Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Євген Савін вручив знак «Заслужений працівник фізичної культури» старшому тренеру відділення фехтування Школи вищої спортивної майстерності Ірині Одокієнко

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін вручив Заслуженому тренеру України, старшому тренеру відділення фехтування КУ «Школа вищої спортивної майстерності» Ірині Одокієнко знак «Заслужений працівник фізичної культури» та привітав її з цим високим досягненням.

Якісне використання інформаційних технологій в економіці, політиці, сфері державного управління кардинально впливає на можливості та перспективи розвитку держави. Василь Хома

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома взяв участь у відкритті ІV Міжнародної науково–практичної конференції «Наука та соціальні проблеми суспільства: інформатизація та інформаційні технології», яка проходить на базі Харківського національного університету радіоелектроніки 24 – 25 травня. Василь Хома відзначив, що в органах виконавчої влади області існує чітке розуміння того, що розвиток єдиного інформаційного простору в регіоні та в Україні – одне із першочергових завдань державної влади на сучасному етапі.

Спільна робота з розвитку міжрегіонального співробітництва набула постійного характеру. Микола Винниченко

Сьогодні під час II Економічного форуму регіонів України і Уральського федерального округу Росії повноважний представник Президента Російської Федерації в Уральському автономному окрузі Микола Винниченко відзначив розширення і посилення зв'язків між Україною і Росією, яке відбувається останнім часом. За його словами, особливо важливим є те, що регіони України і Російської Федерації не тільки підписують договори, а й наповнюють їх конкретними домовленостями.

Наступним кроком у розвитку співробітництва між Україною і Росією повинна стати децентралізація відносин

«Після перемоги на виборах Віктора Федоровича Януковича відбулися кардинальні зміни в українсько-російських відносинах, в першу чергу, змінився тон переговорів. Наступним кроком розвитку співробітництва між Україною і Росією повинна стати децентралізація відносин. Регіони відмінно розуміють потреби один одного, і центральна влада повинна орієнтуватися на них і всіляко їм сприяти», - підкреслив віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов в ході II Економічного форуму регіонів України і Уральського федерального округу Росії.

Проблем з фінансуванням виплат за листками непрацездатності немає. Ігор Шурма

«Я дуже прискіпливо аналізував ситуацію, пов’язану с фондами соціального страхування, а саме, що відбувається з ними та фінансовими ресурсами, які є у них. Ми стали свідками введення єдиного соціального внеску, а це означає, що кумуляція всіх ресурсів відбувалася через пенсійний фонд, а потім вони методично розподілялися, в т.ч. і на оплату листків непрацездатності. Інформація, яка з’являлася у пресі. дуже часто не відповідала дійсності. Всі люди, хто був на лікарняному, отримали оплату за цей період часу. Зараз немає жодних підстав говорити про проблеми з фінансуванням», - зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Відповідно до запропонованого урядом законопроекту податковий тиск для деяких категорій платників єдиного податку знизиться

Запропоновані урядом зміни до Податкового кодексу, які стосуються спрощеної системи оподаткування, будуть сприяти розвитку малого і середнього бізнесу, оскільки створюють більш ліберальні умови для підприємців, ніж існуюча редакція. Таку думку висловив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

24 травня відбулась чергова нарада під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Бабаєва щодо енергозабезпечення комплексу об’єктів КП ОСК «Металіст» в об’ємі 6 МВт по І категорії надійності електропостачання. Згідно з технічними умовами наданими АК «Харківобленерго» передбачено два етапу виконання робіт з електрозабезпечення комплексу об’єктів КП ОСК «Металіст».

В Україні для підприємців будуть створені однакові стартові умови

«Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури початку підприємництва», згідно з яким створюються однакові стартові умови для відкриття бізнесу. Це стане ще одним кроком назустріч спрощення ведення бізнесу в країні, як для вітчизняних, так і для іноземних інвесторів, і активізує підприємницьку активність», - висловив впевненість віце-губернатор Юрій Сапронов.

