Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Людмила Гурченко вписала своє ім'я золотими літерами в історію Харкова. Михайло Добкін

Людмила Гурченко вписала своє ім'я золотими літерами в історію Харкова. Так сьогодні в ході програми «Зворотній зв'язок» оцінив роль актриси в історії міста голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Все, що нам необхідно зробити сьогодні - це втілити в життя те духовне, що залишилося в серці нашого міста від неї. Не випадково наші предки говорили, що повинен пройти якийсь час, щоб зуміти гідно увічнити пам'ять про людину, що пішла. Про велику людину, якою була Людмила Гурченко».  

Радикальний націоналізм - це шкода для міжнародного іміджу країни і для ситуації всередині неї. Михайло Добкін

Коментуючи в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного радіо підсумки засідання міжнародного круглого столу «Зростання правонаціоналістичні загрози в Україні як тенденція європейської політики», який відбувся 4-5 квітня в Парижі, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив: «Було дуже цікаво почути думки колег з інших держав про процеси, які відбуваються в Україні. Я почув абсолютну підтримку нашої точки зору. Ми прагнемо захистити нашу державу від всього того, що може нанести йому шкоду, а радикальний націоналізм - це шкода для міжнародного іміджу країни і для ситуації всередині неї».  

Будівництво станції метро «Перемога» буде продовжено

Будівництво станції метро «Перемога» буде продовжено. Про це заявив голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок".  «Я розмовляв з першим віце-прем'єр-міністром України Андрієм Клюєвим, і ми ще раз обговорили ситуацію навколо будівництва метро. Андрій Клюєв робить все для того, щоб ми в цьому році отримали можливість ударними темпами відновити будівництво станції метро «Перемога» і в наступному році її здати. Іншого завдання ми собі не ставимо », - повідомив голова ХОДА.

Харківська область є одним з лідерів по залученню іноземних інвестицій

На засіданні Ради регіонів Президент України Віктор Янукович акцентував увагу на необхідності подолання різниці в розвитку регіонів України. Про це сьогодні в ході програми «Зворотній зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо зазначив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Засідання Ради регіонів тривало практично дві години. Були досить відверті виступи, а також були відмічені сильні і слабкі сторони регіонів України. Президент вже не перший раз наголошує, що ми зобов'язані ліквідувати великі розбіжність, які є в різних регіонах нашої країни, в тому числі в інвестиційній привабливості», - зазначив Михайло Добкін. 

Ми створимо таку систему, яка дозволить заводу ім. Шевченка самостійно забезпечувати себе, а не жити за рахунок кредитів. Михайло Добкін

«Економіка Харківської області була розбалансована. За поередні роки ситуація була доведена до крайньої точки. Сьогодні, розбираючись із ситуацією на заводі Шевченка, я ще раз переглянув інформацію по структурі боргу із виплати зарплати. Хочу вам сказати, що, починаючи з 2008 року по кінець першого кварталу 2010 року, борги заводу Шевченка перевищили 16 млн. грн. Тоді цими боргами ніхто не займався взагалі. Зараз ми врішуємо ті проблеми, які нам залишили, але, що дуже приємно, є чітке розуміння, що ми їх не просто розгребемо, але раз і назавжди створимо там таку систему, яка дозволить підприємству самостійно забезпечувати себе, а не жити за рахунок кредитів», - заявив голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок".  

Інвестиційна реформа передбачає обов'язкову адаптацію нашого національного законодавства до європейських стандартів

«Інвестиційна реформа передбачає обов'язкову адаптацію нашого національного законодавства до європейських стандартів. Зокрема, це стосується ведення бухгалтерії», - зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Україна готова бути стабільним, передбачуваним і надійним партнером. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході  програми «Зворотній зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, звернення Президента України Віктора Януковича до Верховної Ради і народу України будувалося на констатації реальних кроків розвитку країни та його виступах протягом попереднього року.  «7 квітня ми ще раз почули підтвердження незмінності курсу реформ Президента. Ми почули впевненість в своїх діях вищого представника влади в країні, а значить і всієї його команди. Ми почули про незмінність пріоритетів нашої держави у внутрішній і зовнішній політиці, - підкреслив Михайло Добкін. - Найголовніше, що можна винести зі звернення Президента - впевненість у вибраному шляху».

