Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Розпочалася кущова нарада з питань пенсійної реформи

У великому залі Будинку рад розпочалася кущова нарада з питань пенсійної реформи за участю представників Харківської, Полтавської та Сумської областей.  У заході беруть участь голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук, директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислав Машкін, заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Лансдман, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, заступник Міністра праці та соціальної політики Андрій Черкасов та начальник головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов.

Бібліотека нарешті знайшла своє місце в інформаційному просторі. Дмитро Кузнєцов

«Бібліотека нарешті знайшла своє місце в інформаційному просторі. У Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці відкрито обласний навчальний центр оснащений комп'ютерами, відкрилися кілька комп'ютерних класів з вільним доступом до мережі Інтернет в Куп'янському та Чугуївському районах. Наші публічні бібліотеки поступово перетворюються в інформаційні центри з вільним доступом до світових інформаційних технологій», - заявив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Фестивалі - це яскраві заходи, які вже стали брендовими для міста Харкова і області. Дмитро Кузнєцов

Як зазначив 12 січня в ході програми «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, ряд великих фестивалів, які проводяться в регіоні, вже стали брендовими для Харкова і області. Зокрема, мова йде про такий фестиваль, як «Харьковская сирень», який став одним з небагатьох подібних заходів, які тривають протягом року.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби на автошляхах Харківської області працювало 84 одиниці техніки та 124 дорожніх робітників.   Зриву автобусних сполучень не було.  

У Харкові будуть організовані Дельфійські ігри Слобожанщини

Завдяки тому, що всі художні та музичні школи Харківської області продовжують функціонувати, команда регіону показала себе на досить високому рівні на Перших національних Дельфійських іграх України в Києві. Щоб закріпити успіх, планується організувати Дельфійські ігри Слобожанщини, які допоможуть виявити таланти в найвіддаленіших куточках Харківської області.

До відновлення старовинних садиб Харківщини будуть залучатися кошти інвесторів

Однією зі складових розвитку туристичної сфери нашої області має стати відновлення старовинних садиб, що знаходяться на території Харківщини. А це завдання можна вирішити, залучаючи інвестиційні кошти. «У минулому році був інтерес у російської сторони до відновлення садиби в Старому Мерчику. Систематична робота в цьому напрямку приведе нас до того, що знайдуться й інвестори, які на розумних умовах погодяться на відновлення садиб, і розвинеться інфраструктура, і почне розвиватися туристична сфера.

У сфері культури області намітилися позитивні зрушення

За підсумками роботи у другому півріччі 2010 року можна говорити про серйозні зрушення, що відбулися в культурній сфері нашої області. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо розповів начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Події дня

Сьогодні, 12 січня, об 11:00 у великій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться кущова нарада Харківської, Полтавської та Сумської областей за участю голови правління Пенсійного фонду України Бориса Зайчука та директора департамента пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислава Машкіна з питань пенсійного реформування в рамках проведення публічного громадського обговорення системних соціально-економічних реформ. По закінченню наради у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція голови правління Пенсійного фонду України Бориса Зайчука. О 17:30 на лижній базі ОСК "Темп" (вул. Батумська, 16) урочисто відкриються змагання на Кубок Європи з лижних гонок в спринті, які відбуваються під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Пішов з життя Почесний громадянин Харківської області Микола Корж

Обласна державна адміністрація глибокого сумує з приводу смерті Почесного громадянина Харківської області Коржа Миколи Олександровича і висловлює співчуття рідним і близьким покійного.

Віталій Алексейчук провів нараду з питань розвитку АПК у Борівському районі

Сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук здійснив робочу поїздку до Борівськогo району, в рамках якої він провів особистий прийом громадян та нараду з керівниками структурних підрозділів. У ході наради було розглянуто стан справ у агропромисловому секторі району, а також визначено пріоритети його розвитку. Зокрема, одне з головних завдань на найближчий час - це залучення інвестицій в сільське господарство, детальна інвентаризація землі в найкоротші терміни, а також контроль якості посівного матеріалу.

У Харкові відбудеться кущова нарада з питань пенсійного реформування

Об 11.00 12 січня в Харкові відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів від 15.12.2010 № 2311-р «Про проведення публічного громадського обговорення системних соціально-економічних реформ» почнеться кущова нарада з питань пенсійного реформування. У нараді візьмуть участь голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук і директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислав Машкін. По закінченню наради в прес-центрі ХОДА розпочнеться прес-конференція Бориса Зайчука.

У Краснокутському районі затверджена програма поводження з твердими побутовими відходами на 2011 - 2014 роки

У Краснокутському районі затверджена Програма поводження з твердими побутовими відходами на 2011 - 2014 роки. Одними з основних завданнь Програми є зменшення обсягів утворення відходів, їх переробка та часткове захоронення, збільшення повторного використання ТПВ та підвищення рентабельності і ефективності виробничої діяльності.

Кандидатура Вікторії Казакової представлена на посаду директора Харківського регіонального інституту Національної Академії державного управління при Президентові України

Голова ХОДА Михайло Добкін підписав подання кандидатури Вікторії Казакової на посаду директора Харківського регіонального інституту державного управління Національної Академії державного управління при Президентові України. Про це голова області повідомив 10 січня.

