Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Євген Савін зустрівся з обдарованою молоддю та педагогами навчальних закладів Дергачівського району

31 березня заступник голови ХОДА Євген Савін вручив нагороди талановитим дітям Дергачівського району та педагогам, які виховали переможців олімпіад і різних конкурсів. Нагородження відбулося в рамках зустрічі голови РДА Володимира Кацуби з обдарованою молоддю та педагогами навчальних закладів району.

Відбулася зустріч Євгена Савіна з активом селища Пересічне

31 березня заступник голови ХОДА Євген Савін у рамках робочої поїздки до Дергачівського району зустрівся з активом селища Пересічне. Разом з жителями селища заступник голови області обговорив особливості стратегії розвитку Харківської області на найближчий рік, а також відповів на запитання людей про реформи, що реалізує держава. Зокрема, Євген Савін роз'яснив для мешканців Пересічного основні етапи пенсійної реформи, а також особливості Податкового кодексу.

Євген Савін провів особистий прийом в селищі Пересічне Дергачівського району

31 березня заступник голови ХОДА Євген Савін у рамках робочої поїздки до Дергачівського району провів особистий прийом громадян у селищі Пересічне. У ході прийому до заступника голови області звернулося кілька мешканців селища з актуальними для громадськості питаннями. Зокрема, Євген Савін розглянув питання про надання допомоги в заміні вікон у Пересечанській школі, про придбання костюмів для місцевого фольклорного колективу «Зорецвіт», а також про надання матеріальної допомоги для придбання меблів і стендів для Залу бойової слави Пересечанского історико-краєзнавчого музею.

Дитячі та юнацькі команди КВК Харківщини змагалися за перемогу у фіналі обласного туру

30 березня 2011 року на базі комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» відбувся фінал обласного туру Всеукраїнського фестивалю дитячих та юнацьких команд КВК. У фіналі обласного туру, проведеного за темою «Космічний сезон», взяли участь команди з Зачепилівського, Первомайського, Нововодолазького районів та міста Люботин. Як повідомляє офіційний сайт ГУ освіти та науки ХОДА, за підсумками змагань І місце виборола команда «Обормоты» Первомайського району, ІІ місце посіла команда «Форсаж» м. Люботин; ІІІ місце отримала команда «Стиляги» Нововодолазького району.

Харківська тенісистка-візочниця Олена Шингарьова виграла третій професійний турнір

Харківська тенісистка- візочниця Олена Шингарьова виграла третій професійний турнір серії «ф'ючерс» «SSC Open 2011», який проходив в Шрі-Ланці. В обох матчах турніру харків'янка здобула впевнені перемоги: Аноша Амаратунге була обіграна з рахунком 6:0 6:3, а Умеш Алахун - 6:0 6:0. Олена Шингарьова на сьогодні посідає 114 місце в світовому рейтингу і близька до потрапляння до сотні кращих.

Події дня

Сьогодні, 1 квітня, о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про проведення в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля».  

Будівництво храму святого мученика Віктора починається сьогодні. Віктор Суботін

Як повідомив сьогодні в ході освячення хреста на місці будівництва храму святого мученика Віктора Харківської єпархії УПЦ генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Субботін, до будівництва храму вже готові і техніка, і вся необхідна документація. «Я думаю, для кожної людини настає у житті етап, коли він розуміє, що «не хлібом єдиним», як говориться. І ми розуміємо, що потрібно займатися не тільки розвитком духовних благ і цінностей, а й духовним будівництвом. Це місце обрано тому, що тут колосальний лікарняний комплекс, де харків'яни лікуються фізично і, звичайно, їм необхідно у цей непростий життєвий етап проходити і духовне оздоровлення.

