Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До уваги журналістів!

Сьогодні, 2 листопада, о 17.00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна на тему: "Підсумки виборів на посаду Харківського міського голови".  

На Харківщині відбувся Європейський тиждень місцевої демократії

За інформацією Головного управління зовнішньо-економічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА, на виконання Указу Президента України від 27.09.2007 № 922/2007 “Про Європейський тиждень місцевої демократії” та доручення Кабінету Міністрів України від 09.09.10 №51240/1/1-10 у Харківський області органами виконавчої влади спільно з районними, міськими, селищними та сільськими радами в період з 11 по 17 жовтня 2010 року були проведені заходи з відзначення Європейського тижня місцевої демократії.  

У кожному великому місті виділять п'ять майданчиків для будівництва готелів

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, пільговий режим оподаткування для готельного бізнесу в новому Податковому кодексі буде підкріплений виділенням земельних ділянок підприємцям для будівництва нових готелів.

Створення технопарків - реальний крок для залучення інвесторів. Юрій Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов переконаний, що створення технопарків та промислових зон на території Харківської області буде сприяти залученню в регіон іноземних інвесторів.  

Досвід Калузької області показовий для Харківщини. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов заявив, що в стратегії поліпшення інвестиційного клімату в регіоні та залучення інвесторів Харківська область буде переймати досвід у Калузькій області РФ.  

Події дня

Сьогодні, 2 листопада, о 14:00 в кінотеатрі "Боммеръ" розпочнеться кінозустріч на тему: «Професійне та особисте життя: які прагнення у жінок?»  

Михайло Добкін нагороджений орденом Дружби Російської Федерації

Указом Президента Росії Дмитра Медведєва № 1298 від 29 жовтня 2010 року голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і ще 5 громадян України нагороджено орденом Дружби за великий внесок у розвиток і зміцнення відносин дружби і співпраці між Російською Федерацією і Україною.

Станом на 1 листопада в Харківській області до лав Збройних сил покликані 1568 осіб

Станом на 1 листопада план по призову солдат строкової служби перевиконано. Всього покликані 1568 осіб, що становить 128,5% від плану. Про це повідомив на прес-конференції військовий комісар Харківської області Олексій Середа. Призовна кампанія проходить з 4 жовтня по 25 листопада 2010 року.  За словами Середи, в цьому році досить мало - лише 3 людини - направлено за релігійними переконаннями на проходження альтернативної служби. Справи 7 передані правоохоронним органам, їх чекає покарання до 2 років умовно.   

Вибори в Харківській області відбулися системно. Володимир Нікітін

Політолог Володимир Нікітін в ході прес-конференції 1 листопада зазначив, що на виборах у Харківській області не було зафіксовано жодних серйозних порушень, які могли б вплинути на їх результат.  «Як показують і вчорашні, і сьогоднішні дані, вчора не було порушень, і немає ніяких підстав говорити про те, що були якісь порушення під час підрахунку голосів. Все проходить досить організовано, є спостерігачі, контролери, протоколи. Можна говорити сьогодні про системний успіх Партії регіонів, оскільки вся вертикаль влади від президента до місцевої ради тепер вибудовується в одному ключі. Якщо президентські вибори дають нам політичний вектор розвитку суспільства, стратегічний орієнтир, то вибори місцеві дають механізм реалізації цього вектора на місцевому рівні. Ви розумієте, що якщо голова в один бік дивиться, а ноги - в інший бік йдуть, то ніякого результату не буде. Можна говорити про те, що в Харківській області вибори відбулися системно, і ми рухаємося в одну сторону», - підкреслив він.

У Харківській області створюється основа для всієї вертикалі влади. Валерій Рубан

Як підкреслив у ході прес-конференції 1 листопада політолог Валерій Рубан, результат виборів до місцевих органів влади має величезне значення для становлення і розвитку єдиної вертикалі влади, яка в свою чергу дає можливість керівникам усіх рівнів працювати злагоджено і більш ефективно.

Вибори в Харківському регіоні пройшли демократично, спокійно і без суттєвих порушень. Алекс Лур'є

Вибори в Харківському регіоні пройшли досить демократично, спокійно і без суттєвих порушень. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив представник міжнародної організації «За справедливі вибори», міжнародний спостерігач з Німеччини Алекс Лур'є.

У кожному великому місті виділять п'ять майданчиків для будівництва готелів

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, пільговий режим оподаткування для готельного бізнесу в новому Податковому кодексі буде підкріплений виділенням земельних ділянок підприємцям для будівництва нових готелів.

