Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За I квартал 2011 року за рішеннями судів стягнено майже 4 млн.грн. заборгованості із виплати зарплати. Ігор Шурма

За I квартал 2011 року за рішеннями судів з підприємств області стягнено майже 3 млн. 867,9 тис.грн. заборгованості із виплати зарплати. Відділом державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Харківській області завершене виконання 1100 позовних заяв. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Визначено пріоритетні для Харківщини напрями у сфері зовнішньої торгівлі та міжнародного співробітництва на 2011 рік

Як повідомив 21 квітня на спільному засіданні колегії облдержадміністрації віце-губернатор Юрій Сапронов, у сфері зовнішньої торгівлі та міжнародного співробітництва пріоритетними завданнями на 2011 року для ХОДА є: - розробка регіональних програм: «Розвиток експортного потенціалу Харківської області та підвищення конкурентоспроможності продукції на зовнішніх ринках до 2016 року» та «Розвиток транскордонного співробітництва Харківської області на 2011-2016 рр..», які будуть розглянуті на найближчій сесії облради; - проведення Днів Харківської області в Білгородській області; - участь підприємств та організацій Харківської області в Курському Коренському ярмарку 2011, а також виставці присвяченій 20-річчю СНД у м. Москва; - організація візиту делегації Харківської області до Португалії за участю наших найбільших підприємств і вищих навчальних закладів; - продовження реалізації проектів «Українсько-Російський технопарк «Слобожанщина» та IT-парк «інтелектроніки»; - реалізація II фази проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»; - проведення засідання Ради керівників прикордонних областей Республіки Білорусь, Російської Федерації та Україні в м. Бєлгород, Ради Єврорегіону «Слобожанщина»; - розвиток програм співпраці в рамках наявних і перспективних договорів з Російською Федерацією, зокрема з Бєлгородською областю, Республікою Татарстан, Ханти-Мансійським Автономним округом, Тюменською, Московською та Ленінградською областями; - участь делегації Харківської області на чолі з губернатором у зустрічі з американською Торгово-промисловою палатою.

Тільки структурна зміна економіки дозволить українським підприємствам вийти на світові ринки. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, однією з основних цілей програми інвестиційно-інноваційного розвитку України є структурне перетворення економіки з подальшою переорієнтацією на виробництво високотехнологічних продуктів. «Згідно з Програмою, до 2015 року планується збільшити в країні частку тих підприємств, які активно впроваджують та використовують у виробництві інноваційну складову аж до 25%. Така структурна зміна економіки дозволить українським підприємствам вийти на світові ринки, попитом на яких користується тільки високотехнологічна конкурентна продукція. Осередком розвитку та впровадження передових технологій мають стати технопарки та IT-парки, як своєрідні інкубатори інновацій», - сказав Юрій Сапронов.

Юрій Сапронов позначив завдання регіону в інвестиційній сфері на 2011 рік

21 квітня в ході засідання колегії облдержадміністрації заступник губернатора Юрій Сапронов окреслив ряд конкретних завдань і планів ХОДА в інвестиційній сфері на 2011 рік: - збереження позитивної динаміки залучення іноземних інвестицій зі збільшенням їх у структурі складовою реального сектору економіки, особливо у високотехнологічне виробництво: - розширення географії інвестиційної присутності в районах області; - удосконалення системи роботи з інвесторами за принципом єдиного регіонального дозвільного Центру, який почне свою роботу в Харкові з травня поточного року; - продовження узгодження умов щодо реалізації проекту будівництва заводу з виробництва плоского скла швейцарської компанії «Глас Треш»; - узгодження умов розробки і видобутку сланцевого газу за участю британсько-датської компанії «Шелл»; - будівництво овочесховища за участю турецького інвестора; - проведення третього міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».

Райдержадміністрації повинні активізувати роботу з почесними консульствами. Юрій Сапронов

Як поінформував присутніх на спільному засіданні колегії облдержадміністрації заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, з метою розвитку міжрегіонального співробітництва було підготовлено, погоджено і підписано 9 документів з регіонами РФ, серед яких: - Угода про торговельно-економічне, науково-технічне, соціальне і культурне співробітництві між Харківською областю і Республікою Татарстан; - Протокол про торгово-економічну, науково технічну і культурну співпрацю між Харківською та Московською областями; - Протокол за результатами зустрічі керівників прикордонних областей України та Російської Федерації; - Протокол про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Харківською і Ростовською областями; - План заходів між Харківською і Бєлгородською областями до 2012 року, - Декларація про співпрацю між прикордонними областями України і Російської Федерації.

