Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Затверджена Програма раціонального використання та охорони земель в Харківській області на 2011 – 2015 роки

Депутати обласної ради затвердили Програму раціонального використання та охорони земель в Харківській області на 2011 – 2015 роки. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, Програма має на меті вирішення завдань, пов’язаних із збереженням і використанням земельних ресурсів та розвитком земельних відносин.

Затверджена Програма розвитку тваринництва в господарствах Харківської області на 2011 – 2015 роки

Депутати обласної ради затвердили Програми розвитку тваринництва в господарствах Харківської області на 2011 – 2015 роки. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, Програма розроблена на виконання положень Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2010 року.

Вручено відзнаки облдержадміністрації та облради за результатами рейтингової оцінки соціально-економічного розвитку районів

Голова Харківської облради Сергій Чернов та голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін на сесії обласної ради нагородили Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної ради керівників районів та голів районних рад за високі показники в роботі та за результатами комплексної рейтингової оцінки соціально-економічного розвитку районів і міст обласного значення Харківської області у 2010 році. Перше місце в рейтингу посів Красноградський, друге - Кегичівський, трете – Чугуївський район.

Українські журналісти ознайомилися з роботою ізраїльської поліції напередодні Великодня

У ці дні 24 українських журналіста з провідних ЗМІ перебувають у 4-денному прес-турі в Ізраїлі для висвітлення святкування Великодня і заходів безпеки під час таких масових заходів. У Старому місті - історичній частині Єрусалиму - знаходяться святині трьох релігій - православної, іудейської і мусульманської, тому тут цілий рік відбуваються релігійні свята і необхідні підвищені заходи безпеки.

На посаду головного лікаря обласного наркологічного диспансеру повинен прийти фахівець, здатний реанімувати активну роботу наркологічної служби. Ігор Шурма

Згідно з розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації з 21 квітня звільнений головний лікар КЗОЗ «Обласний наркологічний диспансер». Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Для ефективної роботи медичних установ в сфері боротьби з розповсюдженням наркотиків і подолання наслідків їх вживання потрібно, щоб керівництво диспансеру жило духом вимог часу, і якщо головний лікар їх не розуміє, домогтися змін в роботі установи та лікарів складно. Саме тому прийнята відставка головного лікаря диспансеру. На цю посаду повинен прийти фахівець, який здатен реанімувати активну роботу наркологічної служби», - підкреслив Ігор Шурма.  

Ми маємо налагодити чіткий механізм роботи спостережних комісій в області. Василь Хома

Голова Харківської обласної спостережної комісії, заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома провів 20 квітня чергове засідання Харківської обласної спостережної комісії. На засіданні були визначені основні завдання комісії відповідно до Положення про спостережні комісії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2004 року № 429 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2010 року № 1042). Також були обговорені шляхи взаємодії обласної спостережної комісії з районними комісіями з метою координації роботи з виконання основних функцій зазначених органів.

Призначений новий головний лікар Обласного диспансеру радіаційного захисту. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з 21 квітня на посаду головного лікаря КЗОЗ «Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення» призначений Едуард Зінов‘єв. Відповідне розпорядження підписав голова ХОДА Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 21 квітня, о 10:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться пленарне засідання V сесії обласної ради VІ скликання. Засідання транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОДТРК; о 10:30 в лекторії Харківського художнього музею (вул. Раднаркомівська, 9) відбудеться відкрите заняття з писанкарства для вихованців Краснокутського дитячого будинку; о 12:00 на площі Конституції розпочнеться церемонія віпуску на маршрути нового рухомого складу електро- та автотранспорту; о 12:30 в Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної допомоги імені професора О.І.Мещанінова (вул.Балакірєва, 3-а) урочисто відкриється після капітального ремонту відділення щелепно-лицьової хірургії; о 16:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться спільне засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно - господарського активу області від 21 березня 2011 року "Про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зайнятості населення" (в порядку контролю); 2. Підсумки зовнішньоекономічної діяльності та зовнішніх зносин, аналіз залучення іноземних інвестицій, прикордонне співробітництво Харківської області протягом 2010 року (планове питання). Засідання транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОДТРК.

Чорнобильці - взірець патріотичного героїзму. Ігор Шурма

Сьогодні в малому залі Будинку рад відбувся спільний прийом з нагоди 25 роковин трагедії на Чорнобильської трагедії. Участь у прийомі взяли заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, депутат обласної ради Володимир Святаш. В ході прийому учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та лідери громадського чорнобильського руху були нагороджені Слобожанською почесною відзнакою «Чорнобильська пошана».  

Харківщина вирішує питання попередження захворюваності тварин на африканську чуму свиней

20 квітня 2011 року під головуванням заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації. На засіданні розглянуто питання про посилення заходів попередження заносу та профілактики африканської чуми свиней на території Харківської області.

