Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Вихованці центру реабілітації інвалідів дитинства «Промінь» отримали паски в рамках благодійної акції «До Великодня!»

Сьогодні Харківська облдержадміністрація, обласна та міська ради за підтримки ТОВ «Кулінічівській хлібокомбінат» проводять спільну благодійну акцію «З Великоднем!», в рамках якої 10 000 освячених у Харківській єпархії пасок будуть передані в дитячі будинки, інтернати, будинки ветеранів і лікарні Харкова і області. Вихованцям міського центру ранньої загальної соціально-педагогічної та трудової реабілітації дітей-інвалідів та інвалідів дитинства «Промінь» великодні подарунки вручила заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

Вихованці загальноосвітньої санаторної школи-інтернату для дітей із захворюваннями серцево-судинної системи отримали великодній подарунок

Напередодні свята Великодня вихованців Харківської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату для дітей із захворюваннями серцево-судинної системи відвідав начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. У рамках спільної благодійної акції «З Великоднем», що реалізується силами Харківської облдержадміністрації, Харківської обласної і міської рад, а також хлібозаводу «Кулиничі», діти отримали Великодні паски, які були освячені Владикою Онуфрієм на території Харківської єпархії.  

В рамках акції «З Великоднем» пацієнти Обласного госпіталю для інвалідів та ветеранів війни отримали Великодні паски

Сьогодні в рамках благодійної акції «З Великоднем» начальник Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан передав освячені Великодні паски пацієнтам Обласного госпіталю для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни. Олександр Галацан від імені голови ХОДА привітав ветеранів з наступаючим святом - Світлим Христовим Воскресінням. «Нехай ці Великодні паски будуть нагадуванням того, що керівництво області завжди про вас думає і дбає, і ми завжди будемо намагатися зробити для вас якомога більше доброго», - зазначив він.

Благодійний дар отримав Хорошевський геріатричний пансіонат

Ще одним місцем, куди сьогодні в рамках благодійної акції «З Великоднем!» були доставлені освячені паски, став Хорошевський геріатричний пансіонат, де зараз знаходиться 270 жінок похилого віку. Приймаючи дар, директор пансіонату Олександр Мельник від імені колективу та підопічних подякував за особливу увагу і опіку, які вони постійно отримують з боку обласної влади.

Великодні паски отримали вихованці навчально-виховного комплексу для дітей із вадами зору

Після освячення у Харківській єпархії 10-ть тисяч великодніх пасок 6-ма спеціалізованими автомобілями були доставлені у 18 соціальних установ Харкова і області. Представники обласної державної адміністрації, обласної та міської рад і ТОВ «Хлібозавод «Кулиничі» передали святкові подарунки для соціально незахищених категорій.

Харківщина очікує прибуття Благодатного вогню

Святиню православ'я, символ Христового Воскресіння - Благодатний вогонь вже чекають у Харківській єпархії. Про це парафіянам після церемонії освячення великодніх пасок у рамках благодійної акції «З Великоднем!» розповів Вікарій Харківської єпархії Української Православної Церкви архієпископ Ізюмський Владика Онуфрій.

Владика Онуфрій освятив десять тисяч великодніх пасок

Сьогодні, в рамках спільної благодійної акції «З Великоднем!» Харківської обласної державної адміністрації, обласної ради, міської ради та за підтримки Кулиничівського хлібокомбінату», в Харківській єпархії відбулася церемонія освячення десяти тисяч великодніх пасок. «Мені сьогодні відрадно тут, де починалося і духовно відроджувалося наше місто Харків, освятити ці паски і привітати всіх з сьогоднішнім святом, - зазначив Вікарій Харківської єпархії Української Православної Церкви архієпископ Ізюмський Владика Онуфрій. - Я хочу висловити особливу подяку нашому губернатору Михайлу Марковичу Добкіну за те, що він робить для міста для області. За його піклування, любов, відкрите серце до людей».

Події дня

Сьогодні, 23 квітня, о 10:15 в Харківській єпархії (вул. Університетська, 9) розпочнеться церемонія освячення Великодніх пасок у рамках благодійної акції «З Великоднем», які потім будуть передані до інтернатних установ міста і області. Попередньо о 18:00 в Харківському аеропорту відбудеться зустріч Благодатного вогню, який привезе з Єрусаліма голова ХОДА Михайло Добкін. Час зустрічі літака може змінитися, стежте за нашим сайтом! О 23:30 на телеканалі Р1 розпочнеться пряма трансляція святкового Великоднєго богослужіння із Благовіщенського кафедрального собору.

На Харківщині проводиться традиційний обласний фестиваль дитячої творчості «Весняні дзвіночки»

У рамках реалізації державної молодіжної політики в частині підтримки обдарованої молоді Головним управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту спільно із Харківським обласним центром молоді проводиться традиційний обласний фестиваль дитячої творчості «Весняні дзвіночки».

