Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ігор Шурма відвідав Героя Радянського Союзу Сергія Остащенко

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма напередодні 66-річчя Визволення України від фашистських загарбників відвідав Героя Радянського Союзу Сергія Михайловича Остащенко, який зараз перебуває на лікуванні в Обласному диспансері радіаційного захисту, і від імені голови ХОДА Михайла Добкіна привітав його з наступаючим святом, побажав здоров’я та довголіття, а також вручив квіти і подарунки.

На ремонт доріг загального користування Харківської області витрачено 19 млн. грн. з обласного бюджету

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, передбачені обласним бюджетом 19 млн. грн.на дороги загального користування використані в повному обсязі, влаштовано 38,7 км тонкошарового покриття.   «Це, в основному, дороги по шляху проходження в районні центри. Харків - Сахновщина, Харків - Кегичівка, Харків - Дергачі, Харків - Золочів і так далі.Ось ці всі дороги повністю пройдені і всі самі необхідні ремонтні роботи виконані », - заявив заступник голови ХОДА.

Темпи підготовки та початку опалювального сезону в цьому році були значно вище, ніж у 2009 р. Валентин Дулуб

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, темпи підготовки до проведення опалювального сезону та робіт з включення опалення в житлових будинках та об'єктах соціальної сфери області в цьому році були значно вище, ніж в 2009 р.

Сьогодні Харків та область мають унікальні можливості з ремонту та реконструкції доріг. Михаил Добкин

27 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін та секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес взяли участь у відкритті другого асфальтобетонного заводу «AMMANN Just Black Quick 120». Цей завод - виробничий комплекс для дорожнього підприємства, що випускає асфальтобетонні суміші різних видів, включаючи чорний щебінь, щебенево-мастиковий і литий асфальтобетон. На новому заводі щебінь поділяється на фракції, в спеціальному барабані ретельно перемішується з бітумом, забезпечується присадками і після цього висипається у вантажівки. Потім його можуть транспортувати в гарячому вигляді на відстань до 60 км. На новому заводі також виробляється литий асфальт, де температура суміші становить близько 200 градусів.

У Харківській області відремонтовано дороги на 298 маршрутах шкільних автобусів

Служба автомобільних доріг у Харківській області до середини жовтня закінчила ремонт автомобільних доріг загального користування, де пролягає 298 маршрутів шкільних автобусів. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  «Це була ініціатива самої Служби автомобільних доріг України. Вони пообіцяли голові ХОДА Михайлу Добкіну, що в якості соціальної допомоги Харківської області виконають ці роботи. І сьогодні 298 маршрутів готові», - зазначив він.  

У Харківську область надійшло 9 мільйонів гривень у рамках програми з будівництва доступного житла

Протягом 2010 року на реалізацію програми з будівництва доступного житла для Харківської області передбачено 20 мільйонів гривень, 9 з яких вже виділені. Ці кошти будуть спрямовані на завершення будівництва споруд, ступінь готовності яких перевищує 70%, за умови, що є охочі придбати в них квартири за 70% вартості.

На 27 жовтня на харківській окружній дорозі виконано робіт на 274,2 млн. грн.

Загальна вартість виконаних на сьогодні робіт з поточного ремонту об'їзної автомобільної дороги навколо м. Харкова становить близько 274,2 млн. грн. Загальна вартість робіт за проектно-кошторисною документацією становить понад 500 млн. грн. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Юрій Сапронов відвідав Героя Радянського Союзу Федора Пуртова

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відвідав Героя Радянського Союзу, 90-річного харків'янина Федора Пуртова. Віце-губернатор привітав ветерана з наступаючим святом – 66 річницею визволення України від німецько-фашистських загарбників, побажав йому міцного здоров’я і довголіття та передав символічний подарунок – продуктовий набір.  

У цьому році запланований капітальний ремонт 108 об'єктів житлово - комунального господарства

«Цього року, за рахунок усіх рівнів бюджетів, заплановано виконати капітальний ремонт 108 об'єктів житлово - комунального господарства на загальну суму 84,5 млн.грн. Всі ці кошти на сесії обласної ради були затверджені, проведені відповідні тендери, зараз ведеться робота на кожному об'єкті. Виконується ремонт і реконструкція котелень, очисних споруд, будівництво та ремонт водопровідних мереж, артезіанських свердловин, ведуться роботи з ремонту ліфтів і покрівель», - сказав сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Завод імені Шевченко має бути збережений, а його майно - оптимізовано. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін прокоментував ситуацію, яка склалася на заводі імені Шевченка. «Згідно із законодавством, буде звернення до господарського суду, де буде розглянуто ряд питань і прийнято остаточне рішення про подальші дії згідно з планом санації. У результаті цих дій підприємство має бути збережене, майно оптимізовано. Також необхідно оптимізувати кількість працюючих людей: їх повинно бути стільки, щоб підприємство отримувало прибуток і гідну заробітну плату», - сказав він у ході прес-конференції 27 жовтня.  

