Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області досягнуто зростання обсягу виробництва продукції машинобудування

Незважаючи на те, що на початок 2010 року промисловість Харківської області перебувала в дуже важкому стані, на даний момент вже вдалося досягти деяких позитивних результатів. Зокрема, мова йде про машинобудівну галузь, яка показала значне зростання обсягу виробництва своєї продукції.

Заклади культури у Харківській області фінансуються недостатньо

В ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов заявив, що однією з найболючіших точок є недофінансування галузі культури, яке тягне за собою такі негативні наслідки, як непідготовленість дуже багатьох закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період. «Ми з року в рік озвучуємо статистику про те, що майже половина опалювальних систем в закладах культури Харківської області не працює», - підкреслив він.  

Боротися з корупцією будуть за допомогою соціальної реклами

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов розповів, що Уряд планує боротися з корупцією в Україні всіма можливими способами, в тому числі і за допомогою пропаганди.  «Як сказав Президент України Віктор Янукович, за один день корупцію знищити не можна. Тут може принести результат лише систематична робота. Упевнений, що в боротьбі з цим явищем гарні всі засоби. Найближчим часом на державних телеканалах запустять декілька роликів, які будуть агітувати проти корупції. Сподіваюся, що переглянуте відео змусить хоч одного чиновника в країні стримати руку, яка вже тяглася за хабаром. Успіх економічних реформ в Україні напряму залежить від успішної боротьби з корупціонерами у державних структурах. Боротьба з корупцією має бути зведена в ранг національного пріоритетного проекту», - заявив віце-губернатор.

На придбання приладів системи «Телекард» з обласного бюджету виділено  майже 2,7 млн.грн.

Депутати Харківської обласної ради на сьогоднішній сесії ухвалили рішення про виділення з обласного бюджету 2 млн. 673 тис.грн. (по 99 тис.грн. для 27 районів) на придбання приладів системи «Телекард» для фельдшерсько-акушерських пунктів та сільських лікарських амбулаторій.

У 2010 році в Харківській області введено в експлуатацію 13 нових свердловин з видобутку газу

Як повідомив у ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, паливно-енергетична галузь регіону в 2010 році показала високі темпи розвитку. Зокрема, протягом року було відкрито кілька нових газових свердловин і електропідстанцій.

Україна крок за кроком будує демократичну державу, головними засадами якої повинні стати верховенство права та дотримання прав і свобод людини. Геннадій Тюрін

1 грудня у Палаці студентів Харківської Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого відбулися урочистості, присвячені Дню працівників органів прокуратури України.  «Україна крок за кроком будує демократичну державу, головними засадами якої повинні стати верховенство права та дотримання прав і свобод людини. Це великою мірою залежить від того, як чітко функціонує кожна її ланка, як сумлінно виконує свої обов’язки кожен її працівник, - зазначив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. - На сьогоднішній день ще існують проблеми над якими треба працювати органам прокуратури Харківщини. Від вас, колеги, від вашої праці великою мірою залежить збереження політичної стабільності, громадського миру та спокою, зміцнення законності та правопорядку, надійний захист суспільства і громадян від злочинності та беззаконня, дотримання прав і свобод людини».

Об'єднавши зусилля всіх гілок влади, ми добиваємося певних результатів. Михайло Добкін

З професійним святом співробітників органів прокуратури Харківщини привітав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Виконання Законів України не менш важлива складова держави, ніж створення і реалізація стратегії розвитку соціальних програм. Те, що сьогодні робить прокуратура Харківської області, наочно свідчить про те, як можна об'єднати зусилля всіх гілок влади і добиватися певних результатів», - зазначив Михайло Добкін у ході урочистостей присвячених Дню працівників прокуратури України.  

Театр музкомедії і філармонія довели свою затребуваність

Концерти та вистави Харківської філармонії та Харківського театру музичної комедії відбулися на сцені ХНАТОБ. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. За його словами, цей експеримент був проведений з метою зіставити творчі та господарські можливості закладів культури.

Зміна керівництва в комунальному підприємстві - газеті «Слобідський край»

Сьогодні в ході пленарного засідання позачергової II сесії Харківської обласної ради було винесено рішення про звільнення з посади головного редактора комунального підприємства - редакції газети «Слобідський край» Вікторію Лукашову з достроковим розірванням контракту № 55 від 16 квітня 2010 року, за угодою сторін по переводу на нове місце роботи. На посаду головного редактора комунального підприємства - редакції газети «Слобідський край» на умовах контракту строком на 5 років, з випробувальним терміном - 3 місяці призначена Наталя Жукова. 

У Харківській області буде створено Слобожанський козачий ансамбль пісні і танцю

У ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня голова ХОДА Михайло Добкін дав доручення протягом трьох місяців розробити проект про створення в Харківській області Слобожанського козачого ансамблю пісні і танцю. «Ми повинні мати такий колектив, який буде гордістю Слобожанщини і буде відповідати духу, який вже протягом трьох з половиною століть переважає на території нашого краю», - підкреслив голова області. Також він зазначив, що сподівається на участь харківських підприємців у фінансуванні цього ансамблю.