Дуже мудрим рішенням було виділення землі під будівництво храму Святого мученика Віктора. Архієпископ Онуфрій

Вікарій Харківської єпархії архієпископ Ізюмський Онуфрій 31 березня на урочистій церемонії освітлення хреста на місці будівництва храму Святого мученика Віктора Харківської єпархії Української Православної Церкви на території КУОЗ «Харківський міський клінічний пологовий будинок з неонатальним стаціонаром» звернувся до присутніх зі словами: «Харківська міська та обласна влада прийняла дуже мудре рішення про виділення землі під будівництво цього храму. Він буде побудований, тому що всі ми хочемо відродити духовність нашого міста та всієї Слобожанщини, - зазначив він. - Незабаром буде побудований і освячений храм Святого мученика Віктора, і я впевнений, що в день освяяення збереться ще більше віруючих, парафіян, людей які душею і серцем вболівають за те, щоб цей храм був».

Ігор Шурма став «Харків'янином року-2010»

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма вдруге поспіль став лауреатом рейтингу "Харків'янин року" в номінації "Державні і громадські діячі". Урочиста церемонія нагородження лауреатів рейтингу "Харків'янин року - 2010" відбулася 30 березня в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка (ХНАТОБ). Також лауреатом рейтингу в номінації "Діячі науки, культури,мистецтва" став начальник Управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

Я впевнений, наступного року на день народження Харкова храм святого мученика Віктора буде добудований. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході освячення хреста на місці будівництва храму святого мученика Віктора Харківської єпархії УПЦ висловив упевненість в тому, що роботи будуть завершені до 23 серпня 2012 року. «Я абсолютно впевнений, наступного року на день народження рідного Харкова тут з'явиться красень-храм, який буде служити багато років людям, які живуть тут, і тим, хто буде сюди приїжджати. Я хочу всіх привітати з цією подією, подякувати вельмишановному Владиці Онуфрю за його віру і службу, за те, що він своїм особистим прикладом завжди надихає нас на нові подвиги. Хочу побажати керівництву міста і Віктору Суботіну, щоб всі задумки, які пов'язані з будівництвом цього храму, були швидко реалізовані», - сказав голова області.

Людмила Гурченко була великим патріотом Харкова. Михайло Добкін

«Людмила Гурченко була прекрасною людиною, великою актрисою. Я дуже радий, що ми змогли минулого року переконати її приїхати до Харкова на День міста. Вона виступила на нашій площі, і це був як завжди чудовий виступ. Сьогодні вранці я переглянув відеокліп, який Людмила Гурченко створила в Харкові і співає в ньому про рідне місто. Вона дійсно була великим патріотом Харкова, вона його дуже любила. Я пишаюся, що мені пощастило бути з нею знайомим», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Михайло Добкін взяв участь в урочистій церемонії освячення хреста на місці будівництва храму Святого мученика Віктора

Сьогодні у Харкові на території КУОЗ «Харківський міський клінічний родильний будинок з неонатальным стаціонаром» відбулося освячення хреста на місці будівництва храму Святого мученика Віктора Харківської єпархії Української Православної Церкви. В урочистій церемонії взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, директор ВАТ«Турбоатом» Віктор Суботин, вікарий Харківської єпархії архієпископ Ізюмський Онуфрій. 

У 2013 році в Харкові планується побудувати ще один критий льодовий каток

У 2013 році в Харкові планується побудувати ще один критий льодовий каток. Про це заявив на церемонії відкриття критого хокейного поля «Салтівський лід» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Дуже хочу, щоб ця льодова арена виховала нових чемпіонів. Михайло Добкін

На церемонії відкриття критого хокейного поля «Салтівський лід» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив: «Історія будівництва цієї критої льодової арени була по-своєму цікавою і повчальною. Але найголовніше, що спільними зусиллями територіальної громади та центральних органів влади ми завершили будівництво цього об'єкта, який буде довгі роки служити багатьом поколінням прекрасних і талановитих харківських дітей. Дуже хочу, щоб ця льодова арена виховала нових чемпіонів світу, Європи та олімпійських чемпіонів, а найголовніше - здорових, щасливих і впевнених у собі людей». 

