Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Юрій Сапронов привітав банківських працівників з професійним святом

Сьогодні в Малому залі Будинку Рад відбувся урочистий прийом з нагоди Дня банківського працівника. Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко привітали присутніх з професійним святом та вручили їм почесні грамоти ХОДА та обласної ради,Подяки голови ХОДА та голови Харківської обласної ради.  

Визначено переможців у трьох номінаціях Дельфійських ігор Слобожанщини

19 травня було розігнано перші комплекти медалей Дельфійських ігор Слобожанщини. Змагалися учні шкіл естетичного виховання, які грають на духових і уданих інструментах, на баяні акордеоні і бандурі. Журі Ігор відмітили досить високій рівень підготовки учнів і професійну роботу викладачів. Переможців привітала виконавчий директор Українського Дельфійського комітету Світлана Іваненкова.

Монетизація та мораторій на створення нових пільг – це шлях до упорядкування системи дії пільг в Україні. Ігор Шурма

«Українське суспільство стало заручником непрофінансованих пільг. Сьогодні 10 законів України визначають право на отримання пільг. Згідно з ними в Україні існують 86 категорій пільговиків. Людина отримує пільгу, користується нею, а той, хто надає послугу на пільгових умовах, не отримує сьогодні компенсацію за це. Виходить так, що ціна пільги - це тягар для підприємств та установ. Наприклад, ХКП «Міськелектротранс» перевозить пільговиків, а розмір компенсації за їх перевезення становить тільки 20-25% від потреби», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Делегація державних службовців Харківської області відправляється до Республіки Сінгапур

22-28 травня делегація з 20 державних службовців Харківської області відвідає Республіку Сінгапур, де навчатиметься у Коледжі Державної Служби Сінгапуру. До складу делегації ввійшли представники підрозділів обласної державної адміністрації, виконкому міської ради, районних державних адміністрацій, депутати міської та обласної рад. Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з учасниками делегації, побажав їм ефективного навчання та успіхів у подальшій роботі на благо держави.

Переможці Печенізького районного конкурсу „Кращий учень року” отримали грошові винагороди і путівки до Всеукраїнської здравниці „Артек”

Переможці Печенізького районного конкурсу „Кращий учень року” отримали нагороди від голови районної державної адміністрації Олександра Гусарова. Саме за його ініціативи ще на початку учбового року був започаткований цей конкурс. Олександр Гусаров виступив головним спонсором конкурсу і визначив основним призом в ньому п’ять путівок до Всеукраїнської здравниці «Артек». «Я вважаю, що талановитих і обдарованих дітей слід підтримувати, і ми будемо це робити, адже вони - майбутнє нашої держави», - зазначив глава краю.

1 червня відбудеться Х відкритий турнір Харківської області зі спортивної гімнастики, присвячений Дню захисту дітей

1 червня в м. Харкові на базі Школи вищої спортивної майстерності буде проведено Х відкритий турнір Харківської області зі спортивної гімнастики. В змаганнях візьмуть участь спортсмени міст України (Харків, Луганськ, Марганець, Дніпропетровськ) та Росії ( Бєлгород). Спортсмени змагаються у 8 розрядних категоріях віком від 1997 до 2006 року.

Події дня

Сьогодні, 20 травня, о 12:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться урочистий прийом з нагоди святкування Дня банківських працівників;  о 14:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться нарада:  1.Про проведення в області щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля»; 2. Про стан розрахунків підприємств теплоенергетики з ДК «Газ України» за природний газ і споживачів за теплопостачання. о 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться селекторна нарада Харківської облдержадміністрації. На порядку денному питання "Про організоване закінчення 2010-2011 навчального року"; о 17:00 в галереї "АВЕК" (вул. Сумська, 70) відбудеться виставка лотів для благодійного аукціону "Мистецтво милосердя".

Нагороджені переможці обласного фестивалю професійної майстерності «Вихователь року – 2011»

Сьогодні у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулися урочистості з нагоди нагородження переможців першого обласного фестивалю «Вихователь року – 2011». Заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман вручив переможцям фестивалю Почесні грамоти обласної державної адміністрації.

Почалися перші Дельфійські ігри Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

Сьогодні в малому залі Харківського національного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка відбулося урочисте відкриття перших Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість.Талант», які присвячені 20-річчю Незалежності України. У заході взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Ігри проводяться з метою виявлення та підтримки обдарованої молоді, сприяння розкриттю творчої індивідуальності учасників, обміну досвідом роботи з проблем професійної підготовки юних митців, а також збереження і розвитку культурного потенціалу Слобожанщини та залучення молоді до кращих світових зразків культури і мистецтва.

Усі дитячі табори Харківщини регулярно перевірятимуться впродовж оздоровчого сезону на дотримання правил протипожежної безпеки

Як підкреслив сьогодні в ході наради Штабу з питань підготовки і проведення літньої дитячої оздоровчої кампанії 2011 року заступник начальника управління наглядової професійної діяльності ГУ МНС України в Харківській області Ігор Піндер, усі дитячі табори Харківщини будуть контролюватимуться співробітниками управління.