Події дня

Сьогодні, 1 листопада, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція міжнародних спостерігачів з Німеччини п. Алекса Лур'є і пані Тетяни Рецнік про перебіг виборів на Харківщині. По закінченню - прес-конференція політологів Володимира Нікітіна та Валерія Рубана. О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція військового комісару Харківської області Олексія Середи: «Осінній призов до Збройних Сил України».  

Органи прокуратури області миттєво розглядають скарги, які до них надходять. Леонід Лахтюк

З початку виборчої кампанії до прокуратури Харківської області надійшло 52 звернення. Про це на брифінгу розповів заступник прокурора Харківської області, керівник робочої групи із забезпечення прокурорського нагляду під час виборів Леонід Лахтюк. 35 з них були направлені в інші органи та установи, які уповноважені розглядати питання,порушені у цих зверненнях. У шести випадках відмовлено в порушенні кримінальної справи за результатами перевірок цих звернень, по чотирьох зверненнях триває перевірка, і по 7 надані роз'яснення.

Органами прокуратури організовано цілодобове чергування для забезпечення абсолютної законності виборчого процесу

Органами прокуратури Харківської області на виконання вимог Генеральної прокуратури України прийнято ряд організаційних заходів, спрямованих на забезпечення абсолютної законності виборчого процесу. З цією метою в апараті прокуратури області створена робоча група з цих питань. Також організовано цілодобове чергування протягом цих двох днів і до завершення виборчого процесу. Про це на брифінгу розповів заступник прокурора Харківської області, керівник робочої групи із забезпечення прокурорського нагляду під час виборів Леонід Лахтюк.

Україна зробила фантастичний прорив. Алекс Лур'є

У день виборів міжнародний спостерігач з Німеччини пан Алекс Лур'є відвідав близько 10 виборчих ділянок і побачив позитивні зміни в порівнянні з попередніми виборними кампаніями. «На попередніх виборах основні скарги були на якість списку виборців. Зараз таких скарг на тих ділянках, які ми відвідали, було буквально від 1-2 людей. На мій погляд, це фантастичний прорив», - зазначив пан Лур'є на брифінгу в прес-центрі ХОДА.

Явка виборців станом на 22:00

 Явка виборців у день голосування 31 жовтня 2010 року станом на 22:00 склала: по Харківській області - 46,8%, по м. Харкову - 39,9%, по регіону - 43,3%.

Реалізація виборчого процесу в Україні стала значно спокійніше і все більш нагадує середньоєвропейський зразок

Про це заявив міжнародний спостерігач з Німеччини пан Алекс Лур'є на брифінгу в прес-центрі Харківської обласної адміністрації.«Це п'ята кампанія, в якій мені випала честь брати участь як спостерігача. Можу зауважити, що реалізація виборчого процесу в Україні стала значно спокійніше і все більш нагадує середньоєвропейський зразок», - зазначив він.

У ГУ МВС України в Харківській області надійшло  11 звернень - як від суб'єктів виборчого процесу, так і від виборців

Про це на брифінгу в прес-центрі ХОДА повідомив заступник начальника управління громадської безпеки ГУ МВС України в Харківській області Василь Гайчук. «Основна маса цих звернень від громадян, які, на їхню думку, виявили порушення на дільницях. Всі ці звернення, у відповідності з чинним законодавством, зареєстровані, за ними проводиться перевірка. Матеріали, які потрапляють під компетенцію органів внутрішніх справ, розглядаються нами, інші направляються або до Прокуратури, або в виборчі комісії», - розповів Василь Гайчук.

Для охорони громадського порядку в день голосування задіяно 3,5 тисячі співробітників міліції

Про це на брифінгу в прес-центрі ХОДА повідомив заступник начальника управління громадської безпеки ГУ МВС України в Харківській області Василь Гайчук. «Величезну допомогу нам надає Академія внутрішніх військ, Національний університет внутрішніх справ, військова частина 3005», - зазначив він.

Співробітники МНС чергують на всіх виборчих дільницях області

Безпеку на виборчих дільницях Харківської області забезпечують близько 1700 співробітників головного управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та 350 офіцерів і курсантів Харківського Національного університету цивільного захисту. Про це на брифінгу в прес-центрі Харківської обласної державної адміністрації розповів начальник Головного управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Харківській області Павло Одарюк.

За даними на 18:00 на виборчих дільницях області обійшлося без надзвичайних подій

Про це на прес-конференції в прес-центрі Харківської обласної державної адміністрації розповів начальник Головного управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Харківській області Павло Одарюк.

