Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У День Перемоги в Харкові відбудеться парад

«Урочистий парад, присвячений Дню Перемоги, відбудеться 9 травня в Харкові. Це буде найкращий парад за всі роки його проведення. Готується дуже багато сюрпризів, буде дуже красиво», - повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

До Дня Перемоги всі місця військової слави будуть впорядковані

Як зазначив сьогодні в ході робочої поїздки до Балаклійського району голова ХОДА Михайло Добкін, відтепер відвідування місць військової слави буде завжди включатися в програму його перебування в тому чи іншому районі області, оскільки це стимулює місцевих керівників ретельніше доглядати за меморіалами. «Відвідування меморіалів і місць поховання воїнів Радянської армії головою області, головою обласної ради, керівництвом районів будуть стимулювати місцевих керівників утримувати їх у хорошому стані і робити все, щоб будь-яка людина, який буде відвідувати ці місця, бачила справжнє ставлення до тих людей, які віддали своє життя за нас. До Дня Перемоги всі місця військової слави будуть впорядковані»,- підкреслив Михайло Добкін.

Французька Республіка зацікавлена в культурних зв'язках з Україною. Франки Бландо

Як підкреслив 30 березня в ході прес-конференції з нагоди відкриття в Харкові Фестивалю «Французька весна» аташе з питань культури Посольства Франції в Україні Франки Бландо, Франція дуже зацікавлена в культурних зв'язках з Україною. «Для зміцнення таких зв'язків ми запрошуємо французькі колективи в Україну, щоб у них зав'язалася взаємна співпраця з українськими театрами і групами. Ми зацікавлені, щоб ця співпраця була довгою і плідною», - сказав Франки Бландо.  

Реформування сфери охорони здоров'я Харківської області дає позитивні результати. Михайло Добкін

«Реформування, яке ми проводимо в сфері охорони здоров'я області, можна назвати успішним, тому що воно економить фінансові ресурси і дає позитивні результати», - заявив сьогодні в ході робочої поїздки до Балаклійського району голова ХОДА Михайло Добкін.

Добкін планує обговорити питання стабільного забезпечення газом Балаклійського цементного заводу

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін планує провести переговори з НАК «Нафтогаз України» з приводу стабільного забезпечення газом ВАТ «Євроцемент України». Про це він заявив в ході робочої поїздки у Балаклійський район. «У нас в районі знаходиться один з великих газовидобувників країни - «Шебелинкагазвидобування». Коли влітку споживання газу падає, зменшується його тиск в магістральних трубопроводах. Для того, щоб отримати газ, підприємству доводиться витрачати кошти на те, щоб підключити додаткове обладнання та забезпечити отримання газу. Необхідно знайти взаємовигідну золоту середину, яка буде вигідна і «Євроцементу України», і газодобувним підприємствам», - зазначив Михайло Добкін.  

На заводі імені Шевченка продовжується виплата заробітної плати співробітникам

Як повідомив в ході робочої поїздки до Балаклійського району голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент триває виплата заробітної плати співробітникам заводу імені Шевченка. За його словами, кожен працівник заводу отримає близько тисячі гривень, що і становить середню зарплату на підприємстві.

«Французька весна» і «Харьковская сирень» взаємно збагачують наші культури. Олексій Понікаровський

«З 2004 року в Україну щорічно приходить «Французька весна». Складно уявити в назві фестивалю іншу пору року, - зазначив 30 березня в ході прес-конференції заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради Олексій Понікаровський. - «Французька весна» - це стан душі, який однаково близький французькому та українському народу. Ми багато в чому схожі, але ще багато не знаємо один про одного. Розвиток відносин із Французькою Республікою для нашого міста є одним з пріоритетних напрямків».  

Наше право – бути захищеними від насильства

29 березня в Богодухові за ініціативи Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА відбувся круглий стіл «Наше право – бути захищеними від насильства». В заході взяли участь заступник голови Богодухівської РДА Валентина Зирянова, начальник управління у справах сім’ї та молоді ХОДА Лариса Козлова, фахівці обласних та районних служб для сім’ї, дітей та молоді та управління громадської безпеки ГУ МВС України у Харківській області, консультанти обласного благодійного фонду «Соціальна служба допомоги», представники громадськості.

У 2012 році в Харківській області цукровий буряк планується посіяти на 60 тисячах гектарів

Як завив сьогодні в ході робочої поїздки до Балаклійського району голова ХОДА Михайло Добкін, найголовніше питання в організації стабільної роботи цукрових заводів - це забезпечення необхідних площ під цукровий буряк.