У Харкові відкрилося крите хокейне поле «Салтівський лід»

31 березня в Харкові відбулася урочиста церемонія відкриття нового критого хокейного поля «Салтівський лід». Участь у заході взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Поділяємо ваш біль

Харківська обласна державна адміністрація висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблих під час зіткнення маршрутного мікроавтобуса з вантажівкою, що сталося 30 березня поблизу с. Просяне Нововодолазького району, і бажає якнайшвидшого одужання травмованим під час ДТП.  

Харківські журналісти першими в Україні закінчили курси з надання першої медичної допомоги

Курси для журналістів у Центрі медичної екстреної допомоги та медицини катастроф були організовані з ініціативи управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації. Протягом двох тижнів представники ЗМІ вчилися накладати пов'язки, зупиняти кровотечі і надавати реанімаційну допомогу при легенево-серцевої недостатності. Все це вони виконували на спеціальних манекенах.

Для школярів та студентів Харківщини проведено обласні змагання з гірського туризму та скелелазіння

27 березня 2011 року на базі спортивного комплексу Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України проведено обласні змагання з гірського туризму та скелелазіння серед учнівської та студентської молоді. Програмою заходу передбачалось подолання юними туристами двох вікових груп дистанцій на вертикальному скелелазному стенді на швидкість.

У 2011 Україна буде готуватися до земельної реформи

2011 рік для України стане роком підготовки до земельної реформи. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  «Проведення земельної реформи - це одне з першочергових завдань влади, оскільки Україна завжди була аграрною країною, і один з векторів розвитку економіки лежить саме в аграрному секторі. Для цього спочатку треба завершити формування земельного кадастру та удосконалити законодавчу базу з метою виключення зловживань та корупції на ринку землі. Як заявила заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова, продаж земель сільськогосподарського призначення буде можлива вже в 2012 році», - зазначив він.

У Харківській області відбулася XVІІІ обласна виставка-презентація педагогічних ідей та технологій

29 березня 2011 року на базі комунального закладу «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради» відбулася XVІІІ обласна виставка-презентація педагогічних ідей та технологій за темою «Програмно-цільовий підхід у навчально-виховній, методичній та управлінській діяльності».

У Харківській області дотриманий баланс з фінансування підготовки об'єктів інфраструктури до «Євро-2012»

«Нам всім необхідно об'єктивно оцінювати ситуацію, щоб уникнути формування хибних стереотипів у такому іміджевому для України питанні, як підготовка до «Євро-2012», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов, коментуючи інформацію про те, що підготовка до «Євро-2012» стала «інвестиційним провалом» для України.

Україна може стати одним з провідних постачальників продовольства у світі. Юрій Сапронов

Якщо ми зможемо забезпечити комфортні умови ведення бізнесу, Україна разом з Росією та Казахстаном зможуть задовольнити половину світової потреби в зернових. Таку думку висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Для школярів Харківської області проведено майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки та писанки

28 та 29 березня на базі Харківської обласної станції юних туристів було проведено майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки та писанки. Як повідомляє офіційний сайт ГУ освіти та науки ХОДА, вчитися виготовляти ляльку-мотанку приїжджали учні з Балаклійського, Валківського, Чугуївського, Харківського районів, м. Чугуєва та комунального закладу «Куп’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Харківської обласної ради. Учасники заходу ознайомилися з історією ляльки-мотанки, власними руками виготовили зразки, щоб потім навчити своїх однолітків цьому народному ремеслу.

Події дня

Сьогодні, 31 березня, об 11:00 за адресою пр.Тракторобудівників, 55-Б урочисто відкриється крите хокейне поле «Салтівський лід»; о 12:00 на території медичного комплексу у 602-му мікрорайоні (Салтівське шосе, 264) відбудеться церемонія освячення хреста на місці будівництва храму святого мученика Віктора Харківської єпархії УПЦ; о 16:00 в аудиторії № 311 науково-бібліотечного корпусу Харківського національного економічного університету (пр. Леніна, 9А) розпочнеться безкоштовний майстер-клас для підприємців з метою розвитку та підтримки підприємницьких ініціатив у молодіжному середовищі.  

