Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Я пишаюся тим, що служу нашому Слобожанському народу, а разом з ним всім людям на землі. Митрополит Харківський і Богодухівський Никодим

Митрополит Харківський і Богодухівський Никодим в ході Урочистої Академії з нагоди його 90-річчя подякував усім за вітання і зазначив: «90 років здається багато для того, хто не прожив їх, а для того, хто прожив - це мить, яка пролетіла. Я дякую Богові, що ця мить минула не дарма. Я об'їхав майже всі країни світу, проповідуючи Слово Боже, єднання в мирі, любові. Я пишаюся тим, що служу нашому Слобожанського народу, а разом з ним, всім людям на землі, бо коли всі будуть єдині - восторжествує мир і Божа благодать над усіма нами».

Життя митрополита Никодима - це приклад справжнього служіння Богові і людям. Митрополит Київський і всієї України Володимир

«Ми зібралися сьогодні для того, щоб гідно привітати з 90-річчям і похвалити богоугодні справи митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. Він слугує гідним прикладом для майбутніх поколінь. Його життя наповнене особливим, божественним натхненням. Він показує архіпастирський добрий приклад управління єпархіями Російської православної церкви як в Україні, так і в Росії. Життя митрополита Никодима - це приклад справжнього служіння Богу і людям, і винагородити за його справи може тільки Господь», - зазначив сьогодні в ході Урочистої Академії Митрополит Київський і всієї України Володимир.

Митрополит Никодим нагороджений відзнакою Предстоятеля Української православної церкви

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир сьогодні в ході Урочистої Академії, яка відбулася у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка, вручив митрополиту Харківському і Богодухівському Никодиму відзнаку Предстоятеля Української православної церкви. Нагорода вручена за особливі заслуги перед Українською православною церквою.

Саме завдяки подвижництву Митрополита Никодима Харків зміг повернутися до тих найважливішим духовних витоків, які протягом сотень років визначали його розвиток. Геннадій Кернес

«Для мене велика честь вийти на цю сцену, щоб від імені всіх харків'ян привітати видатного харків'янина, почесного громадянина нашого міста, якого сотні тисяч людей з благоговінням і вдячністю називають своїм духовним батьком», - привітав митрополита Харківського і Богодухівського Никодима Харківський міський голова Геннадій Кернес. - «Виконати своє життя як вчинок» дано небагатьом. Саме завдяки подвижництву Митрополита Никодима Харків зміг повернутися до тих найважливішим духовних витоків, які протягом сотень років визначали його розвиток».

Презентовано Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю

Сьогодні під час Урочистої Академії, присвяченій 90-річчю з дня народження митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, відбулася презентація Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю (художній керівник і головний балетмейстер - народний артист України Борис Колногузенко, диригент - лауреат міжнародних конкурсів Андрій Стрілець, хормейстер - Михайло Когутич). На сцені Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка вперше продемонстрували своє мистецтво музиканти, солісти та танцюристи, які об'єдналися в один яскравий колектив.

Митрополит Никодим нагороджений орденом Преподобного Серафима Саровського I ступеня

Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил в ході Урочистої Академії, яка триває у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка, вручив митрополиту Харківському і Богодухівському Никодиму орден Російської Православної Церкви Преподобного Серафима Саровського I ступеню.

Життя Мирополита Никодима - це шлях самовідданого служіння Богу, Православній Церкві і народу. Михайло Добкін

«Сьогодні ми святкуємо 90-річчя видатного церковного і громадського діяча, найстарішого за хіротонією єпископа Української Православної Церкви Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. За словами самого Владики, настільки довге життя - це Божий дар і одночасно доручення здійснити визначене в цьому житті. Життєвий шлях Владики представляється мені великим родючим полем. Як дбайливий сіяч, він сіяв у нього добірні зерна віри, любові, добра, співчуття, поваги, прощення, допомоги. Ця нива, як у притчі про доброго сіяча, принесла багатий урожай. Бог визначив бідному юнакові з буковинського села стати одним із стовпів православ'я в сучасному світі. Шлях від послушника монастиря до Митрополита Української Православної Церкви - це шлях самовідданого служіння Богу, Православній Церкві і народу. Шлях, який викликає захоплення і замилування. Я б назвав його християнським подвигом віри довжиною в життя», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін у ході Урочистої Академії, присвяченій ювілею митрополита Харківського і Богодуховсого Никодима.

Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил привітав митрополита Никодима з 90-річчям

У ході Урочистої Академії, яка проходить у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка, Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил привітав з 90-річчям митрополита Харківського і Богодухівського Никодима.  «Ви досягли по істині біблійного віку, але водночас зберегли ясність розуму і здатність до творчої діяльності. Вас щиро люблять і поважають священнослужителі і благочестивий віруючий народ, що оточують вас. Святкування вашого 90-річчя виливається в чудове церковно-громадське свято. Так і має бути, бо кожен архіпастир крім того, що він батько ввіреного йому народу божого, він одночасно і людина, що несе відповідальність перед Богом та історією за людей, над якими простягається її архіпастирський амофор. Я від усього серця хотів би побажати вам здоров'я, сил душевних і тілесних, багатьох дарів від воскреслого Спасителя, щоб ще довгі роки ви радували нас своєю участю в церковному житті і своєю особистістю пов'язували минуле і сьогодення, здійснюючи таке важливе для справи Божої спадкоємство», - сказав у своїй вітальній промові Патріарх Кирил.

Митрополит Харківський і Богодухівський Никодим нагороджений Орденом Пошани Російської Федерації

За заслуги у зміцненні єдності руської православної церкви і дружби між російським та українським народами Митрополит Харківський і Богодухівський Никодим нагороджений Орденом Пошани Російської Федерації. У ході Урочистої Академії, присвяченій 90-річчю з дня народження митрополита Никодима, орден ювіляру вручив Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов.

Віктор Тихонов вручив митрополиту Никодиму орден князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня

У ході Урочистої Академії, присвяченій 90-річчю з дня народження Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов вручив ювіляру орден князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня. Митрополит нагороджений орденом за видатні особисті заслуги у відродженні духовності Українського народу, багаторічну благодійну і гуманістичну діяльність.  Крім того, Віктор Тихонов вручив митрополиту Никодиму Почесну грамоту Кабінету міністрів України.

У театрі опери та балету розпочалася Урочиста Академія, присвячена 90-річчю з дня народження митрополита Харківського і Богодухівського Никодима

У Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка розпочалася Урочиста Академія, присвячена 90-річчю з дня народження митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. У заході беруть участь Патріарх Кирил - єпископ Російської православної церкви, Патріарх Московський і всієї Русі, предстоятель Російської православної церкви, предстоятель УПЦ Московського патріархату, Митрополит Київський і всієї України Володимир. Також прийшли привітати Митрополита Никодима віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, вікарій Харківської єпархії архієпископ Ізюмський Онуфрій, Надзвичайний і Повноважний посол Росії в Україні Михайло Зурабов, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіп.

Патріарх Московський Кирил і архієпископ Онуфрій обмінялися пам'ятними подарунками

Під час відвідування Свято-Благовіщенського кафедрального собору Харкова Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил в пам'ять про свій візит подарував храму Образ Христа Спасителя. У свою чергу вікарій Харківської єпархії архієпископ Ізюмський Онуфрій вручив Патріарху Кирилу ікону Іоанна Богослова, щоб вона нагадувала йому про перебування на харківській землі.  Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відзначив, що в Харкові побачив людей, що зберігають віру в своїх серцях. За його словами, він давно мріяв відвідати наше місто, куди приїхав на 90-річчя поважного митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, і дуже радий, що сьогодні, незважаючи на поважний вік, Владика Никодим залишається духовним пастирем Харківщини.

З особливим почуттям я ступаю на Харківську землю. Патріарх Московський і всієї Русі Кирил

«Вперше у своєму житті я прибув до Харкова. Один раз, будучи ще ректором духовної семінарії, я був у Харкові проїздом. Потім я дуже сумував, що не зміг відвідати місто, де багато храмів і церков, і образ Свято-Благовіщенського кафедрального собору переслідував мене ще довгі роки. Мені дуже хотілося побувати тут, побачити чудовий культурний, інтелектуальний, промисловий центр України. Крім того, це центр однієї з найпотужніших єпархій Української православної церкви Московського патріархату, що дуже важливо. З особливим почуттям я ступаю на цю землю. І привід для відвідин Харківщини чудовий - 90-річчя Владики Никодима, якого я знаю з 1964 року. Ось так довго триває наше знайомство і добрі стосунки, тому я вважав за необхідне приїхати на святкування його 90-річчя, зустрітися з ним, поклонитися Харківській землі та помолитися з усіма вами», - зазначив Патріарх Московський і всієї Русі Кирил після прибуття до Харкова.

Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідав Свято-Благовіщенський кафедральний собор

У ці хвилини Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил служить молебень у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі Харкова. Собор заповнений тисячами парафіян, які прийшли поклонитися і попросити благословіння у Святійшого Патріарха Кирила.

Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прибув на Харківщину

На Харківщину прибув Патріарх Кирил - єпископ Російської православної церкви, Патріарх Московський і всієї Русі, предстоятель Російської православної церкви. Біля трапа літака його зустріли Предстоятель УПЦ Московського патріархату, Митрополит Київський і всієї України Володимир, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, вікарій Харківської єпархії архієпископ Ізюмський Онуфрій. В аеропорту його також зустріли Надзвичайний і Повноважний посол Росії в Україні Михайло Зурабов, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіп.

До Харкова прибув Митрополит Київський і всієї України Володимир

В аеропорту «Харків» приземлився літак, яким на Харківщину прибув Предстоятель Української Православної Церкви Московського патріархату, Митрополит Київський і всієї України Володимир. Його зустріли віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, вікарій Харківської єпархії, архієпископ Ізюмський Онуфрій.

7-8 травня Харків відвідає Святіший Патріарх Російської Православної церкви Московського патріархату Кирил

Священнослужитель вперше відвідає Харків як предстоятель РПЦ. Сьогодні, 7 травня, о 16:20 він побуває у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі міста і в цей же день о 18:00 візьме участь в Урочистій Академії, присвяченій 90-річчю з дня народження митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, яка відбудеться в Харківському академічному театрі опери та балету. Захід транслюватиметься у прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК. 8 травня на площі Свободи Патріарх Московський і всієї Русі Кирил та Митрополит Київський і всієї України Володимир здійснять Божественну літургію. Початок дійства і прямої трансляції на першому національному каналі та на телеканалі ХОД ТРК о 9:00. Після закінчення богослужіння о 12:15 предстоятель РПЦ візьме участь у церемонії покладання вінків до Меморіалу Слави.

Польська діаспора Харкова відзначила День Конституції

6 травня у Харківському національному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбулися урочистості з нагоди Дня Конституції Республіки Польща. У заході взяли участь: заступники голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Ландсман та Ігор Шурма, начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко,заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціальної політики Світлана Горбунова-Рубан, Дніпропетровський міський голова Віталій Мархасін, члени дипломатичного корпусу та співробітники Генерального консульства РП у Харкові,а також представники польської діаспори та культурних кіл Харкова.

Вітання голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з Днем Перемоги

Дорогі земляки! Час віддаляє від нас вікопомний Травень 1945 року. Та велич подвигу народу в роки Великої Вітчизняної війни, мужність і незламність дідів-прадідів в боротьбі з безжальним ворогом не меркнуть із часом. Значення і ціна Великої Перемоги по-особливому усвідомлюються нині, коли великі і малі війни в різних куточках світу несуть страждання і смерть мільйонам людей. Мирного неба тобі, Україно! Щастя і благополуччя – твоєму народу! З Днем Перемоги! Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін

В Харківській області укладено лише 63 форвардних контракти

У ході селекторної наради начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич назвав ситуацію, що склалася навколо укладення форвардних контрактів, незадовільною. «В цілому по області укладено лише 63 угоди на реалізацію 53,5 тис. тонн зерна. Це 36% до завдання», - повідомив він.

На сьогоднішній день виготовлено та зареєстровано водогосподарські паспорти на 682 водних об'єкта. Віктор Бойко

З метою ефективного планування режимів роботи водних об'єктів, визначення ступеня ризику і технічного стану гідроспоруд, важливим є питання проведення паспортизації водних об'єктів. Про це сьогодні в ході селекторної наради сказав заступник начальника Харківського обласного виробничого управління меліорації і водного господарства Віктор Бойко.

На території Харківської області побудовано 57 водосховищ і 2538 ставків

Як відзначив в ході селекторної наради заступник начальника Харківського обласного виробничого управління меліорації і водного господарства Віктор Бойко, на території Харківського регіону з метою забезпечення водою жителів області побудовано 57 водосховищ загальною площею 32,8 тис. га і 2538 ставків загальною площею водного дзеркала 13,2 тис. га.

