Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ігор Шурма представив нового головного лікаря Обласного диспансеру радіаційного захисту

Сьогодні під час Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма представив нового головного лікаря КЗОЗ «Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення». Розпорядженням голови ХОДА на цю посаду з 21 квітня призначений Едуард Зінов‘єв.  

Відбулася нарада з питань проведення оздоровчої кампанії 2011 року

В актовому залі об'єднання профспілок Харківської області відбулася нарада з організації оздоровлення та відпочинку дітей області влітку 2011 року. У нараді взяли участь заступник голови ХОДА - начальник обласного штабу з підготовки літньої оздоровчої кампанії-2011 Євген Савін, начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова, начальник відділу з питань організації охорони материнства та дитинства ГУ охорони здоров'я ХОДА Тетяна Єфименко, директори заміських закладів оздоровлення та відпочинку, голови профспілкових комітетів підприємств і організацій, голови обласних галузевих профспілкових організацій, представники МНС, санепідслужб, Держгірпромнагляду Україні.

Ефективність роботи Координаційної ради залежить від контролю за виконанням рішень попередніх засідань. Ігор Шурма

«Дуже часто різні ради, комісії, форуми ухвалюють багатосторінкові рішення, але вони не виконуються. Для мене, як для голови Координаційної ради, є принциповим виконання всіх рішень. Ефективність роботи ради залежить від контролю за виконанням рішень попередніх засідань», – зазначив сьогодні під час засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 26 квітня провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Під час прийому до заступника голови Харківської облдержадміністрації звернулися 12 осіб.  

Відбулося засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Сьогодні під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Під час засідання розглядалися питання про: виконання доручення голови Координаційної ради від 11 лютого 2011 року; проведення заходів, присвячених 25-м роковинам Чорнобильської катастрофи; пенсійне забезпечення військовослужбовців, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Визначено переможців V Регіонального конкурсу наукових робіт молодих вчених «Ґендерна політика очима української молоді: слобожанський вимір»

Підведено підсумки V Регіонального конкурсу наукових робіт молодих вчених «Ґендерна політика очима української молоді: слобожанський вимір». Цього року на Конкурс було подано 55 робіт, найкращі з який посіли I, II і III місця. Переможців Конкурсу нагороджено Грамотами Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, цінними подарунками та грошовими преміями від спонсору Конкурсу компанії «Хот Велл».

Стартував Національний конкурс «Благодійник року»

29 березня 2011 року стартував 5 ювілейний Національний конкурс «Благодійник року». Цього року переможці будуть визначені в 14 номінаціях серед представників великого, середнього, малого бізнесу, фізичних осіб, благодійних фондів, ініціативних груп тощо. Прийом заявок триватиме до 30 жовтня 2011 року. Урочиста церемонія нагородження переможців традиційно буде приурочена до Дня благодійника, який відзначається в Україні у другу неділю грудня. Докладну інформацію про конкурс та умови участі можна отримати на сайті http://blagodijnyk.org.ua або за тел. (044) 229-46-62.

У центрі уваги - оздоровча кампанія-2011

Сьогодні, 27 квітня, об 11:00 в Палаці праці (3 під'їзд, 2 поверх) відбудеться нарада з організації та проведення літньої оздоровчої кампанії 2011 року.  

Під час ярмарок люди повністю були задоволені продукцією, ціни були стабільними. Віталій Алексейчук

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в усіх районах Харкова і Харківської області напередодні Великодня були організовані продовольчі ярмарки, де люди мали змогу придбати всі необхідні до свята продукти – борошно, цукор, яйця, готові паски, м’ясо, овочі та багато іншого. «Постійний моніторинг засвідчив, що рівень цін на продукти харчування був нижче, ніж в інших торгівельних установах – супермаркетах та ринках. Люди повністю були задоволені продукцією, ціни були стабільними», - зазначив Віталій Володимирович.  

