Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

«Реабілітовані історією» - видання, покликане повернути народу незаслужено забуті імена його видатних діячів. Людмила Ровчак

У Харкові ведеться активна робота по складанню харківського тому «Реабілітовані історією» в рамках всеукраїнської науково-документальної серії книг, присвяченої жертвам та політичних репресій тоталітарного режиму.  Як відзначила 25 жовтня в ході засідання круглого столу, присвяченого визволенню України від німецько-фашистських загарбників і перемозі у Великій Вітчизняній війні, завідуюча комунальною установою редакційно-видавничої групи Харківського тому серії Людмила Ровчак, проект «Реабілітовані історією» покликаний відновити історичну справедливість.

Почалося засідання круглого столу, присвяченого визволенню України від німецько-фашистських загарбників і перемозі у Великій Вітчизняній війні

25 жовтня в Харкові відбудеться засідання круглого столу на тему: «До 66-річчя звільнення України від німецько-фашистських загарбників та 65-річчю Великої перемоги у Великій Вітчизняній війні».  У ході засідання учасники круглого столу переглянуть відеоролик «Поети Харкова про Велику Вітчизняну війну», обговорять питання створення харківського тому книги «Реабілітовані історією» і Книги пам'яті України, які присвячені жертвам Великої Вітчизняної війни і тоталітарного режиму.

Прокуратура не виявила несанкціонованої роботи друкарського верстата підприємства «Фоліо-плюс» з виробництва виборчих бюлетенів

Як розповів сьогодні прокурор міста Євген Попович, комісією прокуратури було детально перевірено та проаналізовано процес виготовлення виборчих бюлетенів на підприємстві «Фоліо-плюс»: «Саме підприємство має внутрішню охорону, при виробництві безпосередньо виборчих бюлетенів до верстата були виставлені співробітники МВС на підставі угоди між підприємством «Майдан» та обласним управлінням внутрішніх справ».  

Підстав для порушення кримінальної справи немає. Євген Попович

Прокурор міста Євген Попович оприлюднив висновки роботи комісії з перевірки законності друку виборчих бюлетенів на підприємстві «Фоліо-плюс» та щодо виявленого там, так званого, спецнакладу. «Ніяких підстав для порушення кримінальної справи немає, - заявив прокурор міста.- У результаті роботи комісії було встановлено, що між видавництвом «Майдан», яке підписало договір на виготовлення виборчих бюлетенів з територіальною виборчою комісією, і видавництвом «Фоліо-плюс» був, у свою чергу, підписаний договір про використання виробничих потужностей останнього для виготовлення частини накладу.Тому виявлення на підприємстві «Фоліо-плюс» бюлетенів було повністю виправдано».  

Відбулись відкриті змагання з боксу за участю Харківської та Бєлгородської областей

23-24 жовтня 2010 р. в м.Харкові в спеціалізованому залі КЗ КДЮСШ «ХТЗ» Харківської обласної ради відбулися відкриті змагання з боксу за участю Харківської (Україна) та Бєлгородської областей (Росія). Зазначені змагання – це друга зустріч у цьому році відповідно до календарного плану (перша пройшла 30 червня в м. Бєлгороді). У турнірі в м.Харкові прийняли участь по 15 спортсменів з Харківської та Бєлгородської областей. Змагання завершилися з нічийним рахунком 15:15.

Відбулися фінальні змагання з важкої атлетики за програмою ХХІ Спартакіади області серед районів і міст

23-24 жовтня 2010 р. в м. Харкові на спорткомплексі НТУ «ХПІ» відбулися фінальні змагання з важкої атлетики за програмою ХХІ Спартакіади області серед районів і міст. У змаганнях прийняли участь понад 100 спортсменів з 13 районів (міст). За попередніми підсумками переможцями у загальнокомандному заліку стали: - по І групі районів(міст) – Харківській район; - по ІІ групі – м. Люботин.

Народний аматорський хор "Джерело" Балаклійського районного Будинку культури відзначив 40-річчя

24 жовтня  у м. Балаклія в районному Будинку культури відбувся ювілейний концерт, присвячений 40-річчю творчої діяльності народного аматорського хору "Джерело" Балаклійського районного Будинку культури. Народний аматорський хор “Джерело” створений у 1970 році. Репертуар колективу налічує більш ніж 450 хорових творів.

