Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків завжди був, є і назавжди залишиться науковим центром, кузнею висококласних вчених. Михайло Добкін

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході урочистого прийому з нагоди Дня науки привітав вчених Харківщини з їх професійним святом. У своєму зверненні до вчених голова області побажав їм подальших відкриттів і досягнень, а також підкреслив, що наука має величезне значення для майбутнього Харківської області і всієї України в цілому.

Вчених Харківщини привітали з професійним святом

Сьогодні в Харкові відбулося спільне засідання Ради Північно-Східного наукового центру НАНУ і МОНМСУ і Ради ректорів вузів Харківської області з нагоди Дня науки. Вчених регіону з професійним святом вітали голова ХОДА Михайло Добкін, голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України, голова Північно-Східного наукового центру НАН і МОН України Володимир Семиноженко, Харківський міський голова Геннадій Кернес і перший заступник голови обласної ради Олена Олешко.

Особливості функціонування єдиного дозвільного центру

18 травня 2011 о 17-00 за адресою м. Харків, майдан Свободи 5, Держпром, 2 під'їзд, 2 поверх, зала засідань (вхід через 1 під'їзд) Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської облдержадміністрації та ХОМО «Союз молодих підприємців» проводить безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Особливості функціонування єдиного дозвільного центру».

В ХНЕУ відбудеться Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Соціально-економічний розвиток України та її регіонів: проблеми науки та практики»

19 травня об 11:00 на базі Харківського національного економічного університету (пр. Леніна, 9а) проходитиме Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Соціально-економічний розвиток України та її регіонів: проблеми науки та практики».

Вікторія Маренич нагороджена Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

З нагоди Дня журналіста Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагородила Почесними грамотами ряд представників журналістської галузі. Серед нагороджених - начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, яка нагороджена Почесною грамотою Національної ради за значний внесок у розвиток електронних ЗМІ регіону, високий професіоналізм та відповідальну працю.

Колектив Харківської філармонії подякував Михайлу Добкіну за допомогу у придбанні музичних інструментів

Колектив Харківської обласної філармонії написав листа голові ХОДА Михайлу Добкіну, в якому висловлює вдячність за надану спонсорську допомогу у придбанні духових музичних інструментів для Академічного симфонічного оркестру філармонії. «Ваша допомога - це неоціненний внесок у розвиток класичної музики і мистецтва Слобожанщини. Успішна реалізація цього значущого проекту була б неможливою без Вашої участі», - йдеться в листі.

У січні-квітні в Харківській області працевлаштовано 18,5 тис. безробітних. Ігор Шурма

За січень-квітень 2011 року обласною службою зайнятості було працевлаштовано 18 тис. 528 незайнятих осіб проти 15 тис. 927 осіб за аналогічний період минулого року (на 16,3% більше). Професійним навчанням за цей період охоплено 7498 осіб проти 6239 осіб торік (на 20,2% більше). До тимчасової зайнятості на оплачуваних громадських роботах цього року залучено 8502 особи, що на 16,9% більше, ніж у 2010 році. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Досвід тих інвесторів, які вже працюють в Україні, може стати додатковою рекламою нашої країни. Юрій Сапронов

Західні експерти та інвестори одноголосно висловлюють думку, що для посилення співпраці України з розвинутими країнами світу, яка виявиться у збільшенні обсягу іноземних інвестицій, необхідно забезпечити механізм захисту іноземного інвестора в нашій країні. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Командування та екіпаж корабля «Костянтин Ольшанський» подякували Михайлу Добкіну за допомогу у вирішенні проблем судна

На адресу голови ХОДА Михайла Добкіна прийшов лист подяки від командування та екіпажу корабля «Костянтин Ольшанський» за допомогу у вирішенні матеріально-побутових та соціальних проблем екіпажу. «Завдяки Вашій допомозі корабель на високому рівні виконав державне завдання з евакуації громадян України та іноземних держав з території соціалістичної народної Лівійської арабської Джамахірії. Звертаємося до Вас зі словами глибокої вдячності та поваги за значний внесок у розвиток національного військового флоту, підняття авторитету Збройних Сил України», - йдеться в листі.