5 районів Харківської області в 2011 бюджетному році отримають пріоритетне фінансування

Як повідомив 1 грудня під час розгляду виконання бюджету області на спільному засіданні колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного фінансового управління Сергій Овсянников, не всі райони Харківської області відповідально поставилися до виконання деяких статей Закону «Про державний бюджет на 2010 рік». Зокрема, статтю № 43 повністю виконали тільки 5 районів області.

Ухвалена низка заходів, спрямованих на запобігання поширення захворюваності на туберкульоз в Харківській області

Розглянувши питання «Про стан виконання Загальнодержавної програми протидії захворюванню на туберкульоз в Харківський області у 2007-2011рр.» члени колегії ХОДА та адміністративно-господарського активу області ухвалили рішення, яке передбачає низку заходів, спрямованих на запобігання поширення захворюваності на туберкульоз в області.

Навесні 2011 року відбудеться ярмарок туристичних маршрутів Харківської області

«Ми плануємо вже навесні в рамках чергової виставки провести ярмарок туристичних маршрутів, де були б не тільки 5 маршрутів, заплановані за програмою підготовки до Євро-2012, а набагато більше, з конкретною опрацюванням і оформленими паспортами маршруту.Структури, які займаються туристичною діяльністю, зможуть провести експертну оцінку, взяти на озброєння і реально користуватися даними туристичними маршрутами »,- Заявив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.  

Михайло Добкін отримав посвідчення та нагрудний знак депутата обласної ради

У ході засідання позачергової сесії обласної ради 6 скликання голові Харківської обласної державної адміністрації Михайлу Добкіну були вручені посвідчення і нагрудний знак депутата обласної ради. Михайло Маркович обраний депутатом по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 1 від Партії регіонів.  

На районний рівень фінансування та управління необхідно передати 641 заклад первинної медико-санітарної ланки. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в області функціонує 781 заклад (підрозділ) первинної медико-санітарної ланки: 516 ФАПів, 249 лікарських амбулаторій (з них 242 – загальної практики-сімейної медицини) та 16 дільничних лікарень. Станом на 30 листопада 2010 року на районний рівень управління та фінансування передано 140 (18%) закладів первинної медико-санітарної ланки, у тому числі 93 ФАПи (18%), 45 амбулаторій (18%) та 2 дільничні лікарні (12,5%). Підлягає передачі 641 заклад, у т.ч. 423 ФАПи, 204 амбулаторій (з них 197 – загальної практики-сімейної медицини) та 14 дільничних лікарень.

В кінці травня в Харкові відбудуться Дельфійські ігри Слобожанщини

В кінці травня планується провести Дельфійські ігри Слобожанщини, - заявив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.  Він повідомив, у цьому році представники шкіл естетичного виховання Харківської області взяли участь у Перших Національних Дельфійських іграх, які відбулися в Києві 19-20 листопада. Поїздка була успішною: у Харківщини з'явилася перша дельфійська чемпіонка в сфері художньої фотографії.

Подолання наслідків економічної кризи мусить стати незворотним. Михайло Добкін

«Потрібно відзначити, що рік видався дуже нелегкий. У спадок від попередньої влади нам дісталася майже зруйнована економіка. Неможливо виправити цю ситуацію за той невеликий час, який в нас був. Але я вважаю, що найгірший етап, який припав на перше півріччя, ми пройшли гідно. Основні показники, які характеризують стан економіки поступово почали покращуватися. Звісно, що зараз ми лише на початку шляху до сталого розвитку області, але наша команда повинна забезпечити позитивну динаміку розвитку та становлення нашої економіки. Кожен з нас відповідатиме персонально за свою ділянку роботи. Головний підсумок, який необхідно винести с сьогоднішнього обговорення – досягнення мусять стати незворотними», - підкреслив сьогодні під час спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та адміністративно - господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін. 

В економіці Харківської області розпочався процес відновлення. Юрій Сапронов

В економіці Харківської області розпочався процес відновлення і простежується позитивна динаміка по ряду найважливіших показників, але загальні темпи зростання за підсумками 9 місяців трохи нижче, ніж в інших розвинених регіонах України. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області. 

Підвищення доступності та якості надання медичної допомоги є пріоритетним напрямком діяльності органів влади. Ігор Шурма

«Підвищення доступності та якості надання медичної допомоги населенню області, переважно сільської місцевості, шляхом впровадження нових управлінських організаційних та економічних механізмів із одночасним відповідним удосконаленням нормативної бази є першочерговим та пріоритетним напрямком діяльності органів влади на центральному та регіональному рівнях», - зазначив під час спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

При формуванні бюджету на 2011 рік будуть враховані всі попередні недоробки

За інформацією Контрольно - ревізійного управління в Харківській області, не всі місцеві органи влади, при затвердженні відповідних бюджетів,виконали вимоги закону України «Про державний бюджет України на 2010 рік» і забезпечили в повному обсязі потребу в асигнуваннях на оплату праці та спожиті енергоносії бюджетних установ. «Тільки Дергачівський та Харківський райони області повністю виконали вимоги статті 43», - підкреслив сьогодні під час спільного засідання колегії ХОДА та адміністративно - господарського активу області начальник Контрольно - ревізійного управління в Харківській області Анатолій Козина.  

