Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Мілен Демонжо презентувала свою книгу «Животные в моей жизни»

Сьогодні в рамках III міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в дельфінарії «Немо» відбулася творча зустріч з французькою актрисою - Почесним президентом кінофестивалю Мілен Демонжо. У ході зустрічі Мілен Демонжо презентувала свою книгу «Животные в моей жизни». Цю книгу французька актриса подарувала вихованцям дитячих будинків та інтернатів Харківської області, які були присутні на творчій зустрічі.

При роботі з інвестором основоположним для нас є принцип першочерговості і важливості кожного інвестора. Юрій Сапронов

«Стосовно інвестиційної політики, нам в Україні необхідно досягти такого ж результату, як у Туреччині, де інвестору лише необхідно заявити про своє бажання вкладати гроші в регіон і перед ним автоматично відкриються всі двері. Цей же принцип - першочерговості і важливості кожного інвестора - є основоположним в Харківській облдержадміністрації при роботі з інвестором», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

У країні створена робоча група для поліпшення інвестиційного клімату

«Як повідомив Президент України Віктор Янукович, для вдосконалення інвестиційного клімату за його дорученням створена робоча група, завдання якої - доопрацювати національне інвестиційне законодавство. До її складу увійшли як державні управлінці різних рівнів, так інвестори, що вже працюють в Україні. Президент прогнозує, що зміни щодо інвестиційного законодавства будуть внесені до Верховної Ради у крайньому випадку восени. Можу констатувати, що удосконалення інвестиційного законодавства з нетерпінням чекають і інвестори, і регіональні влади, які піклуються про свої регіони і живуть їхніми проблемами», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Алея зірок кінофестивалю «Харьковская сирень» поповнилася новими іменами

Сьогодні в рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Алея зірок кінофестивалю поповнилася новими іменами. Відбитки своїх долонь для харків'ян залишили французькі актори Жан-Поль Бельмондо і Шарль Жерар, народні артисти Росії Олексій Петренко та Максим Дунаєвський, народний артист України Остап Ступка, заслужені артисти Росії Борис Токарєв і Людмила Гладунко.

З 26 по 29 травня відбудуться Міжнародні змагання зі стрільби з лука на кубок Харківського міського голови

З 26 по 29 травня на спортивній базі культурно - спортивного комплексу «Комунар» державного науково-виробничого підприємства «Об'єднання Комунар» (вул. Г.Рудика, 2) відбудуться Міжнародні змагання зі стрільби з лука на кубок Харківського міського голови.  

Дитячі оздоровчі табори Харківської області

На сайті Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту розміщено перелік дитячих таборів, які працюватимуть в 2011 оздоровчому сезоні. З описом таборів можна ознайомитися тут.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 23 травня, об 11:00 відбудеться відкриття Алеї Почесних гостей міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» (Сад ім. Т. Г. Шевченка, алея у ХНАТОБу);  о 12:00 в дельфінарії «Немо» (вул. Сумська, 35, сад імені Т. Г.Шевченка) відбудеться творча зустріч з французькою актрисою - Почесним президентом кінофестивалю «Харьковская сирень» Мілен Демонжо і презентація її книжки «Животные в моей жизни»   о 13:00 у Харківському університеті мистецтв (вул.Чернишевського, 79) відбудеться майстер-клас народного артиста України Остапа Ступки; о 13:00 в Харківській державній академії культури (Бурсацький узвіз, 4) відбудеться майстер-клас кінорежисера, народної артистки Росії Алли Сурикової і режисера Володимира Фокіна о 14:00 у великому залі ХНАТОБ (вул. Сумська, 25) відбудеться концерт ансамблю Максима Дунаєвського   «Пора-пора-порадуемся...»  о 17:30 у фойє перед великим залом ХНАТОБ (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки Харківських фотографів «Сирень по-харьковски»  о 18:00 у великому залі ХНАТОБ (вул.Сумська, 25) відбудеться творча зустріч із зіркою світового кінематографу Жаном-Полем Бельмондо  

Бігборди з оновленим переліком підприємств, які виплачують зарплату «в конвертах», знову з’явилися на вулицях Харкова та області

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, 20 травня на вулицях Харкова та області з’явилися 10 бігбордів з оновленим переліком підприємств, які виплачують своїм працівникам заробітну плату нижче встановленого державою мінімального рівня.