Події дня

Сьогодні, 17 травня, о 12:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64) відбудеться урочисте спільне засідання Ради Північно-Східного наукового центру НАНУ та МОНМСУ та Ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Харківського регіону, присвячене професійному святу науковців України – Дню науки; о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації ХОДА - співголови оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторії Маренич про проведення у Харкові з 22 по 26 травня 3 Міжнародного кінофестивалю короткометражного кіно "Харьковвская сирень"; о 15:00 в Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 88) відбудуться урочисті заходи, присвячені Дню науки.

У лісах, які знаходяться на балансі управління лісового господарства, ситуація з засобами пожежогасіння задовільна. Михайло Добкін

Ліси, які знаходяться на балансі обласного управління лісового господарства, готові до наступу пожежонебезпечного періоду, - підкреслив 16 травня під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін. Що стосується лісів, які знаходяться на балансі Міністерства оборони, то, за словами голови області, питання забезпечення їх усім необхідним буде вирішуватися досить жорстко.

У Харківській області озимі знаходяться в доброму стані

«Погодні умови нинішнього року дозволяють говорити про те, що ми маємо право очікувати в Харківській області добрий урожай, - підкреслив 16 травня в ході програми «Зворотний зв'язок» голова ХОДА Михайло Добкін. - Все це стало можливим завдяки дуже важкій праці людей на полях та їх досвіду, який був накопичений в минулому році».

Окремим маргінальним політичним силам вигідно нагнітати ситуацію у Львові для того, щоб завоювати бали на майбутніх парламентських виборах. Михайло Добкін

«Якби не сумний інцидент 9 травня у Львові, напевно, ніхто б не приділяв моїй майбутній поїздці в цей регіон стільки уваги», - зазначив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, між Харківською та Львівською областями існує договір про співпрацю, на підставі якого до 9 травня регіони обмінювалися творчими колективами, а буквально напередодні Дня Перемоги відбувся товариський футбольний матч між міськими радами Харкова і Львова.

Пам'ять загиблих у Львові під час Великої Вітчизняної війни вшанують харківські ветерани та представники творчої інтелігенції

В ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що 14 травня розмовляв з міським головою Львова Андрієм Садовим і висловив своє бачення майбутнього візиту в цей регіон. «Ми хочемо покласти квіти до могил людей, безвинно загиблих на початку Великої Вітчизняної війни. При цьому ми не збираємося використовувати ніяку символіку, яка могла б бути подразником для окремих представників львівської територіальної громади»,- зазначив Михайло Добкін.

Вирішення проблеми заборгованості по внесках до Пенсійного фонду залежить від керівників, кому довірена доля того чи іншого підприємства. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, вирішення проблеми заборгованості по внесках до Пенсійного фонду залежить від тих керівників, кому довірена доля того чи іншого підприємства. «Все в житті залежить від конкретних осіб. Євген Кушнарьов, отримавши в 2000 році область з величезними боргами по зарплаті, по електроенергії, зумів за 4 роки своєї роботи повністю впоратися з ситуацією, і, передаючи область Арсену Авакову, залишив на держпідприємствах борги, які обчислювалися трьома десятками мільйонів гривень. Коли в 2010 році ми приймали область, боргів на підприємствах усіх форм власності області було майже 150 млн.грн. Звідси і проблеми з пенсійним фондом, і безліч проблем функціонування і виживання наших підприємств», - підкреслив Михайло Добкін.

Забезпечення гідної заробітної плати для держслужбовців - це питання не лише збереження кращих кадрів, а й боротьби з корупцією. Михайло Добкін

В ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін наголосив на необхідності підвищення заробітних плат державним службовцям: «На сьогоднішній момент заробітна плата головного спеціаліста становить близько тисячі гривень. На ці гроші важко утримати висококваліфікованих фахівців, і багато молодих людей, отримавши досвід в обласній адміністрації, йдуть працювати або в комерційні структури, або в органи місцевого самоврядування, де зарплата трохи вище, ніж у державних установах.Тому забезпечення гідної заробітної плати для держслужбовців - це питання не лише збереження кращих кадрів, а й боротьби з корупцією. Заробітну плату треба піднімати всім - і правоохоронцям, і держслужбовцям, і бюджетникам».

