Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В ХОДА відбулася нарада з підготовки презентації Харківської області в Американській торгово-промисловій палаті

Сьогодні під головуванням заступника голови ХОДА Юрія Сапронова відбулася нарада з підготовки презентації промислового, освітнього та інвестиційного потенціалу Харківської області в Американській торгово-промисловій палаті, яка відбудеться 27 травня в м. Києві.

Питання відновлення роботи каналізаційного колектору Темнівської колонії знаходиться на контролі облдержадміністрації. Василь Хома

12 травня заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзну робочу нараду з питання відновлення роботи каналізаційного колектору, який знаходиться в експлуатації Темнівської виправної колонії №100. У нараді взяли участь представники Головного управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи обласної державної адміністрації, управління Державного департаменту з питань виконання покарань в Харківській області, Харківської райдержадміністрації, комунальних підприємств Харківського району.

Забезпечення санаторно-курортним лікуванням є одним з найважливіших питань медичного обслуговування ветеранів війни. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, одним з найбільш важливих питань в соціальному захисті та медичному обслуговуванні ветеранів війни є забезпечення санаторно-курортним лікуванням. За інформацією Ігоря Шурми, у 2010 році оздоровлено понад 2,4 тис. ветеранів. Компенсацію за невикористане санаторно-курортне лікування отримали 3,5 тис. інвалідів війни на суму 927,8 тис. грн.

Харківщина готується до XXІІІ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2011»

Заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів нараду з підготовки до XXІІІ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2011», яка відбудеться 2-5 червня 2011 р. у Києві. Свою продукцію на виставці презентуватимуть 25 підприємств цукрової, харчової та спиртової галузей. Зокрема, Харківщину на виставці представлятимуть ТОВ «Кулиничівський хлібозавод», ВАТ «Завод «Березовські мінеральні води», ДП « Караванський спиртовий завод», НВФ «Сінтал-Д» (Пархомівський цукровий завод) та інші підприємства.

Віталій Алексейчук взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань завершення посіву ярових культур

Сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук взяв участь у Республіканській селекторній нараді з питань завершення посіву ярих культур та особливостей догляду за ними. Також у нараді взяли участь заступники начальника Головного управління агропромислового розвитку Василь Ярошенко та Олена Кулик, голова обласної ради сільгосптоваровиробників, Герой України Анатолій Криворучко, директор інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва Віктор Кириченко, директор Харківського регіонального відділення аграрного фонду Олександр Нездюр, а також керівники профільних інспекцій та об’єднань. У ході наради учасники обговорили ситуацію, що склалася на продовольчих ринках, а також хід роботи з укладання форвардних контрактів на закупівлю сільськогосподарської продукції.

Сьогодні відбудеться фінал малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини»

12 травня о 12-00 в КП «Харківський Палац спорту» відбудуться фінальні змагання малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини», які проходять під патронатом голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна і Харківської міської голови Геннадія Кернеса.

ЄБРР позитивно оцінює перспективи українського АПК

«На думку директора ЄБРР в Україні Андре Куусвека, Україна є однією з трьох країн, які в майбутньому будуть годувати світ. При цьому Андре Куусвек відзначає, що Україна має набагато кращі перспективи щодо збільшення експорту, ніж Росія, яка теж володіє достатніми виробничими можливостями. Така оцінка потенціалу українського аграрного сектора перегукується з тими кроками, які робить уряд для підтримки та розвитку АПК. Зокрема, мова йде про прийняття програми імпортозаміщення, будівництва оптових ринків і розширення бази овочесховищ», - повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов. Юрій Сапронов також відзначив готовність ЄБРР інвестувати в аграрний сектор у 2011 році близько 300 млн. дол. як в один з найбільш стабільно зростаючих в Україні.