У Харківській області з'явилися сучасні бібліотеки

В ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов відзначив, що за останні півроку в сфері культури Харківської області відбулися значні зміни. Він розповів, що управлінням велася послідовна робота з перетворення публічних масових бібліотек в інформаційні центри з навчальними комп'ютерними класами і виходом в Інтернет.  «Якщо говорити про конкретні цифри, то за цей рік було передано харківським бібліотекам близько 40 комп'ютерів та супутніх мультимедійних установок тільки завдяки програмі «Бібліоміст», - повідомив Дмитро Кузнєцов.  Також, за його словами, в Харківській області відновлені конкурси «Краща сільська бібліотека» і «Кращий сільський клуб», підсумки яких будуть підведені найближчим часом.

Хвилина мовчання

Учасники спільного засідання колегії облдержадміністрації і зборів адміністративно-господарського активу області вшанували хвилиною мовчання пам'ять трагічно загиблих 28 листопада голови Кегичівської РДА, депутата обласної ради 6 скликання Жанни Чінкової та начальника районного управління праці та соціального захисту Наталії Храпач.  

Бізнес-ранок Європейської Бізнес Аасоціації з питань «Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі: можливості та труднощі»

У четвер, 2 грудня 2010 р., об 11.00 у конференц-залі готелю «Аврора» (вул. Артема, 10/12) Європейська Бізнес Асоціація спільно з Посольством Великої Британії та Делегацією Євросоюзу в Україні за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради проводить бізнес-ранок з питань «Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі: можливості та труднощі».

Події дня

Сьогодні, 1 грудня, о 09:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області. Засідання транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОГТРК. О 12:00 у великому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться пленарне засідання позачергової II сесії Харківської обласної ради, яке також транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОГТРК. О 13:00 в Палаці Студентів Національної юридичної академії України імені Я. Мудрого розпочнуться урочистості з нагоди відзначення Дня прокуратури.

Михайло Добкін привітав Геннадія Кернеса з обранням на посаду голови Харківського регіонального відділення Асоціації міст України

30 листопада під час Загальних зборів Харківського регіонального відділення Асоціації міст України його головою був одноголосно обраний Харківський міський голова Геннадій Кернес. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, який раніше обіймав посаду голови регіонального відділення АМУ, привітав Геннадія Кернеса і зазначив: «Можливості Харкова не можна порівняти з можливостями інших населених пунктів, що входять до регіонального відділення АМУ. Ми завжди надавали їм юридичну допомогу, тому що деякі селищні та сільські ради навіть не мають у штаті юристів, і я прошу вас і надалі так робити.

Михайло Добкін взяв участь у Загальних зборах Харківського регіонального відділення Асоціації міст України

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у Загальних зборах Харківського регіонального відділення Асоціації міст України (АМУ). Вітаючи членів регіонального відділення АМУ, Михайло Добкін привітав усіх з обранням на посади міських, сільських і селищних голів: «Територіальні громади довірили вам керувати дуже складним господарством. Бажаю вам успіхів, виконання обіцянок, даних під час передвиборчої кампанії, а також бажаю вам враховувати інтерес всіх: і територіальних громад, і держави, і всіх тих, хто чекає від вас мудрих і виважених рішень».

Делегація Харківської області відвідала сільськогосподарську виставку у м.Анталія

26-29 листопада 2010 року делегація Харківської області на чолі з начальником Головного управління агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Ігорем Зубричем відвідала м.Анталія Турецької Республіки з метою участі у Виставці сільського господарства та постачання провідних турецьких виробів аграрного сектора. До складу делегації увійшли керівники провідних харківських підприємств, а саме ТОВ «Хазар», ТОВ АФ «Піщанська», АФ «Сади України», ВСАТ «Агрокомбінат «Слобожанський».

Нагороджено переможців та призерів Спартакіади „Спорт протягом життя”

26 листопада 2010 року в приміщенні Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості відбулося спортивне свято, присвячене підведенню підсумків обласних щорічних спортивних змагань учнівської та студентської молоді області «Спорт протягом життя».

У рамках «Харьковской сирени» відбудеться фестиваль «Музика третього напряму»

У рамках III Міжнародного кінофестивалю «Харківський бузок» відбудеться «фестиваль у фестивалі» «Музика третього напряму». Про це повідомила сьогодні на прес-конференції член оргкомітету фестивалю, начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Молодіжний харківський театр виступить з виставою в Українському культурному центрі в Парижі

У рамках проекту «Харьковская сирень. PS.» наприкінці січня 2011 молодіжний театр «На Лермонтовській, 27» виступить зі своїм спектаклем у Парижі, в Українському культурному центрі при посольстві України у Франції. Про це в ході прес-конференції 30 листопада повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Архів документів