Підготовка та реалізація інвестиційних проектів буде відбуватися за принципом «єдиного вікна»

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, 21 жовтня Верховна Рада Україна прийняла закон про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом «єдиного вікна».  «У цьому законі визначається уповноважений орган, який організовує надання суб'єкту інвестиційної діяльності послуг, пов'язаних з підготовкою та реалізацією інвестиційного проекту за принципом «єдиного вікна». Таким органом є регіональний центр з інвестицій та розвитку. Закон набирає чинності з 1 січня 2012 року.  Це ще один крок до викорінення корупції в Україні. Модель, коли всі документи інвестор може отримати в одному місці без спілкування з конкретним чиновником, який не буде вимагати хабар - це оптимальна модель. Можливість підготовки і реалізації інвестиційних проектів за принципом «єдиного вікна», безсумнівно, підвищить інтерес інвесторів до України, оскільки істотно полегшує умови ведення бізнесу», - прокоментував віце-губернатор.

Тваринництво - одне з найпривабливіших напрямів для інвесторів. Юрій Сапронов

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, тваринництво буде одним з найпривабливіших напрямів для інвестицій в сільське господарство протягом наступних 4-5 років.  «Майбутнє цього сектора - за великотоварним сільським господарством і великими тваринницькими комплексами, за будівництво яких уряд в 2010 році встановив компенсацію у розмірі до 50%. Усього на компенсацію тваринникам до кінця цього року виділено 350 млн. грн.Інвестори вже звернули увагу на свинарство, рентабельність якого перевищила 15%, що призвело до зростання поголів'я свиней в Україну. Перспективним для інвесторів цей напрям залишається ще й тому, що внутрішні потреби України в свинині у цьому році склали 613 тис.тон, тоді як внутрішній ринок виробив не більше 560 тис. тон, отже, є підстави для зростання. Упевнений, що Харківська область має значний потенціал для розвитку великотоварного сільського господарства і інвестор обов'язково зацікавиться будівництвом тваринницьких комплексів на Харківщині», - зазначив віце-губернатор.   

94% українських підприємств порушують фінансову дисципліну. Юрій Сапронов

«За даними ГоловКРУ України, 94% українських підприємств порушують фінансову дисципліну. Мова йде про фінансові порушення та розкрадання бюджетних коштів, причому така тенденція посилилася за час існування попередньої влади. Це свідчить про факти тотальної корупції, яка вразила практично всі сфери економіки. У результаті держава і бюджет втратили більше 15 млрд. грн.», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.   

Президент Венесуели Уго Чавес зацікавився літаком Ан-74, який виробляють у Харкові

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, під час візиту до України Президент Венесуели Уго Чавес зацікавився транспортним літаком спеціального призначення Ан-74, який виробляють у Харкові.  «Ан-74 може перевозити вантажі, техніку і пасажирів в будь-яких кліматичних умовах. Такі літаки цілком можуть задовольнити потреби Венесуели в цивільній і військовій авіаційній техніці. Будемо сподіватися, що візит Уго Чавеса стане першим кроком до підписання взаємовигідних контрактів Венесуели з Україною, і з харківськими літакобудівникам зокрема», - зазначив віце-губернатор.    

До уваги журналістів!

Сьогодні, 25 жовтня, об 11:30 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться брифінг голови обласної виборчої комісії Олександра Русанова.  

Події дня

В понеділок, 25 жовтня, о 12:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться круглий стіл: «Великій Перемозі присвячується». О 16:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться урочистий прийом з нагоди вшанування переможців міжнародних і Всеукраїнських учнівських олімпіад , конкурсів, змагань.

Україна отримала членство в Європейській асоціації гольфу

На засіданні членів правління Федерації гольфу України, яка відбулася сьогодні в Superior Golf Club Kharkov, президент Федерації гольфу України Олег Корбан повідомив, що на Генеральній Асамблеї Європейської асоціації гольфу в Люксембурзі Україна була прийнята в члени EGA. Таким чином, український гольф відтепер офіційно визнаний міжнародним співтовариством.

Відбуваються спроби зриву термінів видачі бюлетенів

Голова ХОДА Михайло Добкін акцентував увагу на ситуації, яка відбувається в обласній виборчій комісії: «Хочу окремо сказати про ситуацію, яка мені дуже не подобається - представник БЮТ, колишній керівник обласної виборчої комісії пан Селезньов втручається нахабним чином у роботу обласної територіальної комісії, намагаючись зробити все, щоб були зірвані терміни з видачі бюлетенів. Все це робиться під відеокамери певною політичною силою, все представляється як якісь порушення або щось в цьому роді. Хоча при цьому немає жодної заяви до суду, жодного звернення до прокуратури, тому що немає ніяких підстав».  

Роботу обласної виборчої комісії було зірвано. Олександр Русанов

Колишній голова обласної виборчої комісії, представник партії «Батьківщина» Микола Селезньов разом з представниками ЗМІ спробували перешкодити роботі обласної виборчої комісії з видачі бюлетенів. Про це розповів голова Харківської обласної виборчої комісії Олександр Русанов. Сьогодні о 10:30 Харківська обласна виборча комісія розпочала свою роботу з видачі бюлетенів для виборів депутатів Харківської обласної ради в територіальній комісії для п'яти районів - Харківського, Дергачівського, Балаклійського, Богодухівського і Вовчанського.  