Зменшення адміністративного тиску на бізнес - одне з наших ключових завдань. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов, Харківська облдержадміністрація продовжує активний діалог з представниками іноземних інвесторів, які працюють в регіоні. «Зокрема, це і компанія «Shell», з якою створена спільна робоча група з реалізації проекту розробки сланцевого газу з твердих порід на території Юзівської газової площі, і компанії «Malteurop», «Finprofile», що вже давно працюють на ринку Слобожанщини. Наше головне завдання - показати бізнесу, що обласна влада не на словах, а на ділі готова і прагне допомогти підприємцям розвивати свій бізнес на Харківщині», - сказав віце-губернатор.

У 2010 році 16 інвалідів війни I групи отримали квартири. Ігор Шурма

У 2010 році за рахунок коштів державного бюджету було придбано 18 квартир для забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної війни І групи, в тому числі 14 квартир в м.Харків, 2 – в м.Чугуїв, 1 – в сел.Покотилівка Харківського району, 1– в м.Красноград. З них 16 квартир розподілені серед інвалідів війни І групи згідно з поіменним списком, одна квартира залишилась нерозподіленою у зв’язку зі смертю інваліда. У м.Чугуїв інвалід війни відмовився від запропонованої квартири. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Харківська облдержадміністрації послідовно рухається по шляху налагодження відкритого діалогу з бізнесом

«Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив про намір зробити травень місяцем відкритого діалогу з бізнесом. Головна мета такої ініціативи - визначити порядок денний з метою удосконалення відносин «влада-бізнес». Всім членам Кабінету Міністрів, голів місцевих адміністрацій протягом місяця доручено особисто взяти участь у засіданнях відповідних координаційних рад та обговорити реальні проблеми інвестиційного клімату на засіданнях громадських колегій та експертних рад, почати реалізовувати узгоджені рішення цих органів. Харківська облдержадміністрація зі свого боку послідовно рухається по шляху налагодження повноцінного відкритого діалогу з бізнесом, який постійно присутній у роботі економічного блоку обласної та місцевих адміністрацій», - поінформував заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 12 травня, о 12:00 у Харківському історичному музеї (вул. Університетська, 5) відбудуться урочистості з нагоди Міжнародного дня музеїв.

Особливості впровадження Податкового кодексу України для юридичних осіб

13 травня 2011 року о 17-00 за адресою: м. Харків, майдан Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх, зала засідань (прохід через 1 під’їзд) Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської облдержадміністрації та ХОМО «Союз молодих підприємців» проводить безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Особливості впровадження Податкового кодексу України для юридичних осіб».

В Ізюмі почав роботу пересувний книжковий ярмарок «Харківські видавці – районам області»

Пересувний книжковий ярмарок «Харківські видавці – районам області» почав свою роботу на центральній площі Ізюма. На ярмарку, який буде проходити з 11 по 23 травня представлені видавництва Харкова. В асортимент і кулінарні, і дитячі книги, література для студентів та учнів, медична та прикладна література, та багато іншого.

У Харкові відбувся фестиваль патріотичної пісні, присвячений 66-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняної війні

Напередодні Дня Перемоги за підтримки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА було проведено свято «Фестиваль патріотичної пісні». На імпровізованій сцені біля пам’ятника Воїну-визволителю на вул. 23 Серпня виступали кращі дитячі колективи, солісти та вокальні ансамблі міста.

14 травня відбудеться VIII обласна Спартакіада серед команд держслужбовців

14 травня в легкоатлетичному манежі стадіону КЗ КДЮСШ «ХТЗ» Харківської обласної ради (пр. Московський 244/1) відбудеться VIII обласна спортивна Спартакіада серед команд держслужбовців, працівників управлінь, відділів, апарату обласної державної адміністрації. У програмі змагань – волейбол, міні-футбол, настільний теніс, швидкі шахи, швидкі шашки.  До участі у даних змаганнях допускаються державні службовці – працівники управлінь, відділів та апарату обласної державної адміністрації безпосереднього підпорядкування, а також представники підвідомчих організацій районів області.

