Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За 4 місяці 2011 року видано в 1,6 рази більше документів дозвільного характеру, ніж за аналогічний період минулого року

За 4 місяці 2011 року в дозвільний центр м.Харкова звернулося 19779 суб'єктів господарської діяльності, що в 1,7 рази більше, ніж за аналогічний період 2010 року, видано 7716 документів дозвільного характеру, що в 1,6 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив сьогодні під час наради щодо участі територіальних дозвільних органів у роботі Єдиного дозвільного центру заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Роботі дозвільної системи за принципом організаційної єдності перешкоджають недбалі чиновники

Як повідомив сьогодні в ході наради щодо участі територіальних дозвільних органів у роботі Єдиного дозвільного центру в м.Харкові віце-губернатор Юрій Сапронов, обласна державна адміністрація і міська влада ставлять завдання не просто полегшити життя бізнесу в регіоні, а домогтися потужного прориву, щоб кількість суб'єктів підприємницької діяльності значно збільшилася.

Сьогодні на законодавчому рівні робиться дуже багато для того, щоб спростити роботу бізнесу. Михайло Добкін

У ході наради щодо участі територіальних дозвільних органів у роботі Єдиного дозвільного центру в Харкові голова ХОДА Михайло Добкін відзначив велике значення, яке має для економіки країни робота малого і середнього бізнесу. За словами голови області, для того, щоб спростити дрібним підприємцям роботу, в Україні робиться ряд важливих кроків. У Харківській області з цією метою відкривається Єдиний дозвільний центр.

Єдиний дозвільний центр у Харкові відкриється 30 травня

Сьогодні в ході наради щодо участі територіальних дозвільних органів у роботі Єдиного дозвільного центру в Харкові голова ХОДА Михайло Добкін повідомив, що Єдиний дозвільний центр відкриється 30 травня. Там зможуть отримувати різні дозволи жителі як Харкова, так і області. «Дата відкриття центру була перенесена не тільки тому, що там не готові були до 4 травня всі будівельні роботи, але ще й тому, що не готова була сама система. А 30 травня, коли ми будемо відкривати цей центр, я сподіваюся, що ми зможемо своїми очима побачити цю систему в дії», - підкреслив голова області.

Відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення

Сьогодні під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення. Участь у засіданні взяли начальники галузевих управлінь облдержадміністрації, представники профспілок та об’єднань роботодавців області.

Віват Харкове, віват Україно. Жан-Поль Бельмондо

Почесний гість III міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», видатний французький актор Жан-Поль Бельмондо поділився враженнями від фестивалю та перебування у Харкові: «У мене просто чудові відчуття. Найголовніше, що тут напрочуд гостинні і добрі люди, а сам фестиваль мені видався дуже цікавим, добре організованим, і це дійсно видовищна подія. Усі заходи справили найкраще враження. Хочеться сказати: хай живе Україна і браво Україно. Я з величезним задоволенням повернуся до вас ще раз. Бажаю Харкову і харків'янам всього найкращого в цьому житті».

24 травня відбудеться пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

24 травня з 14.00 до 16.00 години за телефоном (057) 705-11-63 відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції».  На запитання громадян будуть відповідати начальник відділу організаційно – кадрової роботи та документообігу Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Олена Середенко-Мірошник, старший оперуповноважений з особливо важливих справ підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України Олександр Скляр, співробітник головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області майор Тетяна Струкова, оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУМВСУ в Харківській області майор міліції Андрій Назаров. 

Події дня

Сьогодні, 24 травня о 10:00 в актовій залі Харківського національного університету радіоелектроніки (пр. Леніна, 14) відбудеться відкриття VI Міжнародної науково-практичної конференції "Наука і соціальні проблеми суспільства: інформатизація та інформаційні технології"  об 11:00 відбудеться засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення (Держпром, 1 під. 2 пов., зал засідань) об 11:00 в малому залі Будинку Рад (вул.Сумська, 64) відбудеться нарада щодо участі територіальних дозвільних органів у роботі Єдиного дозвільного центру в м. Харкові о 13:00 в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» в Харківському університеті мистецтв ім.Котляревского (вул.Чернишевська, 79) відбудеться майстер-клас директора Центру творчої роботи режисерського факультету Всеросійського державного інституту кінематографії імені С. А. Герасимова Олега Шухера о 14:00 в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» у Великому залі ХНАТОБ (вул.Сумська, 25) відбудеться творча зустріч з актором театру і кіно, Народним артистом РРФСР Олексієм Петренко  о 16:00 в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» у Харківській державній академії культури (Бурсацький узвіз, 4) відбудеться майстер-клас народного артиста України Богдана Бенюка  о 18:00 в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» у Великому залі ХНАТОБ (вул. Сумська, 25) відбудеться концерт «Музика Парижа» і спектакль «П'єру Рішару. До запитання» 

