Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

31 травня відбудеться пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

31 травня з 14.00 до 16.00 години за телефоном (057) 705-11-63 відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». На запитання громадян будуть відповідати заступник начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Лариса Гайко, старший оперуповноважений з особливо важливих справ підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України Олександр Скляр, співробітник головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області майор Тетяна Струкова, оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУМВСУ в Харківській області майор міліції Андрій Назаров.  

Євген Савін візьме участь у засіданні круглого столу з питань державної молодіжної житлової політики

Сьогодні у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства відбудеться засідання круглого столу щодо нової стратегії державної молодіжної житлової політики в Україні під головуванням Радника, спеціального уповноваженого Прем’єр-міністра України, Голови Спостережної Ради Державного Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Анатолія Толстоухова. У засіданні візьме участь заступник голови ХОДА Євген Савін.

Події дня

Сьогодні, 31 травня, о 10:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться робоча зустріч керівництва Харківської облдержадміністрації, Харківської обласної ради, Харківської міської ради з делегацією Луганської області з питання обміну досвідом роботи; о 12:00 в навчально-спортивному комплексі Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” відбудеться свято професійно-технічної освіти Харківщини “Робітнича професія – крок до стабільного суспільства”. Заходи свята відбуватимуться з 11.00 до 16.00; о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Дмитра Перепелиці; о 14:00 в малій залі ХНАТОБу (вул. Сумська, 25) відбудеться церемонія вручення премій Харківського Фонду підтримки молодих обдаровань «Талант наставника – успіх учня»; о 16:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться підсумкова зустріч керівництва Харківської облдержадміністрації, Харківської обласної ради, Харківської міської ради з делегацією Луганської області. По закінченню - підхід до преси перед приймальнею губернатора; о 18:00 в малій залі ХНАТОБу (вул. Сумська, 25) відбудеться святковий концерт колективу Дитячої школи мистецтв №6 Дзержинського району м. Харкова «Чарівний світ дитинства», присвячений Міжнародному Дню захисту дітей.

З боку обласної адміністрації не буде ніяких спроб втягнути студентську раду в будь-які політичні протистояння. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з членами Харківської обласної студентської ради голова ХОДА Михайло Добкін, студентська рада - це не політична організація і не повинна брати участь у протистоянні будь-яких політичних сил.

Механізм розподілу коштів для молодіжного кредитування буде розроблений спільно зі студентською радою. Михайло Добкін

 Як зазначив сьогодні в ході зустрічі з членами Харківського обласної студентської ради голова облдержадміністрації Михайло Добкін, механізм розподілу коштів для молодіжного кредитування буде розроблений спільно зі студентською радою. «Коли ми зрозуміємо, скільки ми отримаємо цього року коштів, пропоную спільно виробити механізм їх розподілу, умови отримання кредиту на будівництво або придбання житла і т.д. Я буду тільки радий, якщо ми спільно напрацюємо прозорий і зрозумілий механізм», - підкреслив Михайло Добкін.

Харківські виробники візьмуть участь у Всеукраїнському конкурсі якості продукції «100 кращих товарів України»

Всеукраїнський конкурс якості продукції «100 кращих товарів України» проводиться щороку під патронатом Президента України, керівництвом Уряду України та за сприяння місцевих державних адміністрацій. Регіональний етап конкурсу відбудеться з 1 березня по 20 червня.

У ХОДА відбулося установче засідання Харківської обласної студентської ради

Сьогодні в ХОДА відбулося установче засідання Харківської обласної студентської ради під головуванням губернатора Харківської області Михайла Добкіна. У засіданні також взяв участь заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко та члени Харківської обласної студентської ради.  

Ми повернули підприємцям віру в те, що в Харкові вони можуть гідно займатися бізнесом і захищати свої інтереси. Геннадій Кернес

«Завдяки спільній роботі всіх гілок влади - центрального, обласного та місцевого рівня - ми сьогодні відкриваємо Єдиний дозвільний центр. Ми прагнемо до того, щоб удосконалити роботу з підприємцями і виключити корупцію при оформленні дозволу займатися підприємницькою діяльністю. Сьогодні ми повернули підприємцям віру в те, що в місті Харкові вони можуть гідно займатися бізнесом і захищати свої інтереси, що дуже важливо в сучасному світі», - заявив на церемонії урочистого відкриття Єдиного дозвільного центру Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Відкриття Єдиного дозвільного центру - це величезний крок у бік лібералізації роботи бізнесу. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході відкриття Єдиного дозвільного центру в Харкові голова ХОДА Михайло Добкін, ця установа буде сприяти розвитку бізнесу в регіоні, потягне за собою приплив інвестицій, а відповідно, стане черговим кроком до зміцнення економіки регіону.

