Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Успіхи країни в реформування економіки залежать від інвестиційного клімату. Юрій Сапронов

«Як заявив Президент Віктор Янукович, економіка Україна гостро потребує системної перебудови, оскільки на сьогодні вона залишається здебільшого неефективною і залежною від кон'юнктури зовнішніх ринків. Структурна перебудова національної економіки, особливо промисловості України, буде спрямована на підвищення ефективності та конкурентоспроможності, а, значить, потребують великих інвестиційних вливань», - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Районні газети необхідно виводити на самоокупність

Сьогодні в ході селекторної наради, начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич наголосила на необхідності вивчати досвід виходу районних видань на самоокупність. «Спілкуючись з керівниками районних газет, я наголошую: ви не просто керівники творчих колективів, а головні менеджери і відповідаєте за фінансове забезпечення своїх установ. В області є досвід виходу районних видань на самоокупність. Вивчайте його. Запроваджуйте. Роздержавлення комунальних ЗМІ рано чи пізно відбудеться. Треба вже сьогодні готуватися до цього фінансово, щоб подія не застала зненацька», - зазначила вона. 

Облдержадміністрація синхронізує свої дії з курсом реформ Президента України. Юрій Сапронов

Харківська облдержадміністрація повністю синхронізує свої дії з курсом реформ Президента України. Завдання, які були поставлені главою держави, знайшли своє відображення у Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов  

Печенізький район оснащений системою «Телекард» на 100%. Ігор Шурма

«Усі медичні заклади (центральна районна лікарня, 5 фельдшерсько-акушерських пунктів, 2 лікарські амбулаторії, 3 автомобіля швидкої невідкладної допомоги) Печенізького району оснащені приладами системи «Телекард». Охоплення всіх структурних підрозділів дає нам можливість опрацьовувати в цьому районі ефективність роботи системи, вивчаючи всі її недоліки та переваги, і враховувати цей досвід при запровадженні системи «Телекард» в інших районах», - повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Ситуація з фінансуванням районних комунальних ЗМІ поліпшилась

В 2011 році в Харківській області значно поліпшилася ситуація з фінансовою підтримкою офіційних друкованих органів райдержадміністрацій та райрад. Про це повідомила сьогодні під час селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, засновники та співзасновники видань, виходячи з місцевих можливостей, передбачили кошти на підтримку районних газет та висвітлення своєї діяльності на їх шпальтах. 

Експерти Росії і Україні позитивно відгукуються про можливості українського ринку

 Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов прокоментував результати міжнародної конференції «Український саміт», яка відбулася в Києві 29 березня.  «Більшість учасників саміту з Росії та Україні позитивно відгукуються про широкі можливості, які відкриває український ринок, західні експерти більш обережні і в першу чергу вказують на ризики, які можуть підстерігати інвестора в Україні. Серед особливо гострих питань вони називають проблему корупції та необхідність покращення законодавчої бази в сфері дерегуляції економіки, без вирішення яких, на їх думку, інвестиційний клімат в Україні істотно не покращиться», - розповів він. 

Необхідно стимулювати розвиток тих сфер економіки, які зможуть забезпечити підвищення рівня добробуту українців. Юрій Сапронов

«Держава не повинна обмежувати економічні права і свободи підприємців, а й допустити привілейованості якихось категорій бізнесу воно також не має права. Оподаткування повинно бути справедливим, тобто податки повинні платити абсолютно все. Але, кажучи про податкову справедливості і доцільності, дуже важливо стимулювати розвиток тих сфер економіки, які зможуть надалі забезпечити підвищення рівня добробуту українців», - прокоментував віце-губернатор Юрій Сапронов зміни до Податкового кодексу, які готує робоча група, до складу якої входять представники Мінфіну, об'єднань підприємців, профспілок і народних депутатів.

2010 рік став періодом відновлення конструктивного діалогу з регіонами Російської Федерації. Юрій Сапронов

Як зазначив віце-губернатор Юрій Сапронов, у 2010 році вдалося реалізувати важливу складову порядку денного в міжнародних зв'язках Харківської області –був відновлений повноцінний діалог і економічне співробітництво в рамках формули партнерства України та Росії.  

Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Шевченківському районі

В ході робочої поїздки до Шевченківського району заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Зокрема, порушені громадянами питання стосувалися виплати матеріальної допомоги та ряду побутових проблем. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

Євген Савін провів робочу нараду з підготовки та відзначення 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

Сьогодні в малій залі Будинку Рад відбулася робоча нарада з підготовки та відзначення 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна. В нараді взяли участь заступники голів районних державних адміністрацій, начальники управлінь та відділів Харківської обласної державної адміністрації. 

