Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ми зобов'язані вирівняти тарифи у різних куточках нашої області. Михайло Добкін

Виступаючи в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок", голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що введення єдиних тарифів на послуги ЖКГ буде вигідним для населення.  «Справа в тому, що різниця в тарифах у 11 разів у межах однієї області для людей незрозуміла. У нас практично однакова середня пенсія, однакова заробітна плата, але одна людина витрачає на комунальні послуги 30% свого бюджету, а інша - 60%. За допомогою правильного менеджменту та дотацій ми зобов'язані вирівняти і зробити зіставний тариф у різних куточках нашої області», - заявив голова ХОДА.

При будівництві блочних котелень в області пріоритет буде віддаватися обладнанню харківського виробництва. Михайло Добкін

«Скрізь, де за бюджетні гроші ми будемо ставити газове обладнання, ми будемо використовувати обладнання харківського виробництва, якщо це дозволятиме технологічний процес. Зокрема, таке обладнання встановлено в котельні в сел.Хролі, і воно себе добре зарекомендувало. Купуючи це обладнання, ми будемо стимулювати створення робочих місць і підвищення зарплати в нашому регіоні», - зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.  

Михайло Добкін підписав розпорядження про припинення опалювального сезону

«Сьогодні я підписав розпорядження про припинення опалювального сезону. Таке ж розпорядження підписав Харківський міський голова Геннадій Кернес. В залежності від погодних умов, завтра-післязавтра ми почнемо відключати житлові будинки, а потім соціальну сферу. В останню чергу будуть відключені пологові будинки, лікарні, школи і дитячі садки», - повідомив 18 квітня в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.  

До кінця жовтня 2011 року Харківська область погасить заборгованість за газ

Харківська область планує погасити заборгованість за газ до кінця жовтня 2011 року. Про це в ході програми «Зворотний зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо сказав голова ХОДА Михайло Добкін.  

У 2010 році в Харківській області завдяки реалізації проектів з енергозбереження зекономлено понад 215 мільйонів гривень

Незважаючи на те, що в 2010 році проекти з енергозбереження не фінансувалися з державного бюджету, в Харківській області вдалося реалізувати ряд заходів, що дозволило заощадити значну суму, - передає УНН. «На жаль, 2010 рік у нас виявився не найвдалішим у виконанні програми енергозбереження, були деякі складності з бюджетом, і багато запланованих на бюджетні кошти заходи виконані не були. Але, незважаючи на це, за 2010 рік реалізовано понад тисячу заходів, що дозволило отримати економію енергоресурсів у розмірі 215 тисяч тонн умовного палива, а це 215,739 мільйонів гривень», - повідомив заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу обладміністрації Володимир Хорунжий.

У Харківській області розвивають альтернативні види енергії

У рамках впровадження програм енергозбереження в Харківській області приділяють особливу увагу використанню альтернативних джерел енергії. Зокрема, в регіоні вже є позитивний досвід використання геотермальної енергії або так званих теплових насосів, - повідомляє УНН. «Найактивніше працює в цьому напрямку підприємство «Комуночиствод». У них 2 об'єкти вже переведені на цю систему, є ще плани. Ефект у тому, що тепло виходить практично безкоштовним, і витрати йдуть виключно на електроенергію, яка використовується насосом. Термін окупності такого агрегату складає від 3 до 5 років», - повідомив заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу обладміністрації Володимир Хорунжий.

На Харківщині ряд підприємств впроваджують ефективну систему електричного опалення

Ряд харківських підприємств виявляють зацікавленість у впровадженні системи теплопостачання за рахунок схеми з використанням електроенергії, - передає УНН.

У Харківській області модернізується робота теплоенергоцентралей

На даний момент в Харківській області ведеться робота щодо переозброєння двох ТЕЦ - Зміївської та ТЕЦ-3. Зокрема, на Зміївській ТЕЦ один блок з 10 існуючих вже замінили на сучасну колтотурбіну з високим рівнем ККД і мінімальним забрудненням атмосфери, - повідомляє УНН.

У Харківській області знижується питома вага енергоносіїв на одиницю виробленої продукції

У Харківській області розроблена регіональна програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів на 2010-2014 роки. Мета цієї програми - зменшення енергоємності виробленої в регіоні продукції. Як повідомив заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу обладміністрації Володимир Хорунжий, робота програми вже дає позитивні результати, - передає УНН.

Реконструкція ТЕЦ-2 дозволить у кілька разів знизити викиди в атмосферу, а також значно знизить собівартість енергії. Володимир Бабаєв

Харківську вугільну ТЕЦ-2, яка працює з 1927 р. і є однією з найстаріших станцій на пострадянській території, найближчим часом реконструюють. За словами першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва, сьогодні вже готове техніко-економічне обгрунтування для переоснащення ТЕЦ, складено бізнес-план, пройдено будівельну експертизу, і в поточному році планується розробка проекту, - повідомляє УНН.