До Дня Перемоги майже 123 тис. ветеранів та учасників ВВВ отримали грошову допомогу. Ігор Шурма

Як повідомив в ефірі програми «Лабіринт» на ХОДТРК заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, до Дня Перемоги 122,7 тис. ветеранів, учасників, інвалідів Великої Вітчизняної війни отримали грошову допомогу. Загальний обсяг грошової допомоги склав 34 млн. 522 тис.грн., які були виділені з державного бюджету. Крім того, 4 тис. 363 інваліди I, II, III груп, учасники бойових дій під час Великої Вітчизняної війни, які проживають в районах області, отримали матеріальну допомогу (по 500 грн.) за рахунок коштів обласного бюджету. Загальний обсяг виділених коштів склав 2,27 млн.грн.

Українські прикордонники отримають нової техніки на 1,8 млн. долл. США

Сьогодні у ході передачі прикордонникам Східного регіонального управління ДПСУ автомобільної та спеціальної техніки Голова Державної прикордонної служби України, генерал армії України Микола Литвин зазначив, що відновлення технічної бази ведеться у рамках проекту міжнародно-технічної допомоги уряду Сполучених Штатів Америки. «Міжнародний технічний проект, який веде Міністерство оборони та Агентство зменшення загроз, розрахований приблизно на 3,5 млн. дол. Техніка буде виділятися на 1,8 млн. дол. Це ще не вся техніка. Є ще багато питань підготовки персоналу, особливо в галузі протидії розповсюдження зброї масового ураження», - підкреслив Микола Литвин.

Харківському гуманітарному університету «Народна українська академія» виповнюється 20 років

29 травня Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» відзначить своє 20-річчя. Як зазначила сьогодні під час прес-конференції перший проректор ХГУ «НУА» Катерина Астахова, святкові заходи проводяться з початку року і призначені в першу чергу для учнівського, студентського та викладацького колективу Народної української академії.

Вирішенням проблем ветеранів, інвалідів, учасників ВВВ потрібно займатися щодня, а не тільки напередодні Дня Перемоги. Ігор Шурма

«Вирішенням проблем ветеранів, інвалідів, учасників Великої Вітчизняної війни потрібно займатися щодня, а не тільки напередодні Дня Перемоги. Саме таку позицію займає зараз обласна влада. Наше зобов’язання полягає в тому, щоб щоденно максимально вирішувати питання, які є у цих людей», - зазначив в ефірі програми «Лабіринт» на ХОД ТРК заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У рамках науково-дослідного проекту ми спробували попрацювати над біографіями відомих людей, які створювали гордість і славу Харкова освітянського. Катерина Астахова

Научно-дослідний проект Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» «Історія харківської освіти в особистостях», який номінований на Державну премію України в галузі освіти - це серйозна наукова праця, яка розкриває особистісний аспект освіти.

Технічне оснащення прикордонної служби – задача номер один. Василь Хома

Сьогодні в ході церемонії вручення нової техніки прикордонникам Харківщини, Луганщини та Донеччини заступник голови ХОДА – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома наголосив на важливості технічного посилення Державної прикордонної служби України. На його думку, гідне технічне оснащення дає прикордонникам змогу більш ефективно і надійно вирішувати поставлені перед ними завдання.

На кінець 2010 року у реальному секторі економіки було зайнято 355,7 тисяч жінок. Ігор Шурма

Станом на кінець 2010 року у реальному секторі економіки було зайнято 355,7 тисяч жінок, це становить 53,6% від загальної чисельності працюючих в області. Жіноча праця традиційно широко використовується в таких галузях як: охорона здоров'я (83,8%), освіта (74,6%), готельне і ресторанне господарства (73,5%), у державному управлінні (69,1%), а серед промислових видів діяльності - на підприємствах з виробництва шкіри та виробів зі шкіри (70,9%). Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Науково-дослідний проект Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» номінований на Державну премію України в галузі освіти

У 2011 році вперше в Україні Державна премія України в галузі освіти буде вручатися окремо від премії в сфері науки і техніки. Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції перший проректор Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Катерина Астахова, серед двох претендентів на премію в номінації «Наука» знаходиться і ХГУ «НУА».

