Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Делегація Харківської області відвідує Курську область

Сьогодні офіційна делегація Харківської області на чолі з начальником Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Анатолієм Педешко відвідує Курську область. У рамках візиту запланована зустріч Анатолія Педешко із заступником губернатора Курської області - головою комітету Адміністрації Курської області з розвитку зовнішніх зв'язків Геннадієм Плохих. Також члени делегації візьмуть участь у спільному засіданні робочих груп Курської та Харківської областей.

Події дня

Сьогодні, 24 березня, о 15:00 у залі засідань Держпром, ІІ під’їзд, ІІ поверх відбудеться засідання Громадської ради; о 15:00 в Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московський, 75) розпочнеться засідання обласної надзвичайної протиепізоотичної комісії щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію Харківської області.

У 2010 році в рамках всеукраїнської акції «За чисте довкілля» на благоустрій Харківської області було витрачено 47 мільйонів гривень

Як повідомив 23 березня під час прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у 2010 році на заходи з благоустрою населених пунктів Харківської області в рамках всеукраїнської акції «За чисте довкілля» було витрачено 47 мільйонів гривень.Частина з цієї суми була виділена з місцевих та обласного бюджетів, частина - це власні кошти підприємств та організацій області.

Харківська облдержадміністрація направила запити на отримання 3,5 млрд. грн. і на 1,9 млрд. грн. на ремонт доріг

«Ми направили в Службу автомобільних доріг України і Кабінет міністрів України дві наші пропозиції на 3,5 млрд. грн. і на 1,9 млрд. грн., - повідомив у ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. - Це практично одна й та ж програма з підготовки до Євро-2012, лише одна розширена, а інша трохи стисла. Друга включає в себе дорогу від кордону Полтавської області до Харкова та від Харкова до Донецької області. Туди ми розписали 1,9 млрд. грн. з тим, щоб туди також включити об'їзну дорогу навколо м. Валки. В 3,5 млрд. грн. увійшов ремонт доріг в інших містах і районах області. Це дорога на Ізюм, дорога в Лозовій, об'їзна навколо Валок, дорога в Зміїв, ремонт московського напрямку на Гоптівку, донецького напрямку і південного напрямку, на Крим».

Перший транш на ремонт доріг Харківської області буде становити 30 млн. грн.

Кабінет міністрів України розподілив на ремонт автомобільних доріг Харківської області 30 млн. грн. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За рішенням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, 20 млн. грн. буде направлено для ремонту доріг міста Харкову, а 10 млн. грн. - районів області.  

Всі питання, пов'язані з вивезенням та утилізацією сміття, повинні вирішувати органи місцевого самоврядування. Валентин Дулуб

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, всі питання, пов'язані з вивезенням та утилізацією сміття, повинні вирішувати органи місцевого самоврядування. «Ці питання знаходяться в зоні відповідальності органів місцевого самоврядування. Районні органи місцевого самоврядування повинні активізувати свою роботу в цьому напрямку, а ми їм у цьому допоможемо, - зазначив він.- Щоб побудувати нормальний полігон, або зробити нормальне звалище, потрібно знайти відповідний яр і звернутися в екологічну службу, яка проведе відповідні дослідження та експертизу. За підсумками експертизи стане відомо, чи можна робити полігон в даному місці».  

Будівництво перехоплюючих паркінгів на об'їзній дорозі навколо Харкова планується завершити до кінця року

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на даний момент вже визначено 3 ділянки для перехоплюючих паркінгів на об'їзній дорозі навколо Харкова, місце для четвертого буде встановлено найближчим часом.

У травні на окружній дорозі навколо Харкова будуть встановлені ваги для вантажного автотранспорту

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, вже визначені ділянки біля окружної дороги, де будуть встановлені ваги для вантажних машин. «Ми визначили 6 місць для установки вагів для великогабаритних машин, щоб не дозволяти їм вдень у літній час в'їзд на територію Харкова. Установку ми плануємо розпочати у травні, щоб влітку вже можна було контролювати вагу машин, які в'їжджають до Харкова», - повідомив він.

Тривають роботи з реконструкції окружної дороги

У поточному році планується завершити ремонтні роботи на окружній автомобільній дорозі навколо Харкова. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  Заступник голови ХОДА зазначив, що найближчим часом розпочнуться роботи з укріплення узбіч щебенем, доустановка і заміна металевої колесовідбійної огорожі, ремонт деформаційних швів, нанесення нової дорожньої розмітки методом «гарячий пластик» - за словами Валентина Дулуб, така розмітка не псується ні при яких погодних умовах і зберігається мінімум 5 років - і облаштування зовнішнього електричного освітлення на 15 транспортних розв'язках, в'їздах і виїздах окружної.  