Не стало харківської легенди

Харківська обласна державна адміністрація, Харківська обласна рада з глибоким сумом сприйняли звістку про смерть народної артистки СРСР, почесного громадянина міста Харкова Людмили Марківни Гурченко. Зовсім недавно знаменита харків’янка відзначила 75-річчя і була сповнена творчих планів на майбутнє. Їм не судилося збутися. Та з нами назавжди залишаються герої театральних вистав і кінострічок Людмили Марківни, її напрочуд душевні пісні, її щирі літературні сповіді. Вона була актрисою від Бога і блискуче зіграла різнопланові комедійні, драматичні і навіть трагічні ролі більш ніж у 80 фільмах. Причому останні 20 років були не менш плідними, ніж попередні роки. Практично щороку Людмила Марківна Гурченко дарувала новий кінообраз. Вона була кумиром кількох поколінь і на любов глядачів відповідала ще більш вимогливим ставленням до своєї творчості. Людмила Марківна залишила Харків замолоду, але завжди пам’ятала про своє коріння і, коли випадала нагода, відвідувала його. Світла пам’ять про Людмилу Марківну Гурченко назавжди збережеться в наших серцях.

У День Перемоги в Харкові відбудеться парад

«Урочистий парад, присвячений Дню Перемоги, відбудеться 9 травня в Харкові. Це буде найкращий парад за всі роки його проведення. Готується дуже багато сюрпризів, буде дуже красиво», - повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

До Дня Перемоги всі місця військової слави будуть впорядковані

Як зазначив сьогодні в ході робочої поїздки до Балаклійського району голова ХОДА Михайло Добкін, відтепер відвідування місць військової слави буде завжди включатися в програму його перебування в тому чи іншому районі області, оскільки це стимулює місцевих керівників ретельніше доглядати за меморіалами. «Відвідування меморіалів і місць поховання воїнів Радянської армії головою області, головою обласної ради, керівництвом районів будуть стимулювати місцевих керівників утримувати їх у хорошому стані і робити все, щоб будь-яка людина, який буде відвідувати ці місця, бачила справжнє ставлення до тих людей, які віддали своє життя за нас. До Дня Перемоги всі місця військової слави будуть впорядковані»,- підкреслив Михайло Добкін.

Французька Республіка зацікавлена в культурних зв'язках з Україною. Франки Бландо

Як підкреслив 30 березня в ході прес-конференції з нагоди відкриття в Харкові Фестивалю «Французька весна» аташе з питань культури Посольства Франції в Україні Франки Бландо, Франція дуже зацікавлена в культурних зв'язках з Україною. «Для зміцнення таких зв'язків ми запрошуємо французькі колективи в Україну, щоб у них зав'язалася взаємна співпраця з українськими театрами і групами. Ми зацікавлені, щоб ця співпраця була довгою і плідною», - сказав Франки Бландо.  

Реформування сфери охорони здоров'я Харківської області дає позитивні результати. Михайло Добкін

«Реформування, яке ми проводимо в сфері охорони здоров'я області, можна назвати успішним, тому що воно економить фінансові ресурси і дає позитивні результати», - заявив сьогодні в ході робочої поїздки до Балаклійського району голова ХОДА Михайло Добкін.

Добкін планує обговорити питання стабільного забезпечення газом Балаклійського цементного заводу

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін планує провести переговори з НАК «Нафтогаз України» з приводу стабільного забезпечення газом ВАТ «Євроцемент України». Про це він заявив в ході робочої поїздки у Балаклійський район. «У нас в районі знаходиться один з великих газовидобувників країни - «Шебелинкагазвидобування». Коли влітку споживання газу падає, зменшується його тиск в магістральних трубопроводах. Для того, щоб отримати газ, підприємству доводиться витрачати кошти на те, щоб підключити додаткове обладнання та забезпечити отримання газу. Необхідно знайти взаємовигідну золоту середину, яка буде вигідна і «Євроцементу України», і газодобувним підприємствам», - зазначив Михайло Добкін.  

Архів документів