Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Підприємства енергетичного комплексу забезпечили постійне енергопостачання протягом осінньо-зимового періоду. Валентин Дулуб

Як зазначив сьогодні під час виїзного засідання колегії облдержадміністрації заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в ході осінньо-зимового періоду всі населені пункти області були забезпечені стабільним тепло-і енергопостачанням.

Опалювальний сезон в Харківській області буде продовжено

Опалювальний сезон у на Харківщині не буде припинений 15 квітня. Про це сьогодні повідомив голова ХОДА Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками виїзного засідання колегії облдержадміністрації. «Ми планували закінчити опалювальний сезон вчасно, але погодні умови на даний момент не дозволяють відключити опалення, тому що в квартирах буде холодно», - відзначив голова області. За його словами, опалювальний сезон буде продовжено до тих пір, поки середньодобова температура не встановиться на рівні 8 градусів тепла, як того вимагають норми.

Група чиновників з Харкова і області відправляється на навчання в коледж державної служби Сингапура

Як повідомив сьогодні в ході виїзного засідання колегії облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент вже сформовано групу з 17 чиновників обласного та міського рівня, які за рахунок позабюджетних коштів поїдуть в Сингапур отримувати управлінські навички.

У нас низький рівень кваліфікації керівників органів місцевої влади та місцевого самоврядування. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході виїзного засідання колегії облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, часто керівники сіл і селищ погано орієнтуються у своїх обов'язках, оскільки не мають необхідного досвіду. За словами голови області, для того, щоб налагодити ефективну роботу на місцях, необхідно провести навчання для селищних і сільських голів.

Для вирішення проблеми несанкціонованих звалищ вздовж доріг потрібно залучити орендарів землі. Михайло Добкін

Однією з найбільш актуальних проблем у сфері благоустрою області на даний момент є велика кількість несанкціонованих звалищ, - наголосив сьогодні в ході в ході виїзного засідання колегії облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, до вирішення цієї проблеми необхідно залучити орендарів земельних ділянок, що розташовані вздовж доріг.

Нам необхідно працювати над матеріально-технічною базою всього дорожнього господарства. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході виїзного засідання колегії облдержадміністрації позитивно оцінив роботу дорожніх служб з розчищення від снігу всіх доріг області протягом зимового періоду. «Незважаючи на примхи природи, в цілому розчищення доріг від снігу було організовано добре. Усі без винятку населені пункти мали можливість забезпечення продуктами харчування, також був організований проїзд машин швидкої медичної допомоги. Тут у мене серйозних нарікань немає ні до дорожніх служб, ні до керівників районів. Але, тим не менш, над матеріально-технічною базою всього дорожнього господарства необхідно серйозно працювати. З тією технікою, яка є, з більш серйозними завданнями впоратися буде важко», - підкреслив голова області.

Опалювальний сезон 2010-2011 рр. обійшовся без серйозних збоїв. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час виїзного засідання колегії облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, завдяки ретельній підготовці до опалювального сезону Харківській області вдалося уникнути серйозних проблем протягом зими.

У Пісочині Михайло Добкін поклав квіти до Монументу загиблим під час ВВВ

Під час робочої поїздки до Харківського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, голова облради Сергій Чернов та голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукар поклали квіти до Монументу загиблим під час Великої Вітчизняної війни у Пісочні. Також Михайло Добкін ознайомився з санітарно-технічним станом Меморіалу.

Голова Харківської облдержадміністрації відвідав Пісочинський колегіум

Під час робочої поїздки до Харківського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав Пісочинський колегіум Харківської районної ради. Зокрема він оглянув спортивну залу, столову, медичний пункт та учбові класи. Голова ХОДА також ознайомився з роботою установки з очищення води, яка працює у закладі з вересня 2010 року. Як повідомив директор колегіуму Олександр Роганін, у минулому році по Харківському району збільшився вміст нітратів у воді, через що з березня 2010 року використання водопровідної води для приготування їжі стало неможливим. До початку роботи установки у колегіумі користувалися привозною водою.