Доля харківського кінематографу для мене надзвичайно важлива і гостра тема. Володимир Фокін

«Знову і знову кажу про те, з яким хвилюванням я повертаюся в моє рідне місто, оскільки кожен з вас знає, що колишніх харків'ян не буває. Доля харківського кінематографу для мене надзвичайно важлива, гостра і болюча тема, я намагаюся, чим можу, сприяти розвитку харківського кінематографа, обіцяю робити це в майбутньому»,- зазначив сьогодні в ході урочистої церемонії відкриття III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно голова журі фестивалю, кінорежисер, член Правління Союзу кінематографістів РФ Володимир Фокін. «Від імені всього журі урочисто обіцяю, що ми будемо абсолютно чесні, об'єктивні, справедливі. Я вже бачив, яку велика кількість картин нам належить побачити і обговорити, і обіцяю вам, що це буде чесна і справедлива робота», - підкреслив він.

З кожним роком фестиваль «Харьковская сирень» набирає обертів, стає більшим і масштабнішим. Мілен Демонжо

Почесний президент Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», знаменита французька актриса Мілен Демонжо з манежу харківського цирку привітала харків'ян з відкриттям ІІІ кінофестивалю. «Я вже втретє приїжджаю до Харкова і бачу, що з кожним разом фестиваль «Харьковская сирень» набирає обертів, стає більшим і масштабнішим, на нього запрошуються всі більш відомі люди. Минулого року мені вдалося приїхати сюди в компанії П'єра Рішара, а цього року ви можете побачити тут не тільки його, але і Жан-Поля Бельмондо. Я хочу побажати всім харків'янам, цьому фестивалю, який з любов'ю робиться багатьма людьми, щоб він ставав ще більш яскравим і барвистим», - сказала актриса.

Відбулася урочиста церемонія відкриття III кінофестивалю «Харьковская сирень»

22 травня у Харківському державному цирку відбулася урочиста церемонія відкриття III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківській міський голова Геннадій Кернес, Почесний президент кінофестивалю французька кіноактриса Мілен Демонжо, почесні гості – світові кінозірки П'єр Рішар та Жан-Поль Бельмондо, народний артист Росії Максим Дунаєвський, заслужений артист РРФСР Борис Токарєв, заслужена артистка Росії Людмила Гладунко.

Пряма трансляція урочистого відкриття ІІІ Міжнародного кінофестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень»

О 19:00 у Харківському державному цирку розпочнеться урочисте відкриття ІІІ Міжнародного кінофестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень». Церемонія транслюватиметься у прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК, а також відбуватиметься он-лайн трансляція на сайті ХОДА. Переглянути трансляцію можна тут.

У рамках кінофестиваля «Харьковская сирень» Володимир Миславський презентував свою книгу «Кінематографічна історія Харькова.1896-2010 рік. Імена. Фільми. Події»

Сьогодні у Харкові в рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбулася презентація нової книги члена журі фестивалю, кінокритика Володимира Миславського «Кінематографічна історія Харькова.1896-2010 рік. Імена. Фільми. Події».

У Харкові відкрилася виставка, присвячена Альфреду Федецькому

Сьогодні у Харкові в рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбулося відкриття виставки, присвяченої піонеру харківського кіно, видатному фотографу Альфреду Федецькому. В урочистому відкритті виставки взяли участь Генеральний консул Польщі в Харкові Ян Гранат, Голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач, член журі кінофестивалю «Харьковская сирень», кінокритик Володимир Миславський, ректор Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського Тетяна Вєркіна.