Участь у ярмарках вакансій – це реальна можливість знайти робоче місце. Ігор Шурма

Сьогодні в учбово-спортивному комплексі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» розпочався ярмарок робочих місць «Політех-2011». В урочистій церемонії відкриття взяли участь заступник голови харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, ректор НТУ «ХПІ» Леонід Товажнянський та директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.  

Юрій Сапронов провів прийом громадян

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов провів сьогодні особистий прийом громадян. У ході прийому піднімалися питання надання матеріальної допомоги та сприяння виплаті банківських вкладів. Віце-губернатор взяв на контроль озвучені громадянами проблеми.

10 квітня в Харкові вшановуватимуть пам'ять жертв тоталітарного режиму

У неділю, 10 квітня, у Харкові відбудуться заходи на вшанування пам’яті жертв тоталітарного режиму та загиблих у авіакатастрофі під Смоленськом. Об 11.30 керівництво області та міста, Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Ян Ґранат, харків’яни та гості міста покладуть квіти до Меморіалу пам’яті жертв тоталітарного режиму.

Ігор Шурма провів особистий прийом у Печенізькому районі

7 квітня заступник голови ХОДА Ігор Шурма провів особистий прийом у Печенізькому районі. У ході прийому до заступника голови області звернулися 11 осіб. Зокрема, було надано консультацію ліквідатору наслідків аварії на чорнобильській АЕС з питання надання житла, вирішено питання про надання матеріальної допомоги, також п'ять осіб отримали направлення на безкоштовне лікування катаракти до 20 квітня.

Якщо у 2011 році в Печенігах не збудувати нову котельну, центральна районна лікарня взимку залишиться без тепла. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 7 квітня під час робочої поїздки до Печенізького району оглянув котельну, яка опалює корпус центральної районної лікарні, службу швидкої медичної допомоги, лабораторію та районний краєзнавчий музей. За словами Ігоря Шурми, теперішній стан котельні, яка працює на дровах, не відповідає жодним вимогам та нормам,. Райдержадміністрація вже виготовила проектно-кошторисну документацію приблизно на 135 тис.грн. Будівництво котельні коштуватиме приблизно 550-570 тис.грн.

У Харкові відбувся концерт «Назустріч фестивалю «Харківські музичні вечори-2011»

4 квітня на сцені Харківської обласної філармонії відбувся концерт «Назустріч фестивалю «Харківські музичні вечори-2011», який почнеться у Харкові 8 вересня і триватиме по 15 вересня 2011року.

Події дня

Сьогодні, 8 квітня, об 11:00 у спорткомплексі НТУ «ХПІ» (вул.Артема, 50а) розпочне роботу ярмарок робочих місць «Політех-2011». О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми про підсумки роботи медичних установ області в період епідсезону 2010-2011 рр. і перспективи 2011 р. О 15:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: про фінансову підтримку районних комунальних друкованих засобів масової інформації засновниками та співзасновниками газет; про стан передплати на газету «Слобідський край». О 15:30 залі селекторних нарад Держпрому (пл.Свободи, 5, 1 під’їзд, 2 поверх) відбудеться засідання організаційного комітету з підготовки та проведення заходів, пов'язаних з 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.  

19 травня відбудеться урочисте відкриття Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

4 квітня відбулося засідання організаційного комітету з проведення перших Дельфійських ігор Слобожанщини “Надія. Молодість. Талант”. У ході засідання було затверджено положення про проведення Ігор та зразки атрибутики. Урочисте відкриття ігор відбудеться 19 травня 2011 року в малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка.

Євген Савін зустрівся з головою комітету у справах молоді та туризму Курської області

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зустрівся з головою комітету у справах молоді та туризму Курської області Аллою Чертовою. У зустрічі також взяли участь начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця та начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова.У ході зустрічі було порушено питання реалізації молодіжної політики між Харківською та Курською областями, обговорювалися спільні проекти і напрямки подальшого співробітництва двох областей, в тому числі у сфері оздоровлення дітей.

Харківська область візьме участь у Міжнародному фестивалі «Слов'янська співдружність»

Команда Харківської області візьме участь у Х Міжнародному фестивалі «Слов'янська співдружність», який відбудеться в червні в Краснодарському краї. Традиційний організатор фестивалю - Комітет у справах молоді та туризму Курської області.

