Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Все, що попередня влада давала суспільству, працювало тільки на роз'єднання. Михайло Добкін

«Той кредит довіри, який був у президента Віктора Ющенка в 2005 році, давав йому можливість об'єднати всю країну, і в єдиному пориві за 5 років зробити такий якісний ривок в економічному, соціальному, гуманітарному плані, що ми сьогодні вирішували б зовсім інші питання. Але ця команда упустила всі можливості, розвалила все, що до неї було побудовано, а сьогодні її представники навчають нас, як потрібно робити. Їхній час був, але вони його не використали. Все, що вони давали суспільству, працювало тільки на роз'єднання і виховувало радикально налаштованих молодих людей», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін у ході суспільно-політичного ток-шоу« Шустер LIVE »на Першому національному телеканалі.

У Харкові буде встановлено меморіальну дошку Йосипу Сліпому

Як повідомив 21 січня в ході суспільно-політичного ток-шоу «Шустер LIVE» на Першому національному телеканалі голова ХОДА Михайло Добкін, меморіальна дошка архієпископу української Греко-католицької церкви Йосипу Сліпому, яка була демонтована у Харкові, знову буде встановлена в місті.

Експеримент з факультативного вивчення в школах історії православ'я буде розширено

 Як повідомив 21 січня в ході суспільно-політичного ток-шоу «Шустер LIVE» на Першому національному телеканалі голова ХОДА Михайло Добкін, експеримент з факультативного вивчення в окремих школах історії православ'я виявився успішним і буде розширений у наступному навчальному році. «З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира ми почали експеримент і в ряді міських і обласних шкіл організували викладання православної історії. Ці уроки відвідують лише ті діти, які хочуть це знати, це факультативний предмет. Хочу сказати, що експеримент має успіх, і я думаю, що з наступного вересня ми розширимо кількість шкіл, де у наших дітей буде можливість отримати таку освіту», - повідомив голова області.

Всі українці різні, але нам потрібно знайти силу в нашій різноманітності і використовувати її на творення, а не на руйнування. Михайло Добкін

Мешканці різних регіонів України мають багато відмінностей, але все-таки набагато більше є того, що об'єднує всіх українців в єдиний народ. Як відзначив 21 січня в ході суспільно-політичного ток-шоу «Шустер LIVE» на Першому національному телеканалі голова ХОДА Михайло Добкін, для того, щоб згладити розбіжності, потрібно більше спілкуватися один з одним на різних рівнях. Зокрема, Харківська і Львівська області для цього підписали угоду про співпрацю.

Повага - це єдине, що може об'єднати нашу країну. Михайло Добкін

Українців поділяють не історія чи географічне розташування місця проживання, а політики, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, єдиним інструментом, який допоможе об'єднати всіх жителів України навколо спільної мети - процвітання своєї держави, може стати лише повага до звичаїв і поглядів один одного.

Ми повинні навчитися жити з особливостями регіонів нашої рідної країни, якщо ми хочемо бути соборними. Володимир Бабаєв

«Ми повинні навчитися поважати один одного і жити з тим, що було в нашій історії, тому що ми живемо для майбутніх поколінь. І саме вміння поважати особисту думку кожного українця, навіть якщо вона не збігається із твоєю, це і є справжня соборність нашої держави, - зазначив під час урочистостей з нагоди 92-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

Соборність України повинна починатися с самого себе. Ігор Шурма

«Соборність України повинна починатися с самого себе. Якщо ти душею, тілом, усіма своїми думками та помислами готовий жити і працювати у будь-якій точці України, - значить, соборність прийшла в твій розум, - таке ставлення до сьогоднішнього свята висловив під час урочистостей з нагоди 92-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Тільки в єдності ми збережемо свою незалежність

Урочисто покласти квіти у День Соборності до Монументу Незалежності прийшли у Харкові всі, хто твердо впевнений, що тільки в єдності наша країна зможе зберегти свою незалежність, здобуту не одним поколінням українців. Велика різноманітність інтересів та уподобань народів, що мешкають в нашій державі, тільки підкреслює українську самобутність.

Ми робимо все, щоб наш народ відчував себе єдиним цілим. Євген Савін

«День Соборності - свято, яке черговий раз говорить про те, що в України немає поділу на схід і захід, а є єдина країна,- заявив сьогодні в ході урочистостей з нагоди 92-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.- Є народ, у якого спільний прапор, спільна земля, спільний гімн та спільне бажання жити в красивій, успішній країні.  Ми робимо все, щоб люди, які живуть в Україні, відчували себе єдиним народом, - народом України».  

