Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Стратегія розвитку Харківщини до 2020 року має принципові відмінності від попередніх документів. Микола Кизим

Під час прес-конференції 27 грудня директор науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України Микола Кизим розповів про відмінність Стратегії розвитку Харківщини до 2020 року від попередніх двох документів - Стратегій розвитку до 2011 і 2015 років. За його словами, простежується певна спадковість всіх трьох стратегій, оскільки всі вони описують розвиток одного регіону, в якому змінюється ситуація, але є і принципові відмінності.  

Юрій Сапронов спростував критику Стратегії розвитку Харківщини до 2020 року

У ході прес-конференції 27 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов відповів на критику Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року. Зокрема, депутати облради від ВО «Батьківщина» під час сесії висловили критичні зауваження, що відповідно до Стратегії основний показник - валовий регіональний продукт - у фактичних цінах до 2020 року збільшиться лише в 1,8 рази. Вони стверджують, що це майже в чотири рази менше, ніж зростання ВРП за аналогічний період з 2000 по 2008 рік, що суперечить завданням президента України про входження України через 10 років до першої двадцятки розвинених країн світу.

Технопарк «Слобожанщина» на базі ФЕДа зможе активізувати розвиток наукового та інтелектуального потенціалу Харківської області. Юрій Сапронов

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, створення українсько-російського технопарку «Слобожанщина» на базі ФЕДа зможе активізувати розвиток наукового та інтелектуального потенціалу Харківської області. «Частка промисловості в структурі потенціалу Харківської області з 2000 року по сьогоднішній день впала більш ніж у два рази, у промислових підприємств регіону немає іншого шляху розвитку як інноваційним шляхом. Чому динамічно розвивається група «УПЕК», ФЕД, і не розвивається завод Шевченка, завод Малишева? Уже п'ять років тому було всім зрозуміло, що основні фонди цих підприємств, верстати, механізми безнадійно застарівають. На заводі Малишева, на ХЕМЗі, на заводі Шевченко не вкладалися кошти в оновлення парку. Не вклали нічого і в людський потенціал, кращі люди йшли, проектувальники цих підприємств вже віком за 60 років. ФЕД в даному випадку обраний в якості локомотива, який буде розвивати українсько-російський технопарк «Слобожанщина», - заявив заступник голови ХОДА.

У 2010 році у сільське господарство Харківщини залучено майже на 14% інвестицій більше, ніж у минулому році

Про це заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук розповів в інтерв’ю газеті «Слобідський край»: «Тобто інвестори нарешті почали бачити в нас стабільність, а це головна передумова успішної роботи, як в аграрному, так і в інших секторах економіки. Зараз у нас прозора та інвестиційно приваблива ситуація, якою дедалі більше користуються бізнесмени з різних зарубіжних країн. І прикладів таких на Слобожанщини чимало. До того ж, на сьогодні і кредитів в нас оформлено на 14,7% більше, ніж минулого року. Словом, селяни чудово розуміють, що для подальшого розвитку потрібні кошти, а тому інвестиції та інновації є тут своєрідним локомотивом економічного зростання».  

Події дня (зі змінами)

Сьогодні, 28 грудня, о 10:00 у великому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) продовжиться пленарне засідання III сесії Харківської обласної ради. Запланована на 14:00 прес-конференція заступника голови ХОДА Ігоря Шурми переноситься. Дата та час будуть повідомлені додатково.

Діяльність технополісу «П'ятихатки» повинна бути спрямована на активізацію та прискорення інноваційних процесів. Юрій Сапронов

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, технополіс «П'ятихатки» - довгостроковий проект.«Сьогодні мова йде про комерціалізацію наукових розробок. Рішення про створення технополісу на базі Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» виникло тому, що діяльність технополісу «П'ятихатки» повинна бути спрямована на активізацію та прискорення інноваційних процесів», - зазначив Юрій Сапронов.

До кінця січня буде готова концепція створення IT-парку в Харкові

Як повідомив в ході прес-конференції 27 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в Харківській області готується проект по створенню в Харкові IT-парку за прикладом того, який працює в місті Казань Російської Федерації. За його словами, концепція проекту буде розроблена вже до кінця січня 2011 року.

