Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін ознайомився з роботою тваринницького комплексу ТОВ АФ «Лан» Барвінківського району

Під час робочої поїздки до Барвінківського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою тваринницького комплексу ТОВ агрофірма «Лан». В ході спілкування з керівником господарства Олександром Курочкіним були порушені питання кредитування підприємства та створення місць реалізації продукції агрофірми.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 130,7 км автошляхів місцевого значення та 91 км доріг державного значення. Протягом доби на автошляхах області працювало 83 одиниці техніки і 122 дорожніх робочих. Станом на 9 лютого 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.  

Розпочалася робоча поїздка Михайла Добкіна в Барвінківський район

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідує з робочою поїздкою Барвінківський район. Голова ХОДА ознайомиться з роботою тваринницького комплексу ТОВ агрофірма «Лан» та з роботою кошари філії «Ільїчівська» дочірнього підприємства «Агрофірма «Шахтар». Також Михайло Добкін проведе особистий прийом громадян, огляне поліклініку Барвінківського району та візьме участь в урочистій церемонії пуску другої черги газу в мікрорайоні Надеждівка м. Барвінкове.  

Кадри для місцевої міліції планується готувати на місцях

Як зазначив 9 лютого в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома, для здешевлення інституту місцевої міліції спеціалістів для цієї структури потрібно готувати на місцях за рахунок місцевих громад.

З вболівальниками Євро-2012 працюватимуть стюарти та волонтери

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома, в роботі з фанами і вболівальниками, які відвідають наше місто під час проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, харківська влада обирає стратегію добропорядності і толерантності: «З усіма фан-клубами потрібно працювати, потрібно проводити роз’яснювальну роботу. В той же час потрібно і самим готувати профілактичні плани».

Робота з поліпшення інвестиційного клімату країни ведеться у кожному регіоні. Юрій Сапронов

«Незважаючи на те, що в рейтингу сприйняття корупції, складеному Transparency International в минулому році, Україна посіла 134-е місце в порівнянні з 146-м місцем 2009-го року, в країні ще багато роботи з викорінення корупції та поліпшення інвестиційного клімату. На умовах анонімності інвестори стверджують, що вимагання посадових осіб і тіньові операції продовжують залишатися однією з головних перешкод їх роботи в України, хоча також відзначають поліпшення інвестиційного клімату в цілому», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Міліція має бути відповідальна перед органами місцевого самоврядування. Василь Хома

Наразі в Міністерстві внутрішніх справ опрацьовується проект закону про місцеву міліцію, розроблений фахівцями Харківської області. Як зазначив 9 лютого в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома, створення місцевої міліції дасть можливість наблизити правоохоронців до інтересів місцевих громад.

Для Харківської області важливий кожен інвестор. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов заявив, що в Харківській області з однаковою повагою ставляться до всіх інвесторів без оглядки на суму інвестицій. «Інвестиційні проекти на кілька сотень тисяч доларів для Харківської облдержадміністрації так само важливі, як і проекти на кілька мільйонів доларів. Ми готові забезпечити цілковиту підтримку і допомогу всім інвесторам, які хочуть працювати в Харківській області. Всім інвестпроектіам, незалежно від суми, буде дано зелене світло. Ряд таких проектів зараз вже перебуває на фінішній стадії переговорів», - зазначив віце-губернатор.  

Введення відеоспостереження в громадській приймальні дозволить якісно вирішувати всі проблемні питання

Відеоспостереження, встановлене в приймальні Харківської облдержадміністрації, буде корисно як для громадян, так і для Харківської ОДА. Про це сьогодні в програмі «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо сказав заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома:

Назріла потреба у розвитку високотехнологічної індустрії та підвищення інноваційного потенціалу України. Юрій Сапронов

Держави, які інвестують в науку і технології, легше переживають економічну кризу. Таку думку висловив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Потреба в розвитку високотехнологічної індустрії та підвищення інноваційного потенціалу України назріла вже давно. Стимулювати науково-прикладну діяльність, орієнтовану на виробництво і комерційне впровадження технологій - ось одне з головних завдань нашої держави сьогодні, і це неодноразово наголошував Президент України Віктор Янукович.

У рамках конкурсу «Приязна адміністрація» будуть переглядатися стандарти надання адміністративних послуг. Василь Хома

Як повідомив 9 лютого в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома, Харківська область стала базовою по конкурсу «Приязна адміністрація». В рамках цього конкурсу в регіоні готується ряд заходів, які покликані спростити і зробити більш комфортним для громадян отримання адміністративних послуг в органах місцевої влади.