Питання погашення різниці в тарифах планується вирішити в першому півріччі

Як підкреслив у ході прес-конференції 23 березня заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, відсутність компенсації різниці в тарифах для теплопостачальних підприємств Харківської області є однією з найбільш серйозних проблем.

Прибирання окружної дороги планується завершити до кінця квітня

Особливу увагу буде приділено санітарній очистці окружної дороги навколо міста Харкова, і особливо - прилеглих до неї територій. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  

На всіх теплопостачальних підприємствах Харківської області тариф покриває витрати на 80-90%. Валентин Дулуб

Практично на всіх теплопостачальних підприємствах Харківської області тариф не покриває витрати, - повідомив 23 березня під час прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, для нормалізації ситуації необхідно підвищити тарифи на 10-15%.

Ми робимо все можливе, щоб підвищити рівень розрахунку теплопостачальних підприємств області за спожитий газ. Валентин Дулуб

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, середній рівень розрахунків підприємств Харківської області за спожитий у поточному опалювальному сезоні газ складає 45%. За його словами, це середній показник для України.

Міністерство культури розглянуло підсумки розвитку галузі в 2010 році

18 березня відбулось розширене засідання Колегії Міністерство культури України, де було розглянуто підсумки розвитку галузі культури в 2010 році. В Колегії взяли участь начальники обласних управлінь культури. Керівництво управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації відзначає, що розвиток культури в області їде в унісон з загальноукраїнським, а виконання деяких завдань, яких ставить Міністерство перед регіонами на 2011 рік, на Харківщині, завдяки підтримки керівництва області, розпочато ще у 2010 році.

26 березня в Харкові і Харківській області відбудеться суботник з благоустрою території «За чисте довкілля»

«Згідно з розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з 15 березня 2011 року в Харківській області почалася акція з благоустрою «За чисте довкілля». 21 березня в великому залі Будинку рад я провів нараду з питання забезпечення організації та проведення цієї акції і в її рамках – суботника з благоустрою територій «За чисте довкілля», - повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.   За його словами, перший обласний суботник відбудеться 26 березня. «Заходи з благоустрою будуть проводитися на всій території Харкова та Харківської області. Головну увагу ми приділяємо наведенню чистоти і порядку в місті Харкові, який вже сьогодні готується до прийому гостей чемпіонату Європи з футболу 2012 року», - підкреслив заступник керівника області. 

До кінця березня рівень розрахунків ХОКП «ДРІТ» за спожитий газ буде доведено до 60%

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в Харківській області ведеться активна робота зі скорочення боргів теплопостачальних підприємств за спожитий газ. У першу чергу це стосується ХОКП «ДРІТ», який є одним з найбільших боржників в регіоні і розрахувався за спожитий в поточному сезоні газ лише на 28%.

Для підготовки низки об'єктів ЖКГ Харківської області до наступного опалювального сезону необхідно державне фінансування

У цьому році Харківська облдержадміністрація подала заявку до Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ на фінансування цілого ряду робіт з підготовки житлово-комунального господарства області до нового опалювального сезону. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Опалювальний сезон в Харківській області проходить чітко і злагоджено. Валентин Дулуб

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, на сьогоднішній день опалювальний сезон в Харківській області проходить чітко і злагоджено. «Питання, що виникають ми усуваємо у чітко встановлені терміни. У процесі підготовки до опалювального сезону ми зробили все, щоб цей опалювальний сезон пройшов вдало», - підкреслив Валентин Дулуб.  

У Харківській області для мерів міст і керівників районів будуть проведені тренінги з підготовки до опалювального сезону

З початку травня в Харківській області в рамках підготовки до наступного опалювального сезону стартує серія тренінгів для керівників районів і міст. Мета цих навчань - донести до людей, відповідальних за опалення населених пунктів, шляхи вирішення основних проблем, які виникають в процесі опалювального сезону, а також навчити їх правильно готувати комунікації до зими. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Разом з мерами міст, головами адміністрацій, керівниками органів місцевого самоврядування, які експлуатують у себе теплові мережі, ми проведемо ці тренінги, щоб вони чітко знали план дій у разі виникнення будь-якої аварії, знали, що і як потрібно робити», - підкреслив він.

Соціальні компенсаторні виплати в Харківській області одні з найвищих в Україні. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, згідно з Програмою соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 року у бюджеті області на цей рік передбачено 3 млн. 222,7 тис.грн. на компенсаторні соціальні виплати.