У Харкові в День Соборності поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку

Сьогодні, в День Соборності України, в Харкові, як і в усіх містах та селах нашої держави, відбулися урочисті покладання квітів до пам’ятників і монументів, що увічнюють національні цінності українців. Перші квіти лягли до підніжжя пам’ятнику великому Кобзареві, який завжди оспівував єдність і незалежність нашої держави.  

Ми - єдиний народ. Віталій Алексейчук

Сьогодні велике свято, тому що єдність - одне з найбільших досягнень нашої держави,- сказав сьогодні в ході урочистостей з нагоди 92-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. - Україна повинна бути єдиною. Вона повинна бути країною, яка може гідно представляти наш народ у світі».   

Слово Президента України Віктора Януковича з нагоди Дня Соборності

22 січня 1919 року в Києві на Софійському майдані було проголошено об’єднання західної і східної України в єдину соборну державу. Ця дата, цей чин народу України залишив для нащадків приклад, прообраз майбутнього об’єднання. Минуло багато років відтоді, але прагнення українців жити в об’єднаній, соборній державі завжди зміцнювало наш народ як зрілу світову спільноту, яка здатна будувати потужну миролюбну демократичну державу.  

До кінця 2011 року в Харківській області планується утилізувати близько 800 тонн пестицидів

У 2011 році в Харківській області буде виділено 6 мільйонів гривень на утилізацію пестицидів на умовах співфінансування з Міністерством екології та природних ресурсів, яке у свою чергу виділить для цих цілей 15 мільйонів гривень. За ці кошти планується утилізувати всі пестициди в Харківській області, які не підлягають до використання.

У 2010 році мешканцям області видано 990 сертифікатів на приватні житлові будинки

У 2010 році мешканцям області видано 990 сертифікатів на приватні житлові будинки загальною площею 145 602 кв.м. Ці сертифікати були оформлені відповідно до Тимчасового порядку прийняття в експлуатацію приватних житлових будинків. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович.

На реалізацію першої частини програми газифікації Харківської області необхідно 150 млн. грн.

Як повідомив сьогодні під час селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, газифікація населених пунктів в Харківській області буде коштувати близько 270 млн. грн. 

Інформацію про пункти обігріву, роздачі гарячої їжі та теплого одягу можна дізнатися у працівників житлово-комунальних служб

«Морози, які були в України минулого року, змусили нас розробити цілий комплекс заходів, які передбачали створення пунктів, де особи без певного місця проживання та люди, які потрапили у форс-мажорні умови, можуть отримати невідкладну допомогу, обігрітися, отримати їжу, одяг та взуття. Такі пункти працюють в кожному районі області. Інформація про них через житлово-комунальні служби доведена до відома декількох безпритульних у кожному населеному пункті, а вони вже розповсюджують її у своєму середовищі. Завдяки цьому всі безпритульні знають, де можна обігрітися та отримати гарячу їжу», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У 2010 році на розвиток каналізаційного господарства Харківської області було виділено близько 22 мільйонів гривень

У Харківській області ведуться ремонтні роботи на ряді очисних споруду містах Ізюм, Барвінкове, Мерефа, селищах Зачепилівка та Малинівка. В 2010 році були завершені роботи з будівництва ІІ пускового комплексу очисних споруд за технологією «Біоплато» в селищі Близнюки, місті Зміїв, а також проведено реконструкцію очисних споруд в селищі Шевченкове і Хорошевського геріатрічного пансіонату. Наразі ще 40 об’єктів потребують реконструкції.

У Харківську область надійшли два нових рентгенапарата. Ігор Шурма

20 січня в Харківську область надійшли два нових рентгенівських апарата. Їх загальна вартість становить 3,5 млн.грн. Обладнання було придбане за рахунок коштів державного бюджету. Рентгенапарати будуть передані до Валківської та Дворічанської центральні районні лікарні, де будуть відкриті нові рентген-кабінети. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

В рамках спільного проекту з МБРР в області відремонтовано 21 приміщення районних управлінь праці та соціального захисту населення. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на сьогодні в рамках реалізації спільного проекту з Міжнародним банком реконструкції та розвитку в області 21 управління праці та соціального захисту населення із 40 завершило ремонтні роботи в межах виділених асигнувань. Решта 19 управлінь завершують ремонт. Самостійно ремонтно-будівельні роботи за рахунок коштів місцевого бюджету проведені в Московському районі м.Харкова та в Дергачівському районі.