Великобурлуцький, Нововодолазький, Ізюмський райони показали хороші результати в проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

За результатами реалізації у 2010 році І фази проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на загальну суму 6,5 млн.грн. хороші результати показали Великобурлуцький, Нововодолазький та Ізюмський райони. Усього ж у проекті взяли участь 8 районів Харківщини: Близнюківський, Богодухівський, Великобурлуцький, Нововодолазький, Ізюмський, Золочівський, Первомайський та Сахновщинський. Про це в своєму виступі в ході спільного засідання колегії ХОДА 21 квітня розповів віце-губернатор Юрій Сапронов.

Керівники райдержадміністрацій не ведуть належним чином роботу з потенційними інвесторами. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов під час виступу на спільному засідання колегії облдержадміністрації звернувся до голів райдержадміністрацій Харківської області. Він нагадав, що їхнім основним завданням як керівників районів є успішна робота з інвестором, і закликав активніше взаємодіяти з профільними управліннями обладміністрації, Торгово-промисловою палатою, представниками іноземних компаній, які з'являються в регіоні.

Чугуївський, Харківський, Зміївський і Дергачівський райони - лідери із залучення інвестицій у регіоні

Як повідомив під час спільного засідання колегії облдержадміністрації заступник губернатора Юрій Сапронов, Харківська область є одним з лідерів по залученню прямих іноземних інвестицій серед регіонів України. «У 2010 році нам не тільки вдалося зберегти позитивну динаміку приросту, але і посісти третє місце за обсягом іноземних інвестицій серед регіонів України. Станом на 1 січня 2011 року обсяг прямих іноземних інвестицій склав 2,7 млрд.дол.США при темпі зростання 130%», - зазначив він.

У 2010 році Харківський регіон досяг збалансованості експорту-імпорту з Росією

Позитивним моментом у зовнішній торгівлі з Росією є досягнення в 2010 році збалансованості «експорту-імпорту». Про це сьогодні заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Постачання до Росії здійснювали такі підприємства, як «Турбоатом», який поставив запасні частини до турбін на суму 11,3 млн.дол. США, «Південкабель» на суму 600 тис дол.США, Харківський підшипниковий завод на суму 300 тис.дол.США та інші. Упевнений, що з приходом нового президента Харківської торгово-промислової палати Віктора Звєрєва, ми налагодимо більш тісну взаємодію між обладміністрацією та Торгово-промисловою палатою. Наша співпраця дозволить підприємствам Харківщини освоїти нові ринки збуту. Крім того, ми готуємо підписання Угоди про взаємне співробітництво», - зазначив він.

Прикордонне розташування Харківської області з Росією використовується недостатньо ефективно. Юрій Сапронов

Основним зовнішньоторговельним партнером Харківської області залишається Російська Федерація. У 2010 році експорт до Росії збільшився на третину і склав 54% у загальному обсязі експорту. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов в ході спільного засідання колегії ХОДА. Разом з тим він зазначив, що на сьогоднішній день недостатньо ефективно використовується прикордонне розташування Харківської області з Росією. 

Найактуальнішим завданням для регіону є заміщення імпортної продукції товарами харківського виробництва. Юрій Сапронов

«2010 рік став переломним у розвитку зовнішньої торгівлі регіону. Ми змогли вирішити проблему падіння обсягів експорту, яке спостерігалося в 2009 році. Важливо, що експортні поставки збільшилися на 10% і склали 1,4 млрд.дол.США. Однак питання досягнення балансу між експортом та імпортом залишається відкритим», - зазначив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов в своєму виступі в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації.

Звільнений головний лікар Золочівської центральної районної лікарні. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з займаної посади звільнений головний лікар Золочівської центральної районної лікарні. Виконуючим обов’язки головного лікаря призначена заступник головного лікаря з медичної частини Олена Рац.  