В області необхідно створити комплексну систему поводження з твердими побутовими відходами. Василь Хома

Як зазначив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома, в Харківській області необхідно створити комплексну систему поводження з твердими побутовими відходами. «Зараз робота з наведення порядку на території області постійно зводиться до боротьби зі слідством, а необхідно усувати причину, яка знаходиться в свідомості кожного мешканця області. Скільки б ми не проводили суботників, завжди з'являються засмічені території. Час змінювати тактику вирішення цього питання. Необхідно впливати на свідомість людей, щоб вони розуміли, що потрібно жити на чистій, затишній території, місті, країні», - підкреслив Василь Хома.  

Харківщина відзначає Великдень

Під патронатом Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради та Харківської єпархії 24 квітня 2011 у м. Харкові відбудуться святкові заходи, присвячені світлому святу Воскресіння Господнього. Харків став першим з міст України, в якому у цей святковий день буде реалізований масштабний флористичний проект. На площі Свободи будуть встановлені церква та великодні яйця, оформлені живими квітами. На виготовлення церкви (висотою 11м з п'ятьма золотими куполами) і восьми великодніх яєць (висотою 3м) буде використано 35 тис. живих квітів.

За підсумками І кварталу 2011 року рівень розрахунків населення та організацій, що фінансуються з бюджетів усіх рівнів, за спожитий газ склав 77,4%

За підсумками І кварталу 2011 року рівень розрахунків населення та організацій, що фінансуються з бюджетів усіх рівнів, з ВАТ «Харківгаз» і ВАТ «Харківміськгаз» склав 77,4%. Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Василь Без'язичний.

Розрахунки за енергоносії є одним з показників роботи місцевих органів влади. Василь Хома

«Розрахунки за енергоносії є одним з показників роботи місцевих органів влади. Розгляд в порядку контролю питання «Про розрахунки споживачів області за  електроенергію та природний газ» показує, що потрібна подальша робота як з боку облдержадміністрації, так і районів», - заявив у ході селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації - начальник апарату ХОДА Василь Хома.

У першому кварталі 2011 року споживачі Харківської області розрахувались за спожиту електроенергію на рівні 95,4%. Василь Без'язичний

«У динаміці розрахунків за енергоносії перший квартал року завжди непростий, оскільки січень-лютий завжди припадають на пік споживання енергоносіїв протягом опалювального періоду»,- зазначив у ході селекторної наради начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Василь Без'язичний.

Для мене величезна честь перебувати в Єрусалимі під час великого дива. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін прибув до Єрусалиму, щоб взяти участь у церемонії Сходження Благодатного вогню і привезти його до Харкова. Сьогодні він зустрівся з Блаженнішим Патріахом Єрусалимським Теофілом III. «Теофіл III - людина надзвичайної святості, і мені дуже приємно, що ми отримали запрошення від нього бути в Єрусалимі під час великого чуда - Сходження Благодатного вогню», - зазначив Михайло Добкін.

Михайло Добкін удостоєний високої церковної нагороди

Голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з Блаженнішим Патріахом Єрусалимським Теофілом III в його резиденції в Єрусалимі. Блаженніший подякував за теплу зустріч під час свого візиту до Харкова. На прийомі Теофіл III вручив Михайлу Добкіну Хрест суспільства старійшин Храму гробу Господнього.

Штатні розклади мобілізаційних підрозділів РДА та виконкомів міст обласного значення необхідно переглянути. Микола Цвіра

Необхідно переглянути штатні розписи мобілізаційних підрозділів районних державних адміністрацій, виконкомів міст обласного значення з метою приведення їх у відповідність до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Про це повідомив під час селекторної наради начальник Головного управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації Микола Цвіра.

За період дії акції з благоустрою у Харківській області ліквідовано 85% стихійних звалищ

За період дії акції з благоустрою заплановано ліквідувати 4432 стихійних звалищ, з яких на даний час ліквідовано 3767 або 85%. Про це повідомив у ході селекторної наради начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива.

Необхідно завершити роботи з благоустрою територій кладовищ і братських могил. Роман Грива

У ході селекторної наради начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива повідомив, що станом на 20 квітня в області не закінчені роботи з благоустрою територій кладовищ у Барвінківському, Богодухівському, Кегичівському, Лозівському, Нововодолазькому, Сахновщинському, Харківському, Зачепилівському районах та місті Люботині.

Святкове богослужіння - в прямому ефірі

Завтра, 23 квітня, о 23:30 на телеканалі Р1 розпочнеться пряма трансляція з Благовіщенського кафедрального собору святкового Великоднєго богослужіння.  

