Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Школа юного журналіста покликана вирішити проблему з забезпеченістю кадрами районних ЗМІ. Вікторія Маренич

Сьогодні на брифінгу, присвяченому першому заняттю Школи юного журналіста, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич повідомила, що забезпеченість журналістськими кадрами районних ЗМІ є дуже актуальною проблемою для Харківської області. Для вирішення цієї проблеми і була створена Школа юного журналіста.  «Ця проблема характерна і для міста Харкова, де безпосередньо готують таких фахівців, як журналісти. Для того, щоб її вирішити, не потрібно чекати, щоб до Зачепилівського або Великобурлуцького району приїхав журналіст з Харкова - він ніколи туди не приїде», - зазначила Маренич.

В Харкові вшанували пам'ять жертв Катинської трагедії та жертв авіакатастрофи під Смоленськом

Сьогодні на Українсько-польському Меморіалі пам’яті жертв тоталітарного режиму в Лісопарку відбулися заходи, присвячені вшануванню пам'яті жертв Катинської трагедії та річниці авіакатастрофи під Смоленськом.  У богослужінні та церемонії покладання квітів взяв участь Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Едвард Гранат, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, представники Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради, члени дипломатичного корпусу та працівники Генерального консульства РП у Харкові, особи, нагороджені медаллю Ради Охорони пам'яті боротьби і мучеництва «Опікун місць національної пам'яті», представники музеїв «Дробицький Яр», «Голокост» та меморіального комплексу «Висота маршала Конєва», духовенство та члени польських організацій.

У Харкові розпочала роботу Школа юного журналіста

Сьогодні у прес-центрі Харківської облдержадміністрації розпочалося перше заняття Школи юного журналіста, присвячене особливостям газетної і телевізійної журналістики. У ньому беруть участь 35 учнів 7-11 класів з 20 районів Харківської області, які вже мають певний досвід співпраці з районними ЗМІ і пройшли відбір.

До уваги журналістів!

Завтра, 10 квітня, о 10:30 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться перше заняття у школі юного журналіста. Об 11:30 на Меморіалі жертв тоталітарного режиму (Лісопарк) відбудеться покладання квітів на знак вшанування пам'яті жертв тоталітарного режиму та до дня першої річниці авіакатастрофи під Смоленськом.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Великобурлуцькому районі

Заступник голови ХОДА Ігор Шурма в ході робочої поїздки у Великобурлуцький район провів особистий прийом. У ході прийому до заступника голови області звернулися 12 осіб. Зокрема, вирішене питання залучення до оплачуваних громадських робіт; надання матеріальної допомоги для лікування дитини за кордоном; направлення на обстеження в Обласний госпіталь для ветеранів та інвалідів війни; скерування на оперативне лікування і Інститут невідкладної хірургії.

Цього року планується відремонтувати оперблоки 4 міжрайонних медичних центрів, госпіталю для інвалідів та ветеранів війни і реанімацію Обласної лікарні

«У 2010 році були відкриті нові операційні блоки в Обласній клінічній лікарні та Красноградському міжрайонному медичному центрі. Цього року будуть відкриті такі самі за якістю та оснащенням операційні блоки в Мереф’янському, Вовчанському, Чугуївському та Валківському міжрайонних медичних центрах. Після того, як ми відремонтуємо та оснастимо операційні блоки у всіх міжрайонних медичних центрах, ми розпочнемо виводити на сучасний рівень їх родильні зали», - повідомив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Впровадження системи GPS-навігації в роботі служби швидкої допомоги області вже дає перші позитивні результати. Ігор Шурма

Як повідомив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у 2011 році буде продовжена робота з впровадження системи GPS-навігації у роботі швидкої невідкладної медичної допомоги області. Минулого року на ці цілі було виділено 1,8 млн.грн., цього року – майже 1 млн.грн., але зараз вже непотрібно оснащувати цією системою траси.

Обласна адміністрація як ніколи зацікавлена у прозорості влади. Євген Савін

Сьогодні в Харкові відбулася селекторна нарада під керівництвом заступника голови ХОДА Євгена Савіна. У ході наради заступник керівника області звернув увагу голів районних адміністрацій на необхідність укладання договорів між місцевими органами влади і комунальними ЗМІ, а також на питання фінансування районних засобів масової інформації. Крім цього Євген Савін підкреслив велике значення, яке має в нинішніх умовах висвітлення діяльності влади.   «Це вимога часу, тому кожному керівнику району потрібно замислитися над висвітленням діяльності РДА. Обласна адміністрація як ніколи зацікавлена у прозорості діяльності влади», - підкреслив Євген Савін.

Управління у справах преси та інформації організовує кущові семінари для співробітників районних ЗМІ

Управління у справах преси та інформації планує організувати кущові семінари-наради, учасниками яких стануть не лише керівники, а всі творчі працівники редакцій. Це повідомила сьогодні в ході селекторної наради начальник управління Вікторія Маренич.

Підприємствам Харківській області необхідно орієнтуватися на зниження споживання газу, а не на альтернативні джерела енергії. Володимир Бабаєв

Як наголосив сьогодні під час ефіру на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, в рамках реалізації програм енергозбереження підприємствам Харківщини необхідно орієнтуватися в першу чергу на економію енергоресурсів.