За санітарним станом орендованих територій повинні стежити саме орендарі. Михайло Добкін

За санітарним станом територій, які віддані в оренду, повинні стежити саме орендарі. Про це 16 травня в ході програми «Зворотний зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Виглядає дуже дивно, коли територія віддана в оренду, оточена огорожею і повністю засмічена, а сміття це мають прибирати органи місцевого самоврядування і місцева влада за бюджетні гроші», - підкреслив Михайло Добкін.

Ми зробили все, щоб бути готовими в найкоротші терміни надавати всю публічну інформацію відповідно до нового закону. Михайло Добкін

Як відзначив 16 травня в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, в області зроблено все необхідне, щоб не виникало ніяких проблем у виконанні норм нового Закону про доступ до публічної інформації. «Ми зробили все, щоб бути готовими до 10 травня в найкоротші терміни надавати всю публічну інформацію відповідно до нового закону. Я не бачу ніяких складнощів, які завадили б нам вчасно у встановлені законом терміни відповідати на будь-який запит.

Монетизація пільги на проїзд в міському електричному транспорті надасть нам повну фінансову забезпеченість перевезення пільгового контингенту. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, цього року ситуація на ХКП «Міськелектротранс» стабільна, заборгованість по зарплаті не накопичується, але запас міцності у підприємства недостатній, щоб у такому режимі працювати кожен рік.

Завод імені Шевченко реалізував неліквідного майна більш ніж на 6 мільйонів гривень

У ході останнього аукціону з продажу неліквідного майна заводу імені Шевченка було реалізовано різних об'єктів більш ніж на 6 мільйонів гривень. Як повідомив сьогодні під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, 5,7 мільйонів гривень з цієї суми буде направлено на погашення старих боргів із заробітної плати, ще 1,2 мільйона гривень підуть на виплату поточної зарплати.

Близько 35 млн. грн. надійде з держбюджету на завершення будівництва органного залу Харківської філармонії в 2011 році

У цьому році на завершення будівництва органного залу Харківської філармонії заплановано 2 субвенції по лінії Міністерства фінансів і по лінії Міністерства регіонального розвитку. Одна вже розподілена, згідно з нею філармонія має отримати близько 10 млн. грн. У другій субвенції на будівництво філармонії закладено 25 млн. грн. Про це повідомив журналістам сьогодні під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

При перегляді держбюджету Харківська область розраховує отримати кошти на будівництво метро в Харкові, а також на ремонт доріг

Як повідомив сьогодні під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, у червні буде переглянутий державний бюджет, при цьому в ньому планується передбачити додаткове фінансування регіонів, в тому числі і Харківської області. «При перегляді ми плануємо отримати суму, яка нам потрібна в цьому році на будівництво метро, а також кошти на будівництво доріг, які проходять по території області, зокрема, Харків-Довжанський. Крім того, планується відремонтувати дорогу в бік сел.Печеніги і побудувати дорогу до сел.Старий Салтів, оскільки ці 2 напрями дуже сильно перевантажені в літній час», - зазначив Михайло Добкін.

Харків'янин Дмитро Яснолобов став переможцем відкритого весняного чемпіонату України з вітрильного спорту у класі «Laser»

У Севастополі в центрі олімпійської підготовки яхтсменів «Парус» 7 - 13 травня відбувся відкритий весняний чемпіонат України з вітрильного спорту в олімпійських класах яхт. Парад відкриття і перший гоночний день відбулися 9 травня в День Перемоги, а завершилися змагання 13 травня. За цей час відбулося 10 гонок у всіх класах яхт. В загальноукраїнських змаганнях взяло участь 88 яхт у класах 470, «Laser», «Laser-R», «Фін», RS:X і «Зоряний» - 119 яхтсменів 17 команд з різних областей України.  На Чемпіонаті успішно виступили спортсмени Харківської області. 1-е місце в олімпійському класі «Laser» посів Дмитро Яснолобов. Також Андрій Копач виборов 4-е місце в класі яхт «Зоряний», Олена Хрустенко - 4-е місце в класі вітрильних дошок «RS: X», Анна Хмельова - 5-е місце в класі яхт "Laser-R» і Тетяна Нікітенкова - 6-е місце в класі яхт "Laser-R».