У відношенні колишніх чиновників ХОДА ведеться слідство за фактом перевищення службових повноважень

Минулого року в облдержадміністрації мали місце неприпустимі факти перевищення чиновниками службових повноважень. Про це заявив під час спільного засідання колегії ХОДА 21 квітня заступник губернатора Юрій Сапронов. «Зокрема, у зв'язку з незаконним оформленням і видачею Головним управлінням зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин разових ліцензій у період з травня по жовтень 2010 року було проведено службове розслідування.

Товарообіг Харківської області в 2011 році виріс до 3,3 млрд. доларів США

«У 2010 році завдяки системній копіткій роботі облдержадміністрації вдалося довести товарообіг Харківської області до рівня 3,3 млрд. дол. США, що на 20% більше ніж 2009 році; збільшити обсяги експорту Харківської області на 10% в порівнянні з 2009 роком; збільшити обсяги зовнішньої торгівлі з Російською Федерацією на 35%. Харківська область вийшла на третє місце серед регіонів України за обсягом прямих іноземних інвестицій з накопичувальним підсумком при темпі зростання 130%, і на друге місце в Україні по приросту прямих іноземних інвестицій після м.Києва за підсумками 2010 року», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов в своєму виступі в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації.  

На реконструкцію «Металіста» з державного бюджету надійде 30,7 млн.грн.

Як повідомив під час сесії обласної ради заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, після внесення на сесії змін до обласної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу на реконструкцію спортивного комплексу комунального підприємства «Обласний спортивний комплекс «Металіст» з державного бюджету надійде 30,7 млн.грн. «При цьому загальний обсяг фінансування на виконання робіт не змінений і становить 762,63 млн.грн. На 2011 рік перенесено прогнозні обсяги, що не були профінансовані у 2010 році, з державного (30,7 млн.грн.), обласного (23,06 млн.грн.) бюджетів і бюджету м. Харкова (15,7 млн.грн .)», - поінформував віце-губернатор.  

Єдиний регіональний дозвільний центр у Харкові буде відкрито замість чугуївського

Як повідомив в ході пленарного засідання сесії обласної ради віце-губернатор Юрій Сапронов, замість дозвільного центру в місті Чугуєві, на який передбачалося виділити 3 млн.грн., передбачено відкриття Єдиного регіонального дозвільного центру в місті Харкові. «Центр, який працюватиме за адресою вул. Червоношкільна Набережна, 26, буде обслуговувати всіх жителів Харківської області. Планується, що центр почне роботу в першій половині травня 2011 року. На його відкриття планується виділити 1 млн. грн. з обласного бюджету. Це максимально прозорий і в прямому, і в переносному сенсі офіс, де корупція буде знищена як клас», - зазначив Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 22 квітня, о 15:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан виконання Закону України від 06.07.10 № 2433-VI (2433-17) "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"; 2. Про підбиття підсумків проведення в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля».  

Інвестиції - це фундамент економічного успіху. Михайло Добкін

Інвестиції - це фундамент для будь-якого економічного успіху. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації і зборів адміністративно-господарського активу області заявив голова ХОДА Михайло Добкін.

Заборгованість підприємств області з виплати зарплати станом на 1 квітня склала 158 млн.грн., по внесках до Пенсійного фонду - 254,4 млн. грн.

Загальна заборгованість підприємств Харківської області з виплати заробітної плати станом на 1 квітня склала 158 млн.грн., борг по страхових внесках до Пенсійного фонду - 254,4 млн.грн. Заборгованість із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склав 29,3 млн. грн. Про це сьогодні під час спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомила начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька.  

Ми готові допомагати тим чиновникам, які прагнуть отримати знання. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації і зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін, головною метою поїздки молодих фахівців обладміністрації,обласної ради та харківської мерії в навчальну поїздку в Сінгапур є отримання знань від сінгапурських колег у соціальній сфері та сфері економіки.

Управління у справах преси та інформації обласних адміністрацій - єдина структура, яка розуміє поставлені перед ЗМІ завдання. Юрій Плаксюк

Як повідомив сьогодні ході Національного семінару для регіональних ЗМІ голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк, управління у справах преси та інформації обласних адміністрацій у всіх регіонах надають підтримку регіональним ЗМІ.