Ранні зернові посіяно на площі 260 тис. га, що становить 97%

Посів ранніх зернових культур в цілому по області проведено на площі 260 тис. га, що становить 97% від рекомендованих облдержадміністрацією площ. Про це повідомив у ході селекторної наради начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич.

Завдяки відповідальній позиції облдержадміністрації, Харківська область не має потреби у нагальному пошуку благодійних коштів на медичне обслуговування ветеранів ВВВ. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в Харківській області приділяється пильна увага лікуванню та забезпеченню ліками ветеранів, інвалідів, учасників Великої Вітчизняної війни. Зокрема, цього року на пільгове безоплатне зубопротезування інвалідів та ветеранів війни передбачено 1,5 млн.грн.; на забезпечення витратними матеріалами для оперативних втручань при лікуванні катаракти у жителів районів області (в т.ч. ветеранів, інвалідів, учасників ВВВ) – 1 млн.грн.; забезпечення слуховими апаратами – 1,9 млн.грн.; лікування аденоми простати – 300 тис.грн.

Перемога - це те, що сьогодні об'єднує наш народ. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, вітаючи ветеранів Великої Вітчизняної війни у ході святкових заходів у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка, зазначив, що Харків завжди особливо вшановує своїх ветеранів, висловлюючи своє трепетне і дбайливе ставлення, і 9 травня разом з ветеранами святкують діти, студенти, люди мирних професій. «Кілька днів тому я тримав у руках фронтові листи, які не дійшли до своїх адресатів. У цих листах - радість і печаль, в них історія тих великих днів, а головне - це віра в перемогу. Віра - це те, що не змогли зломити під час Великої Вітчизняної війни. Я, онук двох фронтовиків, схиляю голову перед подвигом великого народу», - підкреслив Михайло Добкін, звертаючись до присутніх.

Посіяно 257,2 тисяч гектарів ранніх зернових (доповнено)

Станом на 5 травня засіяно 257,2 тис. га ранніх зернових, що становить майже 100% планованих площ. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, ячмінь посіяно на 98%, горох - на 103%, овес - на 100%.  

На створення нового операційного блоку госпіталю для інвалідів війни з обласного бюджету вже виділено 1 млн.грн. Ігор Шурма

Першочерговими завданнями подальшого розвитку КЗОЗ «Обласний госпіталь для інвалідів війни» у 2011 році є створення сучасного операційного блоку в комплексі із палатами реанімації та інтенсивної терапії, клінічною експрес-лабораторією, а також сучасного стерилізаційного відділення. Оперблок буде оснащений сучасними системами вентиляції та знезараження повітря. Для початку робіт з обласного бюджету вже виділено 1 млн.грн. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Найближчим часом при облдержадміністрації буде створена Студентська рада

4 травня відбулася робоча зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Савіна представниками студентських спілок, на якій обговорювалися питання подальшого розвитку студентського самоврядування. Зокрема, представники харківського студентства висловилися за створення Студентської ради при голові обласної адміністрації, оскільки його робота забезпечить формування дієвого механізму вирішення проблем студентів, а вони, у свою чергу, отримають реальну можливість впливати на молодіжну політику обласної влади. У свою чергу, Євген Савін повідомив, що проект розпорядження про створення Студентської ради підготовлений і проходить узгодження в структурних підрозділах обласної державної адміністрації.

Відбулось урочисте відкриття Міжнародного товариського турніру з волейболу серед юнацьких команд міст-героїв

5 травня у спортивному комплексі обласного вищого училища фізичної культури та спорту відбулося урочисте відкриття Міжнародного товариського турніру з волейболу серед юнацьких команд міст-героїв, присвяченого Дню Перемоги у Великій Вітчизняній війні (1941-1945 рр.). Ініціаторами турніру є Харківське обласне відділення Національного олімпійського комітету України та Харківське обласне вище училище фізичної культури та спорту.

Ми безмежно вдячні ветеранам за їх життєвий подвиг. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні привітав з Днем Перемоги ветеранів війни та праці, які перебувають у Харківському обласному геріатричному пансіонаті. Також ветеранів привітали заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, депутат Харківської обласної ради Михайло Пилипчук, голова районної адміністрації Ленінського району Харкова Володимир Наконечний.

Архів документів