Сьогодні підприємства відпускають теплову енергію споживачам за тарифами, що діють у минулому опалювальному сезоні. Валентин Дулуб

Головна причина заборгованості підприємств комунальної теплоенергетики - невідповідність діючих тарифів на послуги теплопостачання економічно обгрунтованим витратам на надання цих послуг. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «У зв'язку з підвищенням з 1 серпня 2010 ціни на природний газ для населення тепловими підприємствами розраховані нові тарифи на послуги теплопостачання і направлені на затвердження в НКРЕ.До цих пір тарифи не затверджені, підприємства відпускають теплову енергію споживачам за тарифами, що діють у минулому опалювальному сезоні », - підкреслив він.

Заборгованість споживачів за послуги теплопостачання знизилася на 28,6%

Рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання станом на 20.10.10 в порівнянні з минулим опалювальним періодом підвищився з 73,6% до 101,4%, у т.ч.: - населення - з 74,6% до 102,3%; - установ, які фінансуються з державного бюджету - з 60,6% до 98,3%, з місцевих бюджетів - з 66,8% до 106,4%, - інших споживачів - з 72,7% до 94,9%. За послуги водопостачання і водовідведення - з 92,7% до 95,1%, у тому числі населення - з 91,6% до 95,7; установи, які фінансуються з державного бюджету - з 85,4% до 97,3%, з місцевих бюджетів - з 97,1% до 100,6%.

За проходженням опалювального сезону 2010-2011 р.р. ведеться щоденний контроль. Валентин Дулуб

За проходженням опалювального сезону 2010-2011 р.р. ведеться щоденний контроль, в кожному районі та місті організовані аварійно-диспетчерські пункти, що дає можливість оперативно реагувати на виникаючі аварійні ситуації. Про це сьогодні в ході прес-конференції сказав заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Кожна вкладена в переоцінку землі гривня дає в два рази більше доходу. Михайло Добкін

У Харківській області необхідно провести переоцінку землі, - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін у ході прес-конференції 27 жовтня. За його словами, це в інтересах всієї територіальної громади, оскільки від вартості землі залежить орендна плата, яка є одним з джерел наповнення місцевих бюджетів.

До середини листопада всі розрахунки за виконану роботу на окружній дорозі будуть завершені. Михайло Добкін

Роботи з реконструкції окружної дороги будуть завершені протягом кількох днів. Крім основної магістралі також планується заасфальтувати близько 8 кілометрів розв'язок, які знаходяться в межах окружної.

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін отримав подяку від Асоціації міст України

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін отримав подяку від Асоціації міст України. «З нагоди завершення каденції 2006-2010 років прийміть слова щирої вдячності від Асоціації міст України за Вашу самовіддану і наполегливу роботу на благо територіальних громад, високий професіоналізм і компетентність. Протягом цих чотирьох років ми з Вами спільно працювали, утверджували в державі місцеве самоврядування, удосконалювали його законодавчу базу, покращували систему муніципального управління. Незважаючи на брак бюджетних ресурсів, в містах будувалися нові школи і садочки, житлові будинки, готелі і торгові центри, ремонтувалися дороги, освітлювалися вулиці та фасади. Ви робили все можливе, щоб городянам жилося комфортніше, затишніше, зручніше, і за це Вам велика подяка. Ця робота є гідним внеском у розбудову нашої держави, майбутнє якої неможливе без місцевого самоврядування - інституту влади, що є зрозумілим для людей та відповідає нашій ментальності.

Харків - одне з небагатьох міст, яке в складний період зуміло підтримувати на високому рівні міжнародний авторитет України. Михайло Добкін

Протягом останніх 4 років у Харкові на високому рівні підтримувалася міжнародна діяльність. Зокрема, було укладено низку договорів про співпрацю з містами інших країн. Також одним з основних досягнень у цій сфері стало затвердження Харкова у списку основних українських міст, що приймають Євро-2012.

Без допомоги благодійників лінійний прискорювач не функціонував би багато років. Геннадій Кернес

Як зазначив сьогодні в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес, без участі благодійників сучасний лінійний прискорювач простоював би без справи роками: «Я хочу висловити особливу подяку Юрію Сапронову і Олександру Фельдману. Це яскравий приклад соціального партнерства міської та обласної влади з людьми, які хочуть зробити Харків цивілізованим, європейським, у тому числі і в сфері медицини. Можливості, які з'явилися сьогодні у харків'ян, вселяють віру в те, що ми будемо жити і працювати в ім'я людей», - підкреслив Геннадій Кернес.