Делегація Харківської області відвідає Курськ

24 березня 2011 року відбудеться візит офіційної делегації Харківської області на чолі з начальником Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Анатолієм Педешко до м.Курськ Російської Федерації з метою участі у спільному засіданні робочої групи Харківської та Курської областей з питань двостороннього співробітництва. Також у візиті візьмуть участь керівники галузевих управлінь.

В Харкові і області з’явились білборди з переліком підприємств, які виплачують зарплату нижче встановленого державою мінімуму

Білборди з переліком підприємств, які виплачують своїм працівникам заробітну плату нижче встановленого державою мінімального рівня, 21 березня з’явились на вулицях Харкова і в області. Про це повідомив заступник голови ХОДА з економічних питань Юрій Сапронов.  Зокрема, білборди встановлені в Дзержинському, Київському, Ленінському, Жовтневому, Червонозаводському, Комінтернівському, Фрунзенському районах м. Харків, Харківському, Дергачівському та Чугуївському районах області.    

Ігор Шурма запропонував провести загальнонаціональні навчання з організації обслуговування фан-зон

Під час установчого засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час підготовки та проведення Євро-2012 заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма розповів про організацію медичного обслуговування основної фан-зони м.Харкова, яка буде розташована на площі Свободи і вміщуватиме від 70 до 160 тис. осіб.

Студенти харківських ВНЗ знайомляться з експозицією виставки «100 років – 100 історій»

На базі виставки «100 років – 100 історій», яка присвячена історії свята 8 березня, проводяться заняття з ґендерної лінгвістики для студентів харківських вишів. Про це повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА. На даний момент матеріалами виставки вже скористалися студенти українського мовно-літературного факультету ім. Г.Ф. Квітки-Основ’яненка ХНПУ ім. Г. С. Сковороди, які, переглянувши експозицію та ознайомившись з історією свята 8 Березня, окреслили сфери життя жінки за минулі 100 років і описали ролі, в яких вона представлена на світлинах виставки.

Організація надання якісної медичної допомоги під час турніру  Євро 2012 – одна з найважливіших складових гарантії безпеки життєдіяльності. Ігор Шурма

«Організація надання якісної медичної допомоги під час фінального турніру чемпіонату Європу з футболу 2012 року – одна з найважливіших складових гарантії безпеки життєдіяльності. Концепція медичного обслуговування в Харківській області під час Євро 2012 вже опрацьована практично та дає позитивні результати», - зазначив під час установчого засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час підготовки та проведення Євро-2012 заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України має намір виділити Харківському регіону 25-30 млн. грн. на реалізацію програми «Доступне житло» в 2011 році. Валентин Дулуб

Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, Міністерство регіонального розвитку,будівництва та житлово-комунального господарства України має намір виділити в 2011 році Харківському регіону 25-30 млн.грн. на будівництво за програмою «Доступне житло».  

З 1 квітня 2011 року оголошується прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності

Державний комітет телебачення та радіомовлення України оголошує черговий прийом з 1 квітня 2011 року до 1 травня 2011 року публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності. Приймаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше, як за півроку до їх висунення.

Харківський регіон має найкращий показник з реалізації програми «Доступне житло». Валентин Дулуб

«Минулий рік був перехідним, коли пішла одна влада і прийшла інша. Це не добре вплинуло на питання будівництва в регіонах, в тому числі і за програмою «Доступне житло». Ми змогли розпочати реалізацію програми, коли був прийнятий бюджет на 2010 рік. З виділених на будівництво доступного житла 9 млн. грн. ми повернули 6 млн. грн., а 3 млн. грн. використали на придбання 36 квартир, які здали черговикам до кінця календарного року», - повідомив 23 березня в програмі «Ранковий ексклюзив»  заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  

Ефір прес-конференції голови ХОДА Михайла Добкіна

Відеозапис прес-конференції голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна можна буде побачити: в ефірі 7-го каналу: в середу 23 березня - о 18:10; у четвер 24 березня - о 14:10; в п'ятницю 25 березня - о 9:30. в ефірі каналу "Simon": в середу 23 березня - о 15:15;  у четвер 24 березня - о 15:15;

Події дня

Сьогодні, 23 березня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64) розпочнеться прес-конференція заступника голови облдержадміністрації Валентина Дулуба з питань: «Організація екологічного двомісячника "Зелена весна 2011", розрахунки за енергоносії, програма "Доступне житло"; о 17:00 в залі засідань Головного управління економіки ХОДА (майдан Свободи 5, Держпром, 7 під., 3 пов.) відбудеться бізнес-семінар на тему «Особливості впровадження Податкового кодексу України для фізичних осіб-підприємців».

Архів документів