Відкриття Єдиного дозвільного центру - вагомий крок до встановлення партнерських відносин між владою та підприємцями. Сергій Чернов

Виступаючи на церемонії урочистого відкриття в Харкові Єдиного дозвільного центру, голова Харківської облради Сергій Чернов відзначив значущість цієї події для підприємців Харкова і області.  «Відкриття Єдиного дозвільного центру - це велика подія на харківській землі, тому що сьогодні підприємництвом у малому та середньому бізнесі зайнято більше 380 тисяч людей, і це стосується майже кожної третьої сім'ї, яка проживає на території Харківської області.

Харківський єдиний дозвільний центр буде взірцем для всієї України. Олександр Андрєєв

Сьогодні під час церемонії відкриття Єдиного дозвільного центру в Харківській області директор Департаменту дозвільної системи Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Олександр Андрєєв зазначив: «З одного боку, я дуже радий тому, що присутній на цьому заході, з іншого, мені дуже шкода, що таких центрів в Україні дуже мало. Це практично єдиний центр в Україні на сьогодні, який відповідає всім вимогам законодавства. Цей центр дасть можливість підприємцям просто і швидко отримувати документи, які їм необхідні для початку діяльності. Він буде не тільки зразком для Харківської області, але й для всієї України, а також дасть черговий поштовх для розвитку підприємництва по всій країні».

У Харкові відкрився Єдиний дозвільний центр

30 травня в Харкові за адресою Червоношкільна набережна, 26 відкрився Єдиний дозвільний центр для жителів Харкова і області. Установа розміщується в приміщенні площею 620,7 кв.м., яке повністю відповідає європейським стандартам, забезпечено сучасною комп'ютерною технікою останнього покоління і оснащене новітніми інформаційно-комунікативними технологіями. У відкритті установи взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, директор Департаменту дозвільної системи Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Олександр Андрєєв, Генеральний консул РФ у Харкові Всеволод Філіпп, Генеральний консул Польщі в Харкові Ян Гранат.

Проведення Дельфійських ігор Слобожанщини сприяло виявленню талановитих дітей з усіх куточків нашої області. Костянтин Савченко

«Ці ігри продемонстрували художній рівень всієї Харківської області. Їх проведення сприяло виявленню талановитих дітей з усіх куточків нашої області», - зазначив у ході прес-конференції за підсумками перших Дельфійських ігор Слобожанщини директор Харківського художнього училища Костянтин Савченко.

Перший крок у боротьбі зі сколіозом продемонстрував соціально відповідальний бізнес. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, під час ІХ міжнародного науково-практичного симпозіумі на тему «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта» декілька відомих виробників та постачальників інструментарію та конструкцій для корекції деформації хребта передали Харківській області у вигляді благодійної допомоги 6 наборів складних металоконструкцій для хірургічної корекції важких форм сколіозу. Загальна вартість отриманих наборів для проведення операцій складає близько 300 тис.грн.

У перспективі Дельфійські ігри стануть однією з ключових подій у культурному житті Харківської області. Дмитро Кузнєцов

У ході прес-конференції за підсумками перших Дельфійських ігор Слобожанщини начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов назвав Ігри значущою культурною подією, і висловив надію на подальший розвиток дельфійського руху в регіоні.  «Думаю, що цей форум мистецтв буде в майбутньому досить потужним і об'єднуючим не тільки школи естетичного виховання, але й усіх шанувальників культури і мистецтва Харківщини, - зазначив Дмитро Кузнєцов. - У перспективі Дельфійські ігри стануть однією з ключових подій у культурному житті Харківської області, тому що у нас є для цього всі необхідні і достатні умови».  

