Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Найближчим часом обласна лікарня та обласна дитяча лікарня отримають нові реанімобілі. Ігор Шурма

До кінця року в Харкові з’являться 2 нові реанімобілі європейського стандарту, які оснащені всім необхідним обладнанням. Їх отримає Обласна клінічна лікарня та Обласна дитяча клінічна лікарня. Про це сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Делегація Харківщини відвідає найбільші тваринницькі підприємства Московської області

29 листопада в ході пленарного засідання робочої групи в рамках Днів Московської області на Харківщині сторони досягли угоди про обмін передовим досвідом у сфері сільського господарства. Зокрема, делегація Харківської області запрошена відвідати провідні тваринницькі підприємства Московської області. Як зазначив у своєму виступі начальник Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Ігор Зубрич, це дасть можливість більш ефективного використання тваринницького потенціалу Харківської області, враховуючи, що 2011 рік в Україні оголошено роком тваринництва.

В Краснограді відбулись змагання з кульової стрільби серед голів сільських та міської рад

26 листопада в Краснограді відбулись змагання з кульової стрільби в рамках Спартакіади серед голів сільських та міської рад. Організатори заходу – Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», відділу з питань фізичної культури та спорту Красноградської райдержадміністрації та районної організації фізкультурно-спортивного товариства «Колос».

На придбання приладів «Телекард» цього року планується виділити 2,7 млн.грн. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, цього року на придбання приладів «Телекард» для фельдшерсько-акушерських пунктів та сільських лікарських амбулаторій з обласного бюджету планується виділити 2,7 млн.грн. За ці кошти будуть придбані прилади «Телекард» для 10 сіл в кожному районі області. Ще 4 млн.грн. планується виділити на ці цілі в 2011 році.

Передача ФАПів, сільських амбулаторій та дільничних лікарень на баланс ЦРЛ зробить якісну медицину більш доступною для мешканців села. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, всі фельдшерсько-акушерські пункти, сільські амбулаторії та дільничні лікарні будуть передані на баланс центральних районних лікарень. «Починаючи с 1 січня 2011 року, головний лікар центральної районної лікарні стане свого роду міністром охорони здоров’я району. Він буде нести повну відповідальність за організацію та якість надання медичних послуг в районі. Крім того, можливість управління фінансами дасть йому можливість правильно спланувати забезпечення потреб медицини району», - зазначив заступник голови ХОДА.

У разі рясних снігопадів в районах області буде задіяна додаткова техніка

«Сьогодні служба автомобільних доріг та її диспетчерська служба працюють в цілодобовому режимі, на будь-які зміни погоди йде миттєва реакція і оперативно усуваються всі проблеми, що виникають, - зазначив у коментарі про готовність автомобільної служби області до зимового сезону заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. - На сьогодні вся техніка готова, а це 432 одиниці, заготовлено 62 тисячі тонн піску, 457 куб. метрів розчину соляної суміші, в роботах може бути задіяно 1750 людей».

17 грудня в Харкові відбудеться Міжнародний ярмарок вакансій

17 грудня в Харкові відбудеться Міжнародний ярмарок вакансій. Про це повідомила на пленарному засіданні Робочої групи Московської та Харківської областей начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. Вона запросила делегацію Московської області взяти в ній участь.  «Питання зайнятості населення, міграційні та демографічні процеси сьогодні актуальні не тільки для Харківської і Московської областей, а й для наших країн. Ми раді співпраці, готові до підписання договорів. І як перший практичний крок пропонуємо взяти участь у Міжнародному ярмарку вакансій, який відбудеться у нас в Харкові 17 грудня поточного року», - сказала Захуцька.  

У Харкові відкрився філіал Міжнародної асоціації «Поріднені міста»

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв взяв участь у відкритті першого в Україні філії міжнародної асоціації «Поріднені міста» (МАПГ), який відбувся сьогодні в Харкові. Про це повідомляє офіційний сайт Харківської міськради. На відкритті також були присутні заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, Почесний громадянин м. Харкова Михайло Пилипчук. Російську сторону представляли Генеральний консул Російської Федерації в місті Харкові Всеволод Філіпп, перший заступник голови Уряду Московської області Ігор Пархоменко, виконавчий віце-президент Міжнародної Асоціації «Поріднені міста» Сергій Парамонов.

Харківська область відкрита для російського інвестора. Юрій Сапронов

Харківська область відкрита для російського інвестора, і ми готові надати сприяння російським компаніям, які бажають прийти в регіон «всерйоз і надовго». Про це сказав на пленарному засіданні Робочої групи Московської та Харківської областей заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  «Інвестиційна ємність Харківської області за основними секторами промисловості та агропрому складає більше 1 млрд. дол США. Тому російський інвестор має всі шанси зайняти гідне місце на Слобожанщині. А полегшити його роботу покликаний цілий ряд законів, прийнятих в Україні за останні 3 місяці, і активна дерегуляція економіки нашої країни», - заявив він.

