Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Шість районів області повністю забезпечили посів прогнозованих площ цукрових буряків

Станом на 28 квітня 2011 року забезпечили посів прогнозованих площ цукрових буряків наступні райони: Дергачівський – 110%; Сахновщинський – 106 %; Куп’янський, Печенізький, Харківський та Чугуївський – на 100%; Красноградський і Зачепилівський відповідно на 91 – 92%. Про це сьогодні в ході Обласної селекторної наради повідомив заступник начальника Головного управління агротехнічного розвитку ХОДА Василь Ярошенко.

Більшість господарств області провели посів ранніх зернових організовано і в оптимальні строки

В цілому по області більшість господарств провели посів ранніх зернових організовано, в оптимальні строки, витримавши всі агротехнічні вимоги. Про це сьогодні в ході Обласної селекторної наради повідомив заступник начальника Головного управління агротехнічного розвитку ХОДА Василь Ярошенко. За його словами, високий рівень організації весняно-польових робіт в господарствах Богодухівського, Великобурлуцького, Дергачівського, Зачепилівського, Золочівського, Красноградського та Чугуївського районів.

Харківська обласна філармонія оновила групу мідних духових інструментів

Сьогодні в концертному залі Харківської обласної філармонії голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, Харківський міський голова Геннадій Кернес в урочистій обстановці вручили симфонічному оркестру Харківської обласної філармонії сертифікат на придбання нових мідних духових інструментів. «Сьогодні ми бачимо справжню турботу про культуру і мистецтво з боку обласної та міської влади, коли слова не розходяться з ділом», - підкреслив директор, головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко. «Ми пишаємося нашими музикантами, які досягли всесвітнього визнання, граючи на дуже старих інструментах. Тепер, я впевнений, що виконуючи твори на нових інструментах, вони досягнуть ще більшого успіху», - зазначив у ході урочистої церемонії голова ХОДА Михайло Добкін.

В Дергачівському районі відбулися заходи, присвячені 25-м роковинам аварії на ЧАЕС

З нагоди 25-х роковин аварії на ЧАЕС у с. Руська Лозова та смт Слатине Дергачівського району було відкрито пам’ятники ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Також у Дергачівському ліцеї № 2 було висаджено алею Слави та відкрито кімнату-музей «Чорнобильська Слава». У районному будинку культури відбувся районний захід «Чорнобильські дзвони», де було вручено подяки та почесні нагороди ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

В управлінні містобудування та архітектури ХОДА відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець»

Протягом березня-квітня 2011 року в управлінні містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» у номінації «Кращий спеціаліст», за участю 3 фахівців управління.

Будьте обережні з вогнем під час відпочинку в лісах та лісопаркових зонах

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА звертається до мешканців та гостей нашої області з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки та санітарних норм під час відпочинку в лісах та лісопаркових зонах. Лісові пожежі є найбільшим лихом для лісу. За лічені хвилини вони можуть знищити або пошкодити лісові насадження, що вирощувалися десятиріччями. При цьому збитків зазнають не тільки лісові масиви, рослинність, гинуть також дикі тварини, птахи.

«Що? Де? Коли? Зіркові війни». Фінальні ігри. Політики

Можливість проявити свою кмітливість в інтелектуальному казино знову отримує команда політиків - Нестор Шуфрич (капітан команди), Михайло Добкін, Ірина Бережна, Максим Луцький, Олена Бондаренко і Олег Надоша. Не пропустіть третю гру фінальної серії "Що? Де? Коли? Зіркові війни"! Субота, 30 квітня 22:20, телеканал Інтер.  