Голова ХОДА вимагає від аграрієв області жорсткого дотримання сівозміни

Основне завдання, яке цього року поставив перед аграріями області голова ХОДА Михайло Добкін, - витримати зернову групу, щоб область отримала не менше 2 млн. 600 тис. т хліба. Не менш важливим є завдання по виробництву гречки та цукру. «Голова ХОДА особисто контролює ці питання», - заявив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Озимі у регіоні знаходяться в доброму і задовільному стані. Віталій Алексейчук

«Були побоювання, що буде поганий стан озимих, але завдяки своєчасному підживленню озимих ми маємо сьогодні непогані показники: вони в доброму і задовільному стані. Завдяки тому, що був і дощик, було і тепло ми змогли добре попрацювати, щоб ліквідувати ті недоліки, які були минулого року», - зазначив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

В Харківський області засіяно 93% запланованих площ

Аграріями області сьогодні вже посіяно 246 тис. га ранніх зернових і разом з іншими посівами у весняному комплексі польових робіт це складає 93% від запланових площ. Про це в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Події дня

Сьогодні, 27 квітня, о 10:00 на обласному збірному пункті (вул. Котлова, 205) розпочнеться засідання обласної призовної комісії. Об 11:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) прес-конференція за підсумками відбіркового туру III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Учасники: начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації - співголова організаційного комітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич; член журі кінофестивалю - кінокритик Володимир Миславський; член селекційної комісії, керівник відеоканалу «Перша столиця» Костянтин Кеворкян; член селекційної комісії - кінознавець Наталія Черкасова. О 16:00 в Харківському національному економічному університеті (бібліотечний корпус, аудиторія № 311) відбудеться перша зустріч в форматі «Лабораторія успіху».

Відео сходження Благодатного вогню 23 квітня 2011 року в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі

Відео сходження Благодатного вогню 23 квітня 2011 року в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі можна побачити тут. 

Віталій Алексейчук візьме участь у програмі «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо

Завтра о 8:10 на обласному державному радіо вийде в ефір програма «Ранковий ексклюзив». Участь в ній візьме заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. Мова піде про хід весняно-польових робіт в Харківській області.  

Необхідно активізувати проведення оплачуваних громадських робіт із санітарного очищення території області. Михайло Добкін

Сьогодні в ході наради, присвяченій проведенню в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін доручив заступнику голови ХОДА Ігорю Шурмі та начальнику обласного центру зайнятості Володимиру Міненко активізувати організацію оплачуваних громадських робіт із санітарного очищення території області.  

У Харківській області тривають роботи з приведення в порядок об'єктів благоустрою та територій загального користування

Робоча група Харківської облдержадміністрації за результатами об'їздів 23 і 25 квітня районів і населених пунктів області визначила, що виконано значні обсяги робіт з приведення в порядок об'єктів благоустрою та територій загального користування. Про це повідомив в ході наради, присвяченої проведенню в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

На в'їздах до Харківської області планується обладнати місця для відпочинку водіїв

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні доручив начальнику обласного управління лісового та мисливського господарства Сергію Мусієнку та начальнику Служби автомобільних доріг у Харківській області Костянтину Микуленку обладнати на в'їздах/виїздах в Харківську область організовані майданчики для відпочинку водіїв.  

Чорнобиль не має минулого часу

Сьогодні в пам'ять трагічних подій, що відбулися 25 років тому на Чорнобильській атомній електростанції, і в подяку всім, хто врятував людство від радіоактивного лиха, учні двох шкіл Київського району - № 165 і № 166 - висадили березову алею на території біля своїх навчальних закладів. Урочистий урок-реквієм «Чорнобиль не має минулого часу» відвідав заступник голови ХОДА Євген Савін.

До керівників, які не організовують роботу із санітарного очищення території належним чином, будуть вживатися жорсткі заходи. Михайло Добкін

«На минулій нараді я говорив, що через 2 наради ми будемо вживати заходи вже більш жорсткого характеру до тих, хто не буде справлятися з роботою із санітарного очищення території. Якщо не буде виправлена ситуація в селищах Пісочин і Покотилівка, необхідно буде ініціювати відкликання керівників цих населених пунктів з займаних посад. Якщо люди не розуміють свою відповідальність за санітарний стан, нехай шукають іншу роботу. У них є ще 2 тижні для наведення порядку», - підкреслив сьогодні в ході наради, присвяченій проведенню в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

В області проведено великий обсяг робіт з наведення порядку, але зупинятися ще рано. Михайло Добкін

Як зазначив в ході наради, присвяченій проведенню в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в області проведено великий обсяг робіт з наведення порядку, але зупинятися і заспокоюватися ще зарано. «Необхідно довести розпочату нами справу до логічного завершення: очистити всю територію області від несанкціонованих звалищ. Ми на правильному шляху і темп робіт з наведення порядку зменшувати не будемо», - підкреслив Михайло Добкін.  

