Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Електронна картка - це сходинка до майбутнього біометричного контролю. Микола Литвин

Українська прикордонна служба впроваджує інноваційні технології в систему контролю за перетином кордону громадянами України. Зокрема, мова йде про електронні карти для жителів прикордонних областей, які часто перетинають кордон.

Прикордонний і митний контроль стане зручнішим для пасажирів залізниці

У ході міждержавного тренінгу з практичної апробації новацій у системі охорони кордону та прикордонного контролю на україно-російській ділянці кордону голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин повідомив, що планується ввести ряд змін до процедури прикордонного та митного контролю поїздів на російсько-українському кордоні.

«Стратегію соціально-економічного розвитку Харківської області до 2020 року» необхідно ухвалити до кінця поточного року. Микола Кизим

Сьогодні в Харківському національному економічному університеті в ході засідання першого круглого столу на тему «Обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року» директор науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України Микола Кизим підкреслив, що всі пропозиції, які були представлені на круглих столах і секціях Міжнародної науково-практичної конференції «Конкурентоспроможність та інновації: проблеми науки і практики» будуть викладені у вигляді резолюції і передані робочій групі.

Для України та РФ міграційна карта буде дійсна 180 днів

У планах російської та української прикордонних служб при перетині кордону оформляти міграційну карту один раз строком на 180 днів. Про це повідомив в ході міждержавного тренінгу з практичної апробації новацій у системі охорони кордону та прикордонного контролю на україно-російській ділянці кордону голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин.

За підсумками міждержавного тренінгу будуть внесені зміни до Міжурядової угоди

Різні варіанти спрощення формальностей, які апробовувалися під час сьогоднішнього міждержавного тренінгу, вимагатимуть в кінцевому підсумку внесення змін в законодавчу базу Росії та України - до Міжурядової угоди. Проект цієї угоди вже підготовлений українською стороною.  

У Харківській області готуються пропозиції для спрощення перетину кордону України і Російської Федерації

Харківська та Бєлгородська області працюють над підготовкою пропозицій, які покликані спростити перетин кордону Україні і Росії для жителів прикордонних областей. «У даний момент є законодавчі обмеження: через місцеві пункти можуть проходити тільки ті громадяни, які живуть у прикордонних районах. Ми будемо вносити пропозицію, щоб розширили ці рамки до прикордонних областей, щоб жителі прикордонних регіонів могли перетинати в місцевих пунктах пропуску кордон, і щоб, допустимо, житель Сумської області міг перетнути кордон у харківському пункті пропуску»,- повідомив 11 жовтня заступник голови ХОДА Василь Хома.

У ХНЕУ відбулося засідання першого круглого столу «Обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року»

У Харківському національному економічному університеті відбулося засідання першого круглого столу, темою якого стало "Обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року».Цей круглий стіл відкриває цикл експертних обговорень проекту «Стратегія соціально - економічного розвитку Харківської області до 2020 року», яка повинна стати основою підготовки щорічних програм соціально - економічного розвитку області.

Час перетину україно-російського кордону має скоротитися

Як відзначив в ході міждержавного тренінгу з практичної апробації новацій у системі охорони кордону та прикордонного контролю на україно-російській ділянці кордону голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, вже в цілому розроблена системна ідеологія спрощення формальностей на українсько-російському кордоні.  

Харківський національний технічний університет сільського господарства святкує 80-річчя

12 листопада 2010 о 12:00 в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка (вул.Артема, 44) відбудеться урочисте розширене засідання вченої ради, присвячене 80-річчю з дня заснування університету.  

Тільки інноваційні сценарії дозволять досягти стійкого розвитку Харківської області. Євген Савін

Основи сталого розвитку Харківської області до 2020 року, які презентовані в 2010 році, базуються на інноваційних принципах розвитку регіону,- підкреслив під час відкриття Міжнародної науково-практичної конференції «Конкурентність та інновації: проблеми науки і практики» заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, тільки впровадження інновацій в усі сфери народного господарства дозволить досягти високого рівня розвитку регіону і країни в цілому.

У Харкові відкрилася Міжнародна науково-практична конференція «Конкурентність та інновації: проблеми науки і практики»

11 листопада в Харкові на базі національного економічного університету відкрилася Міжнародна науково-практична конференція «Конкурентність та інновації: проблеми науки і практики», присвячена актуальним питанням розвитку економіки України в цілому та Харківщини зокрема. У пленарному засіданні, що відкривало конференцію, взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, ректор ХНЕУ Володимир Пономаренко, а також ряд провідних економістів України і Росії.

Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба святкує 80-річчя

12 листопада у Харкові відбудуться урочисті заходи з нагоди 80-ої річниці з дня заснування Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС). Як повідомляє Регіональний медіа-центр Міністерства Оборони України у м. Харків, у святкових заходах візьмуть участь командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Онищенко, представники місцевих органів влади і самоврядування, герої Радянського Союзу та країн СНД, відомі льотчики та космонавти, а також ветерани і випускники цього навчального закладу різних років.

На Харківщині відбувається міждержавний тренінг українських і російських прикордонників

Сьогодні в рамках практичної реалізації доручень Президентів України та Російської Федерації щодо спрощення формальностей відбувається міждержавний тренінг з практичної апробації інновацій у системі охорони кордону та прикордонного контролю на українсько-російській ділянці кордону на території Харківської області.  У тренінгу беруть участь голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, перший заступник керівника Прикордонної служби ФСБ Росії В’ячеслав Дорохін, заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома, а також співробітники Державної прикордонної служби України, Державної митної служби, Міністерства транспорту України, Укрзалізниці та їх структурних підрозділів, відповідних російських Міністерств та відомств.

Шановні колеги!

Запрошую всіх зацікавлених спеціалістів та експертів – представників політичних партій, громадських організацій, підприємств, громадян – взяти участь у круглих столах з обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року, які пройдуть на базі харківських вищих навчальних закладів за нижченаведеним розкладом. Сподіваюсь на конструктивну дискусію та плідну співпрацю. З повагою, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов   Розклад проведення круглих столів з обговорення проекту Стратегії соціально – економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року

Події дня

Сьогодні, 11 листопада, о 10:00 в актовій залі головного корпусу ХНЕУ (пр. Леніна, 9-А) відбудеться відкриття та пленарне засідання Міжнародної науково-практичної конференції «Конкурентоспроможність та інновації: проблеми науки та практики». О 12:00 в ауд.505 бібліотечного корпусу ХНЕУ розпочне роботу перший круглий стіл «Обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року».  

У Валківському районі відбудеться фотоконкурс "Молодь Валківщини за здоровий спосіб життя"

1 грудня 2010 року у Валках відбудеться фотоконкурс "Молодь Валківщини за здоровий спосіб життя". Захід організовано Валківським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з відділом у справах сім’ї та молоді та районною організацією Червоного Хреста України. Метою конкурсу є пропаганда здорового способу життя серед молоді району, боротьба з ВІЛ-інфекцією, а також формування громадської думки стосовно різних видів асоціальної поведінки і поширення інформації про наслідки вживання різних видів алкогольних, наркотичних та токсичних речовин.

У ХОДА відбулася презентація серверних рішень компанії Hewlett-Packard

З метою впровадження нових інформаційних технологій в організаційні процеси роботи облдержадміністрації відбувся практичний семінар з презентацією «Серверні рішення компанії Hewlett-Packard для вітчизняних замовників» за участю представників Hewlett-Packard в Україні.  

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін продовжує приймати вітання з нагоди нагородження орденом Дружби

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін продовжує приймати вітання з нагоди нагородження орденом Дружби. У вітальній телеграмі від народного депутата України, голови Ради правозахисного громадського руху «Російськомовна Україна» Вадима Колесніченко говориться: «Від усієї душі вітаю Вас з нагородженням орденом Дружби. Присвоєння цієї високої нагороди є гідною оцінкою Ваших заслуг перед Батьківщиною. Глибоко впевнений, що Ваша праця ще довго буде служити на благо українського та російського народів, сприяти процвітанню та плідній співпраці двох держав. Бажаю Вам міцного здоров'я, довголіття, миру, благополуччя та успіхів у справі, якій Ви присвятили своє життя».

Харківська область відсвяткувала День української писемності та мови

9 листопада до Дня української писемності та мови в Харківській області було проведено ряд святкових заходів. Так, у комунальному вищому навчальному закладі «Харківська академія неперервної освіти» відбулося урочисте нагородження переможців та лауреатів ІХ обласного конкурсу ораторського мистецтва, який проходив під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!».