Юрій Сапронов закликав виробників і продавців сільськогосподарської продукції не підвищувати ціни в передвеликодній період

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов сьогодні закликав виробників і продавців сільськогосподарської продукції не підвищувати ціни в передвеликодній період, користуючись підвищеним попитом населення на окремі групи продуктів. Він нагадав, що в цей час Антимонопольний комітет буде особливо ретельно перевіряти учасників продовольчого ринку на предмет змови щодо підвищення цін. «Придбати продукти харчування до свята Великодня за цінами на 10-20% нижче середньообласних, харків'яни і гості міста можуть на ярмарку на площі Свободи, яка триватиме до 23 квітня», - повідомив Юрій Сапронов.

Застосування інноваційних технологій у сільському господарстві допоможе збільшити врожайність. Юрій Сапронов

Україна відстає від розвинених країн в інноваційних технологіях обробки землі. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Ми повинні розуміти, що тільки за допомогою застосування інноваційних технологій у сільському господарстві можна досягти збільшення врожайності, аж до 50%. Інновації в сільське господарство може принести тільки серйозний інвестор, який з'явиться в результаті проведення земельної реформи. Це дозволить забезпечити населення України достатньою кількістю власних продуктів харчування без залучення імпорту і створить нові робочі місця на селі. Інвестор-господарник сам буде зацікавлений у збереженні родючості грунтів, в раціональному їх використанні. Тільки так ми зможемо зберегти українське село від вимирання», - сказав Юрій Сапронов.

Кампанія з легалізації заробітних плат приносить перші плоди

Віце-губернатор Юрій Сапронов акцентує увагу керівників підприємств, що у пакеті заходів, спрямованих на виведення заробітної плати з тіні, передбачається значне збільшення штрафних санкцій. Зокрема, уряд пропонує ввести штраф для керівників, які не оформляють трудові відносини з працівниками, у 2 тис. неоподатковуваних податком мінімумів заробітної плати (34 тис. грн) з підприємства за кожного нелегального працівника.  

Михайло Добкін оглянув котельню в селі Хролі Харківського району

Під час робочої поїздки до Харківського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін оглянув котельню в селі Хролі. Нова котельня працює вже протягом 2 місяців і опалює 8 житлових будинків та 12 споживачів бюджетної сфери, в тому числі дитячий садок, медичну амбулаторію, сільраду та сільський клуб.

Мусування теми про можливі негативні наслідки співпраці з Митним союзом вигідно певним політичним силам. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов назвав політичною спекуляцією мусування ЗМІ теми про можливі негативні наслідки приєднання України до Митного союзу.  

У Валках відбулись Малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини»

За підтримки Благодійного фонду Юрія Сапронова 11-13 квітня в м. Валки відбувся III зональний етап Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини». У змаганнях взяли участь 320 дітей з шести районів області: Валківського, Коломацького, Краснокутського, Богодухівського, Золочівського та Нововодолазького.  

Розпочалася робоча поїздка Михайла Добкіна до Харківського району

Розпочалася робоча поїздка голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна до Харківського району. В ході візиту голова ХОДА огляне котельню в с. Хролі, перевірить санітарний стан селища Покотилівка та відвідає Пісочинський колегіум Харківської районної ради. Також Михайло Добкін покладе квіти до Меморіалу пам’яті загиблих у Великій Вітчизняній війні у Пісочині.

Події дня!