В рамках акції «За чисте довкілля!» на Харківщині впорядковуються узбіччя

З початку Всеукраїнської акції «За чисте довкілля!» в Харківській області Служба автомобільних доріг проводить роботу по впорядкуванню узбіч. Як повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, станом на 11 квітня ліквідовано 49 стихійних звалищ вздовж основних магістралей; прибрано від сміття 4,1 млн. кв. м. території; здійснена вирубка порослі на площі 73 тис. кв.м; очищено та пофарбовано 9,1 км бар’єрної огорожі та перил мостів; приведено до належного стану та відремонтовано 103 автопавільйони. Також здійснено ямковий ремонт 21 тис, кв.м дорожнього покриття. Крім того, «Південна залізниця» на підвідомчій території очистила 53,6 га прилеглої території, ліквідувала 70 стихійних звалищ, вивезла 0,55 тис. куб.м сміття.

До суботників у Харківській області залучено майже 2 тисячі безробітних

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, до участі в оплачуваних громадських роботах з благоустрою з початку акції «За чисте довкілля!» обласним центром зайнятості залучено 1771 безробітного. На це витрачено 1138,7 тис.грн, у тому числі за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття - 981,6 тис.грн., підприємствами - 138,9 тис.грн., з місцевих бюджетів - 18,2 тис.грн.  

Особлива увага на суботниках приділяється благоустрою кладовищ, братських могил, місць поховання воїнів Великої Вітчизняної війни. Валентин Дулуб

З початку Всеукраїнської акції «За чисте Довкілля!» в Харківській області упорядковано 681 з 1560 кладовищ, 380 з 688 братських могил, всі 74 меморіальні комплекси, 112 з 149 місць почесних поховань. Крім того, 22 братські могили, 2 меморіальні комплекси і 15 місць почесних поховань були відремонтовані. Про це сьогодні повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Звичайно, особлива увага на суботниках приділяється благоустрою кладовищ, братських могил, місць поховання воїнів Великої Вітчизняної війни. Враховуючи те, що у нас попереду два великих свята - Великдень і День Перемоги - ми намагаємося ці місця максимально облагородити», - підкреслив він.

У суботниках в Харківській області взяли участь 410 тисяч осіб

З початку Всеукраїнської акції «За чисте Довкілля!» в Харківській області було проведено 3 суботника, в яких взяли участь близько 410 тисяч осіб. Зокрема, 9 квітня на суботник вийшли 52 000 мешканців області. Про це сьогодні повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

У Харкові підведуть проміжний підсумок акції «За чисте довкілля!»

12 квітня в 11.30 в малому залі Будинку рад відбудеться нарада з питань благоустрою за участю всіх мерів міст обласного підпорядкування та голів райдержадміністрацій. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, в ході заходів будуть продемонстровані фото та відео матеріали, зняті в ході рейдів екологічною інспекцією, Державним управлінням екології, Головним управлінням ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА і головним санітарним лікарем Харківської області.  

Харківська область розрахувалася за отриманий газ на 48%. Валентин Дулуб

Рівень розрахунків Харківської області за отриманий газ у поточному опалювальному сезоні становить 48%. При цьому середній показник по Україні знаходиться на рівні 51%. У той же час у поточному місяці рівень розрахунків Харківської області за газ значно вище - 69% при середньоукраїнському показнику 66%. Місто Харків розрахувалося за отриманий у квітні газ на 58%.

У Харкові відбудеться круглий стіл, присвячений розробленню єдиних тарифів на послуги ЖКГ

12 квітня в 15.00 у Харківській національній академії міського господарства відбудеться круглий стіл, присвячений розробленню єдиних тарифів на житлово-комунальні послуги в Україні. У заході візьмуть участь працівники сфери житлово-комунального господарства, співробітники різних комунальних підприємств, представники мерій міст обласного підпорядкування та районних державних адміністрацій, а також представники науки від Академії міського господарства і науково-дослідних інститутів.  