У Лозовій відбудеться обласний семінар з узагальнення досвіду розвитку фізичної культури та спорту

З 25 по 26 травня Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА проведе у м. Лозова обласний семінар-нараду з головами комітетів, начальниками відділів з питань фізичної культури та спорту, молоді та спорту райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення з узагальнення досвіду роботи Лозівської міської ради з розвитку фізичної культури та спорту.

Визначено переможців змагань з велоспорту на треку «Великий приз Харкова»

На треку харківського стадіону «Динамо» завершився турнір та Всеукраїнські змагання з велоспорту на треку «Великий приз Харкова».  16 травня відбулись кваліфікаційні заїзди на дистанції 200 метрів з ходу. Харківський динамовець МСМК, триразовий чемпіон Європи, володар Кубку Світу, учасник Олімпіади в Пекіні 2008 р. Андрій Вінокуров встановив новий рекорд Харківського велотреку на цій дистанції. Зараз він дорівнюється 10.97 сек.

У 2011 році в Харківській області подешевшали путівки в дитячі оздоровчі табори

Як повідомив сьогодні в ході засідання обласного штабу з питань підготовки і проведення літньої оздоровчої кампанії 2011 року начальник ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту обладміністрації Дмитро Перепелиця, в поточному році оздоровлення дітей обійдеться батькам дешевше, ніж у попередньому. Так, якщо минулого року тритижнева путівка у дитячий табір коштувала в середньому 2350 гривень, а на початок року за результатами аналізу була встановлена ​​ціна 2415 гривень за 21 день, то на даний момент три тижні відпочинку в дитячому таборі коштують 2207 гривень.

Віталій Алексейчук взяв участь в урочистостях з нагоди 50-річчя з дня створення Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук взяв участь в урочистостях з нагоди 50-річчя з дня створення Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів, які відбулись 19-20 травня у м. Слов’янськ Донецької області.

Ми повинні бути впевнені в тому, що всі табори будуть на 100% готові до оздоровчого сезону 2011 року. Євген Савін

19 травня в Будинку рад відбулася чергова нарада Штабу з питань підготовки і проведення літньої дитячої оздоровчої кампанії 2011 року під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна. «Ми повинні бути впевнені в тому, що всі табори будуть готові за всіма пунктами до оздоровчого сезону. Залишилося два тижні до початку літньої оздоровчої кампанії 2011 року, тому ми зробимо все, щоб всі дискусійні моменти з дитячим таборам були вирішені. Всі діти Харківської області повинні відпочивати в нашому регіоні, а всі табори повинні відповідати високому рівню оздоровлення та відпочинку», - зазначив Євген Савін.  

Підсумковий варіант структури облдержадміністрації буде залежати від того, який остаточний вигляд матиме реформа центральних органів влади. Михайло Добкін

«Ми вже фактично склали наші пропозиції щодо скорочення як штатної чисельності, так і структурних підрозділів ХОДА. Підсумковий варіант структури облдержадміністрації буде залежати від того, який остаточний вигляд матиме реформа центральних органів влади. Я входжу в робочу групу при Адміністрації Президента, яка займається розробкою пропозицій з реформування органів місцевої влади. Останній варіант цих пропозицій максимально відображає інтереси місцевої влади», - повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

«Харьковская сирень» - потужний кінофестиваль, візитна картка Харкова. Михайло Добкін

Сьогодні під час прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив те велике значення, яке має для Харкова фестиваль «Харьковская сирень». За його словами, це яскравий захід, що дозволяє харків'янам зустрітися з улюбленими з дитинства акторами, доторкнутися до світу кіно, і при цьому фестиваль нічого не коштує обласному та міському бюджетам.

На Дергачівщині відбудеться Міжнародний фестиваль-конкурс виконавців естрадної пісні „Жива вода”

19-22 травня з метою пропаганди кращих зразків естрадної пісенної творчості, виявлення талановитих аматорів із сільських районів, підвищення їх виконавчої майстерності, творчого спілкування учасників на Дергачівщині буде проведено Міжнародний фестиваль-конкурс виконавців естрадної пісні „Жива вода”. Засновниками фестивалю є управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, Дергачівська райдержадміністрація та Дергачівська районна рада.

На завершення будівництва лікарні в Липцях планується направити 8 млн. грн.

На завершення будівництва лікарні в Липцях планується перенаправити 8 млн. грн., які були передбачені в державному бюджеті на будівництво станції метро «Перемога». Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Ми будемо оплачувати решту вартості органу. Михайло Добкін

Як заявив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, виплати німецькій фірмі, яка виробляє для Харківської філармонії орган, будуть відновлені. «Ми будемо оплачувати решту вартості органу. До цього залучені благодійний фонд Олександра Фельдмана, благодійний фонд Юрія Сапронова і народний депутат Валерій Писаренко. Нам необхідно сплатити вартість тієї частини контракту, яка дозволить до кінця року створити орган. Далі ми оплачуємо транспортні витрати згідно з контрактом, і він приїжджає до Харкова в приміщення, підготовлене для цього безпосередньо у філармонії. Сподіваюся, наступного року ми цей музичний інструмент силами фахівців пана Шуке будемо встановлювати і  наступного ж року почуємо його прекрасне звучання», - повідомив голова області.

