Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Протягом театрального сезону-2011 у Харкові презентовано 6 прем’єр

Театральний сезон - 2011 у Харкові у повному розпалі. Так, на сьогодні вже презентовано 6 прем’єр, серед яких: «Білосніжка і семеро гномів» Л. Устінова, «Зойчина квартира» М. Булгакова в академічному українському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка, «Безіменна зірка» М. Себастьяна в академічному російському драматичному театрі ім. О.С. Пушкіна, «Про принців і принцес» А. Шмідта в академічному театрі ляльок ім. В.А. Афанасьєва, опера «Бестіарій» О. Щетинського в національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка, «Кицин дім» С. Маршака в обласному театрі для дітей та юнацтва. У травні пушкінці готують до випуску прем’єру вистави «Очі дня (Мата Харі)» О. Греміної, а театр ляльок порадує малечу виставою «Таємничий гіпопотам».

У кожному фельдшерсько-акушерському пункті та лікарській амбулаторії має бути можливість придбати медикаменти. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, одна з головних проблем медичного забезпечення в області – надання можливості купити ліки людям, які проживають в селах та на хуторах. «Наше завдання, щоб на території кожного фельдшерсько-акушерського пункту та сільської лікарської амбулаторії була можливість придбати медикаменти. Шляхом укладання договорів на реалізацію ми намагаємося вирішити цю проблему. Ми використовуємо як мережу комунальних аптек, так і приватні фірми, які готові розширювати свою мережу на сільську місцевість», - підкреслив Ігор Шурма.

У Богодухівському районі урочисто відзначили Свято Матері

Щороку в другу неділю травня в Україні відзначають Свято Матері. Цього року за традицією на Богодухівщині відзначили 12 травня одразу два свята: День Матері, коли вшановують матір Божу, рідну маму та Україну, як матір усіх українців, а також Міжнародний день сім’ї, оскільки вони тісно взаємопов’язані. Організаторами свята виступили відділ райдержадміністрації у справах сім’ї, молоді та спорту та відділ культури і туризму райдержадміністрації.

Потрібно унеможливити зміну місця скерування молодих спеціалістів, які поїхали працювати в сільській місцевості та отримали 5 мінімальних зарплат. Ігор Шурма

«Дуже добре, що Кабінет міністрів України ухвалив рішення про виплату 5 мінімальних зарплат молодим медичним і фармацевтичним спеціалістам, які будуть їхати працювати на село. Але щоб ця справа не була спотворена, вже сьогодні норму про необхідність відпрацювання 3 років в сільській місцевості після завершення навчання потрібно підтвердити відповідними документами Міністерства охорони здоров’я, які унеможливлять зміну місця скерування молодих спеціалістів. Якщо міністерство направило молодого спеціаліста на роботу в село, і він отримав 5 окладів, то він зобов’язаний відпрацювати 3 роки», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Події дня

Сьогодні об 11:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації. О 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління освіти та науки ХОДА Романа Шаповала про закінчення 2010-2011 навчального року. О 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада. На порядку денному питання «Про стан розрахунків платників з Пенсійним фондом України». О 16:00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 9) відкриється персональна виставка творів доцента кафедри графіки Харківської державної академії дизайну і мистецтв Олени Калашникової. О 17:00 у Держпромі (площа Свободи 5, 2 під'їзд, 2 поверх, зала засідань (вхід через 1 під'їзд) відбудеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Особливості впровадження Податкового кодексу України для юридичних осіб».

Головні завдання на даний момент - підготовка до нового опалювального сезону, ремонт доріг та житлового фонду. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін сьогодні в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні окреслив основні завдання, яким найближчим часом буде приділятися особлива увага в регіоні.

Без толерантності, без поваги у нас не буде сильної, багатої, економічно успішної держави. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, для побудови сильної держави українцям необхідно об'єднатися навколо спільної ідеї, а також не забувати про толерантність. «Я чітко розумію, що без толерантності, без поваги у нас не буде сильної, багатої, економічно успішної держави. Причому ми програємо скрізь - і в економіці, і в гуманітарній, культурній сфері. Ми будемо просто пасти задніх, і це не найдостойніша доля для такої держави, як Україна. Є схожі ситуації і в окремих країнах, і в міжнародних відносинах між тими державами, які увійшли до об'єднаної Європи. Є складні історії, непорозуміння, але все це пішло на другий план, попереду стоїть повага, толерантність. Можна не розуміти, не розділяти, не схвалювати чужі погляди, але якщо хочеш, щоб поважали тебе, поважай почуття інших людей», - підкреслив голова області.