Рішення організувати на головній площі Харкова загальноміський випускний виникло в результаті перших реальних у країні громадських слухань

Рішення організувати на головній площі Харкова загальноміський випускний виникло в результаті перших реальних у країні громадських слухань. Про це сьогодні на засіданні 49 сесії Харківської міської ради V скликання сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Освоюємо інтернет-простір

В інтернет-просторі розпочали роботу офіційні сайти Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА та Богодухівської райдержадміністрації. Там можна знайти повну інформацію про структуру, контакти та роботу цих підрозділів.  

У Харкові протягом останніх кількох років вирішено ряд дуже важливих для територіальної громади питань. Михайло Добкін

Спільними зусиллями депутатського корпусу Харківської міської ради п'ятого скликання, виконавчих органів та керівництва міста в останні 4 роки вдалося вирішити ряд дуже важливих для суспільства проблем, - підкреслив у ході 49-ї сесії міської ради голова ХОДА Михайло Добкін. За словами голови області, одним з найважливіших питань, які вдалося вирішити останнім часом, - це вивіз та складування твердих побутових відходів.

Сьогодні в Харкові вибудовано абсолютно нову модель взаємовідносин з територіальною громадою. Михайло Добкін

Сьогодні в Харкові вибудовано абсолютно нову модель взаємовідносин з територіальною громадою. Це стало можливим завдяки змінам у статуті міста та побудові нової системи взаємин з громадськими організаціями. Про це сьогодні в ході 49 сесії Харківської міської ради V скликання сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Щорічно планується проводити близько 80 операцій дітям з вадами серця, які мешкають у Харкові та області. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, вже досягнуто певних домовленостей про те, що Благодійний фонд Юрія Сапронова та Міжнародний благодійний фонд Олександра Фельдмана об’єднають свої зусилля разом з обласною та міською владою для проведення операцій дітям з вадами серця. Це надасть можливість оперувати щорічно приблизно 80 дітей, які проживають у Харкові та області. Операції будуть проводитися на базі Інституту невідкладної хірургії Академії медичних наук України за участю фахівців з США та Австралії.

Протягом останніх 4 років в місті Харкові була значно зміцнено матеріально-технічну базу медичних установ

За час роботи депутатського корпусу Харківської міської ради п'ятого скликання особлива увага приділялася розвитку соціальної сфери міста. У першу чергу мова йде про медичну галузь, яка відтепер існує в умовах єдиного медичного простору.

За останні чотири роки система управління містом кардинально змінилася. Михайло Добкін

За останні чотири роки система управління містом кардинально змінилася. Про це сьогодні на 49 сесії Харківської міської ради п'ятого скликання заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми ввели дуже дієвий і серйозний контроль над діями підлеглих. Сьогодні існує дуже жорстка вертикаль влади, починаючи від мера до всіх, хто за гроші міського бюджету займається тією чи іншою діяльністю», - підкреслив глава області.  

Відбулися 63 традиційні Міжнародні змагання «Біг патрулів»

Минулими вихідними у місті Харкові на ОСК «Темп» відбулися 63 традиційні Міжнародні змагання «Біг патрулів». Організаторами змагань виступили Федерація лижного спорту Харківської області та Управління з питань фізичної культури та спорту Харківської міської ради.  

Відтепер Харків має такі можливості лікування онкохворих, які у Європі визнані «золотим стандартом». Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 1,5 роки лінійний прискорювач, придбаний за кошти державного бюджету, не функціонував через те, що не був придбаний охолоджувач без якого робота прискорювача неможлива. «За цей час можна було врятувати тисячі життів. Обласна державна адміністрація взяла на себе ініціативу сприяти у фінансуванні покупки охолоджувача, і завдяки спільним зусиллям влади та благодійних фондів Юрія Сапронова та Олександра Фельдмана, це вдалося зробити», - підкреслив Ігор Шурма.

Нам вдалося зробити дуже багато. Це показник професіоналізму людей, які прийшли в цей зал працювати. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін, який протягом 4 років обіймав посаду Харківського міського голови, подякував депутатському корпусу міської ради п'ятого скликання за хорошу роботу і підкреслив, що спільними зусиллями депутатам і представникам виконавчих органів міськради вдалося досягти серйозних результатів.

Роботу депутатського корпусу Харківської міської ради п'ятого скликання визнано ефективною

27 жовтня відбулася 49 сесія Харківської міської ради п'ятого скликання, яка стала останньою для діючого депутатського корпусу. Як було відзначено в ході сесії, протягом більш ніж 4 років роботи депутатам на чолі з нинішнім головою ХОДА Михайлом Добкіним, який 4 роки обіймав посаду Харківського міського голови, вдалося досягти значних результатів у всіх напрямах народного господарства.

Мешканці прикордонних територій отримають можливість пересуватися без перешкод. Василь Хома

26 жовтня 2010 року на зустрічі робочих груп Харківської та Бєлгородської областей були розглянуті питання підписання Меморандуму на рівні керівництва Харківської та Бєлгородської області про розвиток прикордонного співробітництва Харківської області України та Бєлгородської області Російської Федерації.  

Архів документів