Питання виділення коштів на будівництво станції метро «Перемога» буде розглянуте в червні

У ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що в червні очікується перегляд бюджету Україні, і в зв'язку з тим, що програма приватизації в країні перевиконується, частина коштів буде направлена ​​в регіони. У тому числі буде розглянуто питання виділення коштів на будівництво станції метро «Перемога».

Обсяг залучених інвестицій в економіку Харківської області збільшується

У I кварталі 2011 року в економіку нашого регіону інвестицій було залучено більше, ніж за аналогічний період 2010 року. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Політика все далі відходить від економіки. Звичайно ж, неможливо повністю розірвати політичну і економічну складові нашого життя, але й не можна, щоб вони перетиналися так щільно, як в останні 20 років, тому що ні до чого хорошого це не приводило. Зараз економіка починає жити за своїми законами, що відбивається в статистичних даних та інвестиційному кліматы», - зазначив голова ХОДА.

Цього року будуть відремонтовані дороги в усіх містах обласного значення. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, субвенція з держбюджету в розмірі 87 млн.грн., яка надійшла на ремонт, утримання і реконструкцію доріг Харкова і області, вже розподілена. «Цього року ми обрали таку філософію, що з 87 млн.грн. частина грошей піде на підготовку доріг Харкова до Євро-2012, а іншу частину направимо на масштабний ремонт і реконструкцію доріг 6 міст обласного значення, щоб як мінімум 5 років більше до них не повертатися. Пріоритетне фінансування отримають ті, хто максимально готовий до ремонту і має готові проекти - це міста Чугуїв і Лозова. Вони отримають приблизно по 7-8 млн.грн.», - зазначив Михайло Добкін.

Економіка Харківщини буде формуватися згідно кластерного підходу

Як повідомив сьогодні в ході Міжнародної науково-практичної конференції «Соціально-економічний розвиток України та її регіонів: проблеми науки і практики» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, одним з ключових принципів, закладених у Стратегію сталого розвитку Харківської області, є використання кластерного підходу до формування регіональної економіки, виправдав себе на практиці в інших країнах світу.

До кінця травня в Харкові буде відкрито єдиний регіональний дозвільний центр

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, до кінця травня в Харкові буде відкрито єдиний регіональний дозвільний центр, який обслуговуватиме і область, і місто Харків. «Це буде ще один крок для спрощення ведення бізнесу та отримання всіляких дозволів», - підкреслив голова ХОДА.  

За допомогою вчених і викладачів вузів ми подолаємо ті труднощі, які стоять перед нашим регіоном і країною. Юрій Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов однією з головних проблем регіону та країни, які заважають їм розвиватися, називає відсутність добре опрацьованих інвестиційних програм і проектів, які пройшли експертизу і готові до впровадження.

Головна проблема для Харківщини - брак кваліфікованих кадрів у системі державного управління. Юрій Сапронов

Найголовніша проблема для Харківської області - кадрова. Про це заявив заступник губернатора Юрій Сапронов в ході Міжнародної науково-практичної конференції у Харківському національному економічному університеті.

Стратегія сталого розвитку Харківської області ставить стратегічні та операційні цілі. Юрій Сапронов

У ході Міжнародної науково-практичної конференції у Харківському національному економічному університеті віце-губернатор Юрій Сапронов окреслив стратегічні цілі, через які реалізується головна мета, поставлена ​​в Стратегії сталого розвитку Харківської області:  - Стратегічна ціль 1: Харківська область - регіон сталого соціального розвитку (високої якості життя населення). - Стратегічна ціль 2: Харківська область - регіон сталого економічного розвитку (інноваційної економіки). - Стратегічна ціль 3: Харківська область - регіон сталого екологічного розвитку (природозберігаючої економіки).

Славний ратний подвиг наших ветеранів ніколи не буде забутий вдячними нащадками. Михайло Добкін

«Мені дуже приємно ще раз підкреслити, що ветерани, які мають можливість перебувати в дні святкування Великої Перемоги на Харківщині, отримують позитивні емоції і бачать, що їх славний ратний подвиг не забутий і ніколи не буде забутий вдячними нащадками. На жаль, цього не можна сказати про тих людей, з якими вони воювали пліч-о-пліч, а зараз волею долі живуть в інших регіонах країни. Начебто б в одних окопах сиділи, проти одного ворога воювали, а ставлення до себе сьогодні відчувають абсолютно різне. Але я впевнений в тому, що це тимчасове явище, наше суспільство перехворіє цією недоброю хворобою, все це піде в минуле і буде згадуватися тільки лише для того, щоб ніколи більше не повторитися», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін .

Юрій Сапронов взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Соціально-економічний розвиток України та її регіонів: проблеми науки і практики»

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Соціально-економічний розвиток України та її регіонів: проблеми науки і практики», яка відбулася у Харківському національному економічному університеті.

Архів документів