Новий корпус Липецької лікарні планується ввести в експлуатації в 2011 році. Ігор Шурма

Новий корпус Липецької лікарні (Харківській район) на 30 ліжок з поліклінічним відділенням на 170 відвідувань в зміну планується ввести в експлуатації в 2011 році. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

У с.Ватутіно Нововодолазького району планується побудувати лікарську амбулаторію нового типу. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в 2011 році в с.Ватутіно Нововодолазького району планується побудувати сільську лікарську амбулаторію нового типу. «Ми хочемо створити типовий проект амбулаторії. Це буде одна будівля, в якій будуть мешкати медичні працівники, і в ньому ж вони будуть надавати медичну допомогу», - зазначив Ігор Шурма.  

Наше завдання - забезпечити газом Харківську область. Володимир Бабаєв

Сьогодні в ефірі обласного радіо перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв повідомив, що попит на підключення до газової мережі в Харківській області не слабшає, не дивлячись на високий рівень цін на газ.

Харківська область буде забезпечена бензином європейської якості. Володимир Бабаєв

Як зазначив сьогодні в ефірі Харківського обласного радіо перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, в 2011 році НАК «Нафтогаз України» планує вкласти в харківську газовидобувну галузь 1,5 млрд. грн., з яких 150 млн. грн. будуть направлені на соціально економічний розвиток тих районів Харківської області, де проводиться видобуток газу. «Це буде досить серйозна підтримка для нашої області, - зазначив Володимир Бабаєв. - Також будуть виділені гроші для переробки водневої сировини для виробництва бензину, який буде відповідати європейським стандартам 4-5 рівня. Ми зможемо забезпечити Харківську область якісним бензином».

Освоєння 30 мільйонів гривень, виділених на поточний ремонт та реконструкцію доріг Харківської області, розпочнеться найближчим часом. Валентин Дулуб

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на поточний ремонт доріг Харківської області виділено 30 мільйонів гривень. На даний момент ці кошти вже розподілені між містом і областю за схемою: 20 мільйонів гривень будуть освоєні Харковом, а 10 мільйонів гривень будуть витрачені на ремонт обласних доріг. Освоєння цих коштів почнеться вже з наступного тижня.

Вперше за останні роки збільшилася кількість людей, які вакцинувалися проти грипу. Ігор Шурма

В епідсезоні 2010-2011 рр. вакцинами, зареєстрованими в Україні («Інфлувак», «Ваксигрип», «Інфлексал»), щеплена 31 тис. 91 особа, у т.ч. медичних працівників – 8963. План вакцинації виконано на 61,28%. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Харківські медики на відміну від колег з інших регіонів України під час епідсезону 2010-2011 рр. не працювали всліпу. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківсьокї облдержадміністрації Ігор Шурма, у попередній епідемічний сезон 2009–2010 років в Харківській області не було достатньої можливості проводити об’єктивні обстеження на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції найбільш сучасним методом дослідження – із використанням технології полімеразно-ланцюгової реакції. «У зв’язку з цим у 2010 році були введенні в експлуатацію одразу 3 ПЛР-лабораторії. Завдяки цьому харківські медики на відміну від колег з інших регіонів Україн, під час епідсезону 2010-2011 рр. не працювали всліпу», – підкреслив Ігор Шурма.  

Відсутність загальних карантинних заходів на Харківщині – це результат злагоджених дій влади, медиків, освітян та спеціалістів санепідслужби. Ігор Шурма

«Відсутність загальних карантинних заходів на Харківщині – це результат злагоджених дій районної, обласної влади, медиків, освітян та спеціалістів санепідслужби. Узгодженість дій дозволяла своєчасно виявляти вогнища можливого розповсюдження інфекції і вживати адекватні заходи», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ у минулому епідсезоні був вищим, ніж в епідсезоні 2009-2010 рр. Ігор Шурма

За період з 1 жовтня 2010 року по 1 квітня 2011 року в області на грип та ГРВІ захворіло 154,2 тис. осіб, що складає 5,6 % усього населення, у тому числі – 82,8 тис. дітей або 53,7% загальної кількості захворілих. Серед загальної кількості захворілих грип був виявлений у 823 осіб, інші випадки – аденовірусні інфекції, парагрипи, інші вірусні інфекції. Грип А/Н1N1 був виявлений у 334 осіб або 26,1% кількості обстежених (в епідемічний сезон 2009–2010 років – у 63 хворих або 27,4% кількості обстежених). Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

З наступного тижня в Харківській області розпочнуться роботи з ліквідації пестицидів і отрутохімікатів, непридатних до використання

«Станом на сьогоднішній день на території Харківської області знаходиться 759 тонн пестицидів та отрутохімікатів, непридатних до використання. Вони зберігаються в 60 місцях, з яких тільки одне знаходиться в хорошому стані, 33 у задовільному, і 25 - в незадовільному», - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, згідно з домовленістю з Державним фондом охорони навколишнього середовища, утилізація отрутохімікатів почнеться вже найближчим часом.

