Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Головна ідея фестивалю "Харьковская сирень" - просування іміджу Харкова. Вікторія Маренич

З 22 по 26 травня в нашому місті відбудеться III Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень». В програмі обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич розповіла про історію розвитку фестивалю.

Церемонія відкриття III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде незвичною та цікавою. Вікторія Маренич

Відкриття III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбудеться у Харківському державному цирку. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова кінофестивалю Вікторія Маренич. За її словами, церемонія відкриття буде незвичайною і дуже цікавою.

У рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» у Харкові відбудуться різноманітні заходи. Вікторія Маренич

Програма III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» складається з різних заходів, які зможуть задовольнити будь-який смак,- наголосила сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Події дня

Сьогодні, 18 травня, о 12:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться підписання Меморандуму про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та Державною спеціалізованою фінансовою установою "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву"; о 17:00 за адресою м.Харків, площа Свободи 5, Держпром, 2 під'їзд, 2 поверх, зал засідань (вхід через 1 під'їзд) розпочнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Особливості функціонування єдиного дозвільного центру».

23 травня Алея почесних гостей кінофестивалю «Харьковская сирень» поповниться новими іменами

23 травня в рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбудеться відкриття Алеї почесних гостей кінофестивалю. Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, Алея поповниться новими відбитками рук гостей фестивалю.

Творча зустріч з Жаном-Полем Бельмондо стане "родзинкою" кінофестивалю «Харьковская сирень»

Творча зустріч із зіркою світового кінематографу Жаном-Полем Бельмондо відбудеться в рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» 23 травня о 18:00 у Великому залі Харківського академічного театру опери та балету. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова фестивалю Вікторія Маренич.

Квитки на виставу «Love story» театру «На Лермонтовській, 27» поширюються серед студентів харківських вузів безкоштовно

У рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» 25 травня о 15:00 театр «На Лермонтовській, 27» ХГУ «Національна українська академія» покаже виставу «Love story». Про це повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова фестивалю Вікторія Маренич.

Специфіка Коломацького району вимагає індивідуального підходу в розробці системи надання медичної допомоги. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні за підсумками робочої поїздки в Коломацький район заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, незважаючи на те, що в районі відсутні борги із виплати зарплати та сплаті внесків до Пенсійного фонду, існує реальна проблема кадрового дефіциту в медичних закладах. Зокрема, у 2 з 5 фельдшерсько-акушерських пунктів відсутні фельдшери, а в центральній районній лікарні відсутній ряд вузьких спеціалістів.

Народний артист РФ Олексій Петренко зустрінеться з прихильниками у рамках фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень»

У рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» 24 травня о 14:00 відбудеться творча зустріч з актором театру і кіно, Народним артистом РРФСР Олексієм Петренко. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова фестивалю Вікторія Маренич.

Покази конкурсних робіт фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбудуться у кінотеатрах «Росія», «Познань» та ім. Довженка

Покази конкурсних робіт III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбудуться 22-24 травня в кінотеатрах «Росія», «Познань» та ім.Довженка мережі «Кіноцентр», сеанси о 10:00 та 12:00. Буде продемонстровано 53 картини. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова фестивалю Вікторія Маренич.  

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Коломацькому районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні провів особистий прийом громадян у Коломацькому районі. Під час прийому були вирішені наступні питання: проведення операції дитині 2006 року народження в Інституті невідкладної хірургії АМН України за рахунок бюджетних коштів; обстеження та лікування 2 людей в Обласному онкологічному диспансері; обстеження в Обласній дитячій клінічній лікарні 2 дітей з вродженими вадами здоров’я. Крім того, 3 людини були забезпечені слуховими апаратами.

Квитки на відкриття Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» реалізуються за доступними цінами

Відкриття III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно відбудеться в Харківському державному цирку 22 травня в 19.00. «Це відкриття буде просто незвичайним. Буде традиційна червона доріжка і чудовий концерт з дуже цікавою програмою. На відкритті будуть присутні всі французькі і російські гості кінофестивалю. У ньому братиме участь ансамбль Максима Дунаєвського, який виконає кілька творів з відомих кінофільмів», - повідомила вона. За її словами очікується, що всі квитки на церемонію відкриття кінофестивалю будуть розпродані і зал буде заповнений на всі 100%. «У цирку 2075 місць, подібного залу в Харкові немає. Вартість квитків на відкриття від 20 до 50 грн., тому я впевнена, що всі охочі зможуть бути присутніми навідкритті нашого кінофестивалю», - підкреслила вона.