В школах області буде організовано навчання наданню першої допомоги. Ігор Шурма

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у Харківській області в 2010 році було травмовано 1507 дітей, із них: під час навчально-виховного процесу – 490; у позаурочний час – 1017. Найбільші показники травмування дітей під час навчально-виховного процесу в Зачепилівському, Первомайському, Красноградському та Сахновщинському районах, а також в місті Первомайському, у позаурочний час - у Первомайському, Зачепилівському, Печенізькому районах, містах Первомайському та Куп’янську.

Харківщина продовжує активну боротьбу за прихід серйозного інвестора. Юрій Сапронов

Для Харківської області надзвичайно важливий прихід великих стратегічних інвесторів, особливо всесвітньо відомих корпорацій, сама назва яких служить брендом і кращою характеристикою бізнес-клімату в регіоні. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Харківщина продовжує активну боротьбу за прихід серйозного інвестора. Так, протягом зустрічі з керівництвом компанії «Шелл», створена спільна робоча група, до якої увійшли представники цієї компанії, Харківської обласної державної адміністрації, територіальних органів Міністерств та відомств України в Харківській області. Зараз робоча група погоджує всі питання, які стосуються можливої реалізації інвестиційного проекту з розвідки та розробки газу з твердих порід на території Юзівської газової площі, яка частково розташовується на території Харківської області. Нам важливо відпрацювати весь спектр питань - економічних, екологічних, соціального партнерства з потенційним інвестором. І відпрацювати ці питання в найкоротші терміни на високому якісному рівні для того, щоб ще один всесвітньо відомий логотип з'явився на інвестиційній карті Харківщини», - зазначив Юрій Сапронов.

Людський фактор є найчастішою причиною загибелі на воді. Ігор Шурма

«Ми маємо дуже сумну статистику щодо випадків загибелі людей на водних об’єктах. За 2010 рік у Харківській області потонули 124 людини, з початку 2011 року потонули вже 17 людей, в т.ч. 2 дитини. Потрібно мінімізувати ризики, щоб у майбутньому нічого подібного не відбувалося», – зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Дякую, Харкове! П'єр Рішар

«Завдяки кінофестивалю «Харьковская сирень» я другий рік поспіль, працюючи, відпочиваю в Харкові. Тут я дуже тісно почав спілкуватися з Жан-Полем Бельмондо. Ми з ним були знайомі, зустрічалися на заходах, але так близько, як ми спілкувалися в Харкові, ми не спілкувалися ніколи. Ми домовилися продовжувати наше спілкування, коли повернемося до Парижу», - зазначив легендарний французький актор П'єр Рішар, ділячись враженнями від кінофестивалю «Харьковская сирень» та Харкова.

Михайло Добкін бере участь у II Економічному форумі регіонів України та Уральського федерального округу Росії

Сьогодні в Києві керівники регіонів України зустрічаються з колегами з Уральського федерального округу Російської Федерації в рамках II Економічного форуму регіонів України і Уральського федерального округу. У Форумі бере участь голова ХОДА Михайло Добкін. За підсумками форуму планується підписати ряд договорів про міжрегіональну співпрацю.

Події дня

Сьогодні, 25 травня, о 13:00 в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень»  в Харківському університеті мистецтв ім. Котляревського (вул. Чернишевська, 79) відбудеться майстер-клас заслуженого артиста РРФСР Бориса Токарєва та заслуженої артистки Російської Федерації Людмили Гладунко;  о 15:00 в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» в малому залі ХНАТОБ (вул. Сумська, 25) розпочнеться вистава «Love story» театру «На Лермонтовській, 27» ХГУ «НУА»;  о 18:00 в великому залі ХНАТОБ (вул.Сумська, 25) відбудеться закриття III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень». Церемонія транслюватиметься у прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК, он-лайн трансляцію можна переглянути на офіційному веб-сайті ХОДА. 