21 січня Михайло Добкін візьме участь в програмі "Шустер LIVE"

Сьогодні, 21 січня, о 19:00 на Першому національному телеканалі в ефір вийде суспільно-політичне ток-шоу "Шустер LIVE", участь в якому візьме голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.  

22 січня – День Соборності України

Завтра, 22 січня, в день Соборності України, в Харкові відбудеться низка покладань квітів з нагоди 92-ї річниці проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Керівництво міста та області, представники політичних та громадських організацій о 09:30 покладуть квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченку, а о 10:00 - до монументу Незалежності України на площі Р. Люксембург.  

У Краснограді відкрилося відремонтоване приміщення управління праці та соціального захисту населення

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь в урочистій церемонії відкриття відремонтованого приміщення управління праці та соціального захисту населення Красноградської райдержадміністрації. Ремонтні роботи проведені в рамках проекту «Удосконалення системи соціальної допомоги», який реалізується спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку. На ремонт та оснащення було використано 860 тис.грн.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 645 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 194 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 106 одиниць техніки і 138 дорожніх робітників. Станом на 21 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У Харкові з'являться білборди зі списком підприємств, які виплачують заробітну плату в конвертах

Як відзначив в ході програми «Час влади» в ефірі ХОДТРК заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, з 15 грудня на Харківському обласному телебаченні з'явилася рядок, що біжить, в якій надається інформація про підприємства,працівники яких отримують найменші заробітні плати і зарплати в конвертах. 

У 2011 році планується поліпшити якість надання послуг культурними установами Харківської області

На 2011 рік є дуже серйозні плани у розвитку якісного підходу отримання мешканцями Харківської області послуг у сфері культури. Про це сказав в ефірі програми обласного телебачення «Година влади» заступник голови ХОДА Євген Савін.

У кожному районі Харківської області ведеться робота з поліпшення матеріально-технічної бази дитячих оздоровчих таборів

У Харківській області ведеться підготовка до оздоровчого сезону-2011. Своєчасно почнуть роботу всі 37 діючих дитячих таборів, а також планується відкрити ще 4 оздоровчих установи. Як відзначив в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Євген Савін, це результат системного підходу до питання оздоровлення дітей.

Основне завдання на сьогоднішній день - ознайомлення всіх батьків з можливостями для оздоровлення дітей в Харківській області. Євген Савін

Як відзначив в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Євген Савін, на даний момент у сфері організації оздоровлення дітей основна увага приділяється інформуванню населення області про діючі дитячі табори.

За індексом споживчих цін за 2010 рік Харківська область посіла 13 місце в Україні

Незважаючи на те, що світова і загальноукраїнська тенденція зростання цін на продукти харчування залишається незмінною, в Харківській області динаміка зростання цих цін набагато нижче багатьох областей України. Про це в ефірі програми обласного державного телебачення «Час влади» сказав заступник голови ХОДА Юрій Сапронов:

Харківська облдержадміністрація підтримує соціально відповідальний бізнес

«Наприкінці минулого року відбулося кілька знакових подій для Харківського регіону. Ряд харківських бізнесменів підписали тристоронній договір з Харківською облдержадміністрацією та Інститутом медрадіологіі ім. С.П.Григор'єва, і тристоронній договір з Інститутом загальної та невідкладної хірургії і Харківської ОДА. Також Асоціація "Металотрейдери Слобожанщини Регіон-Сталь" підписала довгостроковий договір і зробила перший внесок, - чек в розмірі 1 млн. грн., який був направлений на підтримку та розвиток матеріально-технічної бази майбутнього перинатального центру; підвищення якості медичної допомоги; створення сучасних умов для перебування пацієнтів та роботи медичного персоналу КУОЗ «Спеціалізований міський клінічний пологовий будинок № 5 м. Харкова», - зазначив під час програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

На будівництво дитячих і спортивних майданчиків у селах Харківської області буде додатково спрямовано 1 мільйон гривень

Депутати Харківської обласної ради від Партії регіонів відмовилися від компенсації за участь у сесіях та робочих групах. За рік ця сума складе близько 1 мільйона гривень. Як повідомив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, всі ці кошти будуть спрямовані на будівництво дитячих і спортивних майданчиків у селах Харківської області.

Архів документів