Нова техніка підвищить мобільність та ефективність підрозділів прикордонної служби. Микола Литвин

«Розподілена сьогодні техніка надасть можливість підвищити мобільність, ефективність підрозділів прикордонної служби, зробить їх більш боєздатними», – зазначив сьогодні в ході церемонії вручення нової техніки прикордонникам Харківщини, Луганщини та Донеччини Голова Державної прикордонної служби України, генерал армії України Микола Литвин.

Харківські прикордонники отримали нову техніку

Сьогодні на базі Харківського прикордонного загону відбулося урочисте вручення прикордонникам Харківщини, Луганщини та Донеччини нової техніки. Голова Державної прикордонної служби України, генерал армії України Микола Литвин та заступник голови ХОДА – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома вручили прикордонникам ключі від 17 нових позашляховиків Chevrolet Niva, 3 катерів UMS-600, 2 мікроавтобусів VW Transporter, 5 квадроциклів Bombardier Outlander 400 MAX та 6 снігоходів Polaris 600 IQ Touring.

Ветеранам Харківської області, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, вручено особисті вітальні листи від Президента України

З нагоди 66-річниці від Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.. Президент України Віктор Янукович надіслав особисті вітальні листи ветеранам Харківської області, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Заступники голови Харківської облдержадміністрації в святкові дні урочисто вручили вітальні листи Героям Радянського Союзу Сергію Остащенко, Дмитру Ушакову, Федору Пуртову, Михайлу Карпеєву, Борису Шестерніну, повному кавалеру ордену Слави Федору Мелещенко, ветеранам Володимиру Сташису, Миколі Грабовському, Михайлу Мітільову та Костянтину Семенову.

Харківська обласна державна адміністрація і РДА належним чином підготувалися до роботи в рамках Закону про доступ до публічної інформації. Василь Хома

Підготовка до роботи у відповідності з Законом про доступ до публічної інформації почалася в Харківській області вже в січні поточного року. Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, за цей час для співробітників ХОДА і РДА були проведені навчальні семінари, створено відповідне управління на базі обласної адміністрації, що дозволяє говорити про високий рівень підготовки.

Визначено переможців міжнародного турніру з волейболу серед юнацьких команд міст-героїв

В Харкові завершився Міжнародний турнір з волейболу серед юнацьких команд міст-героїв, присвячений 66-річниці від Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. У змаганнях брали участь команди міст-героїв Москви, Києва, Одеси, міста першого салюту Бєлгорода, а також команди м. Артемівська і м. Харкова. Турнір проводився серед юнаків старшої та молодшої вікових груп.

В Харкові відбувся Чемпіонат України з велоспорту на шосе серед юнаків, присвячений 66-й річниці Дня Перемоги

З 5 по 9 травня 2011 року у м. Харкові відбувся Чемпіонат України з велоспорту на шосе у багатоденній гонці серед юнаків, присвячений 66-й річниці  Дня Перемоги у Великій вітчизняній війні. Організаторами змагань є Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА та Федерація велосипедистів Харківської області. У змаганнях взяли участь 22 збірних команди областей України, всього 112 спортсменів.

В уряді відзначають актуальність створення бізнес-інкубаторів і технопарків

«На засіданні Координаційної ради з розвитку малого та середнього бізнесу при Кабінеті міністрів перший віце-прем'єр Андрій Клюєв назвав актуальною та своєчасною підняту підприємцями тему про необхідність підтримки урядом бізнес-інкубаторів та технопарків, покликаних стимулювати розвиток інноваційного виробництва в країні. Харківська облдержадміністрація в цьому питанні спрацювала на випередження, вже розробивши проекти технопарку і технополісу на території регіону», - повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Архів документів