У Харкові відбувся творчий вечір «Французький бульвар» за участю легендарного актора П'єра Рішара

24 травня в рамках III міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбувся творчий вечір «Французький бульвар». Він складався з двох частин: автобіографічний спектакль «Пьеру Ришару. До востребования» та концерт «Музика Парижа». У першій частині вечора глядачів, які заповнили велику залу Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка, порадував своєю неперевершеною акторською майстерністю легендарний французький актор П'єр Рішар. Вистава «Пьеру Ришару. До востребования» розповідає всю правду про найвідомішого у всьому світі високого блондина, голова якого вже, щоправда, добряче посивіла, але душа, як і раніше молода.

Делегація Харківської області взяла участь в IX Всеукраїнській виставці-ярмарку сільського туризму «Українське село запрошує» у Києві

З 20 по 22 травня ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» взяв участь у IX Всеукраїнській виставці-ярмарку сільського туризму «Українське село запрошує», яка відбулася на території Національного комплексу «Експоцентр України» у Києві. Головною метою проведення виставки-ярмарку була популяризація сільського туризму, сприяння розвитку внутрішнього та в’їзного туризму, відродження та збереження культурної спадщини українського села, ремесел, традицій, національного колориту.

З 2 по 5 червня відбудеться XXIІ Спартакіада Харківської області з пляжного волейболу

З 2 по 5 червня на майданчиках Олексіївського лугопарку відбудеться ХХІІ Спартакіада області з пляжного волейболу серед районів і міст на Кубок голови обласної державної адміністрації. У змаганнях візьмуть участь збірні команди районів та міст області. Початок змагань о 10:00 щоденно.

У Харківській області тривають фінальні змагання ІІІ Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини».

25 травня з 10.00 до 12.00 на легкоатлетичному манежі стадіону «ХТЗ» і з 14.00 в КП «Харківський Палац спорту» будуть проведені змагання серед школярів 5-6 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Харкова і області, в яких візьмуть участь переможці відбіркових змагань. 27 травня з 10.00 в басейні «Гарт» і з 14.00 в КП «Харківський Палац спорту» будуть проведені фінальні змагання серед школярів 7-8 класів.

26 травня відбудеться обласна нарада з питання стану пожежної безпеки в роздрібних торговельних мережах області

26 травня 2011 року о 10.00 годині в Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх, мала зала) відбудеться обласна нарада з питання стану пожежної безпеки в роздрібних торговельних мережах області під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Сапронова. В нараді візьме участь керівництво Головного управління МНС України в Харківській області, Департаменту підприємництва та споживчого ринку Харківської міської ради, керівники мереж супермаркетів області.

Харків'яни взяли участь у відео-конференції з проблем створення ОСББ

Сьогодні у Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України відбулась відео-конференція «Створення ОСББ – вагомий поступ у реформі житлово-комунального господарства України» за участю першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрія Хіврича, представників керівництва та місцевих ОСББ Дніпропетровської, Львівської, Одеської та Харківської областей, а також експертів.

Режисер - це людина, яка наділена енергією, щоб створити свій ідеальний світ. Володимир Дашкевич

«Режисер - це людина, яка наділена енергією, щоб створити свій ідеальний світ», - підкреслив сьогодні під час on-line конференції в редакції газети «Комсомольська правда» член журі кінофестивалю «Харківський бузок» Володимир Дашкевич. Також в своэму інтервью він зазначив, що кіно - це команда однодумців. «Я думаю, що відродження тандему режисера і композитора зможе принести хороші плоди в нашому кінематографі», - підкреслив він.  

Кінофестиваль «Харьковская сирень» - яскрава подія в житті міста. Алла Сурикова

Кінофестиваль «Харьковская сирень» - яскрава подія в житті міста. Про це сьогодні в ході on-line конференції в редакції газети «Комсомольська правда» сказала член журі Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Алла Сурикова. «Дуже приємно, що вже третій рік поспіль оргкомітет кінофестивалю «Харьковская сирень» запрошує нас в якості членів журі кінофестивалю. Для нас це дуже висока оцінка. У цьому році ми знову приїхали на це чудове свято», - підкреслила вона.