1 млн.грн. буде виділений з обласного бюджету на боротьбу зі сколіозом. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, договір соціального партнерства, спрямований на лікування сколіозу, передбачає розробку обласної програми боротьби зі сколіозом, виділення фінансування, розмежування зусиль з оперативного лікування, яке проводитиме Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М.І.Сітенко, та консервативному лікуванні, яке проводитиме НДІ протезування, протезобудування і відновлення працездатності. «Ми прекрасно розуміємо, що зусиль лише одного окремого інституту чи ХОДА є замало. Тільки спільними зусиллями ми можемо ефективно боротися з проблемою сколіозу. Нам потрібно буде створити цільову робочу групу з відповідних фахівців, проконсультувати дітей, визначити, якого лікування потребують діти – оперативного чи консервативного», - підкреслив Ігор Шурма.

Підбито підсумки перших Дельфійських ігор Слобожанщини "Надія. Молодість. Талант"

У Харківській області закінчилися перші Дельфійські ігри Слобожанщини, які проходили під девізом "Надія. Молодість. Талант". Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. За його словами, ідея цього заходу була запропонована Національним Дельфійським комітетом, яким у минулому році були проведені перші Національні Дельфійські ігри. Начальник управління культури повідомив, що рівень Дельфійських ігор Слобожанщини був як мінімум не гірше національного, і це було відзначено виконавчою дирекцією Національних Дельфійських ігор.

Проблема сколіозу стала предметом обговорення міжнародного медичного симпозіуму. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 28 травня взяв участь у роботі ІХ міжнародного науково-практичного симпозіумі на тему «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта». «На минулорічному симпозіумі ми домовилися про те, що темою симпозіуму у 2011 році буде саме боротьба зі сколіозом. Це те, що найбільше дошкуляє дітям, і зараз ми не впливаємо на ці процеси. Кожна дитина зі сколіозом – це потенційний інвалід. Мені дуже приємно, що цій темі, яка дуже хвилює облдержадміністрацію, був присвячений симпозіум за участю провідних лікарів світу», - зазначив Ігор Шурма.

Договір соціального партнерства допоможе у боротьбі зі сколіозом. Ігор Шурма

Сьогодні підписано Договір соціального партнерства між Харківською обласною державною адміністрацією, Українським науково-дослідним інститутом протезування, протезобудування та відновлення працездатності та ДУ «Інститут патології хребта та суглобів ім.проф. М. І. Ситенка АМН України». Договір підписали заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в.о. директора Інституту ім. Ситенко Владимир Радченко та головний лікар НДІ протезування Михайло Зайцев.

Увага, змінився час заходу!

Урочисте відкриття Єдиного дозвільного центру відбудеться сьогодні о 17:00 на Червоношкільної набережній, 26  Зустріч з членами Харківської обласної студентської ради відбудеться сьогодні о 18:00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) 

Харківською облдержадміністрацією запроваджено премію імені Іллі Юхимовича Рєпіна

19 травня 2011 року розпорядженням №270 голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна було запроваджено премію імені Іллі Юхимовича Рєпіна, котра буде вручатися щорічно у серпні до Дня народження   художника. Метою запровадження премії є популяризація творчого надбання всесвітньо відомого художника, одного з засновників української національної школи живопису Іллі Рєпіна, а також підтримка розвитку сучасного реалістичного мистецтва, залучення широкого кола громадськості до участі в культурному житті регіону та створення сприятливого середовища для соціалізації творчої особистості.

У Харкові відбувся відкритий чемпіонат з гольфу серед загальноосвітніх шкіл (Доповнено)

Сьогодні в школі Бойко відбувся відкритий чемпіонат з гольфу серед загальноосвітніх шкіл Харкова, у якому взяло участь 17 навчальних закладів. «Ми можемо пишатися тим, що турнір з гольфу серед загальноосвітніх шкіл проводиться лише в Харківській області, - звернувся до учасників під час відкриття змагань заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов.- Гольф - один з найдорожчих і найбільш високооплачуваних видів спорту. Найголовніше, що він є номером один на найближчих олімпійських іграх. Я хочу, щоб у вас з'явився інтерес до гольфу, щоб ви захотіли займатися ним професійно. Бажаю вам високих спортивних результатів та майбутніх перемог».  

Володимир Бабаєв взяв участь у нараді з питань будівництва підстанції «Дергачі»

27 травня в Дергачівському районі під головуванням першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва відбулася нарада щодо будівництва підстанції «Дергачі». На даний момент у районі відсутні потужні підстанції напругою 110 кВ АК «Харківобленерго», і електропостачання району здійснюється від абонентських підстанцій, які не мають зобов’язань перед споживачами. Тому цільовою програмою розвитку електричних мереж, яка розроблена енергокомпанією, було передбачено проектування та будівництво ПС 110 кВ «Дергачі».