У Харківській області відпрацьовуються заходи щодо забезпечення правопорядку під час Євро-2012

У зв’язку з почастішанням випадків терористичних актів у Російській Федерації, а також в рамках підготовки до Євро-2012 в Україні посилюються заходи безпеки. Зокрема, на рівні держави створено Міжвідомчий координаційний штаб, найближчим часом його аналоги планується створити і на регіональному рівні. Про це 9 лютого в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Події дня

Сьогодні, 9 лютого о 10.00 у малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64) розпочнеться Круглий стіл "Співробітництво у галузі промисловості та сільського господарства" в рамках реалізації Угоди між Харківською облдержадміністрацією та адміністрацією Белгородської області про торгово-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво. О 13.00 у залі засідань вченої ради Харківського Національного університету ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4, 4 поверх) почнеться Круглий стіл “Співробітництво у галузі освіти” за участю заступника голови обласної державної адміністрації Ландсмана В.А. та керівництва вищих навчальних закладів Харківської та Бєлгородської областей.

Більше 90% захисних споруд цивільного захисту в Харківській області не придатні до експлуатації

Питання інвентаризації захисних споруд цивільного захисту є актуальним питанням не тільки для Харківської області, але і для всієї держави. Про це сьогодні в ході підсумкової наради за результатами роботи ГУ МНС України в Харківській області в 2010 році заявив начальник Головного управління з питань НС Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха.  

Систему оповіщення населення планується модернізувати. Михайло Болотських

Як було відзначено в ході розширеного засідання колегії Головного управління МНС України в Харківській області, державна система оповіщення населення вимагає модернізації, оскільки апаратура вже застаріла. За словами першого заступника Міністра України з питань надзвичайних ситуацій Михайла Болотських, робота з модернізації системи оповіщення знаходиться в початковій стадії. «На регіональному рівні це питання не вирішити, тому що воно вимагає великих капіталовкладень. Зараз ми починаємо розбиратися в цьому питанні. До Євро-2012 ми повинні мати чітке бачення етапів розвитку системи оповіщення», - підкреслив Михайло Болотських.

Для порятунку людей на водоймищах Харківської області планується закупити спеціальні човни

Щоб не допустити загибелі людей на водоймах, в Харківській області за кошти обласного бюджету планується придбати спеціальні човни для рятувальників. Про це 8 лютого під час підсумкової наради за результатами роботи ГУ МНС України в Харківській області в 2010 році повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

З обласного бюджету будуть виділені кошти на придбання спеціального обладнання для підрозділів МНС Харківської області

У 2011 році за кошти обласного бюджету для підрозділів МНС Харківщини буде придбано тепловізор, а також прилади для вимірювання парів ртуті. Про це 8 лютого під час підсумкової наради за результатами роботи ГУ МНС України в Харківській області в 2010 році повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, в 2011 році в Харківській області виділяються максимально можливі суми на захист населення від надзвичайних ситуацій.

У 2011 році з території Харківської області планується вивезти близько тисячі тонн пестицидів

На умовах співфінансування з державного бюджету та бюджету Харківської області в 2011 році планується вивезти з території регіону близько тисячі тонн пестицидів і агрохімікатів, не придатних до використання. Про це 8 лютого під час підсумкової наради за результатами роботи ГУ МНС України в Харківській області в 2010 році повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Вирішенню проблем ветеранів у районі приділяється велика увага. Володимир Лобойченко

Вирішенню проблем ветеранів в Чугуївському районі приділяється велика увага. Про це сьогодні заявив голова Чугуївської районної державної адміністрації Володимир Лобойченко. «У ветеранів дуже багато проблем. Їх хвилюють як побутові питання, так і глобальні. Для них все має дуже велике значення, - підкреслив керівник Чугуївської РДА. - Сьогодні вони - найактивніший прошарок населення, який бере участь у житті району».   

Ведеться робота по занесенню до резервного фонду області квартир на території військової частини в Лозовій

Як відзначив 8 лютого в ході підсумкової наради за результатами роботи ГУ МНС України в Харківській області в 2010 році голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент в області вирішують питання квартир на території арсеналу в Лозовій, з яких були відселені мешканці. За словами керівника Харківщини, ведеться робота, щоб квартири залишилися у власності місцевої громади і склали резервний фонд на випадок надзвичайних ситуацій. «Зараз ми відпрацьовуємо можливість зберегти за областю і містом Лозова ті квартири, звідки були виселені люди, для того, щоб мати резервний фонд на випадок якихось надзвичайних ситуацій», - повідомив Михайло Добкін.  

У 2010 році практично в повному обсязі вдалося реалізувати затверджений план заходів цивільного захисту. Михайло Добкін

Як відзначив 8 лютого в ході підсумкової наради за результатами роботи ГУ МНС України в Харківській області в 2010 році голова ХОДА Михайло Добкін, в 2010 році в Харківській області вдалося практично повністю реалізувати план заходів з цивільного захисту. За словами керівника області, завдяки цьому вдалося уникнути значних втрат під час літнього періоду.