Харків повинен стати кінематографічною столицею України. Володимир Фокін

У ході on-line конференції в редакції газети «Комсомольська правда» голова журі Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», кінорежисер Володимир Фокін відзначив, що роль голови Харківської облдержадміністрації в становленні Харкова як культурної столиці України дуже велика.

Юрій Сапронов назвав дозвільні органи, які не забезпечують роботу за принципом організаційної єдності

Під час наради щодо участі територіальних дозвільних органів у роботі Єдиного дозвільного центру в м.Харкові заступник губернатора Юрій Сапронов акцентував увагу на існуючих недоліках в роботі дозвільних органів.

За 4 місяці 2011 року видано в 1,6 рази більше документів дозвільного характеру, ніж за аналогічний період минулого року

За 4 місяці 2011 року в дозвільний центр м.Харкова звернулося 19779 суб'єктів господарської діяльності, що в 1,7 рази більше, ніж за аналогічний період 2010 року, видано 7716 документів дозвільного характеру, що в 1,6 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив сьогодні під час наради щодо участі територіальних дозвільних органів у роботі Єдиного дозвільного центру заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Роботі дозвільної системи за принципом організаційної єдності перешкоджають недбалі чиновники

Як повідомив сьогодні в ході наради щодо участі територіальних дозвільних органів у роботі Єдиного дозвільного центру в м.Харкові віце-губернатор Юрій Сапронов, обласна державна адміністрація і міська влада ставлять завдання не просто полегшити життя бізнесу в регіоні, а домогтися потужного прориву, щоб кількість суб'єктів підприємницької діяльності значно збільшилася.

Сьогодні на законодавчому рівні робиться дуже багато для того, щоб спростити роботу бізнесу. Михайло Добкін

У ході наради щодо участі територіальних дозвільних органів у роботі Єдиного дозвільного центру в Харкові голова ХОДА Михайло Добкін відзначив велике значення, яке має для економіки країни робота малого і середнього бізнесу. За словами голови області, для того, щоб спростити дрібним підприємцям роботу, в Україні робиться ряд важливих кроків. У Харківській області з цією метою відкривається Єдиний дозвільний центр.

Єдиний дозвільний центр у Харкові відкриється 30 травня

Сьогодні в ході наради щодо участі територіальних дозвільних органів у роботі Єдиного дозвільного центру в Харкові голова ХОДА Михайло Добкін повідомив, що Єдиний дозвільний центр відкриється 30 травня. Там зможуть отримувати різні дозволи жителі як Харкова, так і області. «Дата відкриття центру була перенесена не тільки тому, що там не готові були до 4 травня всі будівельні роботи, але ще й тому, що не готова була сама система. А 30 травня, коли ми будемо відкривати цей центр, я сподіваюся, що ми зможемо своїми очима побачити цю систему в дії», - підкреслив голова області.

Відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення

Сьогодні під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення. Участь у засіданні взяли начальники галузевих управлінь облдержадміністрації, представники профспілок та об’єднань роботодавців області.

Віват Харкове, віват Україно. Жан-Поль Бельмондо

Почесний гість III міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», видатний французький актор Жан-Поль Бельмондо поділився враженнями від фестивалю та перебування у Харкові: «У мене просто чудові відчуття. Найголовніше, що тут напрочуд гостинні і добрі люди, а сам фестиваль мені видався дуже цікавим, добре організованим, і це дійсно видовищна подія. Усі заходи справили найкраще враження. Хочеться сказати: хай живе Україна і браво Україно. Я з величезним задоволенням повернуся до вас ще раз. Бажаю Харкову і харків'янам всього найкращого в цьому житті».

Архів документів