У січні 2011 року буде підписано постанову Кабінету міністрів про депресивні території

Віце-губернатор Юрій Сапронов повідомив сьогодні на прес-конференції, що в січні 2011 року буде підписано постанову Кабінету міністрів про депресивні території, якими на Харківщині є Ізюмський та Первомайський райони.

Харківська область в 2012 році зможе отримувати гроші за договором, який буде підписаний з Кабінетом міністрів

Як повідомив 27 грудня під час прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, результати Угоди, яка буде підписана між Харківською областю і Кабінетом міністрів Україні, будуть отримані вже в 2012 році. Угоду планується підписати до кінця першого кварталу 2011 року. «Отримати гроші за договором, який ми підпишемо з Урядом, регіон зможе тільки в 2012 році. Я сподіваюся навіть, що після традиційного коригування бюджету за підсумками 9 місяців ми вже отримаємо гроші в рамках цієї угоди. Сьогодні такий договір мають 6 регіонів України. Але це не виключає отримання грошей з інших джерел державного фінансування: за програмою «Доступне житло», Програмою підтримки розвитку фермерства, Програмою з переселення військових, плюс інвестиції, звичайно», - зазначив Юрій Сапронов.  

При розробці проекту «Село майбутнього» був проаналізований і адаптований для Харківщини позитивний досвід наших сусідів. Юрій Сапронов

«При розробці проекту «Село майбутнього» ми проаналізували позитивний досвід наших найближчих сусідів, адаптувавши його під реалії харківського регіону. Проект однозначно живий і перспективний, оскільки в РФ першу стадію аналогічної села вже почали реалізовувати», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов під час прес-конфереції 27 грудня.

Визначено два пріоритетні напрямки розвитку Харківської області

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, експерти, які розробляли Стратегію соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року, враховуючи пріоритетні напрями розвитку Харківського регіону, визначили два напрямки його розвитку - машинобудування та аграрно-промисловий комплекс.

У 2011 році газета «Слобідський край» буде організовувати прямі телефонні лінії в районах області

«Ми плануємо виїжджати в область і там на місцях організовувати прямі телефонні лінії жителів району з головами райдержадміністрацій, керівниками районного рівня. Тобто, додзвонитися до влади нашим читачам стане простіше. Це в свою чергу дозволить зблизити жителів районів з місцевою владою, допомогти нашим читачам у вирішенні їхніх проблем. Ну а у голів районних адміністрацій у свою чергу з'явиться можливість розповісти людям про свою роботу. Зараз ми розробляємо графік своїх виїздів у райони», - повідомила в ході прес-конференції 27 грудня головний редактор газети «Слобідський край» Наталія Жукова. За її словами, анонси прямих ліній будуть відтепер розміщувати в середині газети.  

Газета «Слобідський край» змінює зовнішній вигляд

Офіційне видання Харківської обласної адміністрації та обласної ради - газета «Слобідський край» проводить рестайлінг. З 28 грудня видання буде виходити в новому форматі, який покликаний зробити газету більш простою для сприйняття і більш сучасною.

З 1 січня стартує приписна кампанія юнаків 1994 року народження

З 1 січня по всій Україні стартує приписка юнаків 1994 року народження при районних (міських) військкоматах, яка завершиться 31 березня наступного року. Мета цього загальнодержавного заходу полягає у вивченні сімнадцятирічних юнаків на предмет їх придатності до несення військової службі у воєнний час. Про це повідомив Регіональний медіа-центр Міністерства Оборони України в м. Харків. На Харківщині необхідно вивчити понад 16 тисяч осіб.