Завдання нового головного лікаря наркологічного диспансеру – вибудувати модель єдиного медичного простору в наркологічній службі області. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні представив колективу КУОЗ «Обласний наркологічний диспансер» нового головного лікаря. Розпорядженням голови ХОДА на цю посаду призначений Костянтин Гапонов. Як зазначив Ігор Шурма, завдання нового головного лікаря – вибудувати модель єдиного медичного простору в наркологічній службі області.

Популярність конкурсу виконавців естрадної пісні «Жива вода» з кожним роком зростає. Дмитро Кузнєцов

19-22 травня у Дергачівському районі відбувся XVII Міжнародний фестиваль-конкурс естрадної пісні «Жива вода». В урочистому закритті фестивалю-конкурсу взяли участь начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, голова Дергачівської райдержадміністрації Володимир Кацуба, голова Дергачівської райради Михайло Бушев, депутат Харківської облради, ректор університету внутрішніх справ Олександр Бандурка та голова Грайворонського району Бєлгородської області РФ Олександр Головін. Вони привітали гостей фестивалю, та нагородили дипломами, подяками та цінними подарунками переможців, учасників та організаторів фестивалю.

У Всеукраїнському велодні в Харкові взяли участь 5,5 тисяч велосипедистів

У суботу 28 травня в Харкові відбувся традиційний Всеукраїнський велодень, організований Федерацією велосипедистів Харківської області, фізкультурно-спортивним товариством «Динамо» та інтернет-конференцією «Харьков-турист» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради. Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, у велодні взяли участь 5,5 тисяч осіб, що більш ніж у два рази перевищує показник минулого року (2,5 тисяч осіб).

У Харкові було проведено семінар-тренінг для суддів з розгляду справ, пов’язаних з насильством в сім’ї

26-27 травня 2011 року в рамках Національної кампанії «Стоп насильству!» Програмою рівних можливостей та прав жінок в Україні ЄС-ПРООН, Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України за підтримки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації проведено семінар-тренінг «Основні тенденції розгляду судами справ, пов’язаних з насильством в сім’ї. Проблеми захисту прав потерпілих від насильства в сім’ї в судочинстві». У заході взяли участь судді районних судів Харківської, Полтавської та Сумської областей.

Ректор ХГУ «Народна українська академія» стане Почесним громадянином Харкова

Як повідомив у ході урочистих заходів, присвячених 20-річчю ХГУ «Народна українська академія», Харківський міський голова Геннадій Кернес, доктор історичних наук, професор, заслужений працівник освіти України, ректор ХГУ «НУА» Валентина Астахова стане Почесним громадянином Харкова. Відповідне рішення планується ухвалити на одній з найближчих сесій Харківської міськради.

Події дня (доповнено)

В понеділок, 30 травня, об 11:00 в школі Бойко (вул. Союзна, 7) розпочнеться відкритий чемпіонат з гольфу серед загальноосвітніх шкіл Харкова; О 13:00 в прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція на тему: «Підсумки міжнародного симпозіуму «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта»; Презентація програми боротьби зі сколіозом у Харківській області. Підписання договорів соціального партнерства». Учасники: заступник голови ХОДА Ігор Шурма, директор Українського науково-дослідного інституту протезування протезобудування та відновлення працездатності Антоніна Салєєва, директор ДУ «Інститут патології хребта та суглобів ім.проф. М. І. Ситенка АМН України» Микола Корж; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх к. 170) відбудеться прес-конференція начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова за підсумкам перших Дельфійських ігор Слобожанщини; о 17:00 за адресою м. Харків, Червоношкільна набережна, 26 урочисто відкриється Єдиний дозвільний центр; о 18:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться зустріч з членами Харківської обласної студентської ради.

Харківським випускникам заздрить вся Україна. Валерій Писаренко

«Сьогодні вам заздрять всі випускники України, тому що такого свята немає в жодному іншому місті. Ви живете в інтелектуальній столиці України, у вас є найбільша площа в Європі і таке чудове свято. Бажаю вам, щоб сьогоднішній день ви ніколи не забули. Зі святом, дорогі друзі!», - зазначив народний депутат України Валерій Писаренко, вітаючи випускників шкіл Харківщини.

Архів документів