Михайло Добкін відвідав Савинський цукровий завод

У ході робочої поїздки до Балаклійського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін оглянув ТОВ «Агропромислова фірма «Савинська» (колишній «Савинський цукровий завод»).  В 2009 - 2010 р.р. ВАТ "Савинський цукровий завод" не працював у зв'язку з відсутністю цукрових буряків в достатній кількості. Технічне обладнання підприємства збережено, і в 2011 році планується відновити його роботу.  

Значення європейської інтеграції дещо перебільшено. Ханс Ульріх Гумбрехт

Як зазначив сьогодні під час зустрічі з харківськими журналістами один з найбільших фахівців із сучасної теорії культури Ханс Ульріх Гумбрехт, Харків - це унікальне місто, і йому потрібно намагатися зберегти свою самобутність, а не робити спроби повністю інтегруватися до європейського культурного середовища.

Михайло Добкін і Сергій Чернов поклали квіти до Братської могили Радянських воїнів у Савинцях

Сьогодні під час робочої поїздки до Балаклійського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов поклали квіти до Братської могили Радянських воїнів, яка знаходиться в селищі Савинці.  Разом з ними вшанували пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні голова Балаклійської райдержадміністрації Іван Столбовий та голова райради Степан Масельський.  

Харків в рамках колоквіуму з питань культурних трансформацій виступає місцем зустрічей представників живої української культурної політики. Олександр Філоненко

Як зазначив сьогодні під час зустрічі зі всесвітньо відомим американо-німецьким теоретиком культури Хансом Ульріхом Гумбрехтом доцент філософського факультету ХНУ імені Каразіна Олександр Філоненко, заходи, подібні колоквіуму з питань культурних трансформацій та культурної політики, повертають Харкову звання першої культурної столиці.

Михайло Добкін подарував Савинському дитячому садку електричну плиту

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час робочої поїздки до Балаклійського району відвідав Савинський дошкільний навчальний заклад №1 та ознайомився з його роботою. Зокрема, голова ХОДА оглянув відремонтований корпус закладу та 2 нові групи для дітей дошкільного віку та для дітей раннього віку.

У Харкові відбулася зустріч зі всесвітньо відомим американо-німецьким теоретиком культури Хансом Ульріхом Гумбрехтом

Сьогодні в прес-центрі Харківської облдержадміністрації відбулася зустріч зі всесвітньо відомим американо-німецьким теоретиком культури Хансом Ульріхом Гумбрехтом, який вперше відвідує Україну для участі у харківському колоквіумі з питань культурних трансформацій та культурної політики.

У створенні «списків ганьби» Харківщина розвинула досвід Дніпропетровщини

Як заявив у коментарі каналам «Інтер», «1 +1», «5 канал» та «ICTV» заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, ідея створення «дошки ганьби» зі списком підприємств, які виплачують заробітну плату нижче встановленого державою рівня, запозичена у Дніпропетровської області. «Ми відстежили, що в Дніпропетровську по телебаченню рядком, що біжить, йде інформація про підприємства, які, на думку аналітиків, офіційно показують заробітну плату менше, ніж вона є насправді. Ми пішли ще далі - протягом півтора місяців така інформація йшла на харківських регіональних каналах рядком, що біжить, потім з'явилася ідея розмістити бігборди», - розповів віце-губернатор.

Будемо орієнтуватися на цифри середньогалузевої, а не мінімальної зарплати. Юрій Сапронов

«Якщо, наприклад, підприємство має чисельність 270 осіб, його річний оборот становить 130 млн. грн., а офіційна заробітна плата на цьому підприємстві становить 740 грн. - це вже є непрямим показником того, що там платять зарплату «в конвертах», - про це завив заступник голови ХОДА з економічних питань Юрій Сапронов в інтерв'ю журналістам всеукраїнських каналів.  За словами віце-губернатора, на порядку 5 тисяч підприємств Харкова та області має місце виплата зарплати «в конвертах».

Михайло Добкін відвідав Балаклійську центральну районну лікарню

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході робочої поїздки до Балаклійского району відвідав центральну районну лікарню. Він оглянув хірургічне, терапевтичне і акушерсько-гінекологічне відділення, та артроскопічний центр.

За рахунок ліквідації тіньових схем виплати заробітної плати бюджет Харківської області за рік може доотримати близько 90 млн. грн.

«Розміщенням бігбордів ми намагаємося вплинути не тільки на роботодавців. Ми хочемо пояснити кожному працівникові, що маленька заробітна плата, частину з якої він отримує офіційно - а більшу частину отримує у конверті - це обмеження, в першу чергу, його прав. Це його недоотримана майбутня пенсія, це невідремонтовані двори, покрівлі та ліфти. Адже саме гроші, які отримує бюджет за рахунок прибуткового податку, йдуть на соціально-економічні програми», - повідомив в інтерв'ю журналістам« Інтера», «1 +1», «5 каналу» і «ІCTV» віце-губернатор Юрій Сапронов.