До 1 жовтня 2011 року у нас не має бути жодних заборгованостей за природний газ. Валентин Дулуб

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на даний момент визначено терміни погашення боргів за газ бюджетними організаціями та комунальними установами області.

Бюджетні кошти, яки виділяються на санаторно-курортне лікування мешканців області, повинні залишатися на Харківщині. Ігор Шурма

«Ми дуже зацікавлені в тому, щоб мешканці Харківської області приїжджали на лікування та реабілітацію передусім в місцеві санаторії. Завдання, яке стоїть перед нами – максимально використовувати бюджетні кошти в інтересах Харківського регіону. Жодна копійка, яка є в розпорядженні соціальних служб Харківської області на санаторно-курортне лікування, вже другий рік поспіль не йде за межі регіону Кожна копійка працює на місцеві санаторії: «Березівські мінеральні води», «Роща», «Ялинка», «Високий», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Складено перелік об'єктів ЖКГ, які будуть будуватися в 2011 році за кошти екологічного фонду

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на даний момент вже складено перелік об'єктів житлово-комунального господарства, які будуть будуватися та ремонтуватися у поточному році за рахунок коштів Фонду охорони навколишнього середовища.

Всі об'єкти Харківської області, що будуються, будуть перевірені на дотримання техніки безпеки. Михайло Добкін

У ході зустрічі з журналістами голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що після трагедії, що сталася під час робіт з реконструкції старого терміналу Харківського аеропорту, всі об'єкти в Харківській області, що будуються, будуть перевірені на дотримання техніки безпеки. «Зараз, після засідання міської комісії з надзвичайних ситуацій, відбудеться перевірка всіх об'єктів, які готуються до Євро, і інших об'єктів, які не пов'язані з Євро. Політики тут ніякої немає. Мова йде про те, щоб ми ніколи не потрапляли у повідомлення новин з такої причини », - підкреслив голова ХОДА.   

Цього року планується оновити рентгенологічне обладнання у всіх центральних районних лікарнях області. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у 2011 році планується оновити рентгенологічне обладнання у всіх центральних районних лікарнях області. Коли ми їздимо районами області найбільшими проханнями керівників центральних районних лікарень є допомога в оновленні рентгенологічного обладнання. Парк цієї апаратури не оновлювався 20-30 років, вона вже за межею зношення і не може виконувати свої функції. Якщо буде виконана постанова Кабінету міністрів про виділення для Харківської області 60 млн.грн. на придбання медичного обладнання, всі вони будуть спрямовані на оновлення рентгенологічного обладнання: кожна центральна районна лікарня отримає флюорограф або рентген-апарат на 2 робочих місця; притрасові лікарні, міжрайонні медичні центри та медичні заклади, які будуть обслуговувати гостей Євро-2012, отримають рентгенологічне обладнання експерт-класу», - зазначив Ігор Шурма.  

У 2011 році на Харківщині планується розпочати реалізацію програми з лікування аденоми простати. Ігор Шурма

У 2011 році на Харківщині планується розпочату реалізацію програму з лікування аденоми простати. З обласного бюджету на лікування цього захворювання буде виділено 300 тис.грн. Зараз формуються реєстри, згідно з якими лікування пройдуть приблизно по 10 чоловіків з кожного району. «Цього року ми проведемо більше 200 операцій з приводу аденоми простати. Раніше в області жодної програми з лікування цієї хвороби не було. Крім того, ніхто і ніде не проводить цього безоплатно для соціально незахищених верств населення», - підкреслив Ігор Шурма.  

У смт Дворічна стартував ІІІ зональний етап Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини»

11 квітня о 10-00 в спортивній залі дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки «Юність» у смт Дворічна відбулось урочисте відкриття ІІІ зонального етапу Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини». 

Опалення шкіл, дитячі садів, пологових будинків і лікарень не буде припинено 15 квітня

Школи, дитячі садки, пологові будинки та лікарні не будуть відключені від опалення 15 квітня. Про це повідомив під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Харківська область отримає 150 мільйонів гривень на газифікацію та розвиток соціальної сфери

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором», вже підписано контракт з НАК «Нафтогаз України» про виділення області 150 мільйонів гривень для газифікації сіл і розвитку соціальної сфери. З них 100 мільйонів гривень буде витрачено на газифікацію, решта буде направлена на розвиток соціальної сфери.