Триває робота із залучення кредиту на ХАЗ

Як повідомив сьогодні під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, триває робота по виведенню з кризи Харківського авіаційного заводу. Зокрема, готуються документи для оформлення великого кредиту. «На сьогоднішній момент опрацьовується можливість отримання заводом кредиту. Я з Андрієм Петровичем Клюєвим зустрічався тиждень тому, ми з ним обговорювали ситуацію по кредиту, але кредит на таку суму вимагає дуже серйозної підготовки документів і особливо застави. Можу вам сказати, що це не буде кредит під туркменський контракт. Заставою, звичайно, все одно буде літак», - повідомив голова області.

На бігбордах у Харківській області будуть розміщені назви наступних 10 підприємств, які виплачують заробітну плату нижче мінімальної

Обрані наступні 10 компаній, що виплачують заробітну плату нижче встановленого державою рівня, назви яких будуть розміщені на бігбордах по всій Харківській області. Про це повідомив журналістам сьогодні під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

16-18 травня відбудуться Всеукраїнські змагання «Великий приз Харкова» з велоспорту на треку

16-18 травня на треку стадіона «Динамо» відбудеться турнір та Всеукраїнські змагання «Великий приз Харкова» з велоспорту на треку. Очікується участь в турнірі збірних команди України із спринту, збірної команди м. Тули (Росія), м. Мінськ (Білорусь), збірної команди АР Крим, команд м. Львова, Луганська, Харкова. Урочисте відкриття змагань – 16.05.2011р. о 16:00. Початок змагань 17-18 травня о 11:00.

Михайло Добкін зустрівся з представниками харківських ЗМІ

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» обговорив з представниками центральних та регіональних ЗМІ найбільш актуальні для регіону теми. Зокрема, були порушені питання щодо візиту Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила до Харкова, святкування Дня Перемоги, роботи промислових підприємств регіону, реконструкції Харківської філармонії тощо.

У 2012 році в Харкові відбудеться Міжнародний фестиваль естрадної пісні імені Клавдії Шульженко

Як повідомили сьогодні в ході прес-конференції заслужений артист України В'ячеслав Корепанов та заслужений працівник культури України, генеральний директор - художній керівник Палацу студентів Костянтин Шердіц, в 2012 році в Харкові планується провести VI Міжнародний фестиваль естрадної пісні імені Шульженко. Востаннє цей фестиваль проводився у 2006 році.

Відбувся фестиваль Харківської області поміж прихильників бігу

15 травня в Саржиному Яру Харкова відбувся Фестиваль Харківської області поміж прихильників бігу. Організаторами заходу стали Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Департамент у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради, Клуб «Родник» ХНУ ім. Каразіна. Участь в змаганнях взяли 15 команд з різних спортивних товариств та організацій Харківської області, а також всі бажаючі прихильники бігу.

18 травня в Харкові відбудеться творчий вечір В'ячеслава Корепанова і Костянтина Шердіца «З любов'ю до вас»

18 травня в 17.00 у Палаці студентів національного університету «Юридична академія імені Ярослава Мудрого» відбудеться творчий вечір композитора, заслуженого артиста України В'ячеслава Корепанова і поета, заслуженого працівника культури України, генерального директора - художнього керівника Палацу студентів Костянтина Шердіца. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції В'ячеслав Корепанов, в ході творчого вечора кращі солісти Палацу студентів виконають 23 його твори, а Костянтин Шердіц прочитає свої вірші.

Архів документів