До Харкова прибуде Благодатний вогонь

Завтра, 23 квітня, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привезе до Харкова святиню православ'я, символ Христового Воскресіння - Благодатний вогонь. Попередній час прибуття літака до Харківського аеропорту о 18:00. Збір журналістів о 18:00 біля VIP-залу аеропорту. Слідкуйте за повідомленнями на офіційному сайті ХОДА.  

Внутрішні і зовнішні інвестиції необхідно спрямовувати на розвиток високотехнологічного виробництва. Анатолій Максюта

Сьогодні під час національного семінару для журналістів регіональних ЗМІ заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта визначив основні пріоритети в інноваційному розвитку економіки України. За словами Анатолія Максюти, особливе значення в державі приділяється тому, щоб інвестиції направлялися в інноваційне виробництво. «Ми повинні направляти внутрішні та зовнішні інвестиції на розвиток високотехнологічного виробництва. Це дозволить створити багато нових робочих місць для українців, щоб вони не їхали працювати до інших країн. При цьому продукція повинна бути конкурентоспроможною на світовому ринку, лише в цьому випадку зарплата буде відповідати світовому рівню», - підкреслив Анатолій Максюта.

У Дворічній відбувся регіональний фестиваль дитячої естрадної пісні «Дюймовочка»

У смт. Дворічна Дворічанського району Харківської області з метою розвитку дитячої творчості, зміцнення дружніх стосунків між дітьми, всебічного розкриття багатогранних дитячих талантів відбувся регіональний фестиваль дитячої естрадної пісні «Дюймовочка». У заході взяли участь 110 учасників з 19 районів Харківської області, м. Сватове Луганської області та м. Валуйки Російської Федерації.

Завтра на Харківщині відбудеться благодійна акція «З Великоднем»

Завтра, 23 квітня в Харківській області відбудеться благодійна акція «З Великоднем». О 10:15 на території Харківської єпархії розпочнеться церемонія освячення 10 000 Великодніх пасок, після чого представники облдержадміністрації, обласної та міської рад передадуть у дитячі будинки, інтернатні заклади, будинки ветеранів та установи охорони здоров'я Харкова та області.

Поховання часів ВВВ у селі Старий Мерчик буде переноситися до Братської могили

На виконання доручення голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна продовжується робота щодо організації перенесення поховання часів Великої Вітчизняної війни з території приватної земельної ділянки в смт Старий Мерчик Валківського району по вул. 40-річчя Жовтня, 115-А до Братської могили.

У Харкові відбудеться всеукраїнський семінар управлінь у справах преси та інформації облдержадміністрації

У червні в Харкові відбудеться черговий всеукраїнський семінар за участю начальників управлінь у справах преси та інформації облдержадміністрацій, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. У ньому також візьмуть участь голови обласних організацій Спілки журналістів України. Про це сьогодні під час національного семінару для журналістів регіональних ЗМІ повідомив голова Спілки журналістів України Ігор Лубченко.

У цьому році в Україні почнуть роботу 6 напівшвидкісних поїздів

В ході в ході Національного семінару для журналістів регіональних ЗМІ Борис Колесніков повідомив, що вже в цьому році в Україні почнуть роботу 6 так званих напівшвидкісних поїздів, які можуть розвивати швидкість 180 км/ч.  За його словами, ці поїзди будуть курсувати по маршрутах Київ-Львів, Київ-Харків і Київ-Донецьк. Зокрема, від Києва до Харкова такий поїзд буде доїжджати за 3,5 години.

Харків навів приклад ефективної співпраці держави, місцевої влади і приватних інвесторів. Борис Колесніков

Як наголосив сьогодні в ході Національного семінару для журналістів регіональних ЗМІ віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков, в Харківській області в строк і за графіком ведуться всі роботи з підготовки до Євро-2012.

Регіональні ЗМІ будуть брати участь у рекламній кампанії до Євро-2012. Борис Колесніков

Як повідомив сьогодні в ході Національного семінару для журналістів регіональних ЗМІ віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури України Борис Колесніков, з метою підтримки місцевої преси всі регіональні ЗМІ приймаючих міст будуть брати участь у рекламній кампанії до Євро-2012. «До вересня ми підготуємо спеціальну рекламну програму, згідно з якою місцеві ЗМІ будуть отримувати бюджетні кошти і виконувати зобов'язання, покладені на них урядом», - підкреслив Борис Колесников.

Впровадження нових технологій допоможе відродити АПК. Юрій Сапронов

Успішним сільське господарство в Україні стане за умови впровадження в нього інноваційної складової. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Господарства Сибіру Російської Федерації демонструють нам цікавий приклад, коли з кожного з напрямів розвитку АПК вибираються господарства, які стають базовими для створення технологічних майданчиків, де впроваджуються новітні розробки в області аграрної науки, застосовуються інноваційні технології і техніка. У подальшому такий досвід тиражується на інші господарства.

Архів документів