Вадим Ландсман вручив ректору УІПА Олені Коваленко Почесну грамоту Верховної Ради України

Сьогодні в ході урочистостей з нагоди Дня науки, які відбулися у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман та перший заступник голови обласної ради Олена Олешко вручили Почесну грамоту Верховної Ради України доктору педагогічних наук, професору, ректору Української інженерно-педагогічної академії Олені Коваленко.

Концерт ансамблю Максима Дунаєвського «Пора-пора-порадуемся…» - це півтори години занурення в своє раннє дитинство і юність. Вікторія Маренич

У рамках секції «Музика Третього спрямування» III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» 23 травня о 14:00 у Великій залі ХНАТОБу відбудеться концерт ансамблю народного артиста Росії Максима Дунаєвського «Пора-пора-порадуемся…» Про це повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова фестивалю Вікторія Маренич.

Відбулися урочистості з нагоди Дня науки

Сьогодні у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулися урочистості, присвячені Дню науки. У заході взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Ландсман, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов.

У рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» П'єр Рішар представить харків'янам свій спектакль «Пьеру Ришару. До востребования»

«24 травня крім майстер-класу Богдана Бенюка відбудеться вистава «Пьеру Ришару. До востребования». Серед українських міст до нашого показу цей спектакль бачили тільки в Києві та Одесі, а тепер і харків'яни зможуть його подивитися»,- повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

У рамках фестивалю «Харьковская сирень» 23 травня в дельфінарії «Немо» відбудеться презентація книги Мілен Демонжо «Розповіді про тварин»

У рамках секції «Французький бульвар» III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» 23 травня о 12:00 у Харківському дельфінарії «Немо» відбудеться презентація книги «Рассказы о животных» французької кіноактриси, Почесного Президента кінофестивалю Мілен Демонжо. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова фестивалю Вікторія Маренич. На захід будуть запрошені діти з усіх дитячих будинків та інтернатів Харкова і Харківської області. Вихованці Краснокутського дитячого будинку виконають пісню, написану українським композитором, яка живе в Парижі.

Голосувати за номінантів премій «Приз глядацьких симпатій» та «Приз журналістських симпатій» можна буде на офіційному сайті кінофестивалю «Харьковская сирень»

Як повідомила 17 травня під час прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, всі бажаючі проголосувати за номінантів на премії «Приз глядацьких симпатій» та  «Приз журналістських симпатій» зможуть це зробити на офіційному сайті Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень». «Сьогодні на офіційному сайті кінофестивалю будуть викладені фільми - номінанти цих премії. Глядачі зможуть проголосувати шляхом відправлення електронного повідомлення на офіційний email кінофестивалю. Всі голоси будуть враховані та підраховані. Результат ви дізнаєтеся на церемонії закриття кінофестивалю», - повідомила Вікторія Маренич. Також вона нагадала, що в цьому році всі переможці отримають грошові премії. «Так переможці в номінаціях «Приз глядацьких симпатій» та «Приз журналістських симпатій» отримають по 500 доларів США», - доповнила співголова оргкомітету кінофестивалю.

Крім основної програми в рамках фестивалю «Харьковская сирень» буде проведено величезну кількість майстер-класів. Вікторія Маренич

Традиційно в ході Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відомі актори і режисери проведуть для всіх охочих майстер-класи. Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, в поточному році розкривати секрети акторської майстерності для харків'ян буде не менш зірковий склад акторів, ніж у попередні роки.

Програма III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» насичена та різноманітна. Вікторія Маренич

Програма кінофестивалю «Харковская сирень» в цьому році дуже насичена та різноманітна. Про це 17 травня під час прес-конференції сказала начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

При Північно-Східному науковому центрі буде створено Раду молодих вчених

Сьогодні у Харкові в ході спільного засідання Ради Північно-Східного наукового центру НАНУ і МОНМСУ і Ради ректорів вузів Харківської області за участю голови ХОДА Михайла Добкіна, голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України, голови Північно-Східного наукового центру НАН і МОН України Володимира Семиноженка, Харківського міського голови Геннадія Кернеса і першого заступника голови обласної ради Олени Олешко було прийнято рішення про створення при Північно-Східного науковому центрі ради молодих вчених.