Команда Харківської області посіла перше місце в міжнародному турнірі пам’яті Л.В.Авербаха з фехтування

З 20 по 23 грудня 2010 р. в Харкові на базі спортивного фехтувального клубу «Уніфехт» Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна відбувся XIIІ міжнародний турнір пам’яті заслуженого тренера України Л.В.Авербаха з фехтування. В командних чоловічих змаганнях фехтувальники Харківщини посіли перше місце. Як повідомляє офіційний сайт управління у справах сімї, молоді та спорту, всього в змаганнях взяло участь близько 155 спортсменів із України, Росії, Білорусі та Узбекистану. Переможці були нагороджені кубками, медалями, дипломами та пам’ятними призами Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та федерації фехтування Харківської області.  

В Харківській області почалися новорічні та різдвяні заходи для дітей

 За інформацією Головного управління освіти та науки ХОДА, з 25 грудня 2010 року на базі Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості розпочалися святкові розважальні новорічні вистави для школярів, вихованців шкіл-інтернатів, дітей громадських організацій, дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей та дітей, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, гуртківців позашкільних навчальних закладів області, а також гуртківців – переможців міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів.

Події дня

Сьогодні, 27 грудня, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція головного редактора газети "Слобідський край" Наталі Жукової про ребрендинг видання. О 12:00 у Палаці спорту "Локомотив" розпочнеться свято новорічної ялинки для дітей соціально незахищених категорій. О 14:00 в прес-центрі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція "Про підсумки розгляду Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року на сесії Харківської обласної ради". Учасники прес-конференції: Сапронов Юрій Анатолійович, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації, депутат Харківської обласної ради; Авершин Сергій Володимирович, начальник Головного управління економіки Харківської обласної державної адміністрації; Пономаренко Володимир Степанович, ректор Харківського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України; Кизим Микола Олександрович, директор Науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України, доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. О 15:00 в Будинку художників (вул.Дарвіна,11) відкриється художня "Різдвяна" виставка.

Запалена головна Ялинка Слобожанщини

На площі Свободи відбулося урочисте відкриття головної Ялинки Слобожанщини. До всіх присутніх на святковій церемонії з вітальними словами звернувся голова ХОДА Михайла Добкін: «Дорогі земляки, шановні гості нашого міста, нашої області! Дозвольте привітати усіх Вас з наступаючим Новим роком і побажати вам, щоб новий рік приніс у ваші домівки достаток, успіх, радість, щоб всі ваші найзаповітніші бажання обов'язково здійснилися. І щоб наші діти - найголовніші жителі нашої області - обов'язково реалізували всі свої надії і були щасливі, а разом з ними будемо щасливі і ми. З Новим роком та Різдвом Христовим!» Різнобарвним вогникам, які спалахнули на головній харківській новорічній красуні після ударів чарівної патериці, весело вторили фарби святкового феєрверку.

Дотувати міський електричний транспорт будуть 16 підприємств, які займаються автобусними перевезеннями. Михайло Добкін

Харківському комунальному підприємству «Міськелектротранс» необхідна фінансова підтримка, яка дозволила б йому покривати близько 5 мільйонів гривень щомісячного дефіциту коштів. Як повідомив 24 грудня під час підсумкової прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, дотувати міський електротранспорт будуть автобусні перевізники.

Фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» відкриває таланти. Володимир Міславський

«Фестиваль вартий уваги, якщо він робить відкриття. II Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» відкрив молодого і талановитого режисера, який зняв такий яскравий і добрий фільм. Я можу сміливо сказати, що картина Іллі Довгаля «Ми з тобою схожі» заслужено отримала приз глядацьких симпатій», - зазначив у ході прес-конференції член журі кінофестивалю, кінокритик Володимир Міславський.

Харківська область виграє від зміни методики оцінки діяльності регіонів

Скоріш за все, з наступного року оцінку діяльності регіонів будуть проводити за новими показниками. Про це повідомив сьогодні на звітній прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, зараз враховується 38 порівняльних показників, а в наступному році разом з динамікою зростання будуть враховуватися кількісні показники, які будуть помітно виділяти Харківську область на фоні інших, і давати більш реалістичну оцінку.