Михайло Добкін отримав Подяку Харківської міської організації «Союз «Чорнобиль України»

Сьогодні під час спільного прийому обласної адміністрації та Харківської міської ради з нагоди 25 річниці трагедії на Чорнобильській АЕС голова ХОДА Михайло Добкін отримав Подяку Харківської міської організації «Союз «Чорнобиль України».

У Харкові відбувся спільний прийом обласної адміністрації та Харківської міської ради з нагоди 25 річниці трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні в Харкові голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і голова Харківської обласної ради Сергій Чернов провели спільний прийом з нагоди 25 річниці трагедії на Чорнобильській АЕС. У ході прийому ряд учасників чорнобильських громадських організацій були нагороджені Слобожанскою почесною відзнакою «Чорнобильська пошана».

До геріатричних пансіонатів та психоневрологічних інтернатів області сьогодні прикута особлива увага влади. Ігор Шурма

«До системи геріатричних пансіонатів та психоневрологічних інтернатів, розгалужена мережа яких є у Харківській області, сьогодні прикута особлива увага органів влади. Проаналізувавши роботу за останні роки, ми зробили висновок, що кошти на зміцнення матеріально-технічної бази цих закладів не виділялося. Соціальні установи мають одну особливість – тут знаходяться одинокі люди, а також люди, які втратили здоров’я, і сподіватись на допомогу від кого-небудь іншого, окрім держави, вони не можуть, тому їм особливо потрібна увага влада і милосердя соціальних працівників», - зазначив сьогодні після відвідування Хорошевського геріатричного пансіонату заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Група харківських журналістів прибула до Ізраїлю для участі в Передвеликодніх заходах в Єрусалимі

Група харківських журналістів за підтримки народного депутата Олександра Фельдмана прибула до Ізраїлю для участі в Передвеликодніх заходах в Єрусалимі. У ході прес-туру представники ЗМІ зустрінуться з Блаженнішим Патріархом Єрусалимським Теофілом III, ознайомляться з традиціями підготовки Єрусалиму до Великодніх днів, а також візьмуть участь у хресній ході напередодні Великодня та церемонії сходження Благодатного вогню.  

У селі Довгеньке Ізюмського району відкрито дитячий садок

Сьогодні відбулося урочисте відкриття дошкільного підрозділу Довгеньківського навчально-виховного комплексу. На території Довгеньківської сільради дитячий садок не працював більше 20 років. Тепер у нових приміщеннях будуть виховуватись 18 дітей. У заході взяли участь голова Ізюмської райдержадміністрації Михайло Зубко, голова Ізюмської районної ради Сергій Дуванський, чиновники райдержадміністрації та керівники сільгосппідприємств.

Будівництво очисних споруд Хорошевського геріатричного пансіонату окупиться за 2 роки. Михайло Добкін

Як підкреслив сьогодні під час відвідування Хорошевського геріатричного пансіонату голова ХОДА Михайло Добкін, всі роботи з будівництва нових очисних споруд цієї установи виконані максимально якісно. За словами керівника області, це дасть можливість заощадити значні кошти для обласного бюджету.

Юрій Сапронов провів прийом у Вовчанському районі

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов провів виїзний прийом громадян у Вовчанському районі. Під час прийому мешканцями району піднімалися питання надання матеріальної допомоги на лікування. Актуальним для району також є питання щодо залучення інвестицій на окремі підприємства. Окремим пунктом під час прийому було виділено звернення щодо включення селища Вільче до проекту «Село майбутнього». Юрій Сапронов взяв озвучені громадянами проблемні питання під особистий контроль. Зокрема, при адміністрації буде створена робоча група фахівців, які проаналізують можливість реалізації у Вільче конкретних проектів, спрямованих на створення робочих місць для жителів селища.

Будівництво лікарні у с.Липці має бути завершено цього року (доповнено)

В ході робочої поїздки у Харківський район голова ХОДА Михайло Добкін ознайомився з ходом будівельних робіт лікарні у с.Липці. Станом на 01.01.2011 року профінансовано 9 209,4 тис. грн. за рахунок Державного бюджету. На теперішній час по даному об’єкту завершені основні будівельно-монтажні роботи та проведені комунікації. Готовність об’єкту складає 95%, і завершити будівництво планується цього року.

Посівну кампанію в Харківській області планується завершити до 10 травня

На даний момент в Харківській області посіяно 109 тисяч гектарів ранніх зернових із запланованих 271 тисячі гектарів. Як повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, кількість засіяних площ у різних районах коливається.