Делегація з Харківської області вшанує пам'ять людей, які загинули у Львові під час Великої Вітчизняної війни

Як повідомив сьогодні під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, 22 червня делегація з Харківської, а також ряду інших східних областей України поїде до Львова, щоб покласти квіти до пам'ятників загиблим під час Великої Вітчизняної війни.

На базі Харківського протезно-ортопедичного підприємства планується організувати виробництво інвалідних візків. Ігор Шурма

На базі Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства планується організувати виробництво інвалідних візків. Завод отримав завдання розробити проект візка, який активно обговорюється з громадськими організаціями інвалідів, тобто з тими людьми, які безпосередньо користуються цими візками і можуть висловити найповніші побажання щодо їх конфігурації. Про це сьогодні повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма під час відео-конференції з віце-прем’єр-міністром – міністром соціальної політики України Сергієм Тигіпком.

До нормативно-правових актів потрібно внести зміни, які будуть гарантувати гідний рівень зарплати державних службовців. Ігор Шурма

Сьогодні під час відео-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма звернувся до віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України Сергія Тигіпка з проханням ініціювати внесення змін та доповнень до постанови Кабінету міністрів, які будуть гарантувати гідний рівень зарплати державних службовців. «На превеликий жаль, підвищення зарплати у бюджетній сфері, яке було затверджене 11 травня рішенням Кабінету міністрів, не стосувалося державних службовців, які є основними носіями інформації, контролерами та виконавцями всіх ініціатив, що виходять від центральних органів влади. Рішення про збільшення зарплати соціальних працівників, медиків, освітян є, безумовно, позитивним. Але сьогодні люди, які асоціюються із владою, зокрема працівники міських, районних та обласного управлінь праці та соціального захисту, заробляють 960 грн. Чи може людина, яка є професіоналом у своїй справі і працює зранку до ночі приносити додому таку зарплату?» - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У Кабінеті міністрів планується розглянути питання децентралізації системи оздоровлення соціально незахищених верств населення

Як повідомив сьогодні під час відео-конференції віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, уряд планує розглянути можливість децентралізації системи оздоровлення соціально незахищених верств населення. «Я вважаю, що ми розглянемо найближчим часом можливість децентралізації цієї системи і спробуємо ці кошти виділяти в регіони, щоб на місцях самі приймали рішення про те, кого як оздоровлювати, самі стежили за проходженням черги і самі на конкурсних умовах вибирали ті лікувальні заклади, які б надавали послуги з оздоровлення»,- повідомив Сергій Тігіпко.

22-25 травня у Харкові відбудеться літній Кубок України з плавання

22-25 травня у харківському басейні ОУСЦ «Акварена» (вул. Клочківська 43/47) відбудеться літній Кубок України з плавання. Змагання особисті, у них візьмуть участь 350 спортсменів з усіх регіонів України. Змагання літнього Кубку України є відбірковими для участі у чемпіонаті світу та чемпіонаті Європи серед юніорів. Організаторами змагань виступають Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, федерація плавання України, Харківська обласна федерація плавання.

Соціальну допомогу необхідно зробити адресною і наблизити до людей. Сергій Тигіпко

Сьогодні під час відеоконференції між різними містами України віце-прем’єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тигіпко зазначив, що всі види державної соціальної допомоги необхідно зробити адресними і наблизити до людей.

Визначені переможці малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини»

12 травня в КП «Харківський Палац спорту» були проведені фінальні змагання малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини» під патронатом голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна і Харківської міської голови Геннадія Кернеса.  Змагання проходили серед школярів 3-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Харкова і області, команди яких стали переможцями відбіркових змагань.

