьогодні під час ефіру на обласному радіо в програмі «Ранковий ексклюзив» повідомив начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. 

До кінця календарного року Харківська область має отримати 8 автобусів для підвозу учнів сільських шкіл

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо повідомив начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал: «Останні чотири роки державна програма по забезпеченню шкільними автобусами на рівні області не працювала зовсім. В цьому році надходження автобусів відбувалося лише за позабюджетні кошти, і вперше за останні роки ми очікуємо надходження 8 одиниць транспорту для забезпечення підвозу учнів для Харківської області по квоті Міністерства освіти та науки України. Сподіваємося, що це буде до кінця цього календарного року».  

Події дня

Сьогодні, 13 жовтня, о 09:30 у великій залі УкрНДІЛГА (вул. Пушкінська, 86, 4 корпус) відбудеться офіційне відкриття наукової конференції "ЛІСІВНИЧА НАУКА: ВИТОКИ, СУЧАСНІСТЬ, ПЕРСПЕКТИВИ", присвяченої 80-річчю від дня заснування УкрНДІЛГА. О 12:00 в залі засідань Вченої Ради Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна розпочнеться урочиста церемонія вручення стипендій, заснованих Харківським міським благодійним фондом Юрія Сапронова, для студентів та молодих вчених університету на 2010/2011 навчальний рік.  

Архів документів