Сьогодні, 14 квітня 2011 р. в 10:00 в актовому залі Інституту терапії імені Л. Т. Малої НАМН України (пр. Постишева, 2а) почне роботу науково-практична конференція "Щорічні терапевтичні читання: нові технології та міждисциплінарні питання в общетерапевтической практиці ".  О 10:00 в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна (головний корпус, 4-й пов., зал вченої ради) відбудеться семінар на тему: «Практика застосування Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» на регіональному рівні». О 13:00 у великій залі Харківської райдержадміністрації (Комсомольське шосе,52) відбудеться виїзне засідання колегії облдержадміністрації з порядком денним: "Про підсумки проведення в області опалювального сезону 2010-2011 років та заходи щодо підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до опалювального сезону 2011-2012 рр". О 14:00 у Харківській інженерно-педагогічій академії (вул. Університетська, 16, 4-й корпус, актова зала) відбудеться зустріч з учасниками антифашистського опору під час Великої Вітчізняноі війни, присвячена Міжнародному дню визволення в'язнів фашистських концтаборів.  О 14:30 у Харківському державному академічному драматичному театрі ім. Т. Г.Шевченка розпочнеться прес-конференція, присвячена прем'єрі вистави «Зойчина квартира» з нагоди 120-річчя Михайла Булгакова у постановці художнього керівника театру - заслуженого діяча мистецтв України Олександра Аркадіна - Школьника.

Форвардні контракти дозволяють аграріям уже зараз отримати реальні кошти для проведення весняно-польових робіт. Віталій Алексейчук

Сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів обласну нараду з питань укладення форвардних контрактів між сільгоспвиробниками та Аграрним фондом України. Як підкреслив заступник голови області, укладання форвардних контрактів вигідне, перш за все, для аграріїв.

Ідея створення перинатального центру на Харківщині зародилася ще навесні 2010 року. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні на брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на Харківщині ідея створення перинатального центру зародилася ще навесні 2010 року. «Де-юре перинатальний центр в області вже створений. Такий статус наданий колишньому пологовому будинку №5 м.Харкова. Де-факто потрібно провести ще цілий комплекс заходів: матеріально-технічне оснащення, підготовка персоналу тощо. Найголовніше – людський фактор, тому що оснащення найсучаснішою технікою буде безкорисним, якщо не буде кваліфікованого персоналу», - підкреслив Ігор Шурма.  

Завод імені Шевченка виконує свої зобов'язання за укладеними контрактами

Як повідомив сьогодні виконуючий обов'язки директора заводу імені Шевченка Василь Лунін, на даний момент підприємство виконує всі свої зобов'язання за укладеними контрактами. Зокрема, мова йде про договори з заводом імені Малишева, КБ імені Морозова, ВАТ «Турбоатом».

В Харківській області планується вибудувати систему надання перинатальної допомоги. Ігор Шурма

В Харківській області планується вибудувати систему надання перинатальної допомоги. Її складовими частинами стануть Обласний перинатальний центр, пологові будинки, Обласна клінічна лікарня, міжрайонні медичні центри, Обласна клінічна дитяча лікарня. Також буде налагоджена система доставки жінок до цих медичних закладів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Завод імені Шевченка очолив Василь Лунін

Як повідомив сьогодні під час брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент обов'язки керівника приладобудівного заводу імені Шевченка виконує головний інженер підприємства Василь Лунін.

Для ефективної роботи промислових підприємств Харківського регіону необхідно їх технічне переозброєння і модернізація. Володимир Бабаєв

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв у ході засідання робочої групи з модернізації економіки і розвитку інфраструктури відзначив важливість технічного переозброєння і модернізації промислових підприємств Харківського регіону для підвищення ефективності їх роботи. «Ми повинні віддавати собі звіт в тому, що вирішення цього питання важливо для розвитку нашого регіону, для його промислового розвитку та економічної стабільності.Сьогодні деякі наші підприємства виходять на рівень лідерів не тільки по Харківській області, але і по всій Україні, - підкреслив Володимир Бабаєв. - Якщо ми будемо продовжувати працювати дієво, то незабаром наш регіон зможе розкрити весь свій промисловий потенціал». 