Якщо динаміка лікування дітей, хворих на ДЦП, препаратом «Диспорт» буде позитивною, можна буде говорити про можливе передбачення бюджетних коштів на його придбання. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма після проведення благодійної акції для дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, цей крок доброї волі направлений на те, щоб познайомити харків’ян з тою методикою медикаментозного лікування ДЦП, яка в Європі існує вже десятки років. «Ми проаналізуємо результати застосування цього препарату. Якщо динаміка лікування буде позитивною, то можна буде говорити про можливе передбачення коштів на придбання цього медичного препарату у бюджеті області та створення відповідної програми по лікуванню дітей соціально незахищених категорій», - підкреслив Ігор Шурма.

У травні в Харкові буде зібрано Асамблею обласного відділення Національного олімпійського комітету України

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України було прийнято рішення про проведення Асамблеї ХОВ НОК у травні поточного року. Асамблея розгляне основні питання підготовки спортсменів Харківщини до літньої Олімпіади 2012 року в Лондоні та зимової Олімпіади 2014 року в Сочі. Як повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін, в ході Асамблеї планується затвердити план підготовки олімпійських спортсменів, бюджет основних заходів, а також вирішити кадрові питання.

Дії підприємців при перевірках контролюючих органів

В середу, 20 квітня 2011 року, о 17-00 за адресою: зал засідань ДЕРЖПРОМу (пл. Свободи 5, Держпром, 2 під'їзд, 2 поверх (вхід через 1 під’їзд) Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки ХОДА та ХОМО «Союз молодих підприємців» в рамках комплексної освітньої програми «Школа малого бізнесу» проводить черговий безкоштовний бізнес-семінар для підприємців та тих, хто бажає розпочати власну справу на тему «Дії підприємців при перевірках контролюючих органів» (друга частина).

У Харкові відбулося засідання виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України

Сьогодні в Харкові відбулося засідання виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України під головуванням голови ХОДА, голови ХОВ НОК України Михайла Добкіна. Також у засіданні взяли перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступники голови області Євген Савін та Юрій Сапронов, виконавчий директор Національного олімпійського комітету України Наталія Коваленко, начальник юридичного відділу НОК України Дмитро Задорожний, члени виконавчого комітету ХОВ НОК України, голови усіх обласних федерацій з олімпійських видів спорту, керівники фізкультурно-спортивних товариств і відомств, державні тренери з олімпійських видів спорту.

Ігор Шурма взяв участь у круглому столі на тему «Нові методики лікування дітей, хворих на ДЦП»

Сьогодні в КЗОЗ «Харківський обласний спеціалізований будинок дитини №1» в рамках благодійної акції «Свобода руху для щасливого дитинства» відбувся круглий стіл на тему «Нові методики лікування дітей, хворих на ДЦП». У ньому взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, провідні медичні спеціалісти Харківщини.

Обласному будинку дитини №1 переданий медичний препарат для лікування 10 дітей з дитячим церебральним паралічем

В рамках благодійної акції «Свобода руху для щасливого дитинства» КЗОЗ «Харківський обласний спеціалізований будинок дитини №1» отримав медичний препарат «Диспорт» (фармацевтичної компанії «Іпсен Фарма», Франція) для лікування десяти дітей з дитячим церебральним паралічем. 10 флаконів препарату, вартість яких склала 40 тисяч грн., передав директор представництва фірми «Іпсен Фарма» Віктор Шафранский. 

Інвестиційний спад в Україні закінчився

«Група радників НБУ України висловила думку, що інвестиційний спад в Україні, який тривав протягом останніх трьох років, закінчився і незабаром увійде в фазу зростання. Інвестиційний попит є одним з чинників, необхідним для досягнення сталого економічного зростання, і саме недостатність інвестиційного попиту в 2010 році загальмувала зростання ВВП. Україна є досить привабливою для іноземних інвестицій в агропромисловий комплекс та інноваційний потенціал, і саме 2011 рік, як переломний і вирішальний у реформуванні країни, повинен показати зростання інвестицій у ці сектори», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Виведення з тіні ринку IT-технологій може поповнити бюджет України на 8 млрд. грн. щорічно. Юрій Сапронов

Виведення з тіні ринку IT-технологій може принести до бюджету Україні близько 8 млрд. грн на рік. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Електронний документообіг буде сприяти підвищенню конкурентоспроможності України. Юрій Сапронов

Впровадження системи «Електронний уряд» сприятиме підвищенню конкурентоспроможності держави внаслідок того, що дії влади стануть прозорими і зрозумілими для громадян. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

У Харківській області розпочинає роботу пілотний проект із створення бази даних індивідуальних програм реабілітації. Ігор Шурма