Всі затребувані творчі колективи отримають підтримку. Михайло Добкін

«Я отримую листи від поважаних у сфері культури людей з проханням зберегти український фольклорний ансамбль «Обереги». Я не ставив за мету, створюючи Слобожанський козачий ансамбль пісні і танцю, знищити ансамбль «Обереги». Якщо цей колектив затребуваний, він буде жити», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи інформацію про можливу ліквідацію ансамблю «Обереги».

Харківська область повернула лідируючі позиції за обсягом інвестицій. Михайло Добкін

Сьогодні на звітній прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що за минулий рік регіон повернув собі лідируючі позиції за обсягом інвестицій.

Причиною боргів ряду комунальних підприємств Харківської області із заробітної плати є економічно недоцільні тарифи. Михайло Добкін

Як повідомив 24 грудня під час підсумкової прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, ряд комунальних підприємств Харківської області, які працюють у сфері ЖКГ, мають заборгованість по заробітній платі. За його словами, це в першу чергу пов'язано з економічно необгрунтованими тарифами.

Фінансування українського кіно - досить складне питання. Ілля Довгаль

Як відзначив в ході прес-конференції, яка відбулася 24 грудня в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.», режисер фільму-лауреата II міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Ілля Довгаль, фінансування сучасного документального кіно в Україні - дуже болюче питання.  «Звичайно ж, з фінансуванням зараз дуже складно, але люди відгукуються на прохання про допомогу. Особливо, коли мова йде про фільми, які піднімають проблеми людей з обмеженими можливостями. Всі мої фільми були зняті на кошти телекомпанії, яку ми представляємо - це «Молодіжна студія», - підкреслив режисер.

Високий відсоток введеного в дію в 2009 році житла був отриманий штучно

Сьогодні на звітній прес-конференції, коментуючи ситуацію зі становищем Харківської області у всеукраїнському рейтингу, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що одна з позицій, яка впливає на місце розташування в рейтингу,- це введення в експлуатацію житла та інших будівель і споруд.

На Дергачівському полігоні ТПВ буде організовано сортування сміття

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, вже практично завершені переговори з потенційними інвесторами, які готові профінансувати організацію робіт із сортування сміття на Дергачівському полігоні ТПВ. «За допомогою спеціального обладнання і використовуючи ручну працю, зі сміття буде відбиратися найцінніше: картон, алюміній, пластмаса, скло - все, що можливо в подальшому переробити. Сміття, що залишилося, за допомогою спеціальних пресів буде стискатися, упаковуватися в спеціальний матеріал і акуратно складуватися. Це дозволить продовжити термін експлуатацію Дергачівського полігону приблизно на 10 років. На сьогодні це єдиний можливий варіант роботи з ТПВ в Харківській області», - підкреслив Михайло Добкін.

На III міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» Ілля Довгаль представить фільм під назвою «Діаспора»

Сьогодні в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» відбулася прес-конференція лауреата II Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Іллі Довгаля. У прес-конференції також взяв участь головний герой фільму «Ми з тобою схожі» Роман Чуль, автор сценарію фільму Гліб Довгаль і член журі кінофестивалю «Харковская сирень», кінокритик Володимир Миславський. «Це не тільки моя картина, це картина всієї знімальної групи та людей, які мені допомагали», - підкреслив режисер фільму.

Процедура переселення родин, що проживали на території 61-го арсеналу в м.Лозова, практично завершена. Михайло Добкін

«Процедура переселення сімей, що проживали на території 61-го арсеналу в м.Лозова, практично завершена. У нас є один непідписаний документ, який ми плануємо підписати сьогодні, тоді у нас буде повний пакет документів, і процедуру можна буде вважати завершеною. Цей документ - список квартир, які ми вже купили. Після його підписання казначейство дозволить відправити гроші на оплату квартир», - повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На базі заводу імені Малишева та двох конструкторських бюро необхідно створити концерн «Бронетехніка». Михайло Добкін

Як підкреслив 24 грудня під час підсумкової прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, для того, щоб відродити колишню міць заводу імені Малишева, необхідно створити в Харківській області концерн на базі заводу і двох конструкторських бюро. За його словами, продукція цього об'єднання обов'язково буде користуватися попитом.

Архів документів