Я думаю, що до середини липня завод імені Шевченка вже буде самостійно працювати за укладеними контрактами. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні під час брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін, виведення підприємства з кризи просувається згідно з графіком. «Я думаю, що до середини липня завод вже буде самостійно працювати за укладеними контрактами, напрацює собі хороший портфель замовлень у наступному році. Але відповідальність за долю заводу ми несемо всі, і розхитування ситуації на підприємстві, де і так не все спокійно, не принесе нічого хорошого», - підкреслив голова області.

В ХОДА відбулося засідання робочої групи з технологічної модернізації економіки та розвитку інфраструктури

В малій залі Будинку Рад відбулося засідання робочої групи з технологічної модернізації економіки та розвитку інфраструктури під головуванням першого заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Володимира Бабаєва. В засіданні взяли участь начальники та заступники начальників профільних управлінь облдержадміністрації, керівники генеруючих підприємств, підприємств житлово-комунального господарства, промислових підприємств, представники науково-дослідних та наукових інститутів Харківського регіону.

Майже 100 співробітників заводу імені Шевченка вже отримали повний розрахунок

Як повідомив сьогодні під час брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін, 99 співробітників заводу імені Шевченка вже отримали всі зароблені на підприємстві гроші і звільнилися за власним бажанням. За його словами, після проведення торгів з продажу майна заводу планується дати розрахунок ще 350-400 співробітникам.

Більша частина боргу по заробітній платі перед співробітниками заводу імені Шевченка була накопичена до 2010 року

«Я сьогодні підняв інформацію по роках, як накопичувалася заборгованість на заводі. У 2008 році з'явився перший борг із зарплати в розмірі майже 8,5 мільйонів гривень, в 2009 році було ще 4 мільйони гривень, і в першому кварталі 2010 року додалося ще 4 мільйони. Тобто, 16 мільйонів гривень з тих 26 мільйонів боргу, які є на підприємстві зараз, були акумульовані до березня 2010 року. Ми з цим впораємося, але якщо б це підприємство не було штучно доведене до такої ситуації з 2008 року, сьогодні б не було таких проблем», - наголосив сьогодні під час брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін.

У Харківській області стартував національний проект «Нове життя»

У Харківській області стартував національний проект «Нове життя», який реалізується під патронатом Президента України Віктора Януковича. В рамках проекту на Харківщині планується створити сучасний обласний перинатальний центр. Він буде створений на базі колишнього міського пологового будинку №5 м.Харкова, якому вже наданий статус Обласного перинатального центру. Про це сьогодні на брифінгу після зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним повідомила керівник робочої групи проекту Надія Жилка.

У травні планується продати майна заводу імені Шевченка на 10-12 мільйонів гривень

Як повідомив сьогодні під час брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін, для виведення з кризи заводу імені Шевченка планується продати незадіяного в технологічному процесі майна підприємства на 10-12 мільйонів гривень. «У середньостроковій перспективі, в травні, ми плануємо шляхом зміни плану санації отримати можливість реалізації майна на 10-12 мільйонів гривень. Це дасть можливість бути у затвердженому графіку з погашення всіх боргів і в липні повністю розрахуватися з усіма старими боргами перед працівниками заводу імені Шевченка, залишивши таку чисельність людей, яка зможе приносити підприємству прибуток і більше ніколи не заробляти збитків»,- підкреслив Михайло Добкін.

Торги з продажу майна заводу імені Шевченка відбудуться 22 квітня

Як повідомив сьогодні під час брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін, вже призначена дата торгів з продажу не задіяного в технологічному процесі майна підприємства. «Торги відбудуться 22 квітня. Ми плануємо, що ті, хто будуть проводити торги, зможуть виручити від продажу майна близько 5 мільйонів гривень. Всі ці гроші будуть спрямовані на погашення поточної заборгованості по заробітній платі і старої заборгованості, в тому числі і для тих людей, які готові написати заяву про звільнення», - повідомив голова області.

Архів документів