Національні семінари для журналістів регіональних ЗМІ будуть проводитися регулярно

Як повідомив сьогодні в ході Національного семінару для журналістів регіональних ЗМІ в Києві голова Національної спілки журналістів України Ігор Любченко, подібні семінари будуть проводитися в Україні регулярно.

Портфель замовлень заводу ім. Шевченка збільшився на 12-13 млн.грн. Юрій Гуренко

Як повідомив сьогодні під час спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації і зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської обласної державної адміністрації Юрій Гуренко, з 21 березня по 21 квітня 2011 року ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка» отримав 4,8 млн.грн., з яких на виплату зарплати було направлено 2,125 млн.грн. Крім того, 125 осіб виявили бажання звільнитися за власним бажанням, і для розрахунку з ними було використано 1,8 млн.грн.  

Легальна робота сьогодні - достойна пенсія завтра

19 квітня в Харківській обласній державній адміністрації відбувся круглий стіл „Легальна робота сьогодні - достойна пенсія завтра”, ініційований Головою Державної інспекції України з питань праці Андрієм Черкасовим. Під час зустрічі обговорювалися питання посилення відповідальності за порушення законодавства про працю, за неоформлення трудового договору та основних положень трьох ключових урядових законопроектів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

Проведення туристичних бієнале сприятиме популяризації туристичного потенціалу регіону. Євген Савін

15-16 квітня 2011 року в приміщенні Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка відбулася ІІ виставка «Харківське туристичне бієнале». Підбиваючи підсумки виставки, заступник голови ХОДА Євген Савін зазначив: «Якщо на попередній виставці ми бачили, що більшість районів та міст розуміли поняття просування туристичного продукту як гостинність, то сьогодні райони та міста Харківської області пропонували нам свої туристичні продукти у вигляді конкретних туристичних маршрутів.

У харківських державних підприємств з'явилися перспективи погашення боргів по зарплаті і виходу з кризи. Михайло Добкін

«У нас є економічно активні підприємства державної форми власності, які тривалий час накопичують борги по зарплаті. Ще півроку тому вони не мали жодних перспектив. Сьогодні ми вийшли вже на ту стадію роботи, коли можемо сміливо говорити про те, що з 5 найбільш проблемних державних підприємств, 3 вже мають чітке розуміння, що вони будуть робити сьогодні і завтра», - зазначив сьогодні під час спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін.  

У рейтингах регіонів буде враховуватися кількість відкритих дитячих садів і шкіл

Сьогодні в ході Національного семінару для журналістів регіональних ЗМІ міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник повідомив, що держава буде приділяти особливу увагу збереженню існуючої мережі шкільних та дошкільних установ. Міністр звернувся до цієї теми, відповідаючи на запитання журналіста Валківської районної газети, яка зазначила дефіцит місць у дошкільних закладах району.

Після входження до концерну «Укроборонпром» завод ім. Малишева отримав чіткий план на подальше життя. Михайло Добкін

«Після входження до концерну «Укроборонпром» ДП «Завод ім. Малишева» отримало чіткий план на подальше життя, а також з'явилося розуміння, що державі тепер небайдуже танкобудування», - зазначив сьогодні під час спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації і зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін.  

Нам зрозуміло, що потрібно робити для економічного зростання України, і ми це робимо. Сергій Тігіпко

Сьогодні в ході Національного семінару для журналістів регіональних ЗМІ віце-прем'єр-міністр України - міністр соціального розвитку Сергій Тігіпко назвав 4 основні пріоритети, які мають особливе значення для розвитку економіки країни. За його словами, це зменшення дефіциту державного бюджету, розвиток банківського сектору, залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій, а також євроінтеграція.

Михайло Добкін привітав трудові колективи ДП «Завод ім. Малишева», КБ ім. Морозова і КБ двигунобудування з успішним виконанням першої частини контракту з Іраком

Сьогодні під час спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін привітав трудові колективи ДП «Завод ім. Малишева», конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова і конструкторського бюро двигунобудування з успішним виконанням першої частини контракту з виробництва бронетехніки для Іраку. «Не сумніваюся, що буде остаточно виконаний цей контракт, а також інші міжнародні та внутрішні контракти. Нинішня команда, яка прийшла на завод ім. Малишева, здатна відродити колишню славу колись дуже потужного підприємства», - підкреслив Михайло Добкін. 

Архів документів