За несанкціоновані звалища в Харківській області стягнуто 48 тис. 76 грн. штрафів

У результаті рейдових перевірок, проведених Держекоінспекцією в Харківській області, станом на 26 квітня до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 93 людини на загальну суму 48 тис. 76 грн., з них 16 голів органів місцевого самоврядування, 19 керівників підприємств, 58 громадян та представників підприємств та організацій. Про це повідомив в ході наради, присвяченої проведенню в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

До Великодня в Харківській області було упорядковано 82% кладовищ

Відповідно до доручення Першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва, для належної підготовки до святкування Великодня в Харківській області впорядковано та приведено в належний санітарний стан 2,3 тис. га або 82% територій усіх 1560 кладовищ Харківської області. Про це повідомив в ході наради, присвяченої проведенню в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У ході суботників у Харківській області ліквідовано 3848 стихійних звалищ

На сьогоднішній день, з урахуванням суботників, що відбулись в області 23 квітня, в Харківській області ліквідовано 3848 з 4422 стихійних звалищ, в тому числі 646 - в межах смуг вулиць і доріг, 2832 - на прибудинкових територіях, 370 - на пустирях. Про це повідомив в ході наради, присвяченої проведенню в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Фотовиставку «Чорнобиль. Я там був» відвідають школярі з усієї Харківської області

Фотовиставку «Чорнобиль. Я там був» відвідають школярі з усієї Харківської області. Про це 26 квітня під час відкриття виставки повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ця виставка дуже корисна для всіх. Ми повинні пам'ятати про те, що сталося, і дбати, щоб це не повторилося знову, - зазначив Михайло Добкін. - Ми плануємо організувати відвідування школярами даної виставки. Багато речей забувається, але є можливість показати і розповісти про цю трагедію молодому поколінню, яке передасть свої знання далі».

У Харкові буде відкрито музей, присвячений катастрофі на Чорнобильській атомній станції

На базі матеріалів, які були зібрані для виставки «Чорнобиль. Я там був»,  чорнобильці планують створити в Харкові музей. Про це в ході урочистого відкриття виставки сказав її автор Юрій Ворошилов. «Такий музей обов'язково повинен бути в Харкові, тому що саме в нашому місті починався чорнобильський рух, - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін. - Сьогодні ми продовжуємо робити все можливе, щоб відстояти права чорнобильців».

Ухвалений ВР проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення дозвільної системи - прогрес у проведенні політики дерегуляції. Юрій Сапронов

  Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов позитивно відгукнувся про ухвалений Верховною Радою України проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення дозвільної системи у сфері господарської діяльності».

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Чугуївському районі

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Чугуївському районі. У ході прийому було розглянуто земельні питання, а саме отримання актів на право користування земельними ділянками та оформлення землевпорядної документації. Також обговорено питання роботи ветеринарної служби в районі.  

У України спрощена процедура відкриття власного бізнесу

Заступник губернатора Юрій Сапронов назвав ухвалення сьогодні Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури створення підприємства ще одним важливим кроком на шляху поліпшення бізнес-клімату в країні.

В обласній художній галереї відкрилася фотовиставка «Чорнобиль. Я там був»

Сьогодні в обласній художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» до 25-річчя катастрофи на Чорнобильській атомній станції відбулося урочисте відкриття документальної фотовиставки «Чорнобиль. Я там був», яка експонуватиметься в галереї до 15 травня 2011 р. У відкритті виставки взяв участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступники голови ХОДА Євген Савін та Ігор Шурма, голова обласної ради Сергій Чернов, голова ХОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник.

Архів документів