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 29 квітня, о 14:00 в Храм імені святого Олександра Невського (вул. Академіка Павлова, 46) відбудеться фестиваль дитячої творчості «Пасхальна радість»; о 14:00 в концертній залі Харківської обласної філармонії (вул. Римарська, 21) розпочнеться прес-конференція директора, художнього керівника і головного диригента Харківської обласної філармонії Юрія Янка, присвячена презентації нових духових музичних інструментів, придбаних для симфонічного оркестру філармонії головою ХОДА Михайлом Добкіним, заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим та Харківським міським головою Геннадієм Кернесом; о 15:00 в концертній залі Харківської обласної філармонії (вул. Римарська, 21) відбудеться концерт симфонічного оркестру філармонії, в ході якого можна буде почути звучання нових духових музичних інструментів, придбаних для філармонії головою ХОДА Михайлом Добкіним, заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим та Харківським міським головою Геннадієм Кернесом; о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 22 квітня 2011 року з питання «Про стан виконання Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 06.07.10 № 2433-VI (2433-17)» 2. Про хід проведення комплексу весняно-польових робіт у поточному році 3. Інформація щодо перспектив і наслідків введення в дію Закону України «Про ринок земель»  

Ми зацікавлені у презентації Харківського регіону за кордоном. Євген Савін

«Ми презентуємо не тільки харківську оперу, але і весь Харківський регіон. Наше завдання представити Харків на світовій арені», - заявила сьогодні в ході зустрічі із заступником голови Харківської облдержадміністрації Євгеном Савіним англійський оперний продюсер, організатор турне Харківського національного академічного театру опери та балету ім.Лисенка у Великобританії та Ірландії Еллен Кент. За її словами, Харків, зокрема, може бути відображений у програмах та буклетах гастролей.

Харківський театр опери і балету виступить з гастролями у Великобританії та Ірландії

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зустрівся з оперним і балетним продюсером з Великобританії Еллен Кент і обговорив можливі перспективи співпраці з обласною державною адміністрацією, в тому числі - майбутні турне Харківського національного академічного театру опери та балету ім.Лисенка у Великобританії та Ірландії в 2011-2012 рр.

Органи санепідслужби проводять перевірку санітарного стану дитячих оздоровчих таборів

Як повідомила сьогодні на прес-конференції головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова, зараз проводиться перевірка санітарного стану дитячих оздоровчих таборів. «Перед новим оздоровчим сезоном традиційно проводиться перевірка таборів. Кожен дитячий оздоровчий заклад має план завдань з поліпшення санітарного стану. Його виконання відстежується органами СЕС. Наші зусилля спрямовані на те, щоб не допустити ускладнення епідемічної ситуації та забезпечити безпечне оздоровлення дітей», - зазначила Тетяна Колпакова.

Харківська область займає одне з перших місць в Україні щодо зниження захворюваності на туберкульоз

«За перший квартал 2011 року в Харківській області знизилась захворюваність на сальмонельоз та дизентерію. Рівні захворюваності залишаються високими, але ситуація значно покращилась, - повідомила 28 квітня в ході прес-конференції про санітарно-епідеміологічний стан в області головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.- Це певний курс для нас в посиленні контролю, а також заходи щодо підготовки до оздоровчого сезону».

29 квітня в Харкові відбудеться фестиваль дитячої творчості «Пасхальна радість»

29 квітня о 14.00 на території храму імені святого Олександра Невського відбудеться фестиваль дитячої творчості «Пасхальна радість». В заході візьмуть участь учні шкіл міста Харкова та  Харківської області, а також воскресної школи при храмі Олександра Невського.

Цього року для шкіл області планується придбати 10 автобусів

У 2010 році за програмою «Шкільний автобус» Харківська область отримала 5 одиниць транспорту. Цього року для шкіл області планується придбати 10 автобусів. Про це сьогодні під час відео-конференції «Реформи освіти» повідомив начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал.

Кабінети фізики, хімії, біології необхідно оснащувати сучасним обладнанням. Вадим Ландсман

«Після розпаду Радянського Союзу в багатьох школах прийшли в непридатність спеціалізовані кабінети фізики, хімії, біології та ін. Для вирішення цієї проблеми Харківська область пропонує реалізувати на своїй території пілотний проект зі створення сучасних навчальних кабінетів, оснащених сучасними інформаційно-комунікаційними засобами навчання», - зазначив сьогодні під час відео-конференції «Реформи освіти» заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман.