У Харкові відбувся творчий вечір Жан-Поля Бельмондо

23 травня у Харкові в рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбувся творчий вечір видатного французького актора Жан-Поля Бельмондо. Півтори години почесний гість кінофестивалю разом зі своїм другом Шарлем Жераром розповідав харків'янам про своїх найвидатніші ролі, поділився спогадами про цікаві випадки на зйомках, а також відповів на запитання своїх шанувальників.

Наступного року планується організувати конкурс фоторобіт в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень»

Як зазначила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень к» Вікторія Маренич, наступного року планується організувати конкурс фоторобіт «Сирень по-харьковски». «На наступному кінофестивалі «Харьковская сирень» ми організовуємо не просто виставку, конкурс серед фотографів та фотохудожників «Сирень по-харьковски», - підкреслила Вікторія Маренич.

Відкрилася виставка робіт фотографів та фотохудожників «Сирень по-харьковски»

Сьогодні в фойє перед великим залом Харківського національного театру опери та балету ім. М. Лисенка відкрилася виставка робіт фотографів та фотохудожників «Сирень по-харьковски». «У 2010 році ми презентували виставку харківських художників. Ми дали їм тематичне завдання намалювати бузок такими фарбами, якими вони бачать. Виставка вийшла блискучою, картини відображали багато різних ідей, і, наскільки мені відомо, багато робіт поповнили приватні колекції. Цього року виникла абсолютно нова креативна ідея. Оскільки величезна кількість фотокореспондентів та фотохудожників працюють на кінофестивалі, виникла ідея виставки фотографій, і сьогодні ми можемо бачити незабутні моменти попередніх двох кінофестивалів і прекрасні зображення бузку, які відображені в роботах фотомитців», - зазначила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Хорошу музику можна зіграти будь-яким складом. Максим Дунаєвський

Представляючи сьогодні свій ансамбль під час фестивалю «Музика третього напряму» в рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» видатний композитор, почесний гість кінофестивалю Максим Дунаєвський відзначив особливу тональність, яка відрізняє музику третього напряму.

24 травня відбудеться нарада щодо участі територіальних дозвільних органів в роботі Єдиного дозвільного центру в м. Харкові

24 травня 2011 року об 11.00 у малому залі ХОДА відбудеться нарада щодо участі територіальних дозвільних органів в роботі Єдиного дозвільного центру в м. Харкові. 

Ми будемо продовжувати фестиваль «Музика третього напряму». Володимир Дашкевич

Як повідомив сьогодні в ході концерту ансамблю Максима Дунаєвського композитор, член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Дашкевич, фестиваль «Музика третього напрямку» в рамках кінофесту «Харьковская сирень» буде продовжуватися. «Ми продовжуємо фестиваль «Музика третього напряму» і сподіваємося привезти до вас таких видатних людей, як Геннадій Гладков, який писав музику до фільму «Формула кохання», Олексій Рибніков («Юнона і Авось», «Буратіно»), Едуард Артем'єв, який писав музику до фільмів Тарковського, а зараз пише для Міхалкова і Кончаловського»,- повідомив Володимир Дашкевич.

У Харкові виступив ансамбль Максима Дунаєвського

Сьогодні у Харкові в рамках III Міжнародного фестивалю «Харьковская сирень» відбувся концерт «Пора-пора-порадуемся...» у виконанні ансамблю народного артиста Росії Максима Дунаєвського.Зі сцени Харківського національного академічного театру опери і балету імені М.Лисенка артисти виконали композиції з популярних радянських фільмів. У першому відділенні звучала музика Ісаака Дунаєвського, а в другому відділенні для харків'ян були виконані композиції Максима Дунаєвського.

Остап Ступка провів у Харкові майстер-клас

Сьогодні в рамках III міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в актовому залі Харківського державного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського відбувся майстер-клас народного артиста України Остапа Ступки, в якому також взяла участь актриса і журналіст Марися Горобець. У ході майстер-класу актор посвячував студентів в секрети акторської майстерності, ділився враженнями про співпрацю з режисерами, розповідав про зіграних ролях і плани на майбутнє.