Нова хвиля зростання світової та української економіки може бути пов'язана тільки з розвитком нових технологій. Володимир Семиноженко

Сьогодні в ході спільного засідання Ради Північно-Східного наукового центру НАНУ і МОНМСУ і Ради ректорів вузів Харківської області голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України, голова Північно-Східного наукового центру НАН і МОН України Володимир Семиноженко привітав вчених Харківщини з Днем науки, а також підкреслив, що розвитку науки в Україні буде приділятися особлива увага.

Атом і розкрита книга в гербі Харківщини красномовніше будь-яких слів. Геннадій Кернес

У ході урочистого прийому з нагоди Дня науки Харківський міський голова Геннадій Кернес привітав вчених Харківщини з їх професійним святом, побажав їм здоров'я, успіхів і натхнення.

Харків завжди був, є і назавжди залишиться науковим центром, кузнею висококласних вчених. Михайло Добкін

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході урочистого прийому з нагоди Дня науки привітав вчених Харківщини з їх професійним святом. У своєму зверненні до вчених голова області побажав їм подальших відкриттів і досягнень, а також підкреслив, що наука має величезне значення для майбутнього Харківської області і всієї України в цілому.

Вчених Харківщини привітали з професійним святом

Сьогодні в Харкові відбулося спільне засідання Ради Північно-Східного наукового центру НАНУ і МОНМСУ і Ради ректорів вузів Харківської області з нагоди Дня науки. Вчених регіону з професійним святом вітали голова ХОДА Михайло Добкін, голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України, голова Північно-Східного наукового центру НАН і МОН України Володимир Семиноженко, Харківський міський голова Геннадій Кернес і перший заступник голови обласної ради Олена Олешко.

Особливості функціонування єдиного дозвільного центру

18 травня 2011 о 17-00 за адресою м. Харків, майдан Свободи 5, Держпром, 2 під'їзд, 2 поверх, зала засідань (вхід через 1 під'їзд) Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської облдержадміністрації та ХОМО «Союз молодих підприємців» проводить безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Особливості функціонування єдиного дозвільного центру».

В ХНЕУ відбудеться Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Соціально-економічний розвиток України та її регіонів: проблеми науки та практики»

19 травня об 11:00 на базі Харківського національного економічного університету (пр. Леніна, 9а) проходитиме Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Соціально-економічний розвиток України та її регіонів: проблеми науки та практики».

Вікторія Маренич нагороджена Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

З нагоди Дня журналіста Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагородила Почесними грамотами ряд представників журналістської галузі. Серед нагороджених - начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, яка нагороджена Почесною грамотою Національної ради за значний внесок у розвиток електронних ЗМІ регіону, високий професіоналізм та відповідальну працю.

Колектив Харківської філармонії подякував Михайлу Добкіну за допомогу у придбанні музичних інструментів

Колектив Харківської обласної філармонії написав листа голові ХОДА Михайлу Добкіну, в якому висловлює вдячність за надану спонсорську допомогу у придбанні духових музичних інструментів для Академічного симфонічного оркестру філармонії. «Ваша допомога - це неоціненний внесок у розвиток класичної музики і мистецтва Слобожанщини. Успішна реалізація цього значущого проекту була б неможливою без Вашої участі», - йдеться в листі.

У січні-квітні в Харківській області працевлаштовано 18,5 тис. безробітних. Ігор Шурма

За січень-квітень 2011 року обласною службою зайнятості було працевлаштовано 18 тис. 528 незайнятих осіб проти 15 тис. 927 осіб за аналогічний період минулого року (на 16,3% більше). Професійним навчанням за цей період охоплено 7498 осіб проти 6239 осіб торік (на 20,2% більше). До тимчасової зайнятості на оплачуваних громадських роботах цього року залучено 8502 особи, що на 16,9% більше, ніж у 2010 році. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Архів документів