Газета «Слобідський край» активізує роботу з районами області

Як повідомила сьогодні в ході селекторної наради головний редактор газети «Слобідський край» Наталя Жукова, видання активізує співпрацю з районами області. Зокрема, щомісяця газета проводить виїзні прямі лінії читачів з головами райдержадміністрацій. «Ми залюбки працюємо з районами — завжди готові розмістити на шпальтах свого видання цікаву інформацію, новину, подію яка відбулася в різних куточках нашої області. У нас налагодилася тісна співпраця з Борівським, Зачепілівським, Лозівським, Богодухівським районами. Ми будемо щиро раді розширювати нашу географію, адже наш читач це 95 відсотків мешканці саме Харківської області», - підкреслила Наталя Жукова.

Юрій Сапронов зустрівся з главою компаній «Shell» в Україні Патріком Ван Дале

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник голови обласної ради Олена Олешко зустрілися з главою компаній «Shell» в Україні Патріком Ван Дале. Як повідомив під час зустрічі Юрій Сапронов, уряд України висловив бажання співпрацювати з рядом міжнародних енергетичних компаній, серед яких і компанія "Shell".

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України виділив 4 млн. грн. на проведення реконструкції Дергачівського полігону твердих побутових відходів

Як повідомив 8 квітня заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, Харківська область отримала підтвердження від Міністерства охорони навколишнього природного середовища України про виділення 4 млн. грн. на проведення реконструкції Дергачівського полігону твердих побутових відходів. «Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Харківській області проводиться організаційна робота з підготовки до проведення тендеру на виконання робіт з реконструкції Дергачівського полігону твердих побутових відходів, - зазначив Валентин Дулуб. - Ця робота проводиться спільно з міським виконавчим комітетом Харківської міської ради. Думаю, що вже до кінця наступного тижня ми будемо точно знати дату проведення тендеру, щоб прискорити процес проведення необхідних робіт на Дергачівському сміттєзвалищі».  

У другому кварталі передплата на газету «Слобідський край» знизилася на 20% по кожному індексу

Як повідомила сьогодні у ході селекторної наради головний редактор газети «Слобідський край» Наталя Жукова, внаслідок недостатньо активної роботи у районах області передплата газети у другому кварталі виявилася значно нижчою, ніж за попередній період.

Завдяки взаєморозумінню між обладміністрацією, забудовниками та банками нам вдасться цього року здати в експлуатацію більше житла, ніж у 2010 році. Валентин Дулуб

Сьогодні в Харкові відбулася координаційна нарада з питань будівництва доступного житла в Харківській області за участю забудовників, представників Асоціації будівельників Харківської області, Національного банку України в Харківській області та комерційних банків. Як повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, між усіма учасниками наради досягнуто необхідне взаєморозуміння, яке дозволить цього року побудувати більше доступного житла, ніж попереднього.

До нового опалювального сезону у місті Лозова планується реконструювати систему опалення

У 2011 році планується провести реконструкцію опалювальної системи міста Лозова. Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на даний момент вже досягнута попередня домовленість з Національним агентством економії ресурсів про виділення для цих цілей 31 мільйона гривень.

Районним ЗМІ рекомендовано створювати власні сайти

Виступаючи на селекторній нараді, начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич запропонувала керівникам та засновникам районних газет розробити сайти своїх видань. «Ми живемо у ХХІ сторіччі і є свідками небаченого розвитку інформаційних технологій. Сьогодні Інтернет - найбільш ефективний, оперативний, буквально миттєвий засіб розповсюдження інформації. Настав час вже не думати, а займатися організацією електронних версій районних газет. Тоді розміщена на сайті інформація стане надбанням не лише району, а й області, країни і навіть закордону, де проживає багато наших земляків», - зазначила Вікторія Маренич.  

Успіхи країни в реформування економіки залежать від інвестиційного клімату. Юрій Сапронов

«Як заявив Президент Віктор Янукович, економіка Україна гостро потребує системної перебудови, оскільки на сьогодні вона залишається здебільшого неефективною і залежною від кон'юнктури зовнішніх ринків. Структурна перебудова національної економіки, особливо промисловості України, буде спрямована на підвищення ефективності та конкурентоспроможності, а, значить, потребують великих інвестиційних вливань», - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Районні газети необхідно виводити на самоокупність

Сьогодні в ході селекторної наради, начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич наголосила на необхідності вивчати досвід виходу районних видань на самоокупність. «Спілкуючись з керівниками районних газет, я наголошую: ви не просто керівники творчих колективів, а головні менеджери і відповідаєте за фінансове забезпечення своїх установ. В області є досвід виходу районних видань на самоокупність. Вивчайте його. Запроваджуйте. Роздержавлення комунальних ЗМІ рано чи пізно відбудеться. Треба вже сьогодні готуватися до цього фінансово, щоб подія не застала зненацька», - зазначила вона. 

Облдержадміністрація синхронізує свої дії з курсом реформ Президента України. Юрій Сапронов

Харківська облдержадміністрація повністю синхронізує свої дії з курсом реформ Президента України. Завдання, які були поставлені главою держави, знайшли своє відображення у Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов  

Архів документів