Незважаючи на заяви, які звучали напередодні виборів, вибори в Харківській області проходять спокійно, без порушень. Олександр Русанов

«Незважаючи на заяви, які звучали напередодні виборів, вибори в Харківській області проходять спокійно, без порушень. Про це свідчить той факт, що в Харківську обласну виборчу комісію не надійшло жодної скарги на виявлені порушення під час волевиявлення виборців», - сказав на брифінгу у прес-центрі ХОДА голова обласної виборчої комісії Олександр Русанов.

О 15:00 в Харківській області проголосувало 26,78% виборців

Про це в прес-центрі ХОДА розповів голова обласної виборчої комісії Олександр Русанов. За даними ЦВК, у цілому по країні на цю годину булла приблизно така ж цифра.«Таким чином, вибори в Харківській області не відрізняються від виборів в Україні», - зазначив він.

Робота нинішньої влади з організації виборчого процесу може стати прикладом для розвинених європейських демократій

У залі прийому офіційних делегацій ХОДА відбулася зустріч голови облдержадміністрації Михайла Добкіна з іноземними спостерігачами із Сербії п.Драганом Станоєвич, Божидаром Делічем і Драганом Тодоровичем, які стежать за ходом виборчого процесу в Харкові і Харківській області. «Для нас дуже важливі досвід і оцінка сьогоднішнього дня міжнародними спостерігачами, тому що ми хочемо наблизити до нас стандарти європейського життя, - зазначив у ході зустрічі Михайло Добкін. - До цього дня ми підійшли без особливих потрясінь, що свідчить про розвиток демократії в нашому суспільстві. Вибори перестають бути надзвичайною подією, все проходить організовано».  

Я проголосував за стабільність і впевненість у завтрашньому дні. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у голосуванні на виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних і міських голів. "Я проголосував за стабільність і впевненість у завтрашньому дні, за розвиток Харкова і області, за нові можливості, за майбутній успіх, а в тому, що він буде - я абсолютно не сумніваюся, - зазначив Михайло Добкін. - Хочу сказати спасибі всім, хто провів підготовчу роботу до виборів, і хто сьогодні працює задля забезпечення проведення нормального процесу. Бажаю всім вистояти сьогоднішній день, провести правильний підрахунок голосів, визначити переможців, і працювати на благо рідного Харкова, Харківської області та України".

УВАГА! РОЗКЛАД РОБОТИ ПРЕС-ЦЕНТРУ ХОДА В ДЕНЬ ВИБОРІВ

31 жовтня, в день проведення виборів до місцевих рад усіх рівнів, з 17:30 працюватиме прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., К. 170). Перед представниками ЗМІ виступлять: о 17:30 - голова обласної виборчої комісії Олександр Русанов; о 18:00 - начальник Головного управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Харківській області Павло Одарюк; о 18:30 - заступник начальника управління громадської безпеки ГУ МВС України в Харківській області Василь Гайчук; о 19:00 - міжнародні спостерігачі із Німеччини п. Алекс Лур"є та п. Тетяна Рецнік; о 19:30 - заступник прокурора Харківської області, керівник робочої групи із забезпечення прокурорського нагляду під час проведення виборів Леонід Лахтюк.   Робота прес-центру буде транслюватися в прямому ефірі на телеканалі ХОДТРК.

Міжнародні спостерігачі зможуть бути присутніми на будь-якій виборчій дільниці

Сьогодні на зустрічі з експертами Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Арменом Мамзаряном і Санітою Емберга голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що завтра на виборах до місцевих органів влади очікується низка провокацій з боку певних політичних сил.

Вибори - головний іспит, який ми повинні скласти. Михайло Добкін

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зустрілися з міжнародними експертами Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Арменом Мамзаряном і Санітою Емберга, що прибули до Харкова для спостереження за ходом виборів у місцеві органи влади. У ході зустрічі Михайло Добкін запевнив, що для нього, як керівника області, важливо, щоб вибори в регіоні пройшли прозоро, а ситуація була зрозуміла світовій та європейській спільноті.

Михайло Добкін висловив побоювання з приводу можливих провокацій на виборах з боку деяких політичних сил

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході зустрічі з міжнародним спостерігачем з Німеччини Алексом Лур'є висловив побоювання з приводу можливих провокацій на виборчих дільницях 31 жовтня, а також саботажу виборчого процесу з боку деяких політичних сил.

Архів документів