Розпочався III Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень»

Урочистим покладанням квітів до пам'ятної дошки Альфреду Федецькому - фотографу, який провів у Харкові перший публічний кіносеанс, - розпочався сьогодні III Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень». Усіх гостей і учасників привітала співголова фестивалю, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Життя Тараса Шевченка засвідчило, що всі, хто хочуть добра і миру, приречені жити разом. Ігор Шурма

«Сьогодні Україна святкує 150-ту річниці з дня перепоховання Тараса Шевченка. Це визначна подія для нашої держави, оскільки ця людина, будучи поетом, прозаїком, філософом, все своє дуже складне життя боролася за Батьківщину. Тарас Шевченко залишив велику спадщину, на якій сьогодні виховуються нинішні покоління і будуть виховуватися майбутні покоління українців. Дуже важливо, щоб люди усвідомлювали, що потрібно жити за філософією Шевченка - боротися за свою країну», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

На Харківщині вшанували пам'ять Тараса Шевченка

Сьогодні на майдані біля пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка у Харкові відбулося літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій…» з нагоди 150-річчя від дня перепоховання поета. Квіти до пам’ятника Кобзарю поклали перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, заступники голови ХОДА Ігор Шурма та Вадим Ландсман, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, Генеральний Консул Російської Федерації в м.Харкові Всеволод Філіпп, Генеральний консул республіки Польща в Харкові Ян Гранат, депутати обласної ради, представники громадських організацій, учнівської молоді.

До уваги журналістів!

Представники ЗМІ, акредитованих на висвітлення кінофестивалю «Харьковская сирень», можуть отримати всі необхідну продукцію для роботи на фестивалі 22 травня з 18:00 до 18:30 у фойє Харківського державного цирку (пл. Ірини Бугрімової, 1).

Анонс подій

У неділю, 22 травня, о 10:00 відбудеться покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченку з нагоди 150-річчя від дня перепоховання поета. Об 11:00 біля будівлі Харківської обласної філармонії (вул.Римарська, 21) відбудеться урочисте покладання квітів до пам'ятної дошки фотографу Альфреду Костянтиновичу Федецькому Об 11:30 у ХНАТОБі (вул.Сумська, 25, фойє перед малим залом) в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться відкриття виставки, присвяченої Альфреду Федецькому. Презентація книги члена журі кінофестивалю «Харьковская сирень» - кінокритика Володимира Миславського «Кінематографічна історія Харкова 1896-2010 рік. Імена. Фільми. Події». О 19:00 у Харківському державному цирку (пл. І. Бугримової, 1) відбудеться урочисте відкриття ІІІ Міжнародного кінофестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень». Церемонія транслюватиметься у прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК, а також відбуватиметься он-лайн трансляція на сайті ХОДА.

Ті, хто здобував Велику Перемогу, залишаться Переможцями назавжди. Михайло Добкін

«Підписавши Закон щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги, Президент України підтвердив своє бачення Великої Перемоги в нашій історії», - зазначив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Те, що підписання цього Закону відбулося після його правової експертизи та рекомендацій Кабінету Міністрів та Міністерства юстиції України, свідчить про бажання Президента будувати суспільні відносини виключно в правовому полі», - заявив керманич області.

22 травня біля пам’ятника Т.Г. Шевченку відбудеться Всеукраїнське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій…»

22 травня о 10.00 в рамках Всеукраїнського заходу, присвяченого пам'яті Т.Г. Шевченку, на майдані біля пам’ятника поета у м. Харків відбудеться Всеукраїнське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій…» У цей день біля пам’ятника покладають квіти керівники обласної державної адміністрації, обласної та міської рад, представники громадських організацій.

У Харкові відбулася презентація картин, які будуть продані в рамках благодійного аукціону «Мистецтво милосердя»

Сьогодні в Харкові відбулася презентація 55 картин з приватної колекції народного депутата України Олександра Фельдмана, які будуть продані на благодійному аукціоні «Мистецтво милосердя». Аукціон відбудеться 30 травня в Києві, і всі кошти, виручені від продажу картин, будуть направлені на купівлю обладнання для Харківського міського центру дитячої нейрохірургії.