Громадські роботи з благоустрою набрали оберти у всіх районах області. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 14 квітня в оплачуваних громадських роботах з благоустрою взяли участь 4541 особа, на заробітну плату яких витрачено 3 млн. 216,9 тис.грн., в т.ч. коштів Фонду загальнообов’язкового державного страхування України на випадок безробіття – 2 млн. 942,6 тис.грн., роботодавців – 226,2 тис.грн., місцевих бюджетів – 48,1 тис.грн.

Михайло Добкін відзначив високий рівень роботи співробітників Хорошевського геріатричного пансіонату

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час робочої поїздки до Харківського району відвідав Комунальну установу «Хорошевський геріатричний пансіонат». Голова ХОДА оглянув очисні споруди пансіонату, реконструйовані за технологією «Біоплато».

Вартість одного дня перебування в позаміському таборі має складати не більше 115 грн. на дитину. Дмитро Перепелиця

Вперше за всю історію Харківська область за всіма рейтингами оздоровлення дітей зайняла лідируюче друге місце. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо "Ранковий ексклюзив" начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. «Вже відбулося перше засідання штабу з оздоровлення дітей. Наше головне завдання в цьому році - знизити вартість путівок, не втративши при цьому якості», - зазначив він.

5 травня відбудеться розкриття тендерних пропозицій з оздоровлення дітей Харківської області

«Сьогодні заплановано спрямувати кошти обласного бюджету на тендери, які буде проводити Головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА. На ці цілі планується виділити 6 млн. грн.», - зазначив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця.

Розпочалася робоча поїздка Михайла Добкіна до Харківського району

Розпочалася робоча поїздка голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна до Харківського району. У ході візиту голова ХОДА відвідає комунальну установу «Хорошевський геріатричний пансіонат» та ознайомиться з ходом будівництва терапевтичного корпусу Липецької лікарні.

У Харківській області розвиваються масові види спорту

Сьогодні в ефірі програми обласного радіо "Ранковий ексклюзив" начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця зазначив, що Харківська область відстає від інших регіонів України за створенням центрів "Спорт для всіх» у районах області. В даний час ведеться робота зі створення таких центрів. Ряд районів створює свої комунальні підприємства, щоб залучити людей до заняття масовим спортом, зокрема, центр "Спорт для всіх» створено у м. Лозова.

Робота з підготовки літньої оздоровчої кампанії 2011 року знаходиться під жорстким контролем голови ХОДА

«Голова Харківської областної державної адміністрації акцентував увагу на відкритті нових таборів, а також відновленні роботи старих. До таких оздоровчих таборів я можу віднести табір «Дружба» Красноградського району, «Політ» ЗАТ «Завод Південкабель», «Червона гвоздика» Заводу ім.Малишева та «Лесная поляна» Харківського району», - зазначив під час програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця.

Харківська область - одна з найбільш передових у спорті. Дмитро Перепелиця

За підсумками 2010 року у спорті вищих досягнень Харківська область посіла 3-е місце серед регіонів України з олімпійських та 2-е з неолімпійських видів спорту. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо "Ранковий ексклюзив" начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. За його словами, у всіх рейтингах Міністерства сім'ї, молоді та спорту Харківська область у першій трійці.

Події дня

Сьогодні, 20 квітня, о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться зустріч активістів громадських чорнобильських організацій з керівництвом області та міста з приводу 25 роковин трагедії на Чорнобильській АЕС. О 16:30 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться спільний прийом обласної державної адміністрації та Харківської міської ради з нагоди 25 роковин трагедії на Чорнобильській АЕС. О 17:00 в залі засідань ДЕРЖПРОМу (пл. Свободи 5, 2 під'їзд, 2 поверх (вхід через 1 під’їзд) відбудеться бізнес-семінар для підприємців та тих, хто бажає розпочати власну справу на тему «Дії підприємців при перевірках контролюючих органів» (друга частина).

Михайло Добкін привітав із 140-річчям Харківську гімназію № 6

Сьогодні в Харківському державному академічному драматичному театрі ім. Шевченка відбулися урочистості з нагоди 140-річчя Харківської гімназії № 6. Свято відвідали випускники різних років, серед яких голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Розпочалася випічка Великодніх пасок для дітей-сиріт, ветеранів та одиноких людей похилого віку Харківщини

Сьогодні на хлібозаводі «Кулиничі» розпочалася випічка пасок, які до свята Великодня будуть передані в дитячі будинки, інтернатні заклади, будинки ветеранів і лікарні Харкова та області. Для цієї мети буде випечено 10 000 Великодніх пасок. 23 квітня в Харківській Єпархії відбудеться церемонія освячення пасок, після чого керівники облдержадміністрації, керівники та депутати міської та обласної рад розвезуть їх людям соціально незахищених категорій.  

Архів документів