"Те мале, що ми можемо сьогодні для вас зробити, навіть на тисячну частку не може окупити ваш внесок у захист нашої країни"

Сьогодні у смт. Введенка Чугуївського району Харківської області голова Чугуївської РДА Володимир Лобойченко за дорученням голови ХОДА Михайла Добкіна вручив інваліду Великої Вітчизняної війни Миколі Андрійовичу Звєрєву технічний паспорт та ключі від автомобілю «Славута».  

Вивезення залишків ракетного палива зі складів у Шевченківському районі розпочнеться у 2011 році

Як повідомив у ході брифінгу за підсумками розширеного засідання колегії Головного управління МНС України в Харківській області голова ХОДА Михайло Добкін, у поточному році розпочнуться роботи з вивезення з території військової частини в Шевченківському районі залишків меланжу.

У ході адміністративної реформи зміцнюються пожежні, піротехнічні та аварійно-рятувальні підрозділи МНС. Михайло Болотських

Як повідомив 8 лютого під час підсумкової наради за результатами роботи ГУ МНС України в Харківській області в 2010 році перший заступник Міністра МНС України Михайло Болотських, в результаті адміністративної реформи скорочується управлінський апарат Міністерства та його структурних підрозділів. У той же час кількість співробітників пожежних, піротехнічних і аварійно-рятувальних частин, навпаки, збільшується.

Ліквідація наслідків вибухів на 61-му арсеналі в м.Лозова організована на дуже високому рівні. Михайло Добкін

«Ліквідація наслідків вибухів на 61-му арсеналі в м.Лозова організована на дуже високому рівні. Роботи ведуться набагато більш високими темпами, ніж очікувалося. Організація роботи настільки чітка, що первинний графік проведення робіт уже перевиконаний», - зазначив у ході брифінгу за підсумками розширеного засідання колегії Головного управління МНС України в Харківській області голова ХОДА Михайло Добкін.

У 2011 році в Харківській області планується відкрити 3 пожежних депо

Як повідомив 8 лютого під час розширеного засідання колегії Головного управління МНС в Харківській області начальник Головного управління МНС в Харківській області Павло Одарюк, в 2011 році планується закінчити роботу з будівництва трьох пожежних депо у Харківській області. «Щоб повністю забезпечити область пожежними депо, їх необхідно побудувати більше 40, тому що радіус охоплення території при виїзді пожежних машин становить 3 км. В цьому році ми плануємо здати 3 пожежних депо - у Коломаку, Дергачівському районі області та Жовтневому районі Харкова», - підкреслив Павло Васильович.  

У 2011 році буде закуплено вертоліт для потреб підрозділів МНС Харківської області

У 2011 році 8 областей України отримають вертольоти Мі-8, обладнані водяною системою, для чергування, гасіння лісових пожеж, а також для транспортування постраждалих у надзвичайних ситуаціях. Про це під час розширеного засідання колегії Головного управління МНС України в Харківській області повідомив перший заступник Міністра України з питань надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

У Харківській області планується створити електронну медичну бібліотеку. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації ігор Шурма, зараз ведуться пошуки шляхів вирішення питання розміщення Харківської медичної наукової бібліотеки: «Зараз цей заклад перебуває в жахливих умовах. Бібліотечні каталоги знаходяться у приміщенні в м.Харкові, а книгосховище розташоване у сел. Васищеве. Для того, щоб доставити книги читачам, потрібно витрати певні кошти. Це призвело до того, що вартість утримання цієї бібліотеки виросла до фантастичних розмірів – 4,5 млн.грн., що лягає непомірним тягарем на бюджет сфери медицини».

Розпочалося розширене засідання колегії Головного управління МНС в Харківській області

Голова ХОДА Михайло Добкін бере участь у розширеному засіданні колегії Головного управління МНС в Харківській області за підсумками роботи управління у 2010 році, яке проходить за участю першого заступника Міністра МНС України Михайла Болотських. Михайло Васильович позитивно оцінив роботу керівництва Харківської області по взаємодії з органами МНС: «Перед нами стоять важливі завдання, і тільки у тісній взаємодії ми можемо їх вирішувати».

Сьогодні відбудеться чергова «гаряча» телефонна лінія Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області «Суспільство проти Корупції»

8 лютого у «гарячій» телефонній лінії «Суспільство проти Корупції» візьмуть участь: - заступник начальника Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Лариса Гайко, - старший оперуповноважений з особливо важливих справ, підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України Олександр Скляр, - майор головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області Тетяна Струкова, - оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУМВСУ в Харківській області майор міліції Андрій Назаров.

Архів документів