Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Більшість існуючих технопарків функціонують лише номінально. Юрій Сапронов

Інновації народжуються там, де є умови для спілкування науки та бізнесу. Про це заявив заступник губернатора Харківської області Юрій Сапронов.

Визначені норми забезпечення населення твердим паливом, скрапленим газом та їх гранична вартість для надання у 2011 році пільг та субсидій. Ігор Шурма

Кабінет міністрів України встановив мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом та скрапленим газом та граничні показники їх вартості для надання у 2011 році пільг та житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Пільги та субсидії для придбання твердого палива та скрапленого газу будуть розраховані виходячи з норм забезпечення і вартості твердого палива та скрапленого газу, які будуть затверджені розпорядженням голови обласної державної адміністрації. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Михайло Добкін візьме участь у публічній презентації інвестиційної реформи

Сьогодні в Києві відбудеться публічна презентація інвестиційної реформи під головуванням Президента України Віктора Януковича. У презентації візьме участь голова ХОДА Михайло Добкін. В рамках заходу відбудеться обговорення системи заходів, спрямованих на радикальне покращення інвестиційної діяльності в Україні, за участю провідних світових експертів. Крім того, учасники презентації обговорять шляхи запровадження проектного управління та створення принципово нових механізмів прозорості органів державної влади.  

До 20-річчя Незалежності України у Харківському регіоні заплановано низку урочистих заходів

 «Цього року наша країна буде відзначати 20-у річницю своєї незалежності. Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з підготовки та відзначення цього свята», - зазначив під час програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації Володимир Зінченко.  

Створення зони вільної торгівлі з ЄС не позначиться на економічних відносинах України з Росією, Білоруссю і Казахстаном. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов вважає, що немає абсолютно ніяких причин побоюватися, що створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом може негативно відбитися на економічних відносинах України з Росією, Білоруссю і Казахстаном.

У другому обласному суботнику 2 квітня взяли участь понад 140 тисяч осіб. Валентин Дулуб

2 квітня в рамках акції «За чисте довкілля» в Харківській області відбувся другий обласний суботник, в якому взяли участь понад 140 тисяч осіб. Активну участь у прибиранні територій взяли студенти і співробітники медичних установ області. Зокрема, у суботнику взяли участь майже 16 тисяч співробітників з 455 медичних установ і 13,5 тисяч студентів з 46 вищих та професійно-технічних навчальних закладів.

Зважені кроки Президента дозволять уникнути перетворення України в «сіру зону» між загальним ринком ЄС і ринком Єдиного економічного простору в рамках СНД. Юрій Сапронов

Серед зовнішніх факторів безпосереднього впливу на економіку Україну, значення яких буде посилюватися надалі, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов назвав питання про створення Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом та взаємовідносин з важливими зовнішньоторговельними партнерами України - РФ, Казахстаном і Білоруссю - в рамках Митного союзу.  

Віталій Алексейчук провів нараду щодо стану тваринництва в господарствах району

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук 5 квітня 2011 року провів нараду – співбесіду із заступниками голів райдержадміністрацій з питань АПК, начальниками та головними зоотехніками управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій з питання щодо стану тваринництва в господарствах району.

Відбулася зустріч керівництва Харківської області з делегацією Сполучених Штатів Америки

5 квітня в Харкові відбулася зустріч керівництва Харківської області з делегацією Сполучених Штатів Америки на чолі з Другим заступником Державного секретаря США Деніелом Расселом. У зустрічі брали участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступники голови області Юрій Сапронов та Вадим Ландсман, заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

Проведення «Євро-2012» вже приносить Україні політичні дивіденди. Юрій Сапронов

«Євро-2012» стало важливим стратегічним проектом для України не тільки з інфраструктурної, але і з політичної точки зору, вважає заступник губернатора Харківської області Юрій Сапронов.  

У 2010 році в Харківській області майже 12 тис. родин скористалися правом отримання субсидій на придбання твердого палива та скрапленого газу. Ігор Шурма

У 2010 році в Харківській області 11 тис. 900 родинам призначена субсидія на придбання твердого палива та скрапленого газу на загальну суму 6,2 млн.грн. Кошти на придбання пільгового твердого палива отримали 18,5 тис. осіб на суму 7 млн.грн., скрапленого газу – 12,7 тис. осіб на суму 667,7 тис.грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Події дня

Сьогодні, 6 квітня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови облдержадміністрації Віталія Алексейчука про весняні польові роботи в області.  