У Харківській області розпочинає роботу пілотний проект із створення бази даних індивідуальних програм реабілітації. Він буде реалізовуватись на базі обласної травматологічної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка розташована в науково-дослідному інституті ортопедії та протезування. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Михайло Добкін привітав з 90-річчям Митрополита Харківського та Богодухівського Никодима

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні привітав з 90-річчям Митрополита Харківського та Богодухівського Никодима. Голова ХОДА побажав владиці Никодиму здоров’я та зазначив, що святкувати разом з ним цей ювілей – велика честь. Михайло Добкін попросив у владики Никодима благословення на поїздку в Єрусалим за Благодатним вогнем. Митрополит Харківський та Богодухівський благословив голову ХОДА і сказав, що це велика радість для всієї України та Слобожанщини, якщо в день Великого Пасхального Воскресіння кожен храм області отримає Благодатний вогонь.  

Товарообіг з Фінляндією демонструє позитивну динаміку. Юрій Сапронов.

Товарообіг з Фінляндією демонструє позитивну динаміку зростання у процентному співвідношенні і склав 40% в 2010 році в порівнянні з 2009. Про це в ході зустрічі з представниками фінських компаній заявив заступник губернатора Юрій Сапронов. Разом з тим заступник голови ХОДА зазначив, що в абсолютних цифрах товарообіг між країнами залишається ще на недостатньому рівні, складаючи близько 30 млн.дол.США.

З метою оперативного ініціювання спільних проектів буде створено реєстр тем фінсько-харківського взаємного інтересу

15 квітня в ході зустрічі з делегацією фінських бізнесменів віце-губернатор Юрій Сапронов запропонував створити робочу карту розвитку партнерських відносин між Харківською областю та Фінляндією. Першим кроком у цьому напрямку стане визначення точок і сфер взаємного інтересу, для чого з фінської сторони буде підключено Посольство і державну організацію «Фінпро», з Харківської - відповідних експертів обласної державної адміністрації та «Європейської бізнес-асоціації».

Проведення адміністративної реформи якісно змінить відносини між владою і бізнесом. Юрій Сапронов

У ході зустрічі з представниками фінських компаній 15 квітня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов акцентував увагу на необхідності подальшого спрощення дозвільних процедур для бізнесу, а також викорінення корупції як головного чинника, що заважає розвитку бізнесу в України.  

Події дня

Сьогодні, 18 квітня, о 15:00 в обласному будинку дитини №1 (вул.Рибалка, 9) розпочнеться круглий стіл на тему «Нові методики лікування дітей, хворих на ДЦП».  

Відбувся допрем'єрний показ вистави «Зойчина квартира» до 120-річчя від Дня народження Михайла Булгакова

У Харківському державному академічному драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка відбувся допрем'єрний показ вистави «Зойчина квартира» до 120-річчя від Дня народження Михайла Булгакова. На виставі були присутні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов, Валентин Дулуб, Євген Савін, Віталій Алексейчук і заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома.

Рівень розрахунків за газ - це один з тих показників, за якими вираховується рейтинг Харківської області. Валентин Дулуб

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, НАК «Нафтогаз України» збирається 16 квітня відключити газ усім тим, хто має рівень розрахунків нижче середньоукраїнського. За його словами, в Харківській області ведеться необхідна робота, щоб виключити подібні заходи по відношенню до підприємств регіону.

Потрібно активізувати роботу з прийняття в експлуатацію об'єктів індивідуального будівництва. Валентин Дулуб

Сьогодні під час селекторної наради заступник голови ХОДА Валентин Дулуб підкреслив необхідність більш активної роботи з прийняття в експлуатацію об'єктів індивідуального будівництва. У першу чергу необхідно вирішити питання законодавчої бази.

Заборгованість КП «Вода» на якості послуг, що поставляються населенню не позначиться. Валентин Дулуб

Як зазначив сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заборгованість КП «Виробничо-технологічне підприємство  «Вода» на якості послуг, що поставляються населенню не позначиться. «18 квітня голова Харківської облдержадміністрації проведе у себе в кабінеті розширену нараду, яка буде присвячена вирішенню питань щодо заборгованості КП« Виробничо-технологічне підприємство «Вода». Я сподіваюся, що ми знайдемо вихід з цієї ситуації і вирішимо, яким чином реструктуризувати цей борг, скласти реальні графіки погашення заборгованості, - підкреслив Валентин Дулуб. - Головне, що ми повинні розібратися в тому, чому цей борг накопичився».

Юрій Сапронов зустрівся з представниками фінського бізнесу

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з представниками фінського бізнесу. У ході зустрічі він наголосив на необхідності створення реєстру взаємних інтересів Харківської області і фінських компаній.

Архів документів