2 червня розпочнеться зовнішнє незалежне оцінювання

Зовнішнє незалежне оцінювання триватиме з 2 по 24 червня. Це повідомив сьогодні у ході селекторної наради ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман. В області для роботи підготовлено 66 пунктів тестування, що розміщені у 18 вищих навчальних закладах м. Харкова, 31 загальноосвітньому навчальному закладі м. Харкова, 17 – у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих І-ІІ рівнів акредитації навчальних закладів області в містах Ізюм, Лозова, Куп’янськ, Красноград, Балаклія. До організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у регіоні буде залучено 4154 педагогічних працівника.

У ході акції «За чисте довкілля» в Харківській області висаджено майже 212 тис. дерев і чагарників

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, в ході акції з благоустрою «За чисте довкілля» в Харківській області в період з 15 березня по 10 травня ліквідовано понад 4,5 тис. стихійних звалищ (в 2010 році 3,9 тис. звалищ ); зібрано і вивезено 77,6 тис. куб.м відходів та сміття (у 2010 році 52,7 тис. куб.м). Приведено в порядок 396 га територій усіх 329 парків і 199 тис. га територій усіх 455 скверів.

У 2011 навчальному році закінчують навчання у школах 10930 випускників

У поточному навчальному році закінчують навчання у школах 10930 випускників, з них 573 (5,2%) претендують на нагородження 444 золотими та 129 срібними медалями. Це повідомив сьогодні у ході селекторної наради ХОДА начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Роман Шаповал.

Населення Харківської області розрахувалося за послугу теплопостачання в опалювальному періоді 2010-2011 рр. на 83%

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, станом на 19 травня рівень розрахунків населення за послугу теплопостачання в опалювальному періоді 2010-2011 рр. склав 83%, в т.ч. за січень - травень 2011 р. - 92,3%. Нижче середньообласного (83%) рівень розрахунків населення у м.Куп 'янськ - 68%, Красноградський р-н - 78%, Куп'янський р-н - 80%, Чугуївський р-н - 81%, Харківський р-н - 81%, м.Лозова - 82%.

Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств за спожитий газ в опалювальному сезоні 2010-2011 рр. складає 55%

Станом на 19 травня рівень розрахунків теплопостачальних підприємств за опалювальний сезон становить 55% (середній показник розрахунків по Україні - 58%). Заборгованість теплопостачальних підприємств за газ, спожитий в опалювальному сезоні 2010-2011 рр., становить 807,3 млн.грн. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У Харківську область надходять кошти на газифікацію населених пунктів

Сьогодні в ході наради щодо проведення в області щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» голова ХОДА Михайло Добкін повідомив, що в область вже надходять кошти на газифікацію. «Вже надходять гроші на газифікацію населених пунктів Харківської області. За Постановою Кабінету Міністрів № 1001 надійшло майже 25% від запланованої на рік суми.Ті керівники районів, які сьогодні не закінчили оформлення проектно-кошторисної документації, в терміновому порядку повинні зайнятися цим питанням. Ви не маєте права через нерозторопність ваших підлеглих залишити без газифікації ті населені пункти, які могли б бути газифіковані цього року», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до керівників районів.

Сума списання заборгованості за газ і компенсації різниці в тарифах для підприємств ТКЕ області складе майже 1 млрд.грн.

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, з метою стабілізації ситуації в паливно-енергетичному комплексі країни на державному рівні ухвалені важливі закони і постанови уряду. Зокрема, Верховна Рада України 12 травня ухвалила Закон України «Про деякі питання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію». Крім того, з 18 травня набула чинності постанова Кабінету міністрів України «Про затвердження Порядку перерахування в 2011 році субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію для населення, яка утворилася через невідповідність фактичної вартості теплової енергії тарифам, встановленими відповідними органами державної влади чи органами місцевого самоврядування».

Євген Савін взяв участь у засіданні Кабінету Міністрів України з питання підготовки до літнього оздоровчого сезону

Сьогодні в Києві відбулося засідання Кабінету Міністрів України, присвячене питанню підготовки об'єктів інфраструктури до літнього оздоровлення та відпочинку в 2011 році, а також забезпеченню своєчасної та повної виплати відпускних співробітникам бюджетної сфери, зокрема, освіти. У засіданні взяв участь заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, в ході засідання Харківська область була відзначена як один з лідерів за рівнем підготовки до оздоровчої кампанії-2011.

Архів документів