Триває Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва

Триває щорічний Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва, який був засновано Державним комітетом телебачення та радіомовлення України у 2007 року з метою сприяння розвитку дитячої періодики; удосконалення традицій випуску періодичних друкованих видань для дітей та юнацтва, підвищення ролі друкованих засобів масової інформації у вихованні підростаючого покоління, популяризації сучасних технологій художнього оформлення та поліграфічного виконання періодичних друкованих видань для дітей та юнацтва.

У Харківській області відбудеться міжнародний тренінг з питань охорони кордону та прикордонного контролю на українсько – російській ділянці

11 листопада у Харківській області на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Гоптівка» - «Нехотєєвка», залізничному пункті пропуску «Харків-пасажирський» та місцевому «Журавлівка» відбудеться міжнародний тренінг з питань охорони кордону та прикордонного контролю на українсько – російській ділянці. Темою заходу є: «Спрощення прикордонних формальностей та створення комфортних умов для перетинання українсько-російського кордону».

Харківські спортсмени взяли участь в Всеукраїнському турнірі найсильніших боксерів-юніорів

З 1 по 7 листопада 2010 р. у м. Севастополі відбувся Всеукраїнський турнір найсильніших боксерів-юніорів України. Турнір проводився з метою популяризації та пропаганди боксу в Україні, виявлення найсильніших спортсменів та відбору збірної команди України для підготовки та участі в чемпіонаті світу 2011 року. Про це повідомляе офіційний сайт Головного управління сім’ї, молоді та спорту ХОДА.

Харків'яни взяли участь у чергових змаганнях II Спортивних ігор України серед ВНЗ III-IV рівнів акредитації

Завершилися чергові змагання в залік II Спортивних ігор України серед ВНЗ III-IV рівнів акредитації. Як повідомляє офіційний сайт Головного управління освіти і науки ХОДА, вищі навчальні заклади м. Харкова, які приймали участь у зазначених змаганнях, посіли високі місця.

У 2010 році на оплату громадських робіт у Харківській області було виділено понад 800 тис. грн. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Харківська область є лідером в Україні щодо виділення коштів з міських та районних бюджетів на організацію громадських робіт. У 2010 році на цей вид робіт було виділено понад 800 тис. грн.

Ми будемо приймати активну участь у випуску наших студентів. Ігор Шурма

Наразі Постанова Кабінету міністрів щодо права першого робочого місця для випускників державної форми навчання українських вузів діє тільки в медичній освіті, - підкреслив у ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Втім, за його словами, і у випадку з медичною освітою є потреба у муніципальному замовленні на найбільш необхідні спеціальності.

Конкурентоспроможність та інновації: проблеми науки та практики

11 - 12 листопада 2010 року в Харкові працюватиме Міжнародна науково-практична конференція «Конкурентоспроможність та інновації: проблеми науки та практики». В рамках конференції відбудеться засідання першого круглого столу за темою: «Обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року». Запрошуємо всіх зацікавлених спеціалістів та експертів – представників політичних партій, громадських організацій, підприємств, громадян – взяти участь у круглих столах з обговорення Стратегії.  

Книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала свою роботу в Краснокутському районі

Започаткована обласною державною адміністрацією пересувна книжкова виставка – ярмарок «Харківські видавці – районам області», розпочала сьогодні свою роботу в центрі Краснокутська. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник голови Краснокутської районної державної адміністрації Анатолій Сич.

Зменшення рівня офіційного безробіття засвідчує тенденції пожвавлення економіки. Ігор Шурма

«Рівень офіційного зареєстрованого безробіття в Харківській області на сьогоднішній день становить 1,43%, що є менше від минулого року (1,73%). В минулому році в сукупному в центрі зайнятості було зареєстровано 100 тисяч людей. Цього року кількість ця зменшилася десь на 20%. В цьому році за 10 місяців знайшли роботу 42 тисячі людей. А в минулому році за 12 – неповних 36 тисяч. Це означає, що потрошки економіка починає оживати», - про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заявив заступник голови ХОДА Ігор Шурма .  

Виставка – ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала роботу на центральній площі міста Богодухова

Пересувна книжкова виставка – ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією, розпочала свою роботу на центральній площі міста Богодухова.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян, в ході якого були розглянуті питання медичної та соціальної сфер.  

Архів документів