В Харківській області не був перевищений епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ. Тетяна Колпакова

Як зазначила 28 квітня в ході прес-конференції про санітарно-епідеміологічний стан в області головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова, в цей епідеміологічний сезон ситуація по захворюваності населення на грип та ГРВІ значно покращилась. «Значно покращилась діагностика захворюваності, тому що працювали на діагностику та моніторинг дві ПЛР лабораторії, завдяки яким своєчасно ставився діагноз хворим та ними приймалися відповідні медичні препарати», - підкреслила вона.  

У 2011 році в Харківській області планується відкрити 25 дитячих садків. Вадим Ландсман

Як зазначив сьогодні під час відео-конференції «Реформи освіти» міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, за роки незалежності в Україні було втрачено більше 8 тис. дитячих садків. З червня 2010 року Міністерство разом з місцевими органами влади розпочали активну роботу з повернення і відновлення роботи дошкільних навчальних закладів. За 10 місяців в Україну було відкрито 420 дошкільних навчальних закладів.

В Україні планується запровадити нові стандарти навчання в середній школі. Дмитро Табачник

Як повідомив сьогодні під час відео-конференції «Реформи освіти» міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, в Україні планується ввести нові стандарти навчання в середній школі. Зокрема, вже затверджено новий стандарт для початкової школи. «У ньому є як мінімум кілька революційних речей. Вивчення іноземної мови з першого класу, азів інформатики з 2 класу. Абсолютно інший рівень викладання основ природознавства - максимальне зближення маленької людини із зоровим світом. Крім того, вивчення іноземної мови буде спрямовано насамперед на розвиток розмовної мови», - підкреслив Дмитро Табачник.

В області розпочався процес оптимізації мережі вищих навчальних закладів

Сьогодні під час відео-конференції «Реформи освіти» міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник акцентував увагу на важливості оптимізації мережі вищих навчальних закладів України та створення конкурентного середовища. «900 вузів у країні не виживе, але стільки вузів країні і не потрібно», - підкреслив Дмитро Табачник.

Досвід Харківської області з проведення профілактичних медичних оглядів школярів планується розповсюдити на всю Україну. Дмитро Табачник

Як зазначив сьогодні під час відео-конференції «Реформи освіти» міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, здоров’я школярів потребує особливої уваги, тому важливе значення мають профілактичні медичні огляди. За словами Дмитра Табачника, систему проведення профілактичних медичних оглядів школярів, яка створена у Харківській області, планується розповсюдити на всю Україну. Він також зазначив, що міністерство рекомендує іншим областям організовувати роботу з проведення медоглядів за прикладом Харківщини.

Єдиний дозвільний центр - це ще один крок влади назустріч підприємцям. Сергій Авершин

Як зазначив 28 квітня в ході відкриття Міжнародного Конгресу Підприємців начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, 4 травня відбудеться відкриття Єдиного регіонального дозвільного центру, який буде діяти на території міста Харкова, але також буде обслуговувати жителів усього регіону. «Відкриття дозвільного центру заплановано на наступному тижні. - Повідомив він. - Це один із перших на Україні дозвільних центрів. Тут можна буде оформити всю необхідну дозвільну документацію в одному місці, зводячи до мінімуму контакт з чиновниками. Ми сподіваємося, що це буде перший із значущих кроків на шляху до розвитку підприємництва в регіоні».  