Перші снігові опади продемонстрували повну готовність служби автомобільних доріг області

Як розповів заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в області почалися перші снігові опади, які продемонстрували повну готовність служби автомобільних доріг області до боротьби зі снігопадами. У ніч з п'ятниці на суботу сніговим покривом в 6-7 см була покрита траса Московського напрямку від окружної дороги до пункту пропуску Гоптівка. «Туди були спрямовані 9 механізмів, працювали 14 осіб. Оперативно була проведена робота з приведення дороги в належний стан, напрямок функціонував у стандартному режимі», - підкреслив Валентин Дулуб.  

Харківська область - міст між Україною та Росією. Юрій Сапронов

«Харківська область історично була і залишається мостом між Україною і Росією. І ми просто зобов'язані максимально ефективно використовувати такий привілейований статус регіону для взаємовигідного розвитку міжрегіональних відносин з регіонами-партнерами Російської Федерації»,- заявив на пленарному засіданні Робочої групи Московської та Харківської областей заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Сьогодні настає новий етап у співпраці областей. Всеволод Філіпп

На пленарному засіданні Робочої групи Московської та Харківської областей з питань співробітництва Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп зазначив, що сьогоднішньою зустріччю розпочинається новий етап у співпраці областей.  

Наш регіон має величезний промисловий, науковий і культурний потенціал. Володимир Бабаєв

Сьогодні в Підмосков'ї зроблена ставка на зміцнення та модернізацію промислового виробництва, а також освоєння нових видів продукції.Про це сьогодні в ході відкриття виставки - презентації «Дні Московської області на Харківщині» сказав перший заступник голови Уряду Московської області Ігор Пархоменко. «Ми дуже раді, що Харківська область знаходиться в числі наших постійних партнерів.У Московській області функціонують десятки підприємств загальноросійського значення, які випускають конкурентоспроможну продукцію, що експортується більш ніж в 70 країн світу. Я гадаю, що наше партнерство буде корисним обом сторонам», - підкреслив він.

Підписано Угоду про співробітництво між Харківським районом і Павлово-Посадським районом Московської області

Під час пленарного засідання Робочої групи Московської та Харківської областей  підписано Угоду про співробітництво між Харківською районною державною адміністрацією та Адміністрацією Павлово-Посадського муніципального району Московської області.  Райони планують розвивати співробітництво в галузі промисловості, сільського господарства, транспорту, торгівлі, науки, техніки, освіти, охорони здоров'я, культури і мистецтва, питаннях туризму і спорту. У рамках Угоди будуть проводитися ярмарки і виставки, створюватися спільні підприємства та відбуватися обмін фахівцями.

Наукова еліта Харківщини відзначить ювілей академіка Брауде

У вівторок, 30 листопада 2010 року, о 14.00 в Радіоастрономічному інституті Національної академії наук України (вул. Академіка Проскури, 12) відбудеться урочисте засідання вченої ради Інституту з нагоди 100-річчя від дня народження академіка НАН України С.Я. Брауде та 25-річчя заснування Радіоастрономічного інституту НАН України. На засідання запрошені керівники області та міста, представники Президії Національної академії наук України й наукових установ, співробітники Інституту.

Московська область поділиться досвідом створення особливих економічних зон і технопарків

На пленарном засіданні Робочої групи Московської та Харківської областей з питань співробітництва перший заступник голови Уряду Московської області Ігор Пархоменко зазначив, що у Московській області є досвід створення особливих економічних зон і технопарків, який міг би бути цікавим для Харківської області.

У спорткомплексі «Політехнік» відбулося урочисте відкриття Міжнародної виставки - презентації «Дні Московської області на Харківщині»

Щорічно делегації Харківської і Московської областей беруть участь у міжнародних виставкових заходах, які проходять на території як Харківської, так і Московської області. Результатом спільних виставок є активізація зовнішньоекономічної діяльності між двома областями. «Я сподіваюся, що сьогоднішня виставка послужить новим імпульсом для зміцнення наших партнерських відносин і посприяє подальшій роботі на благо двох областей», - зазначив сьогодні в ході урочистого відкриття Міжнародної виставки - презентації «Дні Московської області на Харківщині» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.  

Підписано Протокол про співробітництво між Московською та Харківською областями

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв і перший заступник голови Уряду Московської області Ігор Пархоменко під час пленарного засідання Робочої групи Московської та Харківської областей підписали Протокол про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво на 2011-2013 роки в рамках Угоди між Урядом Московської області і Харківською обласною державною адміністрацією.  

Харківщина вивчить напрацювання Московської області в сфері сільського господарства

Сільгоспвиробникам Харківської області буде корисний досвід московських колег у сфері сільського господарства. Про це сказав на брифінгу за результатами зустрічі з офіційною делегацією Московської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Сьогодні в Московській області реалізується продукція п'яти харківських підприємств

Сьогодні 5 підприємств Харкова реалізують свою продукцію на території Московської області. Це ДП «Електроважмаш», АТ «Турбоатом», ДП «Завод« ФЕД», НВО «Вертикаль» та ДП «Комунар». Про це в ході брифінгу за підсумками зустрічі офіційних делегацій Харківської і Московської областей сказав голова ХОДА Михайло Добкін.