В 2011 році зарплата у бюджетній сфері заробітна платня зросте на 12%. Сергій Тигіпко

Сьогодні під час відеоконференції між різними містами України віце-прем’єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тигіпко повідомив, що 11 травня Кабінетом Міністрів було ухвалено рішення щодо підвищення в 2011 році заробітної платні працівникам бюджетної сфери на 12%. За його словами, ці зміни торкнуться 3,5 млн. людей.

19 травня відбудеться урочисте відкриття Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

19 квітня о 13.00 у малій залі Харківського національного театру опери та балету ім. М.В.Лисенка відкриються перші Дельфійські ігри Слобожанщини, які   присвячені 20-річчю Незалежності України і будуть проходити під девізом «Надія. Молодість. Талант». Договір про співробітництво між Харківською облдержадміністрацією і Українським Дельфійським комітетом було підписано 27 квітня 2011 року. Ігри проводяться з метою виявлення та підтримки обдарованої молоді, сприяння розкриттю творчої індивідуальності учасників, обміну досвідом роботи з проблем професійної підготовки юних митців, а також збереження і розвитку культурного потенціалу Слобожанщини та залучення молоді до кращих світових зразків культури та мистецтва.

Євген Савін привітав музейних працівників Харківщини з професійним святом

Сьогодні в приміщенні Харківського історичного музею відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня музеїв. Подяки та почесні грамоти Харківської облдержадміністрації, облради та управління культури ХОДА вручили працівникам галузі заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко та начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

В історичному музеї відбулось урочисте відкриття виставки “Харків. Історичні етюди ХІХ ст.”

В Харківському історичному музеї відбулось урочисте відкриття нової виставки “Харків. Історичні етюди ХІХ ст.”, присвячене Міжнародному дню музеїв. В заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та перший заступник голови обласної ради Олена Олешко. Для почесних гостей було проведено показову екскурсію, у ході якої вони ознайомились з матеріалами, що ілюструють політичне, економічне та культурне життя слобожанського краю в ХІХ ст.

В ХОДА відбулася нарада з підготовки презентації Харківської області в Американській торгово-промисловій палаті

Сьогодні під головуванням заступника голови ХОДА Юрія Сапронова відбулася нарада з підготовки презентації промислового, освітнього та інвестиційного потенціалу Харківської області в Американській торгово-промисловій палаті, яка відбудеться 27 травня в м. Києві.

Питання відновлення роботи каналізаційного колектору Темнівської колонії знаходиться на контролі облдержадміністрації. Василь Хома

12 травня заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзну робочу нараду з питання відновлення роботи каналізаційного колектору, який знаходиться в експлуатації Темнівської виправної колонії №100. У нараді взяли участь представники Головного управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи обласної державної адміністрації, управління Державного департаменту з питань виконання покарань в Харківській області, Харківської райдержадміністрації, комунальних підприємств Харківського району.

Забезпечення санаторно-курортним лікуванням є одним з найважливіших питань медичного обслуговування ветеранів війни. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, одним з найбільш важливих питань в соціальному захисті та медичному обслуговуванні ветеранів війни є забезпечення санаторно-курортним лікуванням. За інформацією Ігоря Шурми, у 2010 році оздоровлено понад 2,4 тис. ветеранів. Компенсацію за невикористане санаторно-курортне лікування отримали 3,5 тис. інвалідів війни на суму 927,8 тис. грн.

Харківщина готується до XXІІІ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2011»

Заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів нараду з підготовки до XXІІІ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2011», яка відбудеться 2-5 червня 2011 р. у Києві. Свою продукцію на виставці презентуватимуть 25 підприємств цукрової, харчової та спиртової галузей. Зокрема, Харківщину на виставці представлятимуть ТОВ «Кулиничівський хлібозавод», ВАТ «Завод «Березовські мінеральні води», ДП « Караванський спиртовий завод», НВФ «Сінтал-Д» (Пархомівський цукровий завод) та інші підприємства.