Алла Сурікова та Володимир Фокін поділилися секретами режисерської майстерності зі студентами Харківської академії культури

Сьогодні в рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» в Харківській державній академії культури відбувся майстер-клас кінорежисера, народної артистки Росії Алли Сурикової і режисера Володимира Фокіна. У майстер-класі взяли участь студенти академії культури, а також режисери, які представили свої роботи на конкурсну програму кінофестивалю «Харьковская сирень».

Харківський обласний театр для дітей та юнацтва бере участь у Міжнародному театральному фестивалі «Класика сьогодні»

Харківський обласний театр для дітей та юнацтва бере участь у Міжнародному театральному фестивалі «Класика сьогодні», що проходить з 18 по 26 травня у м. Дніпродзержинську Дніпропетровської області на базі музично-драматичного театру ім. Л. Українки. В афіші фестивалю заявлено більше 15 театральних колективів з міст України, Росії, Білорусі, Грузії, Казахстану, Румунії.

У Харківській області збільшилася кількість незайнятих громадян, охоплених заходами активної політики сприяння зайнятості. Ігор Шурма

У січні-квітні 2011 року у Харківській області, як і в цілому по Україні, збільшилася кількість незайнятих громадян, охоплених заходами активної політики сприяння зайнятості. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Зокрема, кількість працевлаштованих осіб збільшилася на 2,6 тис. та становила 18,5 тис. осіб, у т.ч. шляхом надання дотацій було працевлаштовано 1 тис. осіб, зареєстрували підприємницьку діяльність 377 осіб. Кількість осіб, які пройшли профнавчання, зросла на 1,3 тис. та становила 7,5 тис. осіб. В оплачуваних громадських роботах взяли участь 8,5 тис. незайнятих осіб, що на 1,2 тис. більше, ніж у січні-квітні 2010 року.

Книга «Животные в моей жизни» стане найкращим другом харківських дітей. Вікторія Маренич

Виступаючи сьогодні в Харківському дельфінарії «Немо» на презентації книги французької актриси - Почесного президента кінофестивалю «Харьковская сирень» Мілен Демонжо   «Животные в моей жизни», начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова фестивалю Вікторія Маренич зазначила,що це не перша книга актриси. Саме завдяки книзі Мілен Демонжо «Харьковская сирень», в якій вона розповіла про життя своєї сім'ї і про життя своєї матері, яка народилася в Харкові, з'явився і проводиться втретє фестиваль «Харьковская сирень». «Таким чином, пані Демонжо можна вважати по праву хрещеною матір'ю нашого кінофестивалю», - підкреслила Вікторія Маренич.

Мілен Демонжо презентувала свою книгу «Животные в моей жизни»

Сьогодні в рамках III міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в дельфінарії «Немо» відбулася творча зустріч з французькою актрисою - Почесним президентом кінофестивалю Мілен Демонжо. У ході зустрічі Мілен Демонжо презентувала свою книгу «Животные в моей жизни». Цю книгу французька актриса подарувала вихованцям дитячих будинків та інтернатів Харківської області, які були присутні на творчій зустрічі.

При роботі з інвестором основоположним для нас є принцип першочерговості і важливості кожного інвестора. Юрій Сапронов

«Стосовно інвестиційної політики, нам в Україні необхідно досягти такого ж результату, як у Туреччині, де інвестору лише необхідно заявити про своє бажання вкладати гроші в регіон і перед ним автоматично відкриються всі двері. Цей же принцип - першочерговості і важливості кожного інвестора - є основоположним в Харківській облдержадміністрації при роботі з інвестором», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

У країні створена робоча група для поліпшення інвестиційного клімату

«Як повідомив Президент України Віктор Янукович, для вдосконалення інвестиційного клімату за його дорученням створена робоча група, завдання якої - доопрацювати національне інвестиційне законодавство. До її складу увійшли як державні управлінці різних рівнів, так інвестори, що вже працюють в Україні. Президент прогнозує, що зміни щодо інвестиційного законодавства будуть внесені до Верховної Ради у крайньому випадку восени. Можу констатувати, що удосконалення інвестиційного законодавства з нетерпінням чекають і інвестори, і регіональні влади, які піклуються про свої регіони і живуть їхніми проблемами», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Алея зірок кінофестивалю «Харьковская сирень» поповнилася новими іменами

Сьогодні в рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Алея зірок кінофестивалю поповнилася новими іменами. Відбитки своїх долонь для харків'ян залишили французькі актори Жан-Поль Бельмондо і Шарль Жерар, народні артисти Росії Олексій Петренко та Максим Дунаєвський, народний артист України Остап Ступка, заслужені артисти Росії Борис Токарєв і Людмила Гладунко.