У рамках Міжнародного Конгресу Підприємців працюють «консультаційні столи»

У рамках Міжнародного Конгресу Підприємців працюють «консультаційні столи». Про це 28 квітня повідомив начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин. «Консультаційні столи» були організовані для розгляду питань, які виникають у людей частіше за все. Ми постаралися розмістити «Консультаційні столи»  найбільш затребуваних питань найбільш затребуваних питань, - зазначив він. – Вони будуть проводитися протягом дня Головним управлінням Пенсійного фонду України в Харківській області, Державною податковою адміністрацією в Харківській області, обласним центром зайнятості та обласною митницею». 

Обласна влада створює сприятливі умови для розвитку підприємництва та малого бізнесу області. Сергій Авершин

Сьогодні під час відкриття Міжнародного Конгресу Підприємців, який відбувся в конференц-залі «РадмірЕкспоХолл», начальник Головного управління економіки Харківської обласної державної адміністрації Сергій Авершин зазначив, що сьогоднішній захід має особливе значення для розвитку і зміцнення підприємництва та малого бізнесу Харківського регіону.

У Харкові розпочав роботу Міжнародний Конгрес Підприємців

Сьогодні о 10.00 в конференц-залі «РадмірЕкспоХолл» в рамках регіонального Комітету з економічних реформ розпочав роботу Міжнародний Конгрес Підприємців за участю представників облдержадміністрації, представників Клубів Підприємців та інших бізнес-асоціацій, у якому беруть участь близько 500 бізнесменів і топ-менеджерів з 8-ми країн, 15-ти міст СНД. Конгрес націлений на налагодження міжнародних економічних зв'язків і поліпшення бізнес-середовища в регіоні.

Медичне обслуговування чорнобильців є одним з найважливіших пріоритетів в діяльності галузі охорони здоров’я регіону. Ігор Шурма

Як зазначив під час Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, медичне обслуговування чорнобильців є одним з найважливіших пріоритетів в діяльності галузі охорони здоров’я регіону.

19 травня в Харкові почнуться Дельфійські ігри Слобожанщини

19 травня відбудеться урочисте відкриття Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант». Про це повідомив начальник управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов.

Події дня

Сьогодні, 28 квітня, о 10:00 в конференц-залі «Радмір Експо Хол» (ст.метро "Академіка Павлова", вул.Академіка Павлова, 271) розпочнеться Міжнародний Конгрес Підприємців в рамках регіонального Комітету з економічних реформ; о 12.30 у Центрі російської культури Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» (вул.Лермонтовська, 27) відбудеться зустріч студентів і школярів з першим космонавтом незалежної України Леонідом Каденюком; о 15:00 в прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція головного санітарного лікаря області Тетяни Колпакової про санітарно-епідеміологічний стан в області.

У травні Харків відвідає сузір'я великих акторів. Вікторія Маренич

У рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Харків відвідає справжнє сузір'я великих акторів, режисерів і композиторів, які проведуть майстер-класи для початківців кінематографістів, а також зустрінуться з харківським глядачем на творчих вечорах. Про це 27 квітня під час прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться презентація вина «Ma cuvée personnelle Syrah» винного дому П'єра Рішара Chateau Bel Eveque

Як зазначила 27 квітня в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, в рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» за підтримки винного бутіка «In Vino» відбудеться презентація вина П'єра Рішара «Ma cuvée personnelle Syrah» винного дому Chateau Bel Eveque.

Чим більше буде власників у дитячого оздоровчого закладу, тим вище ймовірність збереження цього об'єкта. Євген Савін

У питанні збереження і збільшення кількості дитячих заміських оздоровчих таборів, а також поліпшення якості наданих ними послуг, обласна адміністрація йде по шляху пошуку декількох власників для одного табору. Про це під час наради з питань проведення оздоровчої кампанії 2011 сказав заступник голови ХОДА Євген Савін: «Чим більше джерел фінансування ми зможемо закріпити за тим чи іншим оздоровчим закладом, тим вище ймовірність того, що ми швидко приведемо його до ладу, і чим більше буде власників, тим вище ймовірність збереження цього об'єкта. Зменшується ймовірність, що табір втратить своє функціональне призначення».

Архів документів