У Харкові відбувся міжнародний круглий стіл з питань молодіжного, волонтерського, студентського співробітництва між Харківською та Курською областями

Сьогодні в Харкові відбулося засідання міжнародного круглого столу з питань реалізації молодіжної політики між Харківською та Курською областями. У засіданні взяли участь начальник управління у справах сім’ї та молоді ХОДА Лариса Козлова, голова комітету у справах молоді та туризму Курської області Алла Чертова, представники громадських та молодіжних організацій Харківської області.

На Харківщині збільшилася кількість людей, які знайшли роботу, пройшли професійне перенавчання та взяли участь у громадських роботах. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, із 55,1 тис. громадян, які з початку року перебували на обліку в службі зайнятості, у I кварталі 2011 року працевлаштовано 11 тис. осіб, 6 тис. осіб пройшли професійне перенавчання, 4,9 тис. осіб взяли участь в оплачуваних громадських роботах. У порівнянні з аналогічним періодом 2010 року обсяги працевлаштування збільшилися на 19%, професійного перенавчання – на 17,5%, оплачуваних громадських робіт – на 6,4%.  

У Харкові розпочинає роботу школа юного журналіста. Вікторія Маренич

За ініціативи управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації у Харкові розпочинає роботу школа юного журналіста. Перше заняття відбудеться 10 квітня о 10:30 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170). У ньому візьмуть участь 37 учнів 7-11 класів з 21 району Харківської області, які пройшли попередній конкурсний відбір в районах. Ці школярі співпрацюють з районними комунальними газетами і вже мають певний досвід роботи у газетній журналістиці. Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич.

Процес надання адміністративних послуг в Харківській області буде приведено до стандартів Європейського Союзу

Розпочато реалізацію спільного проекту між Центром адаптації Державної служби до стандартів Європейського Союзу та Харківською обласною державною адміністрацією. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома. За його словами, 30 березня 2011 року у ході зустрічі директора Центру адаптації Ірини Протченко та радника Харківської облдержадміністрації Георгія Черниша було ухвалено рішення про створення спільної робочої групи, метою якої стане підготовка до проведення моніторингу адміністративної спроможності районних державних адміністрацій Харківської області.

Василь Коломієць подякував Михайлу Добкіну за колекцію видань «Кобзаря»

Генеральний директор Шевченківського національного заповідника Василь Коломієць подякував голові ХОДА Михайлу Добкіну за колекцію видань «Кобзаря», подаровану музею 9 березня. «Вельмишановний Михайло Маркович! Висловлюємо Вам щиру подяку за дорогоцінний подарунок - 119 раритетних і рідкісних видань творів Тараса Шевченка. Це найбільший внесок в поповнення фондового зібрання книжкової шевченкіани музею за останні роки. Книги будуть враховані відповідно до інструкції про нові надходження із зазначенням у відповідній графі імені дарителя і займуть почесне місце в новій експозиції музею», - йдеться в листі.

Бажання піти від податків заводить країну в глухий кут. Юрій Сапронов

«Даний захід є дуже жорстким, але вкрай важливим і актуальним. Безсумнівно, він зустріне величезний опір з боку підприємців, але інакше порядок в економіці і країні не наведеш. Бажання піти від податків, не платити нічого до бюджету, до фондів соціального страхування по-людськи, може бути, і зрозуміле, але при наших масштабах воно заводить країну в глухий кут»,- прокоментував Юрій Сапронов ініціативу Міністерства соціальної політики про запровадження штрафу в розмірі 34 тисячі гривень для юридичних осіб за кожного нелегального працівника.

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за березень 2011 р. становив 101,4%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Боротьба з «зарплатами в конверті» - один з ключових елементів комплексної роботи щодо детінізації економіки. Юрій Сапронов

«За озвученими віце-прем'єр-міністром Сергієм Тігіпко даними, близько 145 млрд. грн. фонду зарплати знаходиться в тіні. Таким чином, втрати державного бюджету від тіньових зарплат складають близько 50 млрд. грн. По Харківській області ця цифра доходить до 90 млн. грн. на рік.Тому боротьба з «зарплатами в конверті» - один з ключових елементів комплексної роботи щодо детінізації економіки», - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

У I кварталі 2011 року Харківщина виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у I кварталі 2011 року Харківщина виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду на 101%. Потреба в коштах на виплату пенсій у березні склала 999,9 млн.грн. і була профінансована на 100%.

Події дня

Сьогодні, 7 квітня, о 12:00 у конференц-залі Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації (Держпром, пл.Свободи, 5, 7 під’їзд, 9 поверх, к.10) розпочнеться засідання міжнародного круглого столу з питань реалізації молодіжної політики.  

Архів документів