З 26 по 29 травня відбудуться Міжнародні змагання зі стрільби з лука на кубок Харківського міського голови

З 26 по 29 травня на спортивній базі культурно - спортивного комплексу «Комунар» державного науково-виробничого підприємства «Об'єднання Комунар» (вул. Г.Рудика, 2) відбудуться Міжнародні змагання зі стрільби з лука на кубок Харківського міського голови.  

Дитячі оздоровчі табори Харківської області

На сайті Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту розміщено перелік дитячих таборів, які працюватимуть в 2011 оздоровчому сезоні. З описом таборів можна ознайомитися тут.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 23 травня, об 11:00 відбудеться відкриття Алеї Почесних гостей міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» (Сад ім. Т. Г. Шевченка, алея у ХНАТОБу);  о 12:00 в дельфінарії «Немо» (вул. Сумська, 35, сад імені Т. Г.Шевченка) відбудеться творча зустріч з французькою актрисою - Почесним президентом кінофестивалю «Харьковская сирень» Мілен Демонжо і презентація її книжки «Животные в моей жизни»   о 13:00 у Харківському університеті мистецтв (вул.Чернишевського, 79) відбудеться майстер-клас народного артиста України Остапа Ступки; о 13:00 в Харківській державній академії культури (Бурсацький узвіз, 4) відбудеться майстер-клас кінорежисера, народної артистки Росії Алли Сурикової і режисера Володимира Фокіна о 14:00 у великому залі ХНАТОБ (вул. Сумська, 25) відбудеться концерт ансамблю Максима Дунаєвського   «Пора-пора-порадуемся...»  о 17:30 у фойє перед великим залом ХНАТОБ (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки Харківських фотографів «Сирень по-харьковски»  о 18:00 у великому залі ХНАТОБ (вул.Сумська, 25) відбудеться творча зустріч із зіркою світового кінематографу Жаном-Полем Бельмондо  

Бігборди з оновленим переліком підприємств, які виплачують зарплату «в конвертах», знову з’явилися на вулицях Харкова та області

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, 20 травня на вулицях Харкова та області з’явилися 10 бігбордів з оновленим переліком підприємств, які виплачують своїм працівникам заробітну плату нижче встановленого державою мінімального рівня.

Доля харківського кінематографу для мене надзвичайно важлива і гостра тема. Володимир Фокін

«Знову і знову кажу про те, з яким хвилюванням я повертаюся в моє рідне місто, оскільки кожен з вас знає, що колишніх харків'ян не буває. Доля харківського кінематографу для мене надзвичайно важлива, гостра і болюча тема, я намагаюся, чим можу, сприяти розвитку харківського кінематографа, обіцяю робити це в майбутньому»,- зазначив сьогодні в ході урочистої церемонії відкриття III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно голова журі фестивалю, кінорежисер, член Правління Союзу кінематографістів РФ Володимир Фокін. «Від імені всього журі урочисто обіцяю, що ми будемо абсолютно чесні, об'єктивні, справедливі. Я вже бачив, яку велика кількість картин нам належить побачити і обговорити, і обіцяю вам, що це буде чесна і справедлива робота», - підкреслив він.

З кожним роком фестиваль «Харьковская сирень» набирає обертів, стає більшим і масштабнішим. Мілен Демонжо

Почесний президент Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», знаменита французька актриса Мілен Демонжо з манежу харківського цирку привітала харків'ян з відкриттям ІІІ кінофестивалю. «Я вже втретє приїжджаю до Харкова і бачу, що з кожним разом фестиваль «Харьковская сирень» набирає обертів, стає більшим і масштабнішим, на нього запрошуються всі більш відомі люди. Минулого року мені вдалося приїхати сюди в компанії П'єра Рішара, а цього року ви можете побачити тут не тільки його, але і Жан-Поля Бельмондо. Я хочу побажати всім харків'янам, цьому фестивалю, який з любов'ю робиться багатьма людьми, щоб він ставав ще більш яскравим і барвистим», - сказала актриса.

Архів документів