Московська область зацікавлена в різнобічному співробітництві з Харківщиною

На брифінгу за результатами зустрічі офіційної делегації Московської області з керівництвом Харківської облдержадміністрації перший заступник голови Уряду Московської області Ігор Пархоменко повідомив, що Московська область зацікавлена у співпраці з Харківською у всіх сферах.

Товарообіг між Харківською і Московською областями зріс. Михайло Добкін

За 9 місяців 2010 року товарообіг між Харківською і Московською областями зріс більш ніж на 40% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін на брифінгу за результатами зустрічі з офіційною делегацією Московської області. За його словами, це більше ніж в середньому між Харківською областю і Російською Федерацією.

На Харківщині розпочалися Дні Московської області

В залі прийому офіційних делегацій ХОДА відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з членами офіційної та ділової делегації Московської області на чолі з першим заступником голови Уряду Московської області Ігорем Пархоменком, яка прибула з метою участі у презентаційно-виставковому заході «Дні Московської області в Харкові». Також у зустрічі взяли участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Співчуття з приводу трагічної смерті голови Кегичівської РДА Жанни Чинкової

Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу трагічної смерті голови Кегичівської районної державної адміністрації Жанни Миколаївни Чинкової і висловлює співчуття її рідним і близьким.  

На Харківщині збираються пропозиції до проекту Стратегії соціально–економічного розвитку області до 2020 року

Мешканці Харківської області мають нагоду внести свої пропозиції до проекту Стратегії соціально–економічного розвитку регіону. Бокс, де всі бажаючі можуть залишити свої зауваження, знаходиться за адресою: вул. Сумська, 64, Будинок Рад, 1 поверх (фойє). Усі пропозиції будуть опрацьовані та включені до Стратегії.  

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 29 листопада, в межах проведення презентаційно-виставкового заходу «Дні Московської області в Харкові» відбудеться низка подій: о 09:00 в залі прийому офіційних делегацій Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться зустріч керівництва Харківської області з офіційною делегацією Московської області, після чого заплановано спілкування з представниками ЗМІ; о 10:00 у Палаці Спорту «ХПІ» (м.Харків, вул. Артема 50а) урочисто відкриється виставка за участі більше 50 підприємств Московської та Харківської областей "Дні Московської області"; об 11:15 на вул. Клочківській, 192-А відбудеться урочисте відкриття філії Міжнародної асоціації «Поріднені міста»; о 12:00 в малому залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання з питань співробітництва Московської та Харківської областей, в ході якого відбудеться підписання «Протоколу про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво на 2011-2012 роки в рамках Угоди між Урядом Московської області (Російська Федерація) і Харківською обласною державною адміністрацією (Україна)" та Угоди між Адміністрацією Павлово-Посадського муніципального району Московської області Російської Федерації і Харківською районною державною адміністрацією Харківської області України; о 15:30 в ХНЕУ (пров. Інженерний, 1) відбудеться участь членів делегації Московської області в роботі круглих столів з питань співпраці у таких сферах: - Промисловість та інноваційні технології - Агропромисловий комплекс - Екологія - Гуманітарна сфера і соціальна політика. Крім цього, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція заступника голови ХОДА Ігоря Шурми про перспективи розвитку сільської медицини.

Харківські школярі змагатимуться з футзалу

Сьогодні в Харківському Палаці спорту перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Бабаєв та начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця взяли участь в урочистому відкритті 17-го турніру з футзалу на призи Харківської міської ради серед школярів. Разом з іншими почесними гостями - заступником Харківського міського голови - директором Департаменту з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки Євро-2012 з футболу Віктором Христоєвим, Генеральним консулом Республіки Польща у м. Харкові Яном Гранатом, директором дитячої футбольної академії ФК «Металіст», другом Євро-2012 Ігорем Кутєповим та талісмани Євро-2012 – вони здійснили символічний удар по футбольному м’ячу, чим і надали старт турніру.

Жителі Харківщини вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр..

Жалобні заходи вшанування пам'яті загиблих від голоду в 1932-1933 роках відбулися у Хрестів жертвам голодоморів в Парку пам'яті на вул. Академіка Павлова 129-131. В церемонії покладання траурних вінків взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Едвард Гранат, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп, представники духовенства, політичних партій, громадських та молодіжних організацій.

Україна сумує за безвинно загиблими

Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв великого голоду 1932-1933 років, який забрав життя мільйонів людей. Всі установи вивісили державні прапори з чорною траурною стрічкою, по країні проходять траурні ходи та покладання квітів. У Харкові керівники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, представники духовенства, політичних партій, громадських і молодіжних організацій вшанували пам'ять загиблих у першого в Україні Пам'ятного знака - Хреста жертвам Голодомору, встановленого в Молодіжному парку ще в 1989 році.

Харківська область має величезний потенціал розвитку сфери охорони здоров’я. Олександр Галацан

Як зазначив під час засідання круглого столу з питань охорони здоров’я із циклу обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року начальник Головного управління охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, Харківська область традиційно є дуже потужним регіоном, який має величезні матеріально-технічні, інтелектуальні, творчі, наукові та кадрові ресурси у сфері охорони здоров’я.

Архів документів