Віталій Алексейчук взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань завершення посіву ярових культур

Сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук взяв участь у Республіканській селекторній нараді з питань завершення посіву ярих культур та особливостей догляду за ними. Також у нараді взяли участь заступники начальника Головного управління агропромислового розвитку Василь Ярошенко та Олена Кулик, голова обласної ради сільгосптоваровиробників, Герой України Анатолій Криворучко, директор інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва Віктор Кириченко, директор Харківського регіонального відділення аграрного фонду Олександр Нездюр, а також керівники профільних інспекцій та об’єднань. У ході наради учасники обговорили ситуацію, що склалася на продовольчих ринках, а також хід роботи з укладання форвардних контрактів на закупівлю сільськогосподарської продукції.

Сьогодні відбудеться фінал малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини»

12 травня о 12-00 в КП «Харківський Палац спорту» відбудуться фінальні змагання малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини», які проходять під патронатом голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна і Харківської міської голови Геннадія Кернеса.

ЄБРР позитивно оцінює перспективи українського АПК

«На думку директора ЄБРР в Україні Андре Куусвека, Україна є однією з трьох країн, які в майбутньому будуть годувати світ. При цьому Андре Куусвек відзначає, що Україна має набагато кращі перспективи щодо збільшення експорту, ніж Росія, яка теж володіє достатніми виробничими можливостями. Така оцінка потенціалу українського аграрного сектора перегукується з тими кроками, які робить уряд для підтримки та розвитку АПК. Зокрема, мова йде про прийняття програми імпортозаміщення, будівництва оптових ринків і розширення бази овочесховищ», - повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов. Юрій Сапронов також відзначив готовність ЄБРР інвестувати в аграрний сектор у 2011 році близько 300 млн. дол. як в один з найбільш стабільно зростаючих в Україні.

Зменшення адміністративного тиску на бізнес - одне з наших ключових завдань. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов, Харківська облдержадміністрація продовжує активний діалог з представниками іноземних інвесторів, які працюють в регіоні. «Зокрема, це і компанія «Shell», з якою створена спільна робоча група з реалізації проекту розробки сланцевого газу з твердих порід на території Юзівської газової площі, і компанії «Malteurop», «Finprofile», що вже давно працюють на ринку Слобожанщини. Наше головне завдання - показати бізнесу, що обласна влада не на словах, а на ділі готова і прагне допомогти підприємцям розвивати свій бізнес на Харківщині», - сказав віце-губернатор.

У 2010 році 16 інвалідів війни I групи отримали квартири. Ігор Шурма

У 2010 році за рахунок коштів державного бюджету було придбано 18 квартир для забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної війни І групи, в тому числі 14 квартир в м.Харків, 2 – в м.Чугуїв, 1 – в сел.Покотилівка Харківського району, 1– в м.Красноград. З них 16 квартир розподілені серед інвалідів війни І групи згідно з поіменним списком, одна квартира залишилась нерозподіленою у зв’язку зі смертю інваліда. У м.Чугуїв інвалід війни відмовився від запропонованої квартири. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Харківська облдержадміністрації послідовно рухається по шляху налагодження відкритого діалогу з бізнесом

«Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив про намір зробити травень місяцем відкритого діалогу з бізнесом. Головна мета такої ініціативи - визначити порядок денний з метою удосконалення відносин «влада-бізнес». Всім членам Кабінету Міністрів, голів місцевих адміністрацій протягом місяця доручено особисто взяти участь у засіданнях відповідних координаційних рад та обговорити реальні проблеми інвестиційного клімату на засіданнях громадських колегій та експертних рад, почати реалізовувати узгоджені рішення цих органів. Харківська облдержадміністрація зі свого боку послідовно рухається по шляху налагодження повноцінного відкритого діалогу з бізнесом, який постійно присутній у роботі економічного блоку обласної та місцевих адміністрацій», - поінформував заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 12 травня, о 12:00 у Харківському історичному музеї (вул. Університетська, 5) відбудуться урочистості з нагоди Міжнародного дня музеїв.

Особливості впровадження Податкового кодексу України для юридичних осіб

13 травня 2011 року о 17-00 за адресою: м. Харків, майдан Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх, зала засідань (прохід через 1 під’їзд) Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської облдержадміністрації та ХОМО «Союз молодих підприємців» проводить безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Особливості впровадження Податкового кодексу України для юридичних осіб».

Архів документів