Михайло Добкін зустрівся з представниками харківських ЗМІ

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» обговорив з представниками центральних та регіональних ЗМІ найбільш актуальні для регіону теми. Зокрема, були порушені питання щодо використання альтернативних джерел енергії; адміністративної реформи; залучення інвестицій; роботи промислових підприємств регіону; подальшого будівництва Харківського метрополітену та ін.  

Санаторій «Курорт Березівські мінеральні води» готується до Євро-2012

Клінічний санаторій «Курорт Березівські мінеральні води» включений в програму підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Євро-2012 – це можливість ознайомити іноземців з лікувальними можливостями цієї унікальної здравниці. Я не знаю, чи багато європейських курортів мають такі природні дані. Приїхавши сюди, люди можуть ознайомитися з лікувальними можливостями, а згодом приїжджати сюди на лікування. Прекрасна природа, прекрасна вода, відмінний персонал - тут є всі умови для того, щоб покращувати своє здоров’я», - підкреслив заступник голови ХОДА.  

До 5 травня більше 122 тис. мешканців Харківщини отримають разову грошову допомогу до Дня Перемоги. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, до Дня перемоги 122 тис. 393 мешканця Харківщини отримають разову грошову допомогу. Загальний обсяг грошової допомоги складає більше 33 млн.грн. Виплата буде проведена до 5 травня.  

На ІІ виставці «Харківська туристична бієнале» працюватиме сувенірна лавка

На ІІ виставці «Харківська туристична бієнале» та ІV туристичному форумі «Харків: партнерство в туризмі» працюватиме лавка, яка представить інформаційні буклети і характерні для Слобожанщини сувеніри.  «Планується, що буде працювати сувенірна лавка - це частина нашої співпраці з тими компаніями, які вже почали роботу на території Харківської області. Узагальнивши все, що виробляється на території Харківської області, ми представимо це на виставці «Харківська туристична бієнале» та ІV туристичному форумі «Харків: партнерство в туризмі», - заявив в ході прес-конференції директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук.  

Харківська область надала команді ВДК «Костянтин Ольшанський» матеріальну допомогу у розмірі 100 тис. грн.

Харківська область надала команді великого десантного корабля військово-морських сил України «Костянтин Ольшанський», над яким вона шефствує, матеріальну допомогу у розмірі 100 тис. грн. на вирішення поточних питань. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у своєму вітанні з нагоди успішного завершення екіпажем судна гуманітарної місії з евакуації громадян України із зони військового конфлікту у Лівії. «Нехай подарунок від небайдужих харків’ян у сумі 100 тисяч гривень допоможе вашій команді вирішити поточні питання. Завжди попутного вітру «Костянтину Ольшанському» у далеких і близьких походах», - зазначив голова ХОДА.  

Михайло Добкін привітав екіпаж корабля «Костянтин Ольшанський» з успішним завершенням гуманітарної місії в Лівії (доповнено)

О 14:00 до міста Севастополя прибув великий десантний корабель військово-морських сил України «Костянтин Ольшанський», який виконував гуманітарну місію з евакуації громадян України із зони військового конфлікту у Лівії.  Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав особовий склад десантного корабля з успішним завершенням завдання по вивезенню наших співвітчизників з охопленої полум’ям громадянської війни Лівії. «Для Харківщини велика честь і відповідальність бути шефами корабля, відомого славними військово-морськими традиціями», - зазначив Михайло Добкін у своєму вітанні.

Високий рівень фахової підготовки – візитівка державного службовця Харківської облдержадміністрації. Василь Хома

Як зазначив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року № 1152 «Про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець», наказу Головного управління державної служби України від 12 листопада 2010 року № 286 «Про затвердження методичних рекомендацій щодо організації підвищення кваліфікації», розпорядженням голови облдержадміністрації від 10 лютого 2011 року № 51 «Про організацію проведення першого туру щорічного всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» в апараті обласної державної адміністрації проходить перший тур конкурсу «Кращий державний службовець». 

Архів документів