Прокуратура області скасувала перелік «пільговиків», які лікувалися в Обласному диспансері радіаційного захисту. Ігор Шурма

«Прокуратура Харківської області внесла протест з вимогою скасувати наказ, яким встановлювався перелік контингентів для медичного обслуговування в КЗОЗ «Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення». Цей наказ був підписаний колишнім головним лікарем диспансеру та затверджений 12 січня 2007 року колишнім начальником Головного управління охорони здоров’я ХОДА Богданом Волосом. Цим переліком було надано дозвіл на медичне обслуговування в диспансері осіб, які не мають статусу постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Згідно з висновками прокуратури вказаний перелік є незаконним. Головне управління охорони здоров’я ХОДА вже видало наказ про скасування цього переліку», - повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Директором Харківського театру для дітей та юнацтва став Андрій Гапанович

30 березня 2011 року в Харківському театрі для дітей та юнацтва заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін і начальник управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов представили нового директора театру – Андрія Гапановича.

Сахновщинський район у 2010 році отримав медичне обладнання та товари медичного призначення на 540 тис.грн. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні в ході робочої поїздки до Сахновщинського району провів зустріч з трудовим колективом центральної районної лікарні. Заступник голови ХОДА передав медичним закладам району 24 фельдшерські сумки-укладки з набором медикаментів, 30 слухових апаратів, електрокардіограф, фізрозчини, системи для переливання. Як зазначив Ігор Шурма, у 2010 році Сахновщинський район отримав матеріальних цінностей для сфери медицини на 540 тис.грн.  

У 2010 році в Харківській області активізована фізкультурно-оздоровча робота серед молоді

У 2010 році було вжито заходів щодо активізації фізкультурно-оздоровчої роботи серед учнівської молоді. Про це повідомив у ході наради із заступниками голів РДА, міських рад з підведення підсумків роботи Харківської області з розвитку фізичної культури і спорту в 2010 році заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов.  

Такі заходи, як кінофестиваль «Харьковская сирень», формують міжнародний імідж Харкова. Вікторія Маренич

Як зазначила сьогодні під час прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, проведення в Харкові кінофестивалю «Харьковская сирень» позитивно позначається на іміджі міста та області. «Міжнародний імідж нашого міста формують у тому числі і такі заходи, як кінофестиваль «Харьковская сирень». Безумовно, після налагодження стійких відносин в економіці, в бізнесі стати кінематографічної столицею України - це важливо для нашого міста. Харків і є кінематографічна столиця України, тепер ми це знаємо точно», - підкреслила вона.

Міністерство культури Республіки Татарстан зацікавлене в участі своїх режисерів у Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень»

«Трохи незвичайною для нашого фестивалю є поява в ньому мусульманського кіно з Республіки Татарстан»,- зазначила в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації - співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. 

Основне завдання - розвиток масового спорту. Євген Савін

Як відзначив в ході наради, присвяченій підбиттю підсумків 2010 року в галузі «Фізичної культури і спорту», заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, основним стратегічним завданням є розвиток масового спорту та залучення якомога більшої кількості людей до заняття фізкультурою.  

У рамках фестивалю «Харьковская сирень» відбудеться презентація книги «Кінематографічна історія Харкова 1896-2010 рік. Імена. Фільми. Події»

У 2011 році виповнюється 115 років харківському кінематографу. До цієї події приурочена презентація видання «Кінематографічна історія Харкова 1896-2010 рік. Імена. Фільми. Події» харківського кінокритика Володимира Миславського. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції, присвяченій підготовці до проведення конкурсної програми III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», начальник управління у справах преси та інформації - співголова оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич.  

Вихованці Краснокутського дитячого будинку візьмуть участь у презентації книги «Рассказы о животных» Мілен Демонжо

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, книга Мілен Демонжо «Рассказы о животных» на даний момент вже переведена на російську мову. Під час III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбудеться її презентація, в якій візьмуть участь вихованці Краснокутського дитячого будинку.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян в Сахновщинському районі

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян в Сахновщинському районі. Під час прийому до заступника голови Харківської облдержадміністрації звернулися 11 осіб.  

Талант і оригінальність - основні критерії відбору конкурсних робіт для III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень». Володимир Миславський

Член журі III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», кінокритик Володимир Миславський відзначив підвищення рівня конкурсних робіт на фестивалі. «Я можу порівнювати позаминулий рік і минулий. Звичайно ж, рівень робіт був набагато вищий на другому фестивалі, і в процесі селекції багато робіт доводилося відсіювати, тому що є певні рамки. Оскільки цього року робіт ще більше, а рамки нашого фестивалю не дозволяють всі роботи пропустити на конкурс, відповідно, буде жорсткий відбір. Критерій один - талант і оригінальність. Ось те, що буде основним у підборі фільмів», - підкреслив Володимир Миславський сьогодні в ході прес-конференції.