Робота зі створення в Харківській області оптового сільгоспринку почнеться в 2011 році

Як повідомив 10 січня голова ХОДА Михайло Добкін, реалізація проекту зі створення в Харківській області оптового сільгоспринку почнеться в 2011 році. За його словами, цьому буде сприяти будівництво великого тепличного комплексу в місті Первомайський.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 49 км автошляхів. Витрачено на забезпечення безпечного проїзду 173,17 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 82 одиниць техніки і 119 дорожніх робітників. Станом на 11 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Ми будемо враховувати помилки попереднього керівництва міста і області, щоб не повторювати їх. Михайло Добкін

Як підкреслив 10 січня голова обласної державної адмігістрації  Михайло Добкін, при виборі місця під будівництво нового полігону твердих побутових відходів обов'язково буде враховано думку громади. «Ми розглядаємо безліч варіантів з можливих на сьогоднішній день. Адже це не просто - обрав місце на карті і організував там полігон. Необхідно домогтися безлічі дозволів, починаючи від екологів і закінчуючи згодою територіальної громади.

Про цінову політику Харківського регіону – в ефірі програми «Лабіринт»

Сьогодні, 11 січня, о 17:00 на телеканалі обласного державного телебачення в ефір вийде програма «Лабіринт», яка розповідатиме про «Перспективи та реалії ситуації в ціновій політиці Харківського регіону». В програмі візьмуть участь начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, заступник начальника ГУ - начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой, начальник Державної інспекції з контролю за цінами в Харківській області Володимир Нетудихата та начальник Головного управління статистики в Харківській області Олександр Никифоров.  

11 січня відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

11 січня 2011 року відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». Мета – встановлення діалогу з громадськістю з питань дотримання законодавства про державну службу, службу в органах місцевого самоврядування та дотримання в області антикорупційного законодавства. Запитання можна поставити за телефоном (057) 705-11-63 з 14.00 до 16.00.

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за грудень 2010 р. становив 100,8%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 62 км автошляхів. Витрачено на забезпечення безпечного проїзду 31,2 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 81 одиниць техніки і 119 дорожніх робітників. Станом на 10 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.  

Про стан тваринництва області – на нараді

Заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів робочу нараду із заступниками голів райдержадміністрацій з питань АПК та начальниками управлінь агропромислового розвитку РДА, в ході якої були розглянуті звіти керівників про стан тваринництва в господарствах району за 2010 рік та перспективи розвитку галузі в 2011 році .

Триває прийом заявок і фільмів на участь у III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень»

Нагадуємо, що триває прийом заявок на участь у III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень». Реєстрація учасників триватиме до 31 березня 2011 року. Учасниками фестивалю можуть стати як професійні режисери, так і автори, які не мають спеціальної освіти, але чиї роботи пройшли конкурсний відбір. До участі у фестивалі приймаються фільми, хронометраж яких не перевищує 30 хв., Виробництво яких закінчено не раніше 2008 р.

У Балаклійському районі відбулося відкриття оновленого Борщівського ФАПу

У Балаклійському районі відбулося відкриття, після капітального ремонту, Борщівського ФАПу. Ремонтні роботи були проведені за кошти районного бюджету, з якого було виділено 25 тисяч гривень, та за спонсорської допомоги керівництва ВАТ «АФ «Борщівське».  

В прямому ефірі – святкове богослужіння на честь Різдва Христового

7 січня 2011 року з 9 до 11 години в прямому ефірі ХОД ТРК та 7 каналу буде транслюватися Божественна літургія на честь Різдва Христового, яку буде відправлено в Благовіщенському кафедральному соборі.  

У 2011 році в Золочівському районі планується вирішити низку проблем у сфері ЖКГ

У Золочівському районі в 2010 році було реалізовано ряд проектів у сфері житлово-комунального-господарства. Зокрема, у селах Гур'їв Козачок та Лютівка було здійснено пуск газу. Також було відремонтовано дитячі садочки в селах, відкрито додаткові групи, профінансовано заміну вікон в шкільних закладах, що беруть участь в проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» і багато іншого.

Відбувся святковий концерт переможців і лауреатів фестивалів та конкурсів м. Харкова і області 2010 року

На базі Харківського обласного центру народної творчості відбувся святковий концерт переможців і лауреатів фестивалів та конкурсів м. Харкова і області 2010 року. У цьому заході взяли участь художні колективи, солісти області та м. Харкова, які цього року гідно представляли Харківщину на міжнародних, всеукраїнських та регіональних фестивалях і конкурсах.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1187,5 км автошляхів. Витрачено на забезпечення безпечного проїзду 401,41 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 90 одиниць техніки і 114 дорожніх робітників. Станом на 6 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.  

У Балаклійській райдержадміністрації почав діяти «телефон довіри»

 В Балаклійській районній державній адміністрації щопонеділка з 16.00 до 18.00 діє «телефон довіри» за номером (05749) 5-30-30. Очікується, що усі громадяни, які потребують консультативної допомоги, зможуть її отримати за цим номером телефону. Консультації будуть надаватися з питань врегулювання земельних відносин, вирішення питань житлово-комунального господарства, сім’ї, дітей, молоді, соціального захисту та ін., а також громадяни зможуть повідомити про випадки неправомірних дій державних службовців.

Події дня

Сьогодні, 6 січня, о 14:00 в Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відбудеться презентація виставки "Геми Владлена Семенова".

ГУ з питань надзвичайних ситуацій нагадує про необхідність  неухильно дотримуватися правил безпеки при використанні піротехнічних виробів

У зв’язку з збільшенням випадків травмування неякісними піротехнічними виробами під час святкування Новорічних свят Головне управління з питань надзвичайних ситуацій попереджує про необхідність неухильно дотримуватися правил безпеки. Якщо ви все ж таки вирішили самостійно влаштувати феєрверк з приводу свят, порадувати своїх дітей, друзів і знайомих, дотримуйтесь правил поводження з піротехнічними виробами. Дотримання цих правил та порад принесе вам радість від застосування піротехнічних засобів і не заподіє шкоди.

Архів документів