Михайло Добкін провів особистий прийом у Балаклійському районі

30 березня в рамках робочої поїздки до Балаклійського району голова ХОДА Михайло Добкін провів особистий прийом громадян, в ході якого були розглянуті як особисті, так і суспільні питання. Зокрема, голова області розглянув звернення мешканця району про матеріальну допомогу на проведення хірургічної операції, а також питання про погашення заборгованості по заробітній платі. Крім цього було розглянуто питання про надання допомоги у реконструкції приміщення для амбулаторії села Петрівка Балаклійського району.

Керівникам повинно бути соромно платити в Харкові копійчану зарплату. Юрій Сапронов

У Харкові і області поки вивішено 10 бігбордів зі списками підприємств, які виплачують заробітну плату нижче встановленого державою рівня. «Через три тижні список підприємств ми поміняємо і збільшимо у два рази», - про це в ексклюзивному коментарі провідним українським телеканалам розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

31 березня відбудеться безкоштовний майстер-клас для підприємців

31 березня о 16-00 годині в аудиторії № 311 науково-бібліотечного корпусу Харківського національного економічного університету за адресою пр. Леніна, 9А відбудеться безкоштовний майстер-клас для підприємців. Захід проводиться Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської обласної державної адміністрації з метою розвитку та підтримки підприємницьких ініціатив у молодіжному середовищі.

Для будівництва сучасного комплексу теплиць в Первомайському районі необхідно 200 млн. грн.

Як повідомив сьогодні під час брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, площа нового сучасного комплексу теплиць, які планується будувати в Первомайському районі, складе приблизно 17 - 23 га. Обсяг інвестицій, які необхідні для будівництва цього комплексу - близько 200 млн. грн. протягом 2,5-3 років.  «Під час будівництва теплиць в Первомайському районі будуть застосовуватися найсучасніші технології. З цією метою зараз вивчається досвід роботи подібних підприємств, які нещодавно були побудовані на території України», - заявив голова ХОДА.

Будівельники теплиць мусять отримувати компенсацію від держави

Обласна влада веде переговори з Міністерством АПК України про те, аби у держбюджеті було закладено гроші на компенсацію не тільки тим, хто буде будувати корівники, а й тим, хто буде будувати теплиці. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, це буде серйозний стимул для збільшення обсягів виробництва низкою компаній.  

Вісім харківських журналістів отримали сертифікати про проходження курсу з надання першої медичної допомоги

У Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф головний лікар Обласної клінічної лікарні Богдан Федак вручив журналістам сертифікати та привітав їх з успішним завершенням занять.

Михайло Добкін ознайомився з роботою ВАТ «Євроцемент Україна»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході робочої поїздки до Балаклійского району ознайомився з роботою ВАТ «Євроцемент Україна». Голова ХОДА оглянув виробничий та фасувальний цехи, а також медпункт заводу, оснащений найсучаснішим медичним обладнанням.

Виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала роботу в Куп’янському районі

Започаткована управлінням у справах преси та інформації обласної державної адміністрації пересувна книжкова виставка – ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала свою роботу в центрі Куп’янська. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та керуючий справами Куп’янської міської ради Микола Мороз. Підбірку книг, підготовлену управлінням для дитячих бібліотек міста, Василь Жигалко передав міській раді. Серед книг, переданих управлінням, твори харківських поетів і прозаїків, дитяча та художня література.

Розпочалася робоча поїздка Михайла Добкіна в Балаклійський район

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін перебуває з робочою поїздкою у Балаклійському районі Харківської області. В ході візиту голова облдержадміністрації ознайомиться з роботою ВАТ «Євроцемент України» і ВАТ «Савинський цукровий завод», відвідає Балаклійську центральну районну лікарню, огляне Савинський дошкільний навчальний заклад №1, а також проведе особистий прийом громадян.

В фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань працюють люди, небайдужі до чужої біди. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 29 березня взяв участь в урочистостях з нагоди 10-річчя Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Ігор Шурма привітав працівників фонду з ювілеєм, побажав їм успіхів в нелегкій, благородній праці та вручив найкращим працівникам грамоти Харківської облдержадміністрації та подяки голови ХОДА. Звертаючись до присутніх, Ігор Шурма зазначив: «В фонді працюють люди, небайдужі до чужої біди. Вони виконують корисну та потрібну для держави роботу.

Михайло Добкін відвідав ЗАТ ТМ «Зміївська овочева фабрика»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні відвідав спеціалізоване тепличне господарство ЗАТ ТМ «Зміївська овочева фабрика». Як зазначив Михайло Добкін, підприємство є найбільшим в області. «Господарство має довгу славу та історію. Дуже добре, що власники змогли не тільки зберегти підприємство, а й постійно вкладати кошти в його розвиток», - зазначив голова ХОДА.  

Архів документів