Конкурсні роботи кінофестивалю «Харьковская сирень» демонструватимуться в трьох кінотеатрах

Конкурсні роботи III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» можна буде побачити в будь-якому з трьох кінотеатрів мережі «Кіноцентр»: «Росія», «Познань» та ім. Довженка. Крім того, згідно з побажаннями глядачів, сеанси будуть йти в різний час. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції, присвяченій підготовці до проведення конкурсної програми фестивалю, начальник управління у справах преси та інформації - співголова оргкомітету кінофестивалю «Харківськая сирень» Вікторія Маренич.  

Лауреат II Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Жеремі Рошиньо створює фільм, який присвячений життю і творчості П'єра Рішара

«Один з лауреатів торішнього кінофестивалю «Харьковская сирень» Жеремі Рошиньо в цьому році також представить дві свої роботи. Сьогодні він продовжує працювати над фільмом, який присвячений життю і творчості П'єра Рішара, - зазначила в ході прес-конференції, присвяченій підготовці до проведення конкурсної програми III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» начальник Управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич. - Дуже цікаво, що ці два французи вперше побачилися в Харкові, під час минулорічного кінофестивалю «Харьковская сирень». Можу сказати, що сам П'єр Рішар дуже зацікавлений цією кінострічкою. Я сподіваюся, що в січні 2012 року робота над фільмом вже буде завершена і наш глядач побачить фільм пана Рошиньо на IV Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень». 

Цього року журналісти зможуть проголосувати за фільм, що їм сподобався і нагородити його автора спеціальною премією. Вікторія Маренич

III Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» буде наповнений нововведеннями і запам'ятається харківському глядачеві зустрічами з яскравими представниками кіноіндустрії, майстер-класами видатних режисерів і акторів Франції, Росії та Україні. Про це сьогодні в ході прес-конференції, присвяченій підготовці до проведення конкурсної програми III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» повідомила начальник управління у справах преси та інформації - співголова оргкомітету кінофестивалю «Харківская сирень» Вікторія Маренич. 

Помітно очевидну динаміку інтересу до фестивалю «Харьковская сирень». Володимир Миславський

«Помітно очевидну динаміку інтересу до нашого фестивалю. Мої колеги по ВДІКу є директорами різних міжнародних кінофестивалів. Вони також чули про фестиваль «Харьковская сирень». Великий резонанс викликав минулорічний фестиваль в американців, Колумбійський університет демонстрував кілька фільмів, які ми показували на II Міжнародному кінофестивалі "Харьковская сирень". Іншими словами, спостерігається цікава динаміка, якість і кількість постійно зростає, і в мене є сподівання, що цього року буде ще більш цікава програма», - повідомив сьогодні в ході прес-конференції, присвяченій підготовці до проведення конкурсної програми III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», член журі кінофестивалю - кінокритик Володимир Миславський.

Завершено прийом заявок на участь у III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень»

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції,присвяченій підготовці до проведення конкурсної програми III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» начальник управління у справах преси та інформації - співголова оргкомітету кінофестивалю «Харківський бузок» Вікторія Маренич,прийом заявок на участь у III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень» завершено. «Вже сьогодні я можу вам сказати, що у кінофестивалі виявили бажання брати участь понад 100 режисерів з 6 країн світу. На сьогоднішній день оргкомітету фестивалю «Харьковская сирень» представлено 111 робіт, але ми очікуємо ще 10 фільмів від студентів і випускників ВДІКу, які сьогодні-завтра повинні до нас надійти», - зазначила Вікторія Маренич.  

У районах області планується будувати нові фізкультурно-оздоровчі комплекси. Євген Савін

«У районах області планується будувати нові фізкультурно-оздоровчі комплекси, на будывницство яких необхідно небагато часу. Співвідношення ціни і якості таких комплексів, а також терміни будівництва дозволять нам будувати не 1-2, а відразу 10 спортивних комплексів. В першу чергу вони з’являться в тих районах, де мешкає велика кількість людей і існує серйозний дефіцит спортивних споруд. Вони будуть доступні для всіх мешканців територій, на яких вони будуть розташовані», - повідомив сьогодні в ході наради, присвяченій підбиттю підсумків 2010 року в галузі «Фізичної культури і спорту», заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.  

У 2010 році на фінансування фізкультури і спорту в Харківській області надійшло 126 млн. грн. з місцевих бюджетів

Аналіз витрат обласного та місцевих бюджетів на розвиток фізичної культури і спорту в 2010 році свідчить про збільшення фінансування сесіями всіх рівнів більш ніж на 9 млн. грн. від контрольної цифри Міністерства фінансів України. Всього з місцевих бюджетів надійшло 126 млн. грн., що з розрахунку на 1 жителя становить 34 грн. 86 коп. Про це повідомив у ході наради із заступниками голів РДА, міських рад з підведення підсумків роботи Харківської області з розвитку фізичної культури і спорту в 2010 році заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов.

Архів документів