Головне завдання - забезпечити рівні можливості для вільного волевиявлення

Забезпечити 31 жовтня рівні можливості для всіх громадян шляхом вільного волевиявлення обрати політичні сили, які вони вважають гідними, у міську, обласну та районні ради - в цьому бачить головне завдання організації виборчого процесу голова ХОДА Михайло Добкін: «Я абсолютно не сумніваюся, що так воно і буде. Ми неодноразово вже проходили виборчі кампанії. Ні в міжнародних спостерігачів, ні у територіальної громади в цілому не було питань, пов'язаних з будь-якими порушеннями».  

Харківська область планує відсоток охоплення дітей місцями в дошкільних навчальних закладах довести до 100%

Сьогодні Харківська область може надавати місця в дошкільних закладах на рівні 78%. Це набагато вище, ніж в цілому по Україні (по країні цей показник нижче 60%). «Ми не просто пишаємося таким показником нашої області, але і хочемо відсоток охоплення дітей місцями в дошкільних навчальних закладах довести до 100%, - сказав під час відкриття дитячого садочка в селі Веселе Харківського району голова ХОДА Михайло Добкін.  

Наші плани будуть коригуватися тільки лише в бік покращення життя людей. Михайло Добкін

Відкриття нового дошкільного закладу в селі Веселе це ще один яскравий приклад взаємовигідної співпраці соціально відповідального бізнесу, місцевого самоврядування та місцевої державної влади. «Неможливо вирішувати проблеми самотужки. Неможливо тільки лише за кошти бюджету відкривати дошкільні установи, ремонтувати школи, лікарні, дороги, - зазначив на відкритті дитячого садочка в селі Веселе Харківського району голова ХОДА Михайло Добкін.  

Роботи з будівництва станції метро «Проспект Перемоги» вже ведуться

Як повідомив сьогодні в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес, вже ведеться частина робіт з будівництва ст.метро «Проспект Перемоги». Зокрема, ведуться прохідницькі роботи. «Ми клопочемо перед облдержадміністрацією і Кабінетом міністрів України про виділення необхідного фінансування на роботи, які заплановані на 2011 рік. Будівництво метро включено в програму підготовки до Євро-2012, що дає надію на те, що ми отримаємо додаткове джерело фінансування. Ми докладемо всіх зусиль, щоб протягом двох років здати в експлуатацію станцію метро «Проспект Перемоги», - підкреслив Геннадій Кернес.

До кінця року станція метро «Олексіївська» буде введена в експлуатацію. Геннадій Кернес

«До кінця року ми встигнемо здати станцію «Олексіївська» в експлуатацію. І на Новий рік, як ми і обіцяли з Михайлом Марковичем Добкіним, мешканці Олексіївки з подарунками і покупками зможуть поїхати додому на метро», - заявив сьогодні в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес. За його словами, за 11 місяців після прийняття метро в комунальну власність були активізовані всі роботи і практично закінчено будівництво станції «Олексіївська». В даний час залишилося провести лише незначні оздоблювальні та пусконалагоджувальні роботи на станції, а також благоустрій прилеглої території.

Кожні 2 роки ми будемо вводити в експлуатацію нову станцію метрополітену. Михайло Добкін

Як заявив голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи питання про невиконання планованого введення в експлуатацію двох нових станції метро кожні 4 роки, прихід Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра України відкинув економіку країни на багато років назад, через що було дуже складно реалізовувати намічені плани. «Зараз, коли закінчиться місцева виборча кампанія, і вже остаточно відійдуть в історію всі маргінальні політичні сили, ми будемо кожні 2 роки вводити в експлуатацію нову станцію метрополітену. Наступний на черзі об'єкт - це станція метро «Проспект Перемоги». Потім роботи триватимуть на пр.Гагаріна, де будуватимуться 2 станції на вул. Державінській і вул.Одеській», - підкреслив Михайло Добкін.  

Наступного року буде продовжено будівництво зупиночно-пересадочних павільйонів

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, наступного року будуть продовжені роботи з поліпшення якості роботи громадського транспорту в Харкові і області. Зокрема, буде продовжено будівництво зупиночно-пересадочних павільйонів. «Ми можемо переконатися, що експеримент з організації роботи на зупиночно-пересадочному павільйоні на Холодній горі є успішним, і така робота триватиме надалі», - зазначив Михайло Добкін.

У с.Веселе планується відкрити ще один дитячий сад

Як зазначив голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукар, відкриття групи дитячого садка в с.Веселе дає можливість всім дітям 5-річного віку, які сешкають у селі, отримати необхідну підготовку до школи. «Це четвертий дитячий садок в районі, вмонтований у школу. Ми плануємо в цьому селі обладнати ще один дитячий сад. Він буде організований у приміщенні колишнього гуртожитку, де розміститься 3-4 групи», - зазначив Віталій Збукар.

Михайло Добкін взяв участь у відкритті групи дитячого садка у с.Веселе Харківського району

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у відкритті групи на 25 місць дитячого садка в с.Веселе Харківського району. Група відкрита в приміщенні діючої школи. Відкриття групи знижує соціальну напругу в селі, пов'язане з браком місць у дитячих дошкільних установах. Сьогодні с.Веселое святкує 228-у річницю з дня заснування, і відкриття дитячого саду стало ще одним подарунком мешканцям села. Виступаючи перед мешканцями села, що зібралися на відкритті дитячого садка, Михайло Добкін зазначив, що тепер умови для перебування дітей у дитячому садку с.Веселе не гірше, ніж в харківських дошкільних установах. Голова ХОДА подякував районній і сільській влади за докладені зусилля зі створення дитячого саду, а також компанії «Філіп Морріс Україна», яка надала спонсорські кошти.

На посаду генерального директора КП «Харківський метрополітен» буде призначений Михайло Карамшук

Як повідомив сьогодні в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес, за погодженням з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним на посаду генерального директора КП «Харківський метрополітен» буде призначений Михайло Карамшук, який зараз виконує обов'язки генерального директора. «Це вже вирішене питання. Ця людина заслужив цю посаду. Зараз проводиться підготовка та оформлення документів», - зазначив Геннадій Кернес.

При новому складі Кабінету міністрів Харківська область отримала з державного бюджету близько 1 млрд.грн. на роботи з будівництва та ремонт різних об’єктів. Михайло Добкін

«Завершується рік, і ми вже можемо підводити деякі підсумки фінансування Харкова та області новим складом Кабінету міністрів. Я ніколи не приховував, що 2009-й рік був для Харкова нульовим в плані фінансування з усіх проблем. У цьому ж році ми отримали 350 млн.грн. на ремонт Окружної дороги, більше 50 млн.грн. на ремонт комунальних доріг при підготовки Євро-2012, понад 50 млн.грн. на будівництво метро. За програмами Міністерства ЖКГ і Міністерства регіонального розвитку суми, які надходять до нас, обчислюються десятками мільйонів гривень. Якщо врахувати ще кошти на будівництво злітно-посадочної смуги Харківського аеропорту і кошти, які додатково були направлені на реконструкцію стадіону «Металіст», то ми можемо говорити, що цього року Харківська область отримала приблизно 1 млрд.грн. Такого фінансування не було ніколи », - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На станцію метро «Олексіївська» прибув перший потяг

Сьогодні відбувся пуск пробного потяга від станції метро «23 Серпня» до станції «Олексіївська». Першими пасажирами, які прибули на нову станцію метрополітену, стали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес, Почесні громадяни м.Харкова, журналісти та ін. Михайло Добкін, ділячись враженнями від поїздки, зазначив: «Приблизно 8 місяців тому ми проїхали тут на дрезині, перевіряючи тільки-но укладені рейки. За цей період виконаний величезний обсяг робіт. Завершені практично всі роботи. Станція красива, легка. Скоро будуть завершені останні роботи, і станція буде виглядати не гірше, ніж її попередники. Упевнений, до Нового року станція буде введена в експлуатацію».

У Харкові відбудеться півфінал всеукраїнського змагально-мотиваційного заходу служби зайнятості серед учнівських команд 10-11 класів

Сьогодні з 17:00 до 19:00 в Національному аерокосмічному університеті імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» відбудеться півфінальний етап всеукраїнського змагально-мотиваційного заходу служби зайнятості серед учнівських команд 10-11 класів Луганської, Харківської, Черкаської та Чернігівської областей. Захід проводитиметься в рамках відзначення 20-ї річниці створення державної служби зайнятості України. Він орієнтований на створення сприятливих умов для забезпечення раціональної, продуктивної та вільно обраної зайнятості молоді, її творчого, інтелектуального і духовного розвитку. Змагання команд проходитиме у формі профорієнтаційної гумористичної інтелектуально-розважальної гри. В состав журі заходу увійшли заступник міністра праці та соціальної політики України Андрій Черкасов, солісти гурту Олег Михайлюта («Фагот»), Олександр Сидоренко («Фоззі») та ін.

Дмитро Табачник привітав колектив Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» з 125-річчям ВНЗ

Заступник міністра освіти і науки України Євген Суліма під час урочистої церемонії з нагоди 125-річчя Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» зачитав привітання міністра